×
بین الملل
شناسه خبر : 246908
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/01 ساعت 11:23
روابط ایران و آژانس نباید تحت تاثیر فعال‌سازی اسنپ‌بک باشد

گروسی :

روابط ایران و آژانس نباید تحت تاثیر فعال‌سازی اسنپ‌بک باشد

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با بیان اینکه در حال حاضر سطحی از همکاری میان تهران و آژانس اتمی وجود دارد، مدعی شد که روابط و همکاری ایران با آژانس اتمی نباید تحت تاثیر فعالسازی اسنپ‌بک باشد، بلکه باید دائمی و همیشگی باشد.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌ رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره «تاثیر فعال‌سازی اسنپ‌بک و بازگشت تحریم‌های ایران بر مذاکرات هسته‌ای و اینکه آیا می‌تواند این مذاکرات را نابود کند»، این وضعیت را دشوار و پیچیده توصیف کرد و گفت: فکر نمی‌کنم این اتفاق بیفتد. در اینجا باید بین سازوکار اسنپ‌بک که به دلیل بازگشت تحریم‌ها به‌طورقطع تاثیرات زیادی بر مسائل اقتصادی خواهد داشت و روابط میان ایران و آژانس اتمی تمایز قائل شویم. این روابط باید دائمی باشد، نه مشروط به فعالسازی اسنپ‌بک.

وی که با شبکه الجزیره گفت‌وگو می‌کرد، ادامه داد: اما اگر این اتفاق بیفتد، همان‌طور که ایران گفته است بر روابط و همکاری آن با آژانس اتمی تاثیرگذار خواهد بود و به همین دلیل است که این روزها شاهد فعالیت‌های دیپلماتیک زیادی بین این کشورها (تروئیکای اروپایی و ایران)، خودمان و همچنین ایالات متحده هستیم تا راهی برای پیش‌روی رو به جلو پیدا کنیم.

گروسی در پاسخ به اینکه «باتوجه به توافق جدید تهران با آژانس اتمی آیا او از همکاری ایران رضایت دارد؟» گفت: این، یک پروسه است. همان‌طور که می‌دانید حملات به تاسیسات هسته‌ای ایران تغییراتی ایجاد کرده و تخریب زیادی در زیرساخت‌های هسته‌ای این کشور به وجود آورده است. بنابراین، بازرسی‌ها می‌بایست متوقف می‌شد، زیرا تاسیسات زیر بمباران بود اما اکنون باید راهی برای بازگشت به سیستم قبلی پیدا کنیم.

او افزود: در این میان، ایران قانونی را در داخل تصویب کرد که سازوکارهای جدیدی را برای توافق بر سر بازرسی‌ها ایجاد کرده است. بنابراین، باید ملاقات کنیم و بر سر یک میز بنشینیم تا برای تطبیق این‌ها تلاش کنیم. آنها قوانینی در داخل دارند که الزاماتی برای ایرانی‌ها و نه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایجاد می‌کند اما ما باید به نگرانی‌های آنها گوش دهیم و همچنین یادآوری کنیم که اگر می‌خواهید کماکان عضوی از معاهده منع اشاعه هسته‌ای (ان‌پی‌تی) باقی بمانید، الزاماتی دارید.

مدیرکل آژانس اتمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «اروپایی‌ها همچنین می‌گویند که برای ادامه مذاکره، ایران باید وضعیت ذخیره اوارنیوم غنی شده خود را مشخص کند، درحالی‌که ایران می‌گوید این اورانیوم در تاسیسات بمباران شده، مدفون شده است و اینکه تهران در زمان حمله در حال مذاکره بود» اظهار داشت: ایران اورانیوم با غنای بالا در اختیار دارد که در این تاسیسات نگهداری می‌شدند و می‌گوید که اکنون مدفون شده اند. به‌طور قطع ایران خود، بسیار نگران ارائه اجازه دسترسی به بازرسان است، زیرا این می‌تواند بر امنیت آنها تاثیر بگذارد.

گروسی در ادامه گفت: اما ما به آنها اطمینان لازم را مبنی بر این داده‌ایم که کاری که ما انجام می‌دهیم هیچ ارتباطی با اقداماتی که کشورها ممکن است اتخاذ کنند، ندارد و این، بخشی از گفت‌وگوهای فنی است که ما اکنون در حال انجام آن هستیم، زیرا بازرسی‌های هسته‌ای کاری بسیار فنی و تخصصی است. بنابراین، این همکاری که می‌گوئید و اگر این پارامترها را در نظر بگیرید، در حال انجام است و ادامه دارد اما همه آنچه می‌خواهیم نیست و امیدوارم که به همکاری بیشتری برسیم.

