×
فرهنگی
شناسه خبر : 247521
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/04 ساعت 16:10
کارگردان «مجنون»: جنگ 12 روزه، آغاز یک ژانر تازه در سینمای ایران است

کارگردان «مجنون»: جنگ 12 روزه، آغاز یک ژانر تازه در سینمای ایران است

مهدی شاه‌محمدی، کارگردان فیلم «مجنون»، معتقد است جنگ 12 روزه غزه می‌تواند نقطه آغازی تازه برای روایت جنگ در سینمای ایران باشد؛ او از چالش‌های ساخت فیلم‌های دفاع مقدسی، شکایت ارتش، هزینه‌های بالا و نگاه سخت‌گیرانه ارگان‌های نظامی می‌گوید.

نورنیوز-گروه فرهنگی: مهدی شاه‌محمدی درباره پتانسیل‌های جنگ ۱۲ روزه برای تولید فیلم در سینما گفت: قطعا این فضا وجود دارد تا این جنگ همچون جنگ تحمیلی هشت ساله، گونه‌ای بومی به سینمای ما اضافه کند. این ۱۲ روز بهانه‌ای است که ما قصه‌هایمان را از این روزها شروع کنیم؛ هرچند اصل ماجرا ۷۰ سال اشغالی است که توسط صهیونیست‌ها رخ داده است.

وی افزود: این اختلاف و دشمنی که صهیونیست‌ها با ما دارند معطوف به این ۱۲ روز نیست، این روحیه حق‌طلبی و دفاع از مظلوم که ما در مقابل صهیونیست‌ها داریم هم، معطوف به حالا نیست. فیلم «۱۹۶۸» که سال گذشته در جشنواره اکران شد، به همین مساله جنگ ۱۲ روزه اما پیش از انقلاب بازمی‌گشت.

این کارگردان با اشاره به اهمیت پرداختن به شهدای غیرنظامی عنوان کرد: در ایام جنگ یک برنامه تلویزیونی با موضوع شهدای غیرنظامی از تلویزیون پخش شد. قهرمانان این برنامه همه مردم عادی بودند که به شهادت رسیدند و شرایط مشابهی داشتند. نکته جالب اما روایت اطرافیان آنها بود که اکثرا شبیه هم بود. روایت‌هایی که ما درباره قهرمانان ایران شنیده بودیم و در آن آدم‌های معمولی غیرنظامی دیده می‌شد.

بعضی مسئولین نظامی ما نگاه صفر و یکی به سینما دارند

شاه‌محمدی در پاسخ به اینکه چرا بعضی ارگان‌ها درباره حضور مردم و غیرنظامیون در فیلم های جنگی سخت‌گیری میکنند، توضیح داد: متاسفانه این نگاه در میان ارگان‌های نظامی سرمایه‌گذار وجود دارد. من وقتی به سوریه رفتم و فیلم ساختم، نیروی نظامی مساله‌ام نبود و هدفم این بوده که انسانیت را به تصویر بکشم و مقاومت مردم در برابر مسلحین را نشان دهم. وقتی برگشتم ارتش از من شکایت کرد که چرا از هواپیماهای ما استفاده کردید اما اسمی از ما در فیلم نیاوردید؟ بعضی مسئولین نظامی ما نگاه صفر و یکی به سینما دارند. قبلا این نگاه در ارتش کمتر بود و حالا بیشتر شده است.

«مجنون» با ۴۳ میلیارد تومان تولید شد

کارگردان «مجنون» در واکنش به هزینه‌ بالایی که صرف تولید فیلم‌های دفاع مقدسی می‌شود اظهار داشت: ما برای «مجنون» ۴۳ میلیارد تومان هزینه کردیم. اگر این فیلم ۱۵ الی ۲۰ میلیارد هم بفروشد، برای من به عنوان کارگردان ارزشمند است. چراکه این فیلم‌ها تصویری در اختیار مخاطب قرار می‌دهند که به عنوان مثال هر زمان بخواهد زین‌الدین یا عملیات خیبر را بشناسد، به «مجنون» مراجعه می‌کند؛ یا هر زمان بخواهد مهدی باکری را بشناسد، «موقعیت مهدی» را می‌بیند. این فیلم‌ها مرجعیت دارند و مثل یک فیلم اجتماعی نیستند که اکران شده و تمام شوند.

