×
اقتصادی
شناسه خبر : 247150
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/02 ساعت 13:59
«چت‌جی‌پی‌تی» دچار سکته مغزی شد!

«چت‌جی‌پی‌تی» دچار سکته مغزی شد!

کاربران «چت‌جی‌پی‌تی»(ChatGPT) متوجه شدند زمانی که یک سؤال خاص را از این چت‌بات می‌پرسند، از کار می‌افتد.

نورنیوز - گروه اقتصادی:‌ تقریباً دو ماه از انتشار نسخه به‌روزشده «چت‌جی‌پی‌تی» با نام «GPT-۵» که قرار بود هوشی در سطح دکترا به آن ببخشد و آن را یک قدم به هدف بلندپروازانه هوش مصنوعی عمومی نزدیک‌تر کند، می‌گذرد، اما این چت‌بات همچنان در پاسخ به پرسش‌های ساده و کاملاً بی‌ضرر، به طرز عجیبی از کار می‌افتد.

طرفداران این هوش مصنوعی متوجه شدند که پرسیدن این سؤال که «آیا تیم "لیگ ملی فوتبال"(NFL) وجود دارد که نامش با حرف "اس"(s) تمام نشود؟»، این چت‌بات را به یک فروپاشی طولانی‌مدت سوق می‌دهد و می‌توانید شاهد باشید که توانایی‌های استدلالی فوق‌العاده‌اش در لحظه به آشفتگی تبدیل می‌شود.

به نقل از فیوچریسم، چت‌بات «چت‌جی‌پی‌تی» محصول شرکت «اوپن ای‌آی»(openAI) در پاسخ به این سؤال می‌گوید: بله، دو تیم «NFL» هستند که نامشان با حرف «s» تمام نمی‌شود. سپس شروع به فهرست کردن دو تیمی می‌کند که نامشان با «s» تمام می‌شود. این روش عجیبی برای پاسخ به این سؤال است. «چت‌جی‌پی‌تی» به درستی تشخیص می‌دهد که نام آن تیم‌ها با «s» تمام می‌شود، اما چرا آنها را مطرح می‌کند؟

به نظر می‌رسد که این چت‌بات تا زمانی که دوباره از مسیر خارج می‌شود، می‌خواهد به اصل مطلب بپردازد. این سامانه در ادامه جواب می‌گوید: تنها دو تیمی که با حرف «s» تمام نمی‌شوند عبارتند از «میامی دلفینز»(Miami Dolphins)، نه صبر کنید، با «s» تمام می‌شود. صبر کنید، بیایید این کار را با دقت انجام دهیم. در واقع، پاسخ صحیح «واشنگتن کامندرز»(Washington Commanders) است که با «s» تمام می‌شود. «شیکاگو بیرز»(Chicago Bears) نیز با «s» تمام می‌شود.

همانطور که مشاهده می‌کنید، «چت‌جی‌پی‌تی» اشتباه خود را در پاسخ به این سؤالات می‌فهمد، اما این چت‌بات برای چندین پاراگراف دیگر به همین روند ادامه می‌دهد و هرگز به پاسخ صحیح نمی‌رسد.

پاسخ صحیح این سؤال این است که هیچ تیمی وجود ندارد که نامش با «s» تمام نشود. این سامانه مانند یک دانش‌آموز در زمانی که تلاش می‌کند تعداد کلمات را بشمارد، جزئیات بی‌ربط را مطرح می‌کند و در عین حال نتیجه‌گیری را به تعویق می‌اندازد. این سامانه همچنین عباراتی مانند «صبر کنید، بیایید این کار را با دقت انجام دهیم» را به کار می‌برد تا به نظر برسد واقعاً در حال تفکر عمیق است. ترفند چت‌جی‌پی‌تی با جمله «پاسخ صحیح این است» برای کاربران قدیمی شده است.

کاربران دیگر مثال‌هایی را منتشر کردند که در آنها «چت‌جی‌پی‌تی» در نهایت پاسخ صحیح را می‌دهد، اما تنها پس از اینکه کاربر را با یک سخنرانی به همین ترتیب گیج‌کننده به دنبال خود می‌کشاند. این اولین باری نیست که این چت‌بات با یک سؤال ساده به مشکل می‌خورد یا حتی به این شکل از کار می‌افتد. کاربران این چت‌بات در اوایل همین ماه متوجه شدند که پرسیدن این سؤال که آیا ایموجی اسب دریایی افسانه‌ای وجود دارد یا خیر، این چت‌بات را به بحران منطق سوق می‌دهد.

«چت‌جی‌پی‌تی» با وجود اینکه این موجود آبزی هرگز بخشی از فرهنگ لغت رسمی ایموجی‌ها نبوده است، اصرار داشت که این موجود واقعی است و این نشان‌ دهنده‌ تلاش‌های پوچی است که هوش مصنوعی حاضر است برای خشنود کردن کاربر انجام دهد. اگر هوش مصنوعی بتواند باشخصیت و انسان‌نما ظاهر شود و کاربران را متقاعد کند که برای اطلاعات بیشتر به آن مراجعه کنند، تحریف چند واقعیت اهمیت زیادی ندارد. احتمالاً تنها عاملی که باید سرزنش شود، چاپلوسی نیست. نسخه «GPT-۵» یک مدل استدلالی ترکیبی است که برای درخواست‌های ساده، سبک و برای سؤالات دشوار، سنگین است.

