×
سیاسی
شناسه خبر : 247290
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/07/03 ساعت 09:25
تنها راه: باور نصرالله به روح‌الله

محمدمحسن فایضی

تنها راه: باور نصرالله به روح‌الله

5 خرداد 1379 (25 می 2000) اسرائیلی‌ها جنوب لبنان را ترک کردند و پس از دو دهه درگیری و اشغال، لبنان از سیطره صهیونیست‌ها آزاد شد. به همین مناسبت 17 تیرماه جوانی با ریش و عمامه‌ای مشکی پشت تریبون مصلای دانشگاه تهران می‌رود تا پیش از آغاز خطبه‌های نماز جمعه مرحوم ‌هاشمی رفسنجانی، چند دقیقه‌ای را از روی کاغذ به فارسی بخواند.

نورنیوز- گروه سیاسی: 5 خرداد 1379 (25 می 2000) اسرائیلی‌ها جنوب لبنان را ترک کردند و پس از دو دهه درگیری و اشغال، لبنان از سیطره صهیونیست‌ها آزاد شد. به همین مناسبت 17 تیرماه جوانی با ریش و عمامه‌ای مشکی پشت تریبون مصلای دانشگاه تهران می‌رود تا پیش از آغاز خطبه‌های نماز جمعه مرحوم ‌هاشمی رفسنجانی، چند دقیقه‌ای را از روی کاغذ به فارسی بخواند: «22 سال پیش دشمن صهیونیستی بخش‌هایی از سرزمین لبنان را در جنوب آن تحت اشغال خویش درآورد، در آن زمان سؤال اساسی این بود ما چه بکنیم؟ ما چی (چه) می‌بایست می‌کردیم؟ بسیاری معتقد بودند که ما به دلیل ضعف و عجز خود هیچ گونه انتخابی نداشته و ناچار به پذیرش واقعیت موجود و همزیستی با آنها هستیم! آیا این امکان وجود داشت ارتشی که خود را ارتش شکست ناپذیر قلمداد می‌کرد و در همه جبهه‌های جنگ با ارتش‌های کشورهای عربی جنگیده بود، با شکست مواجه سازیم؟ مجموعه‌ای از شخصیت‌های لبنانی و در رأس آنها، شهید سید عباس موسوی دبیرکل حزب‌الله لبنان به تهران آمده و خدمت امام راحل شرفیاب شده و اوضاع لبنان را به اطلاع ایشان رسانده و از حضرت امام درخواست کردند که آنها را مورد ارشاد و راهنمایی خود قرار داده و تکلیف شرعی آنان را مشخص نمایند.»
آن جوان با عینک‌های بزرگ بر چشم‌هایش که نامش نصرالله بود در حالی که صدایش را بلندتر کرده است، ادامه می‌دهد:  «در آن ملاقات حضرت امام فرمودند که باید لبنان را به گورستان متجاوزان صهیونیستی تبدیل نمایید و در مقابل شما هیچ راهی به جز جهاد و مقاومت و پایداری وجود ندارد. ایشان فرمودند درست است که شما عده قلیلی هستید. ولی به خداوند متعال تکیه کنید و اوست که شما را یاری خواهد کرد و پیروزی از آن شماست. حضرت امام تأکید فرمودند که از نقطه صفر آغاز کرده و منتظر هیچ کس نباشید و بدون هیچ تردیدی با چشمان خود وعده الهی را خواهید دید.»
حالا سید حسن نصرالله جوان حدود ربع قرن پس از دیدار شهید سید عباس موسوی با امام خمینی به تهران آمده بود که بگوید وعده روح‌الله(ره) عملیاتی شده و صهیونیست‌ها بدون هیچ مذاکره، آورده یا توافق امنیتی لبنان را ترک کرده‌اند و ما بالاخره پیروز شدیم.
نصرالله با تمام درایت، عقلانیت و سیاست تا روز آخر به این مسأله باور داشت و به قول شهید حاج رمضان او پس از 7 اکتبر هم با علم به محدودیت‌ها، قدرت دشمن، سناریوهای محتمل و آنچه ممکن است رخ دهد باز تنها براساس ایمان، تکلیف خود می‌دانست که باید از غزه دفاع کند. سید حسن نصرالله بدون استثنا در تمامی سخنرانی‌های پرتعدادش در دوران طوفان الاقصی بخش اولیه صحبت‌هایش را به لزوم دفاع از غزه با توکل و اعتقاد به نصرت الهی و چرایی دخالت حزب‌الله پرداخت. گاهی اوقات در ظاهر بن‌بست پیش روی ماست، اما در مقابل ظلم و اشغالگری هیچ چاره‌ای جز جهاد و پایداری پیش روی ما نیست. سید شهید بزرگ قدس، سید حسن نصرالله به خوبی نشان داد و اثبات کرد که آنچه موجب رهایی، عزت و کرامت خواهد شد ایستادگی و مقاومت خواهد بود.
پس از صحبت‌های سید حسن نصرالله مرحوم‌ هاشمی رفسنجانی خطبه‌های نماز جمعه آن روز تهران را خطابه می‌کنند و در تأکید صحبت‌های پیش خطبه می‌گوید: «از مسائل مهم بین‌المللی که در این روزها داریم یکی مسأله لبنان است که انصافاً یک ستاره درخشانی است در فضای تاریک مناسبات بین‌المللی و یک روزنه امیدی است برای مردمی که فکر می‌کردند همیشه در مقابل زور و قدرت و سرنیزه باید تسلیم باشند و فکر می‌کردند که یک ملت ضعیف، زورش به یک ملت نیرومند و مسلح نمی‌رسد، اتفاق مهمی است. حالا انصافاً مهم است اگر ما خودمان هم طرفدار نبودیم و در این مسائل شریک نبودیم، می‌خواستیم درباره آن قضاوت کنیم، به جای دیگری هم مربوط می‌شد مسأله برای ما مهم است. یک جریان مقاومت جمعی از جوانان و مردم با جان و امکانات محدودشان در مقابل قدرت بسیار سفاک و بی رحمی مثل اسرائیل ایستادند و آن را مجبورکردند برای اولین بار در تاریخ دولت اسرائیل از سال 1948 تا امروز یعنی بیش از 50 سال بالاجبار عقب‌نشینی کند و آن هم عقب‌نشینی غیرمنظم و با فرار و بدون برنامه. این موضوع بسیار مهمی است... کار مهمی است ناشی از ایمان، جهاد و مقاومت و به استقبال شهادت رفتن، نترسیدن از مرگ و معلوم شد کسی که اسرائیل را به زانو درمی‌آورد، اینها هستند و می‌تواند الگو و درسی برای دیگرانی که می‌خواهند مبارزه کنند، باشد.»
کارشناس مسائل فلسطین
 


