×
سیاسی
شناسه خبر : 247453
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/04 ساعت 08:17
عراقچی : مداخله  نظامی آمریکا در افغانستان فقط  ناامنی درپی داشته است

در برگزاری نشست وزیران خارجه چین، ایران، پاکستان و روسیه درباره افغانستان؛

عراقچی : مداخله نظامی آمریکا در افغانستان فقط ناامنی درپی داشته است

سید عباس عراقچی در نشست چهار جانبه چین، ایران ، پاکستان و روسیه در باره افغانستان با بیان اینکه مداخله و دو دهه حضور نظامی آمریکا در افغانستان چیزی جز مصیبت و ناامنی به بار نیاورده است گفت: ما به‌طور قاطع بر اصل عدم مداخله در امور داخلی کشورها پای می‌فشاریم.

نورنیوز-گروه سیاسی:  سید عباس عراقچی در نشست چهار جانبه چین، ایران ، پاکستان و روسیه در باره افغانستان با بیان اینکه مداخله و دو دهه حضور نظامی آمریکا در افغانستان چیزی جز مصیبت و ناامنی به بار نیاورده است گفت: ما به‌طور قاطع بر اصل عدم مداخله در امور داخلی کشورها پای می‌فشاریم.

متن سخنرانی سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست با وزرای امور خارجه چین، پاکستان و روسیه بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

عالیجنابان، همکاران ارجمند،

اجازه دهید سخنم را با قدردانی صمیمانه از جناب آقای سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه، و همکاران ایشان در نمایندگی دائم روسیه به خاطر برگزاری و میزبانی این نشست مهم آغاز کنم.

ما همچنین به برادر عزیزم، جناب آقای محمد اسحاق دار، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، و نیز جناب آقای یو شیایونگ، فرستاده ویژه وزارت امور خارجه چین در امور افغانستان، خوشامد می‌گوییم.

جمهوری اسلامی ایران به‌طور قاطع بر اصل عدم مداخله در امور داخلی کشورها پای می‌فشارد و از حق ذاتی مردم افغانستان برای تعیین آینده سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خویش، مطابق با منشور ملل متحد و هنجارهای شناخته‌شده حقوق بین‌الملل، حمایت می‌کند.

در سال‌های اخیر، علیرغم تلاش‌های حکومت موقت برای بهبود اوضاع، افغانستان همچنان با چالش‌های شدید در زمینه امنیت، اوضاع انسانی و ثبات اقتصادی روبرو بوده است. اینها صرفاً مسائل داخلی نیستند؛ بلکه پیامدهای مستقیم و جدی برای کل منطقه دارند. ما به‌عنوان همسایگان نزدیک و شرکای منطقه‌ای، مستقیماً از این تحولات متاثر هستیم و در عین حال ما مسئولیت مشترک برای مشارکت سازنده در تلاش‌ها جهت رسیدگی به این مسائل داریم.

ما عمیقاً نسبت به وخامت اوضاع انسانی نگران هستیم. طرح «نیازها و پاسخ بشردوستانه افغانستان ۲۰۲۵» تنها ۱/۲۷ درصد از بودجه لازم را دریافت کرده است. این کمبود نگران‌کننده تأثیر مستقیمی بر همسایگان افغانستان دارد که هم‌اکنون نیز بار سنگینی را به دوش می‌کشند. ما تأکید می‌کنیم که کمک‌های بشردوستانه باید بی‌طرفانه، غیرسیاسی و بدون مانع ارائه شوند. این کمک‌ها هرگز نباید به ابزاری برای اجبار سیاسی تبدیل گردند. به همین ترتیب، تحریم‌ها نباید به سلاحی برای مانع‌تراشی در مسیر بهبود اقتصادی افغانستان یا تعامل مشروع با مقامات حکومت موقت بدل شوند. ما بار دیگر تصریح می‌کنیم که دارایی‌های افغانستان که در خارج مسدود شده‌اند، باید بدون قید و شرط آزاد گردند تا ثبات اقتصادی افغانستان احیا شود و در خدمت مردم افغانستان قرار گیرد.

