×
سیاسی
شناسه خبر : 247290
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/07/03 ساعت 09:25
تنها راه: باور نصرالله به روح‌الله

محمدمحسن فایضی

تنها راه: باور نصرالله به روح‌الله

5 خرداد 1379 (25 می 2000) اسرائیلی‌ها جنوب لبنان را ترک کردند و پس از دو دهه درگیری و اشغال، لبنان از سیطره صهیونیست‌ها آزاد شد. به همین مناسبت 17 تیرماه جوانی با ریش و عمامه‌ای مشکی پشت تریبون مصلای دانشگاه تهران می‌رود تا پیش از آغاز خطبه‌های نماز جمعه مرحوم ‌هاشمی رفسنجانی، چند دقیقه‌ای را از روی کاغذ به فارسی بخواند.

نورنیوز- گروه سیاسی: 5 خرداد 1379 (25 می 2000) اسرائیلی‌ها جنوب لبنان را ترک کردند و پس از دو دهه درگیری و اشغال، لبنان از سیطره صهیونیست‌ها آزاد شد. به همین مناسبت 17 تیرماه جوانی با ریش و عمامه‌ای مشکی پشت تریبون مصلای دانشگاه تهران می‌رود تا پیش از آغاز خطبه‌های نماز جمعه مرحوم ‌هاشمی رفسنجانی، چند دقیقه‌ای را از روی کاغذ به فارسی بخواند: «22 سال پیش دشمن صهیونیستی بخش‌هایی از سرزمین لبنان را در جنوب آن تحت اشغال خویش درآورد، در آن زمان سؤال اساسی این بود ما چه بکنیم؟ ما چی (چه) می‌بایست می‌کردیم؟ بسیاری معتقد بودند که ما به دلیل ضعف و عجز خود هیچ گونه انتخابی نداشته و ناچار به پذیرش واقعیت موجود و همزیستی با آنها هستیم! آیا این امکان وجود داشت ارتشی که خود را ارتش شکست ناپذیر قلمداد می‌کرد و در همه جبهه‌های جنگ با ارتش‌های کشورهای عربی جنگیده بود، با شکست مواجه سازیم؟ مجموعه‌ای از شخصیت‌های لبنانی و در رأس آنها، شهید سید عباس موسوی دبیرکل حزب‌الله لبنان به تهران آمده و خدمت امام راحل شرفیاب شده و اوضاع لبنان را به اطلاع ایشان رسانده و از حضرت امام درخواست کردند که آنها را مورد ارشاد و راهنمایی خود قرار داده و تکلیف شرعی آنان را مشخص نمایند.»
آن جوان با عینک‌های بزرگ بر چشم‌هایش که نامش نصرالله بود در حالی که صدایش را بلندتر کرده است، ادامه می‌دهد:  «در آن ملاقات حضرت امام فرمودند که باید لبنان را به گورستان متجاوزان صهیونیستی تبدیل نمایید و در مقابل شما هیچ راهی به جز جهاد و مقاومت و پایداری وجود ندارد. ایشان فرمودند درست است که شما عده قلیلی هستید. ولی به خداوند متعال تکیه کنید و اوست که شما را یاری خواهد کرد و پیروزی از آن شماست. حضرت امام تأکید فرمودند که از نقطه صفر آغاز کرده و منتظر هیچ کس نباشید و بدون هیچ تردیدی با چشمان خود وعده الهی را خواهید دید.»
حالا سید حسن نصرالله جوان حدود ربع قرن پس از دیدار شهید سید عباس موسوی با امام خمینی به تهران آمده بود که بگوید وعده روح‌الله(ره) عملیاتی شده و صهیونیست‌ها بدون هیچ مذاکره، آورده یا توافق امنیتی لبنان را ترک کرده‌اند و ما بالاخره پیروز شدیم.
نصرالله با تمام درایت، عقلانیت و سیاست تا روز آخر به این مسأله باور داشت و به قول شهید حاج رمضان او پس از 7 اکتبر هم با علم به محدودیت‌ها، قدرت دشمن، سناریوهای محتمل و آنچه ممکن است رخ دهد باز تنها براساس ایمان، تکلیف خود می‌دانست که باید از غزه دفاع کند. سید حسن نصرالله بدون استثنا در تمامی سخنرانی‌های پرتعدادش در دوران طوفان الاقصی بخش اولیه صحبت‌هایش را به لزوم دفاع از غزه با توکل و اعتقاد به نصرت الهی و چرایی دخالت حزب‌الله پرداخت. گاهی اوقات در ظاهر بن‌بست پیش روی ماست، اما در مقابل ظلم و اشغالگری هیچ چاره‌ای جز جهاد و پایداری پیش روی ما نیست. سید شهید بزرگ قدس، سید حسن نصرالله به خوبی نشان داد و اثبات کرد که آنچه موجب رهایی، عزت و کرامت خواهد شد ایستادگی و مقاومت خواهد بود.
پس از صحبت‌های سید حسن نصرالله مرحوم‌ هاشمی رفسنجانی خطبه‌های نماز جمعه آن روز تهران را خطابه می‌کنند و در تأکید صحبت‌های پیش خطبه می‌گوید: «از مسائل مهم بین‌المللی که در این روزها داریم یکی مسأله لبنان است که انصافاً یک ستاره درخشانی است در فضای تاریک مناسبات بین‌المللی و یک روزنه امیدی است برای مردمی که فکر می‌کردند همیشه در مقابل زور و قدرت و سرنیزه باید تسلیم باشند و فکر می‌کردند که یک ملت ضعیف، زورش به یک ملت نیرومند و مسلح نمی‌رسد، اتفاق مهمی است. حالا انصافاً مهم است اگر ما خودمان هم طرفدار نبودیم و در این مسائل شریک نبودیم، می‌خواستیم درباره آن قضاوت کنیم، به جای دیگری هم مربوط می‌شد مسأله برای ما مهم است. یک جریان مقاومت جمعی از جوانان و مردم با جان و امکانات محدودشان در مقابل قدرت بسیار سفاک و بی رحمی مثل اسرائیل ایستادند و آن را مجبورکردند برای اولین بار در تاریخ دولت اسرائیل از سال 1948 تا امروز یعنی بیش از 50 سال بالاجبار عقب‌نشینی کند و آن هم عقب‌نشینی غیرمنظم و با فرار و بدون برنامه. این موضوع بسیار مهمی است... کار مهمی است ناشی از ایمان، جهاد و مقاومت و به استقبال شهادت رفتن، نترسیدن از مرگ و معلوم شد کسی که اسرائیل را به زانو درمی‌آورد، اینها هستند و می‌تواند الگو و درسی برای دیگرانی که می‌خواهند مبارزه کنند، باشد.»
کارشناس مسائل فلسطین
 