او همچنین در پاسخ به این سوال که «آیا برای دبیرکلی سازمان ملل نامزد خواهد شد؟» تاکید کرد: بله.

گروسی خاطر نشان کرد: من دلایلی برای انجام این کار دارم. ما در گذشته در رابطه با اوکراین، روسیه، ایران، خاورمیانه، فوکوشیما در ژاپن و چین کارهای زیادی انجام داده‌ایم و من بر این باورم، کاری که آژانس اتمی انجام داده، اگرچه همیشه به‌طور صد در صد موفقیت‌آمیز نبوده اما موثر بوده است. و من مسئولیت دارم که با مسائل بسیار مهم مواجه شوم و به تلاش‌های خود ادامه دهم.


نظرات

آخرین اخبار
بزرگراه شهید باقری امشب مسدود است
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
ردپای زلنسکی و زنش در پرونده جزیره اپستین
بن‌بست اروپا برای اعمال دور جدید تحریم‌ها علیه روسیه
رکوردشکنی داوطلبان شوراهای اسلامی روستاها/اعلام آخرین ساعت ثبت نام
هواپیمای ناشناس چطور وارد حریم هوایی روسیه شد؟
پیام تسلیت قالیباف به خانواده محمد قمی نماینده مجلس
آمادگی اروپا برای کمک به پیشبرد روند دیپلماتیک در موضوع هسته‌ای ایران
پیش‌بینی افزایش دمای تهران در روزهای اخیر
مخالفت آمریکاییها با جنگ احتمالی علیه ایران
چرا سهام ایرباس سقوط کرد؟
جاده چالوس یکطرفه شد
اعزام نیرو به غزه از سوی 5 کشور
دیپلماسی منطقه‌ای در مهار تنش‌ها علیه ایران
عراقچی: پرونده هسته‌ای ایران با راهکار نظامی قابل حل نیست
نرخ بلیت هواپیما همچنان 48 دلار برای هر صندلی است
رئیس فیفا متهم به همدستی در جنایات جنگی شد
ناوشکن دنا در بندر ویشاخاپاتنام هند پهلو گرفت
غیبت ادامه‌دار وریا غفوری در تمرین استقلال
پرواز خونین دنا در جاده چالوس!
قیمت دلار امروز هم صعودی بود
امیر دریادار ایرانی: امنیت پایدار دریایی با هم‌افزایی کشورهای منطقه محقق می‌شود
عملیات احداث سایت جدید پسماند نوشهر کلید خورد
خشم ترامپ از سخنان اوباما درخصوص واقعی بودن موجودات فضایی
ایران همچنان یک تهدید امنیتی محسوب می‌شود
تاکید عراقچی بر تلاش برای تدوین پیش‌نویس مذاکرات ایران و امریکا
درگذشت صدابردار جوان سینما
بزرگ‌ترین تجمع نظامی آمریکا از زمان جنگ خلیج فارس در نزدیکی ایران در حال انجام است
بودجه فدراسیون‌های ورزشی نهایی شد؟
نظر ماکرون درخصوص آزادی بیان: کاملا مزخرف است!
جزئیات برگزاری جام جهانی باشگاه‌ها با 48 تیم
بومی‌سازی 90 تا 100 درصد تجهیزات صنعت برق
آخرین جزئیات از زلزله سومار
وزارت بهداشت: 500 آمبولانس جدید خریداری شد
گفت‌وگوی لاوروف با عراقچی با محور برنامه هسته‌ای ایران
خطیب جمعه تهران: دستگاه دیپلماسی کشور باید عزت، اقتدار و حکمت را با هم پیوند دهد
بیشترین شکایات مردمی مربوط به کدام‌ دستگاه هاست؟
ترامپ تحریم‌های روسیه را برای یک سال دیگر تمدید کرد
ماه مبارک رمضان از نگاه رسول خدا(ص)
زلزله 3.7 ریشتری شیرگاه استان مازندران را لرزاند
مسکو: 197 پهپاد اوکراین را منهدم کردیم
آنکارا از آغاز تولید جنگنده و ناو هواپیمابر خبر داد
قمار ترامپ با «دیپلماسی بدون دیپلمات‌ها»
اعلام برنامه اردوی نوروزی تیم ملی فوتبال ایران
از ضرب الاجل ترامپ تا پیام شورای دفاع؛ خط باریک اشتباه محاسباتی
چند توصیه مهم ماه رمضانی؛ این مواد غذایی را از افطار حذف کنید
رئیس سازمان مالیاتی از اجرای کامل قانون مالیاتی سامانه مودیان خبر داد
مهلت ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها تمدید شد
شورای صلح غزه محور رایزنی روبیو و بن زاید
در کشور چند بازیکن بازی‌های رایانه‌ای وجود دارد؟