×
سیاسی
شناسه خبر : 247290
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/07/03 ساعت 09:25
تنها راه: باور نصرالله به روح‌الله

محمدمحسن فایضی

تنها راه: باور نصرالله به روح‌الله

5 خرداد 1379 (25 می 2000) اسرائیلی‌ها جنوب لبنان را ترک کردند و پس از دو دهه درگیری و اشغال، لبنان از سیطره صهیونیست‌ها آزاد شد. به همین مناسبت 17 تیرماه جوانی با ریش و عمامه‌ای مشکی پشت تریبون مصلای دانشگاه تهران می‌رود تا پیش از آغاز خطبه‌های نماز جمعه مرحوم ‌هاشمی رفسنجانی، چند دقیقه‌ای را از روی کاغذ به فارسی بخواند.

نورنیوز- گروه سیاسی: 5 خرداد 1379 (25 می 2000) اسرائیلی‌ها جنوب لبنان را ترک کردند و پس از دو دهه درگیری و اشغال، لبنان از سیطره صهیونیست‌ها آزاد شد. به همین مناسبت 17 تیرماه جوانی با ریش و عمامه‌ای مشکی پشت تریبون مصلای دانشگاه تهران می‌رود تا پیش از آغاز خطبه‌های نماز جمعه مرحوم ‌هاشمی رفسنجانی، چند دقیقه‌ای را از روی کاغذ به فارسی بخواند: «22 سال پیش دشمن صهیونیستی بخش‌هایی از سرزمین لبنان را در جنوب آن تحت اشغال خویش درآورد، در آن زمان سؤال اساسی این بود ما چه بکنیم؟ ما چی (چه) می‌بایست می‌کردیم؟ بسیاری معتقد بودند که ما به دلیل ضعف و عجز خود هیچ گونه انتخابی نداشته و ناچار به پذیرش واقعیت موجود و همزیستی با آنها هستیم! آیا این امکان وجود داشت ارتشی که خود را ارتش شکست ناپذیر قلمداد می‌کرد و در همه جبهه‌های جنگ با ارتش‌های کشورهای عربی جنگیده بود، با شکست مواجه سازیم؟ مجموعه‌ای از شخصیت‌های لبنانی و در رأس آنها، شهید سید عباس موسوی دبیرکل حزب‌الله لبنان به تهران آمده و خدمت امام راحل شرفیاب شده و اوضاع لبنان را به اطلاع ایشان رسانده و از حضرت امام درخواست کردند که آنها را مورد ارشاد و راهنمایی خود قرار داده و تکلیف شرعی آنان را مشخص نمایند.»
آن جوان با عینک‌های بزرگ بر چشم‌هایش که نامش نصرالله بود در حالی که صدایش را بلندتر کرده است، ادامه می‌دهد:  «در آن ملاقات حضرت امام فرمودند که باید لبنان را به گورستان متجاوزان صهیونیستی تبدیل نمایید و در مقابل شما هیچ راهی به جز جهاد و مقاومت و پایداری وجود ندارد. ایشان فرمودند درست است که شما عده قلیلی هستید. ولی به خداوند متعال تکیه کنید و اوست که شما را یاری خواهد کرد و پیروزی از آن شماست. حضرت امام تأکید فرمودند که از نقطه صفر آغاز کرده و منتظر هیچ کس نباشید و بدون هیچ تردیدی با چشمان خود وعده الهی را خواهید دید.»
حالا سید حسن نصرالله جوان حدود ربع قرن پس از دیدار شهید سید عباس موسوی با امام خمینی به تهران آمده بود که بگوید وعده روح‌الله(ره) عملیاتی شده و صهیونیست‌ها بدون هیچ مذاکره، آورده یا توافق امنیتی لبنان را ترک کرده‌اند و ما بالاخره پیروز شدیم.
نصرالله با تمام درایت، عقلانیت و سیاست تا روز آخر به این مسأله باور داشت و به قول شهید حاج رمضان او پس از 7 اکتبر هم با علم به محدودیت‌ها، قدرت دشمن، سناریوهای محتمل و آنچه ممکن است رخ دهد باز تنها براساس ایمان، تکلیف خود می‌دانست که باید از غزه دفاع کند. سید حسن نصرالله بدون استثنا در تمامی سخنرانی‌های پرتعدادش در دوران طوفان الاقصی بخش اولیه صحبت‌هایش را به لزوم دفاع از غزه با توکل و اعتقاد به نصرت الهی و چرایی دخالت حزب‌الله پرداخت. گاهی اوقات در ظاهر بن‌بست پیش روی ماست، اما در مقابل ظلم و اشغالگری هیچ چاره‌ای جز جهاد و پایداری پیش روی ما نیست. سید شهید بزرگ قدس، سید حسن نصرالله به خوبی نشان داد و اثبات کرد که آنچه موجب رهایی، عزت و کرامت خواهد شد ایستادگی و مقاومت خواهد بود.
پس از صحبت‌های سید حسن نصرالله مرحوم‌ هاشمی رفسنجانی خطبه‌های نماز جمعه آن روز تهران را خطابه می‌کنند و در تأکید صحبت‌های پیش خطبه می‌گوید: «از مسائل مهم بین‌المللی که در این روزها داریم یکی مسأله لبنان است که انصافاً یک ستاره درخشانی است در فضای تاریک مناسبات بین‌المللی و یک روزنه امیدی است برای مردمی که فکر می‌کردند همیشه در مقابل زور و قدرت و سرنیزه باید تسلیم باشند و فکر می‌کردند که یک ملت ضعیف، زورش به یک ملت نیرومند و مسلح نمی‌رسد، اتفاق مهمی است. حالا انصافاً مهم است اگر ما خودمان هم طرفدار نبودیم و در این مسائل شریک نبودیم، می‌خواستیم درباره آن قضاوت کنیم، به جای دیگری هم مربوط می‌شد مسأله برای ما مهم است. یک جریان مقاومت جمعی از جوانان و مردم با جان و امکانات محدودشان در مقابل قدرت بسیار سفاک و بی رحمی مثل اسرائیل ایستادند و آن را مجبورکردند برای اولین بار در تاریخ دولت اسرائیل از سال 1948 تا امروز یعنی بیش از 50 سال بالاجبار عقب‌نشینی کند و آن هم عقب‌نشینی غیرمنظم و با فرار و بدون برنامه. این موضوع بسیار مهمی است... کار مهمی است ناشی از ایمان، جهاد و مقاومت و به استقبال شهادت رفتن، نترسیدن از مرگ و معلوم شد کسی که اسرائیل را به زانو درمی‌آورد، اینها هستند و می‌تواند الگو و درسی برای دیگرانی که می‌خواهند مبارزه کنند، باشد.»
کارشناس مسائل فلسطین
 