وی ادامه داد: مساله نفروختن در سینما ربطی به فیلم‌های دفاع مقدسی یا جنگی ندارد. اگر همین عدد بالا که برای تولید فیلم‌های دفاع مقدسی هزینه می‌شود در فیلم‌های اجتماعی هم هزینه شود این اتفاق می افتد؛ مگر در موارد استثنا. پس چون سینما نمی‌فروشد نباید فیلم جنگی بسازیم؟!

سال‌ها از فیلمسازی درباره شهدا واهمه داشتیم

این کارگردان با بیان اینکه باید از موقعیت فعلی برای تصویرسازی درباره شهدا بهره برد، گفت: سال‌ها ترسی وجود داشت که اگر درباره شهیدانی چون باکری، زین‌الدین، متوسلیان و .. فیلم بسازیم آن تصویر شهدا در ذهن مردم تغییر می‌کند یا مخدوش می‌شود. این ترس را هم فیلمسازان و هم مسئولین داشتند. حالا اما زمان، گذشته و شرایطی پیش آمده که می‌شود درباره شهدا فیلم ساخت. پس باید با همه نکات مثبت و منفی از این شرایط استفاده کرد.

درخواست پخش «مجنون» از تلویزیون

شاه‌محمدی درباره پخش فیلم‌های جنگی از تلویزیون عنوان کرد: درخواست من از مسئولین اوج این بوده که فیلم «مجنون» در تعطیلات عید پیش رو از تلویزیون پخش شود. آنها هم وقتی تجربه «خدای جنگ» را دارند، مخالفتی نمی‌کنند و نگاه‌شان مثبت است. فیلم «خدای جنگ» قبل از اکران در سینما از تلویزین پخش شد. اگر قرار بود این مخاطبان به سینما بروند و فیلم را ببینند چه اتفاقی می‌افتاد؟ آن اتفاقی که باید برای این فیلم رخ داد و همین نکته مثبتی است.

وی افزود: این بهترین اتفاق برای فیلم‌های جنگ است و نمایش درست در تلویزیون و مواجهه درست مخاطب با اثر، همان چیزی است که فیلمساز می‌خواهد؛ پس چرا باید از پخش فیلمش در تلویزیون ناراحت شود؟

کارگردان «مجنون» درباره اثر جدید خود توضیح داد: فیلم جدید من مربوط به سینمای دفاع مقدس است و این روزها مشغول فیلمبرداری آن هستیم. تهیه‌کننده آن آقای روح الله سهرابی هستند.


نظرات

آخرین اخبار
ایتالیا تحقیق درباره رفتار بن‌گویر با کاروان امدادی غزه را آغاز کرد
پایان مشارکت هلند در طرح آموزش نیروهای اوکراینی تحت رهبری انگلیس
پرداخت مطالبات ناشران نمایشگاه کتاب
بسکتبالیست زن آمریکایی در ایران ازدواج کرد و مسلمان شد
پیام سید مجید نقطه زن به مردم چیست؟
سفارت ایران در برلین: آمریکا مسئول نقض آتش‌بس است
آتش‌سوزی گسترده در جنوب لندن؛ 100 آتش‌نشان به محل اعزام شدند
ادعای سنتکام درباره توقیف نفتکش در دریای عمان
حمله حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
ترامپ: پنج کشور خواستار توقف درگیری‌ها و فشار بر نتانیاهو شدند
عزیزی: ایران مانع مذاکرات با آمریکا نیست
انفجارهای شدید در شمال عراق
حازم قاسم: سفارتخانه‌های فلسطین باید صدای مردم غزه در جهان باشند
قاآنی: مقاومت از هرمز تا باب‌المندب کمربند امنیتی می‌سازد
تداوم وضعیت فعلی تنگه هرمز هزینه سنگینی برای اقتصاد جهانی دارد
ادعای ترامپ درباره نتانیاهو؛ به او گفتم مقابل ایران تنها خواهی ماند
یزد 19 خرداد تعطیل شد؛ امتحانات طبق برنامه برگزار می‌شود
چرا جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند؟
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم