×
سیاسی
شناسه خبر : 247388
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/07/03 ساعت 20:26
اسلامی در مجمع جهانی اتم: برنامه‌ هسته‌ای ایران شفاف است

اسلامی در مجمع جهانی اتم: برنامه‌ هسته‌ای ایران شفاف است

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در سخنانی در مجمع جهانی اتم تأکید کرد: برنامه هسته‌ای ایران کاملا شفاف است و از آن عقب‌نشینی نخواهیم کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی : محمد اسلامی این سخنان را پنجشنبه سوم مهر ۱۴۰۴ در این نشست بین‌المللی که با حضور رؤسای جمهور روسیه، بلاروس، نخست‌وزیران ارمنستان و اتیوپی، معاون نخست‌وزیر ازبکستان و برخی دیگر از مقامات، صاحب‌نظران و کارشناسان از یکصد کشور جهان در مسکو برگزار شد، بیان کرد.
وی همچنین به تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص موضوعات هسته‌ای و ضرورت توسعه نیروگاه‌های اتمی بزرگ و کوچک مقیاس (SMR) پرداخت.

صنعت هسته‌ای، نماد موفق و پیشتاز در توسعه علم و فناوری ایران

معاون رئیس‌جمهور در سخنان خود در این نشست با اشاره به برگزاری آیین پنجاهمین سالگرد تأسیس سازمان انرژی اتمی در سال ۱۴۰۳ گفت:‌ ۵۰ سال تلاش دانشمندان و متخصصان صنعت هسته‌ای ایران، این صنعت پرافتخار و امیدآفرین را به یک نماد موفق و پیشتاز در توسعه علم و فناوری تبدیل کرده است و علیرغم موانع سخت و طاقت‌فرسا که توسط آمریکا و سه کشور اروپایی ایجاد گردیده، توانسته است ترازهای برتر فناوری و صنعت را از آن خود نماید.

دشمنی آمریکا و سه کشور اروپایی با دستاورد بزرگ ملی ایران

اسلامی افزود:‌ این دستاورد بزرگ ملی همواره با دشمنی آمریکا و این سه کشور اروپایی مواجه بوده است. جلوه عینی این دشمنی‌ها عملیات روانی و سیاسی، تحریم، تهدید، ترور، خرابکاری صنعتی و عملیات نظامی بوده است که البته محدود به این دوره زمانی نبوده و ریشه‌ای تاریخی دارد.
وی ادامه داد: آن‌ها خود این حقیقت را به خوبی می‌دانند و در خلوت خود به آن اعتراف می‌کنند که برنامه هسته‌ای ایران اهداف نظامی ندارد. آن‌ها می‌گویند که ایران نباید صنعت هسته‌ای داشته باشد. این فشارها از بیش از ۵۰ سال پیش آغاز شد.
وی یادآور شد: در دوره جرالد فورد، رییس جمهور وقت آمریکا مکاتبات و گفت‌وگوهای زیادی صورت گرفته و برای سرمایه‌گذاری در صنعت سوخت هسته ای ایران به میزان یک میلیارد دلار در شرکت اروپایی اوریدیف (اورانوی فعلی) سرمایه‌گذاری نمود و ایران سهامدار این شرکت شد. همزمان طرح‌های احداث نیروگاه‌های اتمی توسط شرکت‌های آلمانی و فرانسوی هم در ایران آغاز شد. لیکن آن‌ها با بدعهدی تمام آن پروژه‌ها را نیمه تمام رها کردند و منابع مالی ملت ایران را ربودند و کشور ما را ترک کردند. از آن پس هر شرکت دیگری هم که قصد همکاری با ما را داشت، با مداخله اجازه ندادند که کار را انجام بدهد.

