×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 247500
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/04 ساعت 11:04
اروپایی‌ها مستقیما به روسیه هشدار داده‌اند

بلومبرگ:

اروپایی‌ها مستقیما به روسیه هشدار داده‌اند

بر اساس گزارش رسانه آمریکایی، دیپلمات‌های اروپایی اخیرا به کرملین به طور خصوصی هشدار داده‌اند ائتلاف ناتو آمادگی دارد به هواپیماهای نظامی روسیه به این بهانه که حریم هوایی این ائتلاف را نقض کرده‌اند حمله کرده و آن‌ها را سرنگون کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: شبکه آمریکایی در گزارشی به نقل از مقام‌های مطلع گزارش داده فرستادگان انگلیس، فرانسه و آلمان اخیرا در نشستی ملتهب در مسکو که پشت درهای بسته برگزار شد نسبت به این ادعا که چند روز پیش سه جنگنده میگ-۳۱ ارتش روسیه وارد حریم هوایی استونی شده‌اند اظهار نگرانی کردند.

به نوشته بلومبرگ، این فرستاده‌ها بعد از گفت‌وگوها نتیجه‌گیری کرده‌اند که این نقض ادعایی حریم هوایی استونی «تاکتیک عمدا به اجرا در آمده به دستور فرماندهان روسیه بوده است.»

این در حالی است که مقام‌های روسیه ادعاهای اروپایی‌ها درباره ورود جنگنده‌های این کشور به حریم هوایی استونی را رد و تاکید کردند مسکو بر خلاف آنچه غرب می‌گوید به دنبال آزمودن ناتو نیست.

به نوشته بلومبرگ روس‌ها همچنین گفتند که اتفاق چند روز قبل‌تر که طی آن گزارش شد چند پهپاد روس وارد حریم هوایی لهستان شده‌اند «حاصل یک اشتباه بوده است.»

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین پیش از این تاکید کرده بود پرواز هواپیماهای نیروی هوایی روسیه تحت قوانین بین‌المللی اجرا می‌شوند.

در هفته‌های گذشته سه عضو ناتو شامل لهستان، رومانی و استونی ادعا کردند روسیه با ارسال هواپیماهای نظامی خود شامل پهپادها و جنگنده‌ها به حریم هوایی آنها، این حریم را عمدا نقض کرده است و ائتلاف ناتو روسیه را متهم کرد به این که این نقض‌های ادعایی با هدف آزمودن عزم ائتلاف انجام شده‌اند.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در واکنش به این ادعاها خواستار سرنگون کردن ادوات هوایی روسیه توسط ناتو شد و همچنین سخنگوی دولت انگلیس در واکنش به این ادعاها با لحنی تهدید آمیز علیه روسیه گفت: «انگلیس آماده است قاطعانه از حریم هوایی ما علیه هر گونه تعدی دفاع کند.»

ترامپ همچنین اخیرا با کنار گذاشتن مواضع سابق خود از اوکراین خواست تمامی اراضی که روسیه در طول جنگ تصرف کرده را «با حمایت اتحادیه اروپا باز پس بگیرد» و نقش آمریکا را به عنوان فروشنده تسلیحاتی که متحدان می‌توانند به میدان نبرد منتقل کنند توصیف کرد.

بلومبرگ نوشت روایات مربوط به نشست برگزار شده در مسکو نشان می‌دهد اروپایی‌ها هشدار شدیدتری که پیش از این گزارش نشده با به‌کارگیری لحنی تهدیدآمیز به پوتین داده‌اند.

مقام‌های مورد استناد بلومبرگ گفتند یک دیپلمات روس در جریان این نشست به اروپایی‌ها گفته نقض‌های رخ داده پاسخی به حملات اوکراینی‌ها به کریمه بوده‌اند. کرملین تصریح داشته آن عملیات‌ها بدون پشتیبانی ناتو نمی‌توانستند اجرا شوند و روسیه به این نتیجه رسیده که با کشورهای اروپایی تقابل پیدا کرده است.

به نوشته بلومبرگ مقامات روس از گفتگوهای رخ داده در این نشست مفصلا یادداشت برداری کردند و این باعث شده تیم اروپایی گمانه‌زنی کند روسها دستور پیدا کرده‌اند گزارشی جامع و دقیق درباره موضع ناتو به سلسله مراتب فرماندهی تحویل دهند.

یک مقام دولت آلمان تایید کرد که این جلسه اتفاق افتاده و سفیران اروپایی به مسکو گفته‌اند «نقض‌ها باید متوقف شوند». «فردریش مرتس»، صدر اعظم آلمان روز پنجشنبه گفت در این زمینه در حال هماهنگی با پاریس، لندن و ورشو بوده و «از همه تدابیر لازم حمایت می‌کند.»

«آلکسی مشکوف» سفیر روسیه در پاریس در مصاحبه‌ای با رسانه فرانسوی آر.تی.ال هشدار داد: «چنانچه ناتو هواپیمایی از روسیه را به بهانه نقض ادعایی حریم هوایی خود سرنگون کند، این به منزله جنگ خواهد بود.»

«بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان گفته اعضای ناتو در صورت شلیک به سمت هواپیماهای روسیه «بر سر لغزش به داخل تله تشدید تنش پوتین ریسک کرده‌اند.»


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
کریم بنزما: با روزه گرفتن، بهتر بازی می‌کنم
شامگاه امشب؛ عطارد در اوج درخشش رویت‌پذیر است
گروسی از پیشرفت ملموس در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا خبر داد
پزشکیان: رسالت ما گره‌گشایی از مشکلات مردم است
علت مرگ بازیگر هالیوود مشخص شد
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان
مخالفت اتریش در پیوستن به شورای صلح غزه
رشد 40 درصدی تولید نفت ونزوئلا در سال 2026
زلنسکی: توافق بر سر نظارت بر آتش‌بس نزدیک است
سفر وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی در هفته آینده
تصادف خونین در کمربندی بندر دیر بوشهر جان 4 نفر را گرفت
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
ارزش سهام عدالت دوباره تغییر کرد / سهامداران حتما بخوانند
آمریکا ناتو را برای پایان ماموریت در عراق تحت فشار گذاشت
رونمایی کره‌شمالی از موشک‌اندازهای جدید هسته‌ای
سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی‌ماه در اندیمشک دستگیر شدند
60 لیتر سهمیه بنزین امشب در کارت سوخت شارژ می شود
واردات گوشی به کشور 15 درصد کاهش یافت
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
رژیم و راهکار جدید کاهش انسولین برای دیابتی‌ها
هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد
هشدار بانک مرکزی به بانک‌های ناتراز
پیام عراقچی به وزیر خارجه موریتانی
سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز تصمیم نهایی درباره ایران نگرفته است
صدور 2500 کارت سوخت در یک روز
طلای جهانی دوباره صعودی شد ؛ اونس به مرز 5 هزار دلار رسید
انفجار کپسول گاز در کراچی پاکستان جان 13 نفر را گرفت
زلزله 4.3 ریشتری صبح پنجشنبه عسلویه را لرزاند
معماری نوین امنیت در آب‌های جنوب
قیمت گوشت قرمز امروز 30 بهمن 1404 + جدول
ایران در صورت حمله، با همه توان پاسخ می‌دهد
رویترز:خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از سوریه آغاز شد
چالش بحران آب و تحصیل در لرستان
سفر غیرمنتظره فرمانده ارشد آمریکا به ونزوئلا
فرصت تصمیم!
اتحادیه اروپا بودجه دفاعی جبهه شرقی را تقویت می‌کند
پزشکیان: پاسخگویی به مردم بودجه نمی‌خواهد، اراده می‌خواهد
مذاکرات، ناوها،موشک‌ها و معادله‌ای که همه را در انتظار نگه داشته!
ژاپن استفاده از پاوربانک در هواپیما را محدود می‌کند
هشدار سازمان ملل: آتش‌بس غزه در نقطه‌ای سرنوشت‌ساز قرار دارد
کشته شدن نظامی رژیم صهیونیستی در غزه بر اثر آتش خودی
بازداشت خبرنگار مشهور آمریکایی در اسرائیل
واکنش تند پاکستان به شهرک‌سازی و اقدامات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی
شکست المپیاکو مقابل لورکوزن؛ شب تلخ طارمی در یونان
ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن
توماس فریدمن: تمرکز نتانیاهو بر ایران، انحراف افکار عمومی است
دیدار نخست وزیر قطر با رئیس جمهور موقت ونزوئلا
قرارداد گازی ایران و روسیه در آستانه نهایی شدن