اخبار مرتبط
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شنبه 1404/07/05 ساعت 19:20
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
وزارت خارجه اعلام کرد: ایران همواره حامی لبنان مقتدر است و انتظار می‌رود همه کشورهای منطقه ضمن حمایت از ثبات و تمامیت ارضی، لبنان را در مسیر حفظ ثبات و تقویت اقتدار ملی یاری دهند.
بیانیه سفارت ایران به مناسبت سالروز شهادت «سید حسن نصرالله »
چهارشنبه 1404/07/02 ساعت 12:32
بیانیه سفارت ایران به مناسبت سالروز شهادت «سید حسن نصرالله »
سفارت جمهوری اسلامی ایران در لبنان با صدور بیانیه‌ای به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان و همراهانش، این مناسبت را فرصتی برای تجدید عهد وفاداری به مسیر مقاومت و آرمان‌های شهدا دانست.
روایت علاءالدین بروجردی از نظر شهید نصرالله درباره رئیس جمهور شدن ترامپ
چهارشنبه 1403/12/15 ساعت 17:23
روایت علاءالدین بروجردی از نظر شهید نصرالله درباره رئیس جمهور شدن ترامپ
در قسمت اول برنامه یقه دیپلمات علاءالدین بروجردی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی و علی نصری کارشناس حوزه بین‌الملل به گفت‌و‌گو پیرامون مسائل اروپا و ریاست جمهوری دونالد ترامپ پرداختند.
نظرات