اخبار مرتبط
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شنبه 1404/07/05 ساعت 19:20
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
وزارت خارجه اعلام کرد: ایران همواره حامی لبنان مقتدر است و انتظار می‌رود همه کشورهای منطقه ضمن حمایت از ثبات و تمامیت ارضی، لبنان را در مسیر حفظ ثبات و تقویت اقتدار ملی یاری دهند.
بیانیه سفارت ایران به مناسبت سالروز شهادت «سید حسن نصرالله »
چهارشنبه 1404/07/02 ساعت 12:32
بیانیه سفارت ایران به مناسبت سالروز شهادت «سید حسن نصرالله »
سفارت جمهوری اسلامی ایران در لبنان با صدور بیانیه‌ای به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان و همراهانش، این مناسبت را فرصتی برای تجدید عهد وفاداری به مسیر مقاومت و آرمان‌های شهدا دانست.
روایت علاءالدین بروجردی از نظر شهید نصرالله درباره رئیس جمهور شدن ترامپ
چهارشنبه 1403/12/15 ساعت 17:23
روایت علاءالدین بروجردی از نظر شهید نصرالله درباره رئیس جمهور شدن ترامپ
در قسمت اول برنامه یقه دیپلمات علاءالدین بروجردی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی و علی نصری کارشناس حوزه بین‌الملل به گفت‌و‌گو پیرامون مسائل اروپا و ریاست جمهوری دونالد ترامپ پرداختند.
نظرات