اخبار مرتبط
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شنبه 1404/07/05 ساعت 19:20
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
وزارت خارجه اعلام کرد: ایران همواره حامی لبنان مقتدر است و انتظار می‌رود همه کشورهای منطقه ضمن حمایت از ثبات و تمامیت ارضی، لبنان را در مسیر حفظ ثبات و تقویت اقتدار ملی یاری دهند.
بیانیه سفارت ایران به مناسبت سالروز شهادت «سید حسن نصرالله »
چهارشنبه 1404/07/02 ساعت 12:32
بیانیه سفارت ایران به مناسبت سالروز شهادت «سید حسن نصرالله »
سفارت جمهوری اسلامی ایران در لبنان با صدور بیانیه‌ای به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان و همراهانش، این مناسبت را فرصتی برای تجدید عهد وفاداری به مسیر مقاومت و آرمان‌های شهدا دانست.
روایت علاءالدین بروجردی از نظر شهید نصرالله درباره رئیس جمهور شدن ترامپ
چهارشنبه 1403/12/15 ساعت 17:23
روایت علاءالدین بروجردی از نظر شهید نصرالله درباره رئیس جمهور شدن ترامپ
در قسمت اول برنامه یقه دیپلمات علاءالدین بروجردی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی و علی نصری کارشناس حوزه بین‌الملل به گفت‌و‌گو پیرامون مسائل اروپا و ریاست جمهوری دونالد ترامپ پرداختند.
نظرات