در حوزه امنیت، علیرغم برخی پیشرفت‌ها در مقابله با داعش، تداوم حضور دیگر گروه‌های افراطی و تروریستی در افغانستان همچنان مایه نگرانی جدی برای همسایگان و کل منطقه باقی مانده است. ما از مقامات حکومت موقت انتظار داریم تدابیری شفاف، قابل راستی‌آزمایی و قاطع علیه همه این تهدیدها اتخاذ کنند. مبارزه با تروریسم باید جامع، غیرتبعیض‌آمیز و منطبق با حقوق بین‌الملل باشد.

ایران علیرغم تحمل بار سنگین میزبانی از میلیون‌ها تبعه افغان، آن هم غالباً با کمک اندک یا ناکافی بین‌المللی، به مسئولیت‌های انسانی خود عمل کرده است. این وضعیت میلیاردها دلار هزینه بر اقتصاد و امنیت ما تحمیل کرده است، در حالی که خود ایران همچنان با شدیدترین تحریم‌های یکجانبه در نقض حقوق بین‌الملل روبرو است. ما تلاش کرده‌ایم بازگشت اتباع افغان با رعایت کرامت انسانی آنها صورت گیرد. با این حال، انتظار نمی‌رود که ایران این بار را به تنهایی به دوش بکشد. جامعه بین‌المللی باید تضمین کند که بحران انسانی در افغانستان به‌طور نامتناسب بر دوش چند کشور همسایه افکنده نشود.

جمهوری اسلامی ایران همچنان متعهد به چشم‌انداز افغانستانی مستقل، یکپارچه و باثبات است که عاری از تروریسم، سلطه خارجی و مواد مخدر باشد. ما قویاً از هر ابتکاری که حاکمیت ملی افغانستان را تقویت کند، با تروریسم مبارزه نماید و از حقوق مردم آن پاسداری کند، حمایت می‌کنیم.

Play 00:00 -00:13 Mute

Settings PIP Enter fullscreen Download همکاران ارجمند، مداخله ایالات متحده و دو دهه حضور نظامی آن در افغانستان چیزی جز مصیبت و ناامنی به بار نیاورده است. این حضور، قربانیان بی‌شماری از افغانستان بر جای گذاشته و تروریسم، مواد مخدر، فساد، فقر و آوارگی را دامن زده است.

خروج سال ۲۰۲۱ نه پایان مسئولیت، بلکه عقب‌نشینی‌ای خفت‌بار بود که افغانستان و همسایگانش را با پیامدهای آن تنها گذاشت. واقعیت این است که ایالات متحده و ناتو در قبال بسیاری از چالش‌هایی که افغانستان و منطقه امروز با آن روبرو هستند، مسئولند.

در چنین شرایطی، ما به‌طور قاطع هرگونه مداخله سیاسی یا نظامی خارجی، هر تلاشی برای بازگرداندن کسانی که مسئول این بحران هستند، و هرگونه بهره‌برداری از مصائب افغانستان برای مقاصد ژئوپولیتیکی را مردود می‌شماریم. مهم‌تر از همه، استقرار مجدد پایگاه‌های نظامی خارجی در داخل یا پیرامون افغانستان نقض حاکمیت آن، تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و دامن‌زننده به افراط‌گرایی و بی‌ثباتی خواهد بود. چنین مسیری، پیشرفت شکننده منطقه را نابود می‌سازد و باید به‌شدت مورد مخالفت قرار گیرد.

از این رو امیدواریم نتیجه رایزنی‌های امروز، مسیر را به سوی تدابیری عملی، متوازن و هماهنگ، مبتنی بر حقوق بین‌الملل و احترام متقابل، برای شکل‌دهی به رویکردی واقع‌بینانه و مسئولانه در قبال افغانستان هموار سازد.

از توجه شما سپاسگزارم.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس ستاد ارتش یمن به شهادت رسید
کرملین: درباره نفت روسیه از دمواضع هلی‌نو تبعیت می‌کنیم
وزیر کشور: در انتخابات تناسبی شوراها صدای همه شنیده می‌شود
غرب با تحریم نفت روسیه، اقتصاد خود را مختل کرد
اسرائیل به نیروهای امدادی ترکیه اجازه ورود به غزه را می‌دهد
ساپینتو: قول می دهم که استقلال قهرمان لیگ می شود
افزایش قیمت نفت پس از تعهد هند به توقف خرید از روسیه
خطیب‌زاده: اسرائیل به دنبال صلح در منطقه نیست
قهرمانی کشتی ایران در جهانی 2015 پس از 10 سال قطعی شد
حمله پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان در فصل برداشت زیتون
پزشکیان: اگر به مردم تکیه کنیم هر کاری شدنی است/ از اختلافات داخلی می‌ترسم نه از آمریکا
نجات لکورنو از رأی عدم اعتماد پارلمان فرانسه
کشته شدن 64 عضو طالبان توسط ارتش پاکستان
بزرگ‌ترین شبکه قاچاق سوخت شمال کشور متلاشی شد
نقشه استقبال ایرانیان از کتابخانه های عمومی کشور
سفر دونالد ترامپ به کره جنوبی در اوایل آبان
زنگ هشدار هوای تهران به صدا درآمد
عامل جنایت عنبرآباد پس از 6 سال دستگیر شد
ثبت‌نام 99 هزار نفر در آزمون وکالت سال 1404
پیام تسلیت عراقچی در پی درگذشت سردار علیرضا افشار
درخواست آلمان برای استفاده از دارایی‌های روسیه
لاوروف: روسیه هرگز با آمریکا علیه چین متحد نمی‌شود
سردار افشار از یادگاران خوش‌نام دفاع مقدس بود
نتانیاهو: تمامی اهداف جنگ غزه را محقق خواهیم کرد
بازگشت سعید آقاخانی به تلویزیون با «اسباب زحمت»
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 24 مهر + جدول
30 کشته و زخمی درآتش‌سوزی تانکر نفت
آمریکا خواستار توقف محدودیت‌های چین شد
کاهش حضور دولت در اقتصاد، گامی مؤثر در اعتمادسازی مردم
تولد نوزاد عجول در آمبولانس
اعتراف اسیر اسرائیلی آزادشده به رفتار انسانی حماس
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 23 مهر 1404
پالایشگاه‌های نفت هند تسلیم آمریکا شدند
مخالفت چین با درخواست آمریکا برای توقف خرید نفت روسیه
سالم الدوساری مرد سال فوتبال آسیا شد
ذخیره سه برابری گازوئیل برای زمستان
خبر خوش برای مشاغل خانگی و کارآفرینان
پزشکیان: مدرسه هدف نیست، میدان پرورش آینده است
فهرست 28 تیم راه‌یافته به جام جهانی 2026+ 20 سهمیه باقی ماند
ماجرای مسمومیت‌ها استنشاقی در شهر ری چیست؟
پیروزی در جنگ 12 روزه نماد تحقق وعده الهی بود
عملیات دولت غزه برای نابودی باندهای جنایتکار
نوشابه‌های گازدار ریفلاکس را تشدید می‌کنند
مادورو: آمریکا به‌دنبال کودتا در ونزوئلاست
احضار سفیر لهستان به وزارت خارجه
ایران در مسیر میزبانی بازی‌های کشورهای اسلامی 2029
قم در انتظار نگاه توسعه‌محور
بدرقه ناصر تقوایی با سنج و دمام؛ سفیدپوشی به احترام ناخدا خورشید
بیانیه حماس در نخستین سالگرد شهادت یحیی السنوار
خطر بزر گی که آوارگان بازگشته به غزه را تهدید می‌کند
X
آگهی تبلیغاتی