آنچه احتمالاً در اینجا اتفاق می‌افتد، این است که مدل با سؤالی دچار چالش شده است که واقعاً نمی‌تواند از پس آن برآید. این پویایی همراه با اختلال، یکی از دلایلی است که طرفداران از راه‌اندازی «GPT-۵» ناامید و در بسیاری از موارد، خشمگین شدند. در هر صورت، این بهانه ضعیفی است و اگر هوش مصنوعی در پاسخ به چنین سؤال ساده‌ای نیاز به استفاده از تمام قدرت خود داشته باشد، پس شاید در مسیر پیشی گرفتن از هوش انسانی نباشد.


نظرات

آخرین اخبار
قطع برق هزار نفر در پرتقال درپی وقوع طوفان
گسترش اعتصاب به سراسر آمریکا
بارزانی: از توافق دمشق و قسد استقبال می‌کنیم
اظهار نگرانی گوترش از وضعیت سازمان ملل؛ در آستانه فروپاشی مالی هستیم
آفریقای جنوبی کاردار اسرائیل را عنصر نامطلوب خواند
مسائل منطقه؛ موضوع گفت‌وگوی سفیر ایران با رئیس پارلمان لبنان
مداخله آمریکا در نحوه فروش نفت ونزوئلا
معاون دادستان کل آمریکا: در پرونده اپستین از ترامپ محافظت نکردیم
فینالیست‌‌های لیگ برتر واترپلو شناخته شدند
جدیدترین خبر از فیلم رسول صدرعاملی
پاسخ ایران به تجاوز دشمن از خلیج فارس تا قلب تل‌آویو امتداد خواهد یافت
اسامی کشتی‌گیران ایران به رنکینگ کرواسی اضافه شد
دستگیری 9 نفر از لیدرهای مسلح اغتشاشات اخیر در کهگیلویه
برزیلی‌ها در حمایت از ایران تظاهرات کردند
احتمال فاش کردن هویت افسران اطلاعاتی آمریکا به روسیه توسط امارات
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
زمین‌لرزه‌ بخش کاریز را لرزاند
شرایط دریافت وام 300 میلیون تومانی اعلام شد+ جزئیات و نحوه دریافت
مجمع جهانی بیداری اسلامی: تروریستی‌خواندن سپاه، بیانگر عجز و ناتوانی اتحادیه اروپاست
نظرسنجی شبکه 12 اسرائیل؛ برابر حماس پیروز نشدیم!
ترامپ خواستار دستگیری اوباما شد!
رضا نصری: اصرار ایران بر کنار گذاشتن تهدیدها، «امتیاز خواستن پیش از مذاکره» نیست
مسکو: غربی‌ها در سیاست تحریمی علیه مردم ایران بازنگری کنند
رویترز: انتقال زندانیان داعش از سوریه به عراق کند پیش می رود
هشدار افزایش کم‌سابقه دما در آذربایجان شرقی
مقام اماراتی: اجازه اقدام نظامی علیه ایران را نمی‌دهیم
ترامپ: ایران به دنبال توافق با آمریکا است
تحولات خاورمیانه؛ موضوع دیدار و رایزنی بن سلمان با مقامات ارشد آمریکایی
درگذشت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز حین تمرین
در دیدار اعلام نشده لاریجانی با پوتین چه گذشت؟
ترکیه: آنکارا آماده میانجیگری بین ایران و آمریکا است
عکس های منتخب حیات وحش هفته جهان
صنعاء: هرگونه اقدام علیه ایران به شکست خواهد انجامید
برف و باران دوباره مهمان تهران می‌شود
بیانیه هیات دولت در محکومیت تصمیم وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
نخست وزیر انگلیس: با متحدان خود درباره ایران گفت‌وگو می‌کنیم
طرح اسامی جدید به جای نوری المالکی صحت ندارد
خروش پاکستان برای همبستگی با ایران
فروش بیش از 28 هزار بلیت جشنواره فیلم فجر
بازداشت 85 عامل اصلی میدانی و تخریب‌گر اموال مردم زنجان
تل‌آویو: گذرگاه رفح یکشنبه بازگشایی می‌شود
دانشجویان در صورت غیبت در امتحانات پایان‌ترم ، حذف می‌شوند؟
تمدید مهلت ثبت نام ایرانیان مقیم خارج از کشور برای حج تمتع
اسلامی: درمان، سلامت و امنیت غذایی اولویت‌ سازمان انرژی اتمی ایران است
ویتکاف مدعی شد: ارتباطات زیادی با ایران داشته ایم
آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال کرد
برلین: به‌طور مستمر پیرامون ایران، با آمریکا در تماسیم
پیام استانبول؛ نه به جنگ، نه به تسلیم
نورنما | میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان مبارک‌‌ باد
السیسی: برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا تلاش می‌کنیم