اروپا و آمریکا قادر به تسلیم کردن ملت ایران نیست

رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد:‌ پرونده هسته‌ای ایران را با نقش آفرینی رژیم صهیونیستی تشکیل دادند و بهانه‌های واهی و مدارک جعلی تولید کردند. جمهوری اسلامی ایران را با تحریم و فشار حداکثری مواجه نمودند بلکه بتوانند آن را متوقف و تسلیم کنند که البته هرگز به این نتیجه نخواهند رسید.
وی گفت:‌ به این سه کشور اروپایی و آمریکا اعلام می‌کنم شما نمی‌توانید ملت بزرگ و فرهیخته ایران را تسلیم اراده ناپاک خودتان کنید. بیایید از این پس دروغ نگویید و حقیقت را به مردم جهان بگویید. دست از سیاست‌های مبتنی بر حکمرانی بلامنازع بردارید.
اسلامی خطاب به آمریکا و کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان تصریح کرد: به دنبال غارت منابع مردم جهان همانطور که در دوره برده‌داری و استعمار چنین کردید، نباشید. برنامه هسته‌ای ایران کاملاً شفاف است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اساساً در بخش پادمان با فشار سهمگین شما با هزینه‌کرد ۸۰ درصد بودجه پادمان فقط طرح ایجاد مزاحمت و اشکال‌تراشی علیه برنامه ایران را دنبال می‌کند. بس کنید: مسیر ایران و برنامه ایران کاملاً شفاف است و از آن برنمی‌گردد. 

امتیاز ۱۰۰ از ۱۰۰ نیروگاه اتمی بوشهر

معاون رئیس‌جمهور در ادامه یادآور شد که ایران، پروژه نیمه کاره نیروگاه اتمی بوشهر را که شرکت آلمانی سازنده اولیه، آن را رها کرده بود پس از گذشت چندین سال توانست با کمک «روس اتم» -که قدردان آن‌ها هستیم- تکمیل کند. 
وی اظهار داشت: این کار سخت و پیچیده، پروژه بی‌نظیر و کم سابقه‌ای است که با موفقیت انجام شد. امروز سال دوازدهم بهره‌برداری این نیروگاه است براساس ارزیابی انجمن (وانو) در سه سال گذشته توانسته است امتیاز ۱۰۰ از ۱۰۰ را کسب کند و درخشان عمل نماید. این نیروگاه تاکنون ۷۲ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده است. واحدهای دوم و سوم هم در حال پیشرفت هستند که با همکاری شرکت «روس اتم» ساخته می‌شود.

توافقات تازه با روسیه

اسلامی ضمن تبریک هشتادمین سالگرد تأسیس صنعت هسته‌ای روسیه به مقامات این کشور، به مذاکرات خود با مدیرعامل شرکت روس‌اتم اشاره کرد و گفت:‌ با اراده روسای جمهور دو کشور جناب آقای مسعود پزشکیان و جناب آقای ولادیمیر پوتین که قدردان آن‌ها هستیم. برنامه‌هایی برای آینده را در دستور کار قرار داده‌ایم. ما توافق کردیم تا علاوه بر نیروگاه‌های بزرگ جدید، نیروگاه‌های کوچک مقیاس SMR را در ایران با همکاری «روس اتم» ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: ما با تجارب کسب شده در گذشته با توکل بر خدای متعال این راه پرافتخار را تا پیروزی نهایی ادامه خواهیم داد.

به گزارش ایرنا، رئیس سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت دولتی روس‌اتم، یک روز قبل - سه شنبه دوم مهر 1404- پس از مذاکرات دوجانبه، تفاهم‌نامه همکاری درباره ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک‌مقیاس امضا کردند. 


