×
اقتصادی
شناسه خبر : 247530
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/04 ساعت 15:05
ماجرای گوشت‌های آلوده وارداتی از مغولستان چه بود؟

ماجرای گوشت‌های آلوده وارداتی از مغولستان چه بود؟

شایعاتی درباره ورود گوشت‌های آلوده از مغولستان به بازار ایران منتشر شده که واکنش سازمان دامپزشکی را به دنبال داشت. مدیر کل دفتر قرنطینه این سازمان اعلام کرد محموله‌ها در مرز توقیف و به هیچ وجه وارد بازار نشده‌اند و تمام مراحل قانونی بررسی را پشت سر نگذاشته‌اند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: مدیر کل دفتر قرنطینه سازمان دامپزشکی کشور با تکذیب شایعات اخیر درباره ورود گوشت‌های آلوده از مبدا مغولستان به ایران تأکید کرد: محموله‌های توقیفی و گوشت‌هایی که آلوده تعبیر شدند در همان مرحله نخست در مرز ضبط شدند و به هیچ‌وجه وارد بازار نشدند.

طی روزهای اخیر خبر ورود محموله‌های گوشت آلوده از مبدا مغولستان به کشور در فضای رسانه‌ای بازتاب گسترده‌ای داشت. ماجرا از آنجا آغاز شد که در مرز، چند محموله دامی به دلیل اینکه تاریخ مصرفشان گذشته بود، شناسایی و توقیف شدند.

داوود امان‌اللهی، رئیس دفتر قرنطینه و امور بین‌الملل سازمان دامپزشکی، در واکنش به این موضوع گفت: این ماجرا صرفاً شیطنت رسانه‌ای بود. این محموله‌ها در همان مرحله نخستین کنترل‌ها در مرز متوقف شدند و به هیچ عنوان وارد بازار مصرف نشدند. گوشت‌های وارداتی پیش از ورود به چرخه توزیع، تحت آزمایش‌های دقیق بهداشتی و دامپزشکی قرار می‌گیرند و نظارت‌ها به‌گونه‌ای است که امکان ورود محصول آلوده به سفره مردم وجود ندارد.

اما نکته مهم این است که سازمان دامپزشکی اعلام کرد: آنچه اهمیت دارد این است که گوشت و فراورده‌های دامی پیش از ورود به کشور چندین مرحله، از بررسی ویژگی‌های فیزیکی و تصویری گوشت تا تاریخ مصرف، ذبح اسلامی و... آن مورد بررسی و سپس آزمایش قرار می‌گیرد. اما این گوشت‌های وارداتی به دلیل اینکه چندین ماه از تاریخ مصرفشان گذشته بود حتی وارد فرایند آزمایش هم نشدند و در همان مراحل اولیه بررسی مرجوع شدند، بنابراین چطور ادعا می‌شود گوشت‌ها آلوده بوده و جریان‌سازی می‌کنند؟ روشنگری و جریان‌سازی همراه با داشتن اطلاعات دقیق و علم به موضوع اهمیت بالایی دارد.

داوود امان‌الهی - مدیر کل دفتر قرنطینه سازمان دامپزشکی کشور - درباره خبرساز شدن گوشت‌های وارداتی آلوده از مبدا مغولستان به ایران گفت: این موضوع «شیطنت افراد سود جو» بود و محموله‌های توقیفی و آلوده نه‌تنها وارد بازار نشدند بلکه همان مرحله اولیه در مرز ضبط و با متخلفان برخورد خواهد شد.

امان‌الهی اظهار کرد: بخشی از این محموله‌ها به میزان ۵۵ تن بود که برای عراق در نظر گرفته شده بود اما واردکننده سوءاستفاده کرده و آن را وارد ایران کرده بود. طبق وظیفه ذاتی سازمان دامپزشکی، در مرزها تیم قرنطینه استانی مستقر است و هیچ محموله‌ای بدون ارزیابی اجازه ورود پیدا نمی‌کند. در این مورد نیز پس از بررسی مشخص شد بخشی از گوشت‌ها تاریخ گذشته بوده و بیش از یک سال از مصرفشان گذشته و همچنین بخشی دیگر هم برای کشور عراق تولید شده بود. به همین دلیل محموله‌ها ضبط و برخوردهای لازم انجام شد.

وی افزود: کشتارگاه‌هایی که این محصولات در آن‌ها تولید شده بود دیگر مورد تایید ما نیست و از آن کشتارگاهها هیچگونه گوشتی برای ایران تولید نمی شود و از رجیستری سازمان دامپزشکی خارج شدند. بنابراین این محموله‌ها به هیچ‌وجه وارد بازار نشدند، چرا که هرگونه ورود به بازار نیازمند ترخیص دامپزشکی و گمرک است که در اینجا به این مرحله‌ نرسید.

به گفته مدیر کل دفتر قرنطینه و امور بین‌الملل سازمان دامپزشکی، سه مرحله ارزیابی برای واردات وجود دارد: ابتدا بررسی گواهی حمل بهداشتی صادره توسط ناظر بهداشتی، سپس کنترل گواهی شرعی و در نهایت ارزیابی ظاهری محصول و اگر همه این مراحل بدون مشکل طی شود، نمونه‌برداری و آزمایش نیز صورت می‌گیرد، اما محموله اخیر حتی به مرحله آزمایش هم نرسید.

