×
فرهنگی
شناسه خبر : 247521
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/04 ساعت 16:10
کارگردان «مجنون»: جنگ 12 روزه، آغاز یک ژانر تازه در سینمای ایران است

کارگردان «مجنون»: جنگ 12 روزه، آغاز یک ژانر تازه در سینمای ایران است

مهدی شاه‌محمدی، کارگردان فیلم «مجنون»، معتقد است جنگ 12 روزه غزه می‌تواند نقطه آغازی تازه برای روایت جنگ در سینمای ایران باشد؛ او از چالش‌های ساخت فیلم‌های دفاع مقدسی، شکایت ارتش، هزینه‌های بالا و نگاه سخت‌گیرانه ارگان‌های نظامی می‌گوید.

نورنیوز-گروه فرهنگی: مهدی شاه‌محمدی درباره پتانسیل‌های جنگ ۱۲ روزه برای تولید فیلم در سینما گفت: قطعا این فضا وجود دارد تا این جنگ همچون جنگ تحمیلی هشت ساله، گونه‌ای بومی به سینمای ما اضافه کند. این ۱۲ روز بهانه‌ای است که ما قصه‌هایمان را از این روزها شروع کنیم؛ هرچند اصل ماجرا ۷۰ سال اشغالی است که توسط صهیونیست‌ها رخ داده است.

وی افزود: این اختلاف و دشمنی که صهیونیست‌ها با ما دارند معطوف به این ۱۲ روز نیست، این روحیه حق‌طلبی و دفاع از مظلوم که ما در مقابل صهیونیست‌ها داریم هم، معطوف به حالا نیست. فیلم «۱۹۶۸» که سال گذشته در جشنواره اکران شد، به همین مساله جنگ ۱۲ روزه اما پیش از انقلاب بازمی‌گشت.

این کارگردان با اشاره به اهمیت پرداختن به شهدای غیرنظامی عنوان کرد: در ایام جنگ یک برنامه تلویزیونی با موضوع شهدای غیرنظامی از تلویزیون پخش شد. قهرمانان این برنامه همه مردم عادی بودند که به شهادت رسیدند و شرایط مشابهی داشتند. نکته جالب اما روایت اطرافیان آنها بود که اکثرا شبیه هم بود. روایت‌هایی که ما درباره قهرمانان ایران شنیده بودیم و در آن آدم‌های معمولی غیرنظامی دیده می‌شد.

بعضی مسئولین نظامی ما نگاه صفر و یکی به سینما دارند

شاه‌محمدی در پاسخ به اینکه چرا بعضی ارگان‌ها درباره حضور مردم و غیرنظامیون در فیلم های جنگی سخت‌گیری میکنند، توضیح داد: متاسفانه این نگاه در میان ارگان‌های نظامی سرمایه‌گذار وجود دارد. من وقتی به سوریه رفتم و فیلم ساختم، نیروی نظامی مساله‌ام نبود و هدفم این بوده که انسانیت را به تصویر بکشم و مقاومت مردم در برابر مسلحین را نشان دهم. وقتی برگشتم ارتش از من شکایت کرد که چرا از هواپیماهای ما استفاده کردید اما اسمی از ما در فیلم نیاوردید؟ بعضی مسئولین نظامی ما نگاه صفر و یکی به سینما دارند. قبلا این نگاه در ارتش کمتر بود و حالا بیشتر شده است.

«مجنون» با ۴۳ میلیارد تومان تولید شد

کارگردان «مجنون» در واکنش به هزینه‌ بالایی که صرف تولید فیلم‌های دفاع مقدسی می‌شود اظهار داشت: ما برای «مجنون» ۴۳ میلیارد تومان هزینه کردیم. اگر این فیلم ۱۵ الی ۲۰ میلیارد هم بفروشد، برای من به عنوان کارگردان ارزشمند است. چراکه این فیلم‌ها تصویری در اختیار مخاطب قرار می‌دهند که به عنوان مثال هر زمان بخواهد زین‌الدین یا عملیات خیبر را بشناسد، به «مجنون» مراجعه می‌کند؛ یا هر زمان بخواهد مهدی باکری را بشناسد، «موقعیت مهدی» را می‌بیند. این فیلم‌ها مرجعیت دارند و مثل یک فیلم اجتماعی نیستند که اکران شده و تمام شوند.

وی ادامه داد: مساله نفروختن در سینما ربطی به فیلم‌های دفاع مقدسی یا جنگی ندارد. اگر همین عدد بالا که برای تولید فیلم‌های دفاع مقدسی هزینه می‌شود در فیلم‌های اجتماعی هم هزینه شود این اتفاق می افتد؛ مگر در موارد استثنا. پس چون سینما نمی‌فروشد نباید فیلم جنگی بسازیم؟!

سال‌ها از فیلمسازی درباره شهدا واهمه داشتیم

این کارگردان با بیان اینکه باید از موقعیت فعلی برای تصویرسازی درباره شهدا بهره برد، گفت: سال‌ها ترسی وجود داشت که اگر درباره شهیدانی چون باکری، زین‌الدین، متوسلیان و .. فیلم بسازیم آن تصویر شهدا در ذهن مردم تغییر می‌کند یا مخدوش می‌شود. این ترس را هم فیلمسازان و هم مسئولین داشتند. حالا اما زمان، گذشته و شرایطی پیش آمده که می‌شود درباره شهدا فیلم ساخت. پس باید با همه نکات مثبت و منفی از این شرایط استفاده کرد.