آخرین اخبار
دبیرکل حزب‌الله: پروژه حذف ایران و مقاومت شکست خورد
بلومبرگ: تورم ناشی از تحولات تنگه هرمز دامنگیر اقتصاد آمریکا شد
نشست ایران و آمریکا با حضور میانجی‌ها در بورگن‌اشتوک/توقف مذاکره برای مشورت داخلی
ستاره تراکتور در فهرست خرید پرسپولیس
دستیار فصل قهرمانی مجیدی در فهرست گزینه‌های کادر فنی استقلال
فرصت دوباره برای شرکت در جشنواره شهید آوینی فراهم شد
تکلیف امتحانات تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد مشخص شد
ستاد حقوق بشر ایران خواستار رسیدگی شورای امنیت به نقض آتش‌بس اسرائیل شد
وزیر صمت از بسته حمایتی برای صنایع خبر داد
از بمب تا دیپلماسی؛ چرا ترامپ در کنار میز مذاکره چنگ و دندان نشان می دهد؟
حماس: 91 اسیر فلسطینی در زندان‌های اسرائیل جان باختند
پایان انزوای جنوب شرق؛ پل حمیری نجات‌بخش روستاهای سیل‌زده شد
هشدار جدی درباره آینده زعفران ایران؛ از بحران تکنولوژی تا تهدید «مدل اسپانیایی»
عقل سرخ
مس رفسنجان در آستانه یک نبرد حساس
هدف‌گذاری رسمی یزدانی برای المپیک 2028 لس‌آنجلس
اختلال در پروازهای فرودگاه زوریخ در پی مذاکرات ایران و آمریکا
نورنما | انتشار تصاویر برخی از شهدای هوافضا سپاه برای اولین بار
برگزاری تورنمنت سه‌جانبه برای تعیین نماینده آسیا قطعی شد
همه‌چیز آرام به نظر می‌رسد؛ اما این نقشه چیز دیگری می‌گوید
وقت سلطنت بی بی به پایان رسیده است
روز ملی دامپزشکی با تقدیر از چهره‌های برتر گرامی داشته می‌شود
انتقال حسینی به پروجا زیر ذره‌بین حقوقی
ترامپ باز تهدید کرد: اگر هرمز بسته شود، مذاکره‌کنندگان ایران به خانه برنمی‌گردند!
فرودگاه کیش در مسیر بازگشت به فعالیت؛ صدور مجوز اولیه اعلام شد
پزشکیان: توسعه صنایع آب‌بر در مناطق کم‌آب کشور ممنوع!
کمبود معلم با جذب نیرو و بازنشستگان جبران می‌شود
ایران- بلژیک؛ یوزها در میدان نابرابر جام جهانی به دنبال شگفتی برابر بلژیک پرستاره
دعوت بسکتبالیست ایرانیِ ساکن آمریکا به تیم ملی
کریمیان: کیفیت فنی و رقم قرارداد در جذب بازیکن مهم است
عارف: اصلاحیه بودجه به مجلس ارسال می‌شود
ایران چگونه از اهرم تنگه هرمز بهره می‌برد؟
هدف گرفتن مذاکرات با لودادن رازهای نظام
راز سه اعتراف؛ آنچه گفته شد و آنچه پنهان ماند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سیزدهم
جلسه سرنوشت ساز مدیران پرسپولیس با دراگان اسکوچیچ
پزشکیان: مخالفان توافق در همان مسیری حرکت می‌کنند که نتانیاهو می‌خواهد
احتمال تمدید رایگان بودن مترو و اتوبوس
سرمربی ساحل‌عاج: از آلمان چنین رفتاری انتظار نداشتیم
طباطبایی: اولویت هیئت مذاکره پایان تجاوز در لبنان است
علائم گرمازدگی و راه‌های پیشگیری با آن
افت 34 هزار واحدی شاخص کل در سایه سیگنال‌های جدید پولی
حمایت السیسی از اجرای تفاهم تهران–واشنگتن در قاهره
آماده‌باش مراکز درمانی برای پوشش خدمات سلامت در مراسم تشییع رهبر شهید
اطلاعیه مهم دانشگاه آزاد درباره امتحانات پایان‌ترم
علت عدم واریز حقوق برخی از بازنشستگان کشوری در خرداد 1405 اعلام شد
رانندگی خطرناک کودک 9 ساله با پراید در لرستان
یارانه نان وارد طرح کالابرگ می‌شود؟
زمان مصاحبه دکتری 1405 تغییر کرد
هشدار زلنسکی از حمله بزرگ؛ زیرساخت‌های انرژی در خط آتش