آخرین اخبار
بورس رکورد زد؛ شاخص کل وارد کانال 7.5 میلیون واحد شد
اعلام رسمی چین درباره سفر عراقچی؛ تهران هنوز واکنشی نشان نداده است
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 24 شهریور؛ ریزش سکه و طلا آغاز شد
واکنش تند چین به استقرار سلاح فضایی آمریکا؛ پکن خواستار توقف رقابت تسلیحاتی شد
واکنش تند رئیس‌جمهوری مکزیک به واشنگتن: ابزار بازی‌های انتخاباتی آمریکا نمی‌شویم
افتتاح 130 هزار واحد نهضت ملی مسکن در نیمه دوم سال
کشف 53 سکه باستانی در لرستان؛ 3 نفر دستگیر شدند
اعتراض رسمی ایران به اتریش؛ ممانعت از ورود یک مقام رسمی به وین
گفت‌وگوی وزرای خارجه چین و فرانسه؛ از ایران تا اختلافات تجاری
توافق جدید مسکو و دمشق عملیاتی شد؛ ارسال تدارکات نظامی به طرطوس و حمیمیم
جدال ایران و بحرین برای حضور در جمع 4 تیم برتر بسکتبال آسیا + ساعت بازی ایران
نیکزاد: دشمن به دنبال شکاف اجتماعی بود؛ اما ایران متحدتر شد
«مدافعان آسمان»؛ روایت فرمانده پدافند هوایی سپاه
اطلاعیه سازمان سنجش درباره آزمون عملی هنر + لینک
کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل: آمریکا مسئول حمله به عروسی کوهستک است
جمشید هاشم‌پور از بدلکاری‌های خطرناک و نقش‌های ماندگارش گفت + عکس
برنامه قطعی برق ایلام فردا چهارشنبه 25 شهریور+ لینک برنامه قطعی برق
دیدار عراقچی و رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق
تلاش عربستان برای تکرار سناریوی سوریه در یمن شکست خورد
آخرین قیمت دلار امروز سه‌شنبه 24 شهریور 1405؛ عقب‌نشینی دلار و یورو
قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه 24 شهریور؛ جدول نرخ انواع سوت
پهپاد MQ-1 در شرق تنگه هرمز رهگیری و منهدم شد
خاندوزی رئیس کارگروه بررسی‌های اقتصادی دفتر رهبر انقلاب شد
قیمت دینار عراق امروز سه‌شنبه 24 شهریور 1405؛ نوسان دینار تحت تأثیر دلار
قیمت نفت از 107 دلار عبور کرد؛ بازار نگران عرضه
گرانی خودرو ادامه دارد؛ دولت تازه از «ورود در صورت فشار بیشتر» می‌گوید
نوراینفو | قیمت لوازم‌التحریر در بازار؛ هزینه خرید نوشت‌افزار دانش‌آموزان چقدر است؟
راز موفقیت پروتکل مونترال در حفاظت از لایه ازن چیست؟
محموله میلیاردی سوخت قاچاق در انبار یک واحد تولیدی کشف شد
سایه دیوان عالی بر سر طرح جنجالی ترامپ؛ چرا رای‌گیری پستی ممنوع نشد؟
هشدار آتش‌نشانی رشت به شهروندان؛ با 125 تماس نگیرید
اعتراف نویسنده صهیونیست به شکست آمریکا در جنگ ایران
76 درصد متقاضیان حج 1406 معاینه شدند؛ توصیه پزشکی هلال‌احمر به زائران
پیام رئیس سازمان بسیج در پی شهادت مولوی گرگیج؛ تروریست‌ها از پاسخ جنایت فرار نخواهند کرد
بحران مهمات آمریکا به تل‌آویو رسید؛ ناکامی ارتش اسرائیل در نهایی‌کردن قراردادهای تسلیحاتی
رایزنی پاکستان و گروسی درباره تنش‌زدایی در منطقه
اختراع سیستم پشتیبانی پویا برای پا مدال طلای کانادا را بر گردن یک ایرانی انداخت
غندی‌پور از همراهی تیم امید در ژاپن بازماند
تصادف مرگبار ال90 با کامیون در جاده نقده - پیرانشهر
هشدار پلیس راهور برای روزهای پایانی شهریور؛ موج بازگشت سفرها در راه است
دستگیری یک قاچاقچی با هزار کیلو مواد روانگردان!
کره‌جنوبی به دنبال گسترش همکاری با ترکمنستان
وزیر میراث فرهنگی برای نجات قلعه تاریخی پاده وارد عمل شد + فیلم
کاهش قیمت سیب‌زمینی در بازار
چرا صادرات گوجه‌فرنگی تا پایان سال ممنوع شد؟
زنگ خطر برای فوک خزری؛ 29 قلاده در مازندران تلف شدند
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکادر روز شصت‌وششم؛انهدام پهپادMQ1 درهرمز وحمله به قایق‌ صیادی
یک ایرانی ساکن خارج مجوز واردات برند لوکس خودرو به کشور را گرفت
داور ایرانی در مسابقات جهانی کانوپولو قضاوت می‌کند
نظرسنجی جدید: پیشتازی دموکرات‌ها با اختلاف 7 درصدی در آستانه انتخابات میان دوره‌ای آمریکا