درخواست پخش «مجنون» از تلویزیون

شاه‌محمدی درباره پخش فیلم‌های جنگی از تلویزیون عنوان کرد: درخواست من از مسئولین اوج این بوده که فیلم «مجنون» در تعطیلات عید پیش رو از تلویزیون پخش شود. آنها هم وقتی تجربه «خدای جنگ» را دارند، مخالفتی نمی‌کنند و نگاه‌شان مثبت است. فیلم «خدای جنگ» قبل از اکران در سینما از تلویزین پخش شد. اگر قرار بود این مخاطبان به سینما بروند و فیلم را ببینند چه اتفاقی می‌افتاد؟ آن اتفاقی که باید برای این فیلم رخ داد و همین نکته مثبتی است.

وی افزود: این بهترین اتفاق برای فیلم‌های جنگ است و نمایش درست در تلویزیون و مواجهه درست مخاطب با اثر، همان چیزی است که فیلمساز می‌خواهد؛ پس چرا باید از پخش فیلمش در تلویزیون ناراحت شود؟

کارگردان «مجنون» درباره اثر جدید خود توضیح داد: فیلم جدید من مربوط به سینمای دفاع مقدس است و این روزها مشغول فیلمبرداری آن هستیم. تهیه‌کننده آن آقای روح الله سهرابی هستند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چاقی کودکان؛ خطری که در کمین نسل آینده ایرانیان است
کشفی باورنکردنی درباره بیماری‌های خودایمنی
جارد ایزاکمن کیست و چرا رئیس ناسا شد؟
نوراینفو | نکات کلیدی برای بهبود مدیریت مالی
هوش مصنوعی جدید گوگل، بهتر از ChatGPT
ویتامین‌های مهمی که هنگام بارداری مانع پوسیدگی دندان‌های کودکان می‌شود
قرارداد اسرائیل و آلمان برای سیستم دفاعی «آرو 3»
تیم ملی فوتبال مراکش قهرمان جام کشورهای عربی شد
توقف پروازها در بندرعباس به دلیل طوفان شدید
واکنش ایران به اشغالگری اسرائیل در سوریه
تحلیل دقیق الجزیره از جنگ 12 روزه
سازمان ملل : اسرائیل از نقض حاکمیت سوریه خودداری کند
سخنگوی داعش خراسان بازداشت شد+ جزئیات دستگیری
هشدار درباره افزایش مصرف گاز با برودت هوا
تلاش سران اروپا برای توافق بر سر بلوکه کردن دارایی‌های روسیه
ترخیص 4 میلیون تن نهاده دامی/ شرایط برای استمرار تولید فراهم است
هفته نوزدهم لیگ برتر فوتسال؛ گیتی‌پسند صدرنشینی را حفظ کرد
کری‌خوانی اسکوچیچ برای پرسپولیس؛ خدا پاسخ شادی‌های تحریک‌آمیزتان را داد
اشغال سوریه توسط اسرائیل صدای فرانسه و انگلیس را در آورد
هشدار احتمال وقوع طوفان و سیلاب در بوشهر
نورنما | گرفتار شدن گوسفندها زیر برف
واکنش دیوان کیفری بین‌المللی به تحریم آمریکا علیه دو قاضی
سقوط هواپیما در ایالت کارولینای شمالی آمریکا
پزشکیان: آن‌چه را که می‌نویسیم، عمل می‌کنیم
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + شناسایی هویت 9 جان‌باخته
میامی؛ میزبان مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس غزه
نورنما | دلی به وسعت دریا،زیر باران رحمت الهی!
یورش شهرک نشینان به مسجدالاقصی
فعال شدن دو سامانه به اندازه 6 برابر همه باران کشور
اخطار قرمز هواپیمایی / آماده‌باش فرودگاه‌ها با تشدید بارش‌ها
حریق واحد مسکونی در عظیمیه دو مصدوم بر جای گذاشت
تحریم دو قاضی دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل صدور حکم علیه اسرائیل
شارژ اعتبار مرحله دوم طرح یسنا ویژه شب یلدا
کره شمالی تلاش‌های ژاپن برای بازنگری اصول غیرهسته‌ای خود را محکوم کرد
تجمع 20 هزار نیروهای مورد حمایت عربستان در مرز یمن
تحریم های جدید آمریکا علیه کشتی‌ها و شرکت‌های مرتبط با ایران
فعالیت «سامانه موشکی اورشنیک» روسیه در بلاروس آغاز شد
تقویت همکاری بین عمان و هند با امضای پیمان شراکت اقتصادی جامع
معاون وزیر بهداشت: داروی آنفلوانزا بیش از میزان نیاز در کشور موجود است
تراکتور 1 (8) - پرسپولیس 1 (7) | صعود تراکتور در ماراتن پنالتی‌ها + فیلم خلاصه بازی
خبر معاون وزیر نفت از بازطراحی ساختار شرکت ملی پالایش و پخش
سردار رادان: دشمن در پی ایجاد اغتشاش از طریق فضای مجازی در کشور است
واکنش ایران به دلسوزی مزدورانه واشنگتن برای ایرانیان
مصر از طرح ترامپ برای برقراری صلح در سودان حمایت کرد
وزیر کار: قزوین پدر تجارت ایران است
باکو صادرات سوخت را به ارمنستان کلید زد
فرانسه میزبان کنفرانس بین‌المللی برای تقویت ارتش لبنان شد
هشدار مسکو به توکیو درباره رزمایش‌هایش با آمریکا
بانک‌مرکزی: 15 نفر 6 میلیارد دلار را ناپدید کردند
روسیه خواستار خویشتنداری برای جلوگیری از تحولات غیرقابل پیش‌بینی پیرامون ونزوئلا شد
X
آگهی تبلیغاتی