امان‌الهی در پایان گفت: هدف ما تامین و تضمین سلامت مواد غذایی با منشا دامی و گوشت‌های وارداتی و جلوگیری از سوءاستفاده‌ها و برخورد شدید با متخلفان است. در این راستا گزارش به دستگاه‌های نظارتی ارائه شده و ترخیص به هیچ وجه انجام نشد. سازمان دامپزشکی طبق سیاست‌های خود با چنین مواردی قاطعانه برخورد می‌کند.


نظرات

آخرین اخبار
آیا هوش مصنوعی جای معلمان را می‌گیرد؟
ترامپ گزینه نظامی ندارد، باید توافق کند
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 + وضعیت استانها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 29 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
6 دلیل علمی برای اینکه همین امروز باغبانی را شروع کنید
پایان وابستگی پیل‌های سوختی به آب
دنیای VR چگونه درک مغز از «بدن» را دگرگون می‌کند؟
زنگ خطر برای جوانان/چرا ایست قلبی در بازه 25 تا 44 سال افزایش یافت؟
فریاد و تنبیه بدنی چه بلایی سر بچه‌ها می‌آورد؟
انتخاب پارچه مناسب برای بهار + معرفی بهترین الیاف و اشتباهات رایج
کشف 1785 «پروتئین تاریک» در ژنوم انسان/آیا آنها در سرطان نقش دارند؟
گزارش تصویری| جشن پیوند آسمانی زوج‌های جان‌فدای ایران
عنوان «بهترین خط‌زن آسیا» به ایران رسید
معاون سخنگوی سازمان ملل متحد: از مذاکرات ایران آمریکا حمایت می کنیم
ترفند جدید ترامپ برای جنجال‌آفرینی در «تروث سوشال» با تصاویر جعلی
شراکت نظامی جدید امارات و اسرائیل برای توسعه تسلیحاتی!
استارت جدی ملی‌پوشان در اردوی ترکیه با توپ‌های جام جهانی
درگیری پدافند با ریز پرنده‌های آمریکایی- صهیونی در قشم
برد نفت آبادان مقابل نفت زاگرس در انتخابی بسکتبال غرب آسیا
بمب خبری یاسر آسانی: از لالیگا پیشنهاد دارم اما عاشق استقلالم
گراهام: ایران پس از جنگ جسورتر شده است
پزشکیان: گفت‌ وگو به معنای تسلیم نیست
گلایه پزشکیان از رواج «پیام غلط»
ترامپ بار دیگر عقب‌نشینی از ادعاهای خود را گردن دیگران انداخت!
رابرت مالی: تنها راه خروج از جنگ علیه ایران، توافقی بااحترام به منافع دو طرف است
آمریکا مدعی شد منشأ محموله‌های ال‌پی‌جی آدانی ایران بوده است
انصارالله: مواضع تحریمی می‌تواند فشار قابل توجهی بر دشمنان وارد کند
خروج پول از صندوق‌های درآمد ثابت و املاک و ورود به طلا
جنگ علیه ایران، عامل گرانی سوخت و کالا در آمریکا
اعتراف گزارش صهیونیستی به تداوم قدرت و ظرفیت بازسازی ایران
فیلمبرداری «سونیک 4»، پرفروشترین فیلم دوره کرونا به پایان رسید
ترامپ تهدیدات خود علیه ایران را تکرار کرد
شوک تورمی گریبان‌گیر اتحادیه اروپا
اندیشکده واشنگتن: گزینه نظامی برای هرمز پرهزینه است
نوراینفو | هشت حقیقت مهم در مورد اثرات کمبود ویتامین B12
حمله گسترده حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
وزرای جدید دفاع و اطلاعات بزودی به مجلس معرفی می‌شوند
مذاکرات محرمانه آمریکا درباره آینده گرینلند
جزئیات واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از فردا + صدور احکام جدید تا پانزدهم خرداد
ترکیه: اختلافات اصلی در مذاکرات هسته‌ای ایران بر سر شروط و امتیازهاست
جزئیات تکان‌دهنده از قتل فجیع زن ایرانی در ترکیه ؛ راز جنایت در پیام واتساپ نهفته بود
معافیت خرید نفت روسیه دوباره تمدید شد
سازمان بورس از پشت‌پرده بسته ماندن 42 نماد بازار چه گفت؟
واکنش سخنگوی وزارت دفاع و مجلس به اظهارات ترامپ درباره توان دفاعی
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 28 اردیبهشت 1405
عراق ادعای عبور پهپادها به سمت عربستان را رد کرد
پاداش طلایی‌های بازی‌های آسیایی 2026 دو برابر می‌شود
مشارکت راهبردی مسکو و پکن/ امضای 40 سند همکاری در سفر پوتین به چین
ولی نصر: ترامپ یک شانس دیگر برای خروج از جنگ با ایران دارد
«کر استارمر» شایعه استعفا را رد کرد/ تا سال 2029 در قدرت می‌مانم