×
اقتصادی
شناسه خبر : 247546
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/04 ساعت 14:32
سرمایه‌گذاری 5 میلیارد دلاری ایران در پروژه ملی فیبر نوری

سرمایه‌گذاری 5 میلیارد دلاری ایران در پروژه ملی فیبر نوری

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: برآورد هزینه بخش پسیو پروژه انتقال از کابل مسی به فیبر نوری 5 میلیارد دلار است و منابع مالی آن به تدریج و همگام با پیشرفت پروژه تأمین خواهد شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: محمد جعفرپور؛ مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، در حاشیه بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی الکامپ 1404 اظهار کرد: پروژه فیبر نوری در شرکت مخابرات ایران از سال 1395 و 1396 آغاز شد. پیشرفت فیبر نوری بنابرتقاضا پیش میرفت و این روش دیگه قدیمی شده است و پاسخگوی نیاز کاربران نیست.

وی گفت: مثل کاری که همه کشورهای پیشرفته دنیا پیش می‌برند تصمیم گرفتیم که مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری را استارت بزنیم.

جعفرپور تصریح کرد: درواقع پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری که چندین سال پیش در شرکت مخابرات ایران مطرح شده بود، از اواخر سال گذشته با تصمیم‌گیری قطعی و تدوین برنامه اجرایی وارد مرحله عملیاتی شد.  

وی افزود: در چند ماه گذشته طراحی شبکه و تأمین مالی این طرح انجام شده و مقرر است اجرای پروژه از مناطق با تراکم جمعیتی و تقاضای بالاتر آغاز شود.  

جعفرپور تصریح کرد: تاکنون طراحی در 31 مرکز استان در دستور کار قرار گرفته است که ما به تمام مشترکین کابل مسی شرکت مخابرات ایران بلا استثنا فیبر نوری بدهیم. عملیات مهاجرت مشترکین چه در بخش صوت و چه دیتا در دستور کار قرار گرفته و پیش‌بینی می‌شود با اجرای این طرح، استقبال استفاده از خدمات دیتا به‌طور چشمگیری افزایش یابد. برآورد ما این است که ظرف چهار سال کل کشور تحت پوشش قرار گیرد، با این حال تا پایان دولت چهاردهم، حجم قابل توجهی از پروژه به لحاظ تعداد کاربر اجرا خواهد شد. در 31 مرکز استان طراحی پروژه تمام شده و به صورت 100 درصد انجام شده و عملیات اجرایی در 31 مرکز استان آغاز شده است.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اشاره به جذب سرمایه‌گذاری قابل توجه برای اجرای این طرح، گفت: برآورد هزینه بخش پسیو پروژه حدود 5 میلیارد دلار است و منابع مالی آن به تدریج و همگام با پیشرفت پروژه تأمین خواهد شد. این پروژه به دلیل جذابیت بالا، هم در داخل و هم خارج از صنعت، با استقبال سرمایه‌گذاران همراه شده است. همکاری نزدیک با وزارت ارتباطات نیز بستر موفقیت این طرح را فراهم خواهد کرد تا همانند کشورهای پیشرفته‌ای نظیر آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، آمریکا، چین و کره جنوبی، مهاجرت به فیبر نوری به‌طور کامل در ایران محقق شود.  