نظرات

آخرین اخبار
پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه 18 تیر 1405
سفیر انگلیس در تهران به وزارت امور خارجه احضار شد
خشم ترامپ ناشی از قدرت نرم ایران
جنگ، انتقام و جهاد
تجاوز مجدد آمریکا به مناطق جنوبی کشور؛ پاسخ کوبنده ایران در موج دوم حملات موشکی و پهپادی
از بین‌الحرمین تا صحن رضوی؛ ؛ وداع آخر با «رهبر شهید» در مشهد پایتخت معنوی ایران
لیست خرید تارتار فاش شد؛ پرسپولیس به دنبال شکار سه لژیونر
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکا به پنج استان
آخرین وضعیت تردد در محورهای شمالی کشور
پایان آیین تشییع باشکوه در کربلا و نجف؛ مشهد چشم‌انتظار انتقال پیکر «رهبر شهید»
بارش‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه چقدر افزایش یافت؟
جام جهانی 2026 | برنامه بازی‌های امشب پنجشنبه 18 تیر
پاداش 3 میلیونی برای معرفی ماینرهای غیرمجاز
بدرقه خورشید
تردد قطارهای مسیر تهران-مشهد متوقف شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنجشنبه 18 تیر 1405 +جدول
حضور 4700 مهمان خارجی از 27 کشور در مراسم تشییع رهبر شهید در مشهد
عذرخواهی دبیر ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب از مردم
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 18 تیر 1405+ جدول
مجوز استفاده از هوش مصنوعی در امتحانات دانشگاه آزاد صادر شد
ترامپ مدعی پیروزی شد: به نسبت 20 به 1 ضربه زدیم
بقائی: اروپا در قبال مشارکت در تجاوز علیه ایران پاسخگو باشد
دبیرکل سازمان ملل: ایران و آمریکا خویشتنداری کنند
چرا جت اختصاصی ترامپ در مسیر بازگشت از ترکیه زمین‌گیر شد؟
میکروب هلیکوباکتر پیلوری علت خطرناک‌ترین سرطان معده
پایان مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید در کربلای معلی ؛ مشهد چشم انتظار است
بیانیه سپاه پاسداران درباره حمله به پایگاه‌های آمریکا در کویت و بحرین
کشف اسکلت 2000 ساله با حلقه‌های طلا در تایلند
راز بازسازی طبیعت پس از آتش‌سوزی جنگل‌ها کشف شد
سوءتغذیه خطر زخم بستر را افزایش می‌دهد
مکرون: نشست «ائتلاف مشتاقان» هفته آینده در پاریس برگزار می‌شود
واکنش تند سفیر ایران به موضع صدراعظم آلمان درباره تجاوز آمریکا
غلامرضا ثابت‌ایمانی به سپاهان بازگشت
روش‌های نوین IVF شانس موفقیت را افزایش دادند
رایزنی اردوغان و مکرون؛ تأکید بر نقش یادداشت تفاهم اسلام‌آباد در کاهش تنش‌ها
نامه رسمی ایران به شورای امنیت درباره تجاوزات آمریکا
هشدار روان‌شناس درباره اضطراب امتحان؛ استرس حافظه را مختل می‌کند
هشدار امنیتی چین درباره مدل هوش مصنوعی آنتروپیک
ایران در شورای حقوق بشر خواستار توجه به پیامدهای تحریم‌ها و جنگ شد
پزشکیان از رئیس‌جمهور تاجیکستان قدردانی کرد
سازمان ملل درباره تنش ایران و آمریکا هشدار داد
رسانه انگلیسی: آمریکا در تغییر مواضع ایران ناکام مانده است
حمله آمریکا به جنوب ایران و پاسخ قاطع نیروهای مسلح؛ ترامپ پس از عملیات ایران چه گفت؟
وزارت بهداشت لبنان: شمار شهدا به 4 هزار و 321 نفر رسید
پیام احساسی سرمربی تیم ملی درباره جام جهانی 2026 چه بود؟
بلومبرگ: ذهن ترامپ در اجلاس ناتو بیش از هر چیز درگیر ایران بود
زمان دریافت کارت ورود به جلسه ترمیم و ایجاد سابقه تحصیلی اعلام شد
فرزند ارشد قائد شهید امت اسلام میزبان علما و بزرگان نجف شد
ارتش: حضور مردم در تشییع قائد شهید، پیام وفاداری به انقلاب و ولایت بود
نورنما | با استفاده از یک میلیون لگو یک جام 27 متری ساختن