آخرین اخبار
رئیس‌جمهور آمریکا در پرونده‌های جهانی به بن بست رسید
بقایی: نقش آمریکا و اسرائیل در آشوب‌های دی‌ماه از ابتدا روشن بود
والیبال ایران به قلب برزیل رسید/ آغاز ماموریت سخت «پیاتزا» با طعم انتقام+ برنامه بازیها
تل‌آویو منتظر چراغ سبز آمریکا برای حمله به بیروت است
هشدار قرمز برای دریانوران هرمزگان؛ خروج شناورهای سبک ممنوع!
خبر خوش برای گندم‌کاران؛ مطالبات این هفته به حساب‌ها می‌آید
بقایی محکومیت ایران از سوی اتحادیه اروپا را نفاق سیاسی دانست
لغو حکم جنجالی 12 میلیاردی علیه فرزاد فرزین/ ماجرا چه بود؟
صلاح برای عربستانی‌ها شرط گذاشت
امشب؛ آخرین مهلت مجدد ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد + آدرس سایت
نفتکش «تاگور» روسی در محاصره انگلیس و متحدانش
42 نقطه حادثه‌خیز تهران زیر ذره‌بین پلیس + آمار فوتی تصادفات
گلوگاه غذایی جهان جایی فراتر از چاه‌های نفت
بازسازی تأسیسات آسیب‌دیده در دستور کار فوریتی وزارت نفت
عجیب‌ترین تدابیر امنیتی تاریخ فوتبال برای تیم ملی انگلیس
منشأ صدای انفجار در بندرعباس مشخص شد
نورویدئو | سنگاپور؛ اجلاس امنیتی یا نمایشگاه فروش سلاح آمریکا؟
ثبت شاخص «خطرناک» در مشهد/گروه های حساس در خانه بمانند
پیش بینی قیمت دلار دوشنبه 11 خرداد 1405
قیمت گوشت قرمز امروز 11 خرداد 1405 + جدول
کدام داروها فروش غیرطبیعی دارند؟
جمهوری چک با ترکیبی از تجربه و جوانی به جام جهانی 2026 می‌رود
کوبا می‌تواند آغاز سقوط سیاسی آمریکا را رقم بزند
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 11 خرداد 1405
پیش بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه 11 خرداد 1405 + جدول
والدین برای سرویس مدارس به سامانه «سپند» مراجعه کنند
پزشکیان: نظام حمایتی باید مسیر استقلال اجتماعی و اقتصادی کودکان بی‌سرپرست را تضمین کند
مکزیک با «مرد شش‌گانه» به استقبال جام جهانی 2026 می‌رود
انتقاد قائم‌پناه از طولانی شدن روند رسیدگی به برخی پرونده‌های مرتبط با تعاونی های مسکن
ترامپ: ایران واقعاً می خواهد به یک توافق دست یابد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 11 خرداد 1405+ جدول
اژه ای: امروز وحدت و انسجام ملی ما در دنیا زبانزد است
جهش قیمت نفت/ برنت دریای شمال چقدر شد؟
جام حذفی فوتبال ایران متوقف شد
عقلانیت همسایگی در پساجنگ رمضان
تداوم عملیات علیه کانون‌های تجزیه‌طلب/ 81 حمله موشکی و پهپادی به پایگاه‌های مخالف ایران
هوای پاک همچنان مهمان آسمان پایتخت
ترامپ و بازی سه‌گانه
حماس: ملادینوف مسئول تشدید تجاوزات اسرائیل است
دوفوریتی | دانش آموز جابجا کن و پورسانت بگیر!
«توافق ابراهیم» برای اعراب و ایران یک قرص سمی است
مثلث پیروزی در جنگ رمضان
وزیر خارجه انگلیس خواستار توقف حملات اسرائیل به لبنان شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 11 خرداد 1405+ جدول پخش
پاسخ ایران به تجاوز آمریکا؛ سپاه: مبدأ حمله به دکل مخابراتی جزیره سیریک هدف قرار گرفت
شهادت 12 نفر در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
عامل ربایش و قتل ایلیا زادحسین، کودک گیلانی اعدام شد + جزئیات قتل
جزئیات اجرای حکم اعدام دو لیدر اغتشاشات دی‌ماه1404 در تهران
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 11 خرداد 1405 + وضعیت استانها
متابولیسم ناسالم می‌تواند راه را برای سرطان باز کند