وی با اشاره به برنامه‌های مخابرات ایران در حوزه هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی در کشور هنوز نوپاست و ما نیز در آغاز راه قرار داریم، اما تلاش داریم نقش سازنده‌ای در این عرصه ایفا کنیم. به همین منظور، امروز مرکز هوش مصنوعی شرکت مخابرات ایران به‌طور رسمی افتتاح و فعالیت خود را در قالب یک شرکت 100 درصدی و بازوی اجرایی IT شرکت آغاز خواهد کرد.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قول 5 ساله پاکستان برای حذف همه موانع تجاری با ایران
عراقچی: جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
رئیس جمهور عراق خواستار مشارکت گسترده مردم در انتخابات پارلمانی شد
15 کشته و زخمی در جریان تعقیب و گریز پلیس آمریکا
گزارشگر سازمان ملل: اگر می توانستم  طلسم کنم جلوی جنایات اسرائیل را می گرفتم
مدارس برخی شهرستان‌های خوزستان فردا یکشنبه غیرحضوری شد
جلسه سران قوا برگزار شد
واکنش پرسپولیس به رأی اصلاحی کمیته استیناف؛ ابطال کنید
کشف جسد یک افسر اسرائیلی در جنوب غزه
فهرست تیم ملی اعلام شد
وزارت دادگستری آمریکا همچنان به دنبال تحقیقات درباره پرونده ترامپ-روسیه
رسانه‌های عراقی از خشک شدن دریاچه حمرین در استان دیاله عراق خبر دادند
نخست وزیر مجارستان جو بایدن را مسئول آغاز جنگ اوکراین دانست
تامین 3 میلیارد دلار برای واردات ماشین‌آلات و تجهیزات تولید
وزیر جنگ آمریکا: وضعیت کنونی جهان مانند آغاز جنگ جهانی دوم است
ائتلاف احزاب لبنانی: دولت، مداخله وقیحانه سفارت آمریکا را محکوم کند
تیم ملی والیبال ایران مقابل ترکیه پیروز شد
نفوذ دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه
فوجیان، غول دریایی چین وارد میدان شد+فیلم
لاوروف: دستور پوتین درباره آزمایش‌های هسته‌ای در حال انجام است
پزشکیان به گلستان سفر می‌کند
گروسی: سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان برای بازرسان ما غیرقابل دسترسی هستند
خبر بد در اردوی پرسپولیس
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی تراکتور و خیبر در هفته دهم
ارتش آمریکا یک میلیون پهپاد می‌خرد
وضعیت اسفناک فلسطینیان در زندان زیرزمینی اسرائیل
خیبر (2)- تراکتور (1) | شاگردان رحمتی رویای صدرنشینی را از تبریزی ها گرفتند+ خلاصه بازی
خارج‌ کردن توده 10 کیلویی از شکم یک بیمار
مصر خواستار انتقال به مرحله دوم توافق غزه و اجرای آتش‌بس در سودان شد
تاج: آمریکا به افسر امنیتی ایران ویزا نمی‌دهد؛ ولی تمام افراد باید حاضر باشند
نورنما | اسرار‌آمیز‌ترین افعی جهان
آبفا: سرانه مصرف آب در شمال تهران،860 لیتر برای هر نفر است!
بزرگترین کشف ماریجوانا سال جاری توسط پلیس ری
دمای 7 استان به صفر می‌رسد
قالیباف: هدف ما افزایش مبادلات ایران و پاکستان از 3 به 10 میلیارد دلار است
وزیر ارشاد: قصد مچ‌گیری از مدیران را نداریم
بیانیه وزارت کشور یمن در خصوص کشف یک شبکه جاسوسی+ فیلم
کشف شی تاریخی عصر آهن در اسلامشهر
رهگیری و انهدام 8 پهپاد اوکراینی از سوی روسیه
زمین‌گیر شدن بوئینگ‌های ام‌دی 2 شرکت معروف آمریکایی
دنیامالی: پاداش قهرمانان بازنگری می‌شود
کاخ سفید: بی‌بی‌سی ماشین تبلیغاتی است!
غزه تحویل گرفتن 15 پیکر شهید از رژیم صهیونیستی را تأیید کرد
کاهش 50 درصدی سقط جنین در کشور
امشب هر دو مسیر تونل رسالت مسدود است
پیروزی و صعود فوتسال ایران مقابل تاجیکستان + گل ها
محکومیت شرکت «بادران گستران» به دو سال ممنوعیت از فعالیت در حوزه رمزارز
آغاز تولید فصل سوم «کارآگاه علوی» با حضور وحید رهبانی
افزایش فشار ترامپ بر مخالفان سیاسی
دوگانگی غرب؛ از تطهیر جولانی تا تحریم غزه
X
آگهی تبلیغاتی