×
بین الملل
شناسه خبر : 247600
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/04 ساعت 19:40
اعتراف گروسی به غیر منصفانه بودن عدم بازرسی آژانس اتمی از اسرائیل

در مجمع جهانی اتم؛

اعتراف گروسی به غیر منصفانه بودن عدم بازرسی آژانس اتمی از اسرائیل

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: این نهاد در حال بازرسی از برنامه هسته‌ای ایران بوده است اما این بازرسی‌ها، اسرائیل را نادیده می‌گیرد؛ این روند، غیرمنصفانه است.

نورنیوز-گروه بین الملل: رافائل گروسی جمعه چهارم مهر ۱۴۰۴ در پاسخ به پرسش خبرنگاران در حاشیه رویدادهای مجمع جهانی اتم در مجموعه نمایشگاهی ودنخا مسکو افزود:‌ اینکه ما فعالیت‌های یک کشور را بررسی کنیم و فعالیت‌های کشور دیگر را بررسی نکنیم، منصفانه نیست اما باید توجه کنیم که آژانس اتمی، یک پلیس بین‌المللی نیست که هر زمان و هر کجا که بخواهد برود و به بازرسی بپردازد.
وی اظهار داشت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، قدرت بازدید از تأسیسات هسته‌ای کشورها را به موجب معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای پیدا می‌کند؛ امضای این معاهده داوطلبانه است و کشورها بدین طریق اعلام می‌کنند که ما برنامه اتمی و رآکتورهای هسته‌ای داریم و می‌خواهیم همه کشورها مطمئن باشند که ما این مواد را در مکانی برای ساخت بمب پنهان نمی‌کنیم.
گروسی یادآور شد: ایران عضو این معاهده است اما اسرائیل عضو آن نیست؛ از این رو، آژانس اتمی قادر به بازرسی از تأسیسات هسته‌ای اسرائیل نیست. ‌

انتقادهای ایران قابل درک است

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پاسخ به پرسش دیگری با اشاره به تجدیدنظر ایران در همکاری‌ها با آژانس اتمی پس از تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا به تأسیسات تحت بازرسی آژانس اتمی افزود: انتقادهای ایران، قابل درک است؛ ایرانی‌ها گفته‌اند که برای ادامه بازرسی‌ها از سوی آژانس اتمی، باید نگرانی‌های امنیتی آنها مورد بحث قرار گیرد.
وی در عین حال با اشاره به تلاش‌های سه کشور اروپایی و آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌های ایران گفت:‌ اوضاع کمی پیچیده‌تر شده است و همکاران ایرانی ما اعلام کرده‌اند که در صورت اعمال مجدد تحریم‌ها، همکاری‌ها با آژانس اتمی را محدود یا قطع می‌کنند.

با عراقچی در نیویورک گفت‌وگو کردم

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به مذاکرات روزهای اخیر خود با وزیر امور خارجه ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک افزود:‌ با آقای عرافچی درباره این موضوع صحبت کردیم.
وی افزود:‌ پیام من به ایران و دیگر کشورها این بوده است که با همکاری نکردن با آژانس بین‌المللی انرژی هیچ سودی حاصل نمی‌شود، زیرا در طول بازرسی‌ها مطمئن می‌شویم که فعالیت‌های کشورها به سمت سلاح‌های هسته‌ای گرایش ندارد.
گروسی اظهار داشت: اگر ایرانی‌ها تصمیم بگیرند که با اعمال مجدد تحریم‌ها، همکاری با آژانس اتمی را قطع کنند - البته مطمئن نیستم که این کار را انجام دهند و امیدوارم که اینگونه نشود – مطمئنا دور دیگری از تنش در سطح بین‌المللی به وجود خواهد آمد. بنابراین، اکنون، یک لحظه حساس است.
وی خاطرنشان کرد: در مورد ایران، ما باید به تثبیت وضعیت و یافتن یک راه‌حل دیپلماتیک کمک کنیم؛ این تنها مسیری است که در درازمدت پایدار خواهد بود.

پوتین در حال تماس با سران سایر کشورها برای یافتن راه حل است

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین گفت:‌ روز پنجشنبه در سفر به مسکو با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه درباره وضعیت برنامه هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردم.
وی افزود: رئیس‌جمهور روسیه در حال تماس با سران سایر کشورها برای یافتن راه‌حلی برای وضعیت دشوار کنونی است.
گروسی با ابراز خرسندی از دیدار با پوتین گفت:‌ روسیه نه تنها یک بازیگر جهانی و یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، بلکه یکی از کشورهایی است که قدرت تصمیم‌گیری در مورد وجود یا عدم وجود صلح جهانی را دارد.
وی ادامه داد: بنابراین،‌ اطلاع از نظر رئیس‌جمهور روسیه در مورد این مسائل و جلب حمایت او از آنچه آژانس اتمی در تلاش برای انجام آن است، کاملاً ضروری است.
مدیرکل آژانس اتمی گفت:‌ ما درباره ایران،‌خاورمیانه و وضعیت اوکراین گفت‌وگو کردیم و من مطمئناً نکات جالب بسیاری را از این گفت‌وگو برداشت کردم.

نشانه‌ای از افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم در ایران مشاهده نشده است

گروسی در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ نیز گفت: آژانس اتمی، هیچ نشانه‌ای مبنی بر افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران مشاهده نکرده است.
وی اظهار داشت:‌ حملاتی به ایران انجام شده و تأسیسات زیرساخت هسته‌ای ایران که فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم در آنها انجام می‌شد، هدف قرار گرفته‌اند. ما هیچ نشانه‌ای مستقیم مبنی بر افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران نمی‌بینیم.
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: با توجه به تنش‌های بین‌المللی فعلی، بعید است که اکنون ایران در این راستا گام بردارد؛ برخی سانتریفیوژها ( در تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل به ایران) از بین رفته‌اند اما برخی دیگر از آنها در سایر تأسیسات بدون آسیب باقی مانده‌اند.

با رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در سفر به مسکو گفت‌وگو کردم

گروسی همچنین گفت: ما در تلاش برای احیای روابط با ایران هستیم زیرا این روابط ضروری هستند. حتی پس از حملات به تأسیسات هسته‌ای این کشور، بسیار مهم است که ایران به همکاری با ما ادامه دهد. این کشور همچنان در آژانس اتمی مشارکت دارد.
وی افزود: قبل از دیدار عصر پنجشنبه با رئیس‌جمهور روسیه، با محمد اسلامی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در مسکو گفت‌وگو کردم.
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهار داشت:‌ ما توانستیم تبادل نظر کنیم و من سعی کردم انتظارات او را برای کار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران درک کنم. من بر اهمیت تلاش‌هایمان برای احیای روابط، هر چقدر هم که دشوار باشد، تأکید کردم. ما باید اوضاع را تثبیت کنیم تا محیطی باثبات‌تر در خاورمیانه ایجاد کنیم.


نظرات

آخرین اخبار
آخرین قیمت محصولات سایپا امروز یکشنبه 1 شهریور + جدول
قیمت یورو امروز یکشنبه 1 شهریور چقدر شد؟
جدول قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 1 شهریور
ادعای افسر آمریکایی درخصوص توصیه هسته‌ای به ترامپ درباره ترکیه
واریز حقوق بازنشستگان آغاز شد؛ این حروف امروز اول شهریور حقوق می‌گیرند
قیمت طلا امروز یکشنبه 1 شهریور + جدول قیمت طلا 18 عیار
ایران روی صندلی؛ زنگ خطر زیر پوست شهر
قیمت دلار امروز یکشنبه 1 شهریور + جدول قیمت انواع ارز
پزشکیان: در جنگ تمام‌عیار اقتصادی و نظامی هستیم/ دنیا در برابر قدرت ایران حیرت کرد
کاهش متقاضیان کنکور در سال‌های اخیر؛ امسال تغییرمحسوسی در ظرفیت پذیرش نیست
واکنش غریب‌آبادی به درخواست از فرانسه و انگلیس برای اقدام علیه اسرائیل
مدار دیپلماسی | ایران وعراق از پیوند مردمی تا نظم جدید منطقه
ترکیب احتمالی استقلال برای دیدار با سپاهان؛ یک تغییر در ترکیب آبی‌ها
اقتصاد دفاع؛ از تاب‌آوری زنجیره تامین تا بهره‌وری قدرت
سهمیه کارت سوخت سیستان و بلوچستان تغییر کرد؛ جزئیات سهمیه 160 لیتری
ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق
آیا حمله اسرائیل به پایگاه سوریه برای تحریک ترکیه انجام شد؟
سیاه‌نمایی از ایران
برنامه کامل بازی‌های امروز لیگ برتر؛ ساعت بازی استقلال و سپاهان + جدول لیگ
مجید آدینه اعدام شد؛ جزئیات پرونده مردی که با سلاح و تجهیزات جنگی در کرج بازداشت شد
سوریه؛ میدان تقابل ترکیه و رژیم صهیونیستی
جدول پخش زنده بازی‌های امروز یکشنبه 1 شهریور 1405؛ ؛ از استقلال و سپاهان تا بارسلونا
دشمن تازه نتانیاهو کیست؛ آنکارا یا بحران داخلی؟
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 1 شهریور 1405+ وضعیت استانها
محافظت از فرسودگی زودرس مغز با چند راهکار ساده
قطعی برق مازندران امروز یکشنبه 1 شهریور + لینک
قطعی برق کرمان امروز یکشنبه اول شهریور + لینک
قطعی برق کرمانشاه امروز یکشنبه اول شهریور + جدول
برنامه قطعی برق تهران امروز یکشنبه اول شهریور اعلام شد
درک جدید از چرخه‌های زندگی کهکشان‌های رادیویی
کدام اندام‌ها دچار پیری زودرس می‌شوند؟
پیشگیری از سکته‌های قلبی و مغزی با کاهش کلسترول بد
کشفی عجیب درباره الماس که می‌تواند آینده انرژی پاک را تغییر دهد
حذف کامل قند از رژیم کم‌چرب چه بلایی سر روده می‌آورد؟
بهترین ساعت برای خوردن شام؛ کاهش خطر دیابت و بیماری قلبی با یک تغییر ساده
خون دماغ چه زمانی خطرناک است؟ هشدار اورژانس درباره خونریزی بینی
گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه ایران و فرمانده ارتش پاکستان درباره تحولات غرب آسیا
سقوط مرگبار ون در جاده هراز
طوفان و ریزگردها ادارات منطقه سیستان را تعطیل کرد
«بُت» حمید نعمت‌الله بدون حذف و اصلاحیه، مجوز اکران گرفت
نورنما | تجربه زندگی روی سیارات در موزه ژاپن
یمن: تحریم‌های جدید علیه حزب‌الله نتیجه ناکامی نظامی اسرائیل است
اهدای اعضای جوان 27 ساله به چند بیمار
محسن رضایی: رفتار دفاعی و دیپلماتیک ایران باید تغییر کند
بسته 26 بندی مدیریت جمعیت تهران در دولت نهایی می‌شود
بزیک: پرسپولیس امسال جنگجوتر است
هشت عهد عاشقانه با امام زمان(عج) در شاهچراغ(ع)
روسیه در مسیر پیروزی است
پوتین: اقتصاد اوکراین به مرز فروپاشی رسیده است
پایان گرمای پایتخت؛ تهران خنک‌تر می‌شود