×
سیاسی
شناسه خبر : 246870
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/01 ساعت 08:56
عراقچی: اموال فرهنگی غارت‌شده کشورها،به صاحبان حقیقی خود بازگردانده شوند

عراقچی: اموال فرهنگی غارت‌شده کشورها،به صاحبان حقیقی خود بازگردانده شوند

سید عباس عراقچی که برای شرکت در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده است، در اجلاس عالی‌رتبه «مجمع تمدن‌های کهن» حضور یافت و طی سخنانی دیدگاه‌های کشورمان را در خصوص نقش و اهمیت میراث تمدن‌ها و فرهنگ‌های باستانی برای اعاده صلح و امنیت در جهان تبیین کرد. وی تاکیدکرد: باید تمامی اموال فرهنگی غارت‌شده کشورها،به صاحبان حقیقی خود بازگردانده شوند.

نورنیوز-گروه سیاسی: متن سخنرانی سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه‌ جمهوری اسلامی ایران در نشست وزرای خارجه‌ «مجمع تمدن‌های کهن» در نیویورک به شرح زیر است: 

«وزرای محترم، همکاران گرامی،

ابتدا مراتب قدردانی صمیمانه‌ خود را از یونان به‌خاطر مدیریت شایسته‌ این مجمع و برگزاری این نشست ابراز می‌دارم. ما در مقام پاسداران کهن‌ترین تمدن‌های بشری گرد هم آمده‌ایم؛ تمدن‌هایی که میراث مشترک‌مان نه فقط پنجره‌ای به گذشته، بلکه قطب‌نمایی برای آینده‌ی مشترک ماست. عدم قطعیت‌های کنونی جهانی به روشنی نشان می‌دهد که چرا مأموریت ما اهمیتی روزافزون یافته است.

همکاران عزیز،

برای حفاظت از میراث فرهنگی مشترک‌مان و در شرایطی که تهدیدها علیه محوطه‌های باستانی در چندین کشور از جمله در خاورمیانه همچنان پابرجاست، ایران همبستگی کامل خود را با تمامی کشورهایی که در تلاش برای صیانت از میراث تاریخی خویش در برابر تخریب و قاچاق غیرقانونی هستند، اعلام می‌کند. ما باید همکاری‌های خود را گسترش دهیم، اطلاعات و منابع‌مان را به اشتراک بگذاریم تا این ستون‌های بی‌بدیل حافظه‌ی بشری را پاس بداریم.

در این مسیر، نوآوری فناورانه به یاری قدرتمند برای ما بدل شده است. پیشرفت‌های حاصل‌شده در حوزه‌ی تصویربرداری ماهواره‌ای، هوش مصنوعی و بایگانی دیجیتال، باستان‌شناسی را متحول ساخته و امکان کشف فصل‌های گمشده‌ی تاریخ‌مان و حفاظت از آن‌ها را با دقتی بی‌سابقه فراهم آورده است. این مجمع باید پرچم‌دار این ابزارها باشد، مأموریت‌های علمی مشترک را تقویت کند و یک کنسرسیوم دیجیتال برای نقشه‌برداری و حفاظت از میراث مشترک‌مان برای نسل‌های آینده ایجاد نماید.

علاوه بر این، جنبش جهانی برای بازگرداندن آثار فرهنگی شتاب گرفته است. بازگشت اخیر گنجینه‌های گران‌بها به مصر، یونان، ایران، عراق و نیجریه، اصلاحی حیاتی در برابر بی‌عدالتی‌های تاریخی است. ایران از این اقدامات استقبال می‌کند و خواهان تسریع این روند است. ما باید چارچوب‌های حقوقی بین‌المللی را تقویت کنیم تا تمامی اموال فرهنگی که در اثر استعمار، جنگ و حفاری‌های غیرقانونی غارت شده‌اند، به صاحبان حقیقی خود بازگردانده شوند.

ما همچنین به ظرفیت گردشگری فرهنگی به‌عنوان موتور محرکه توسعه‌ی پایدار و تعامل مردمی واقفیم. 

در مسیر توسعه، محوطه‌های باستانی ملت‌های ما فرصتی یگانه به جهان عرضه می‌کنند تا فهم متقابل، احترام و گفت‌وگو را تقویت کند.

خانم‌ها و آقایان،

در دو سال گذشته جهان شاهد نسل‌کشی هولناک و تجاوز مستمر از سوی رژیم آپارتاید اسرائیل علیه مردم فلسطین در غزه بوده است؛ مردمی که وارثان راستین تاریخی کهن فرهنگی پویا هستند.

این موضوع صرفاً یک منازعه‌ی سیاسی نیست؛ بلکه یورشی هستی‌سوز علیه تمدن است. تخریب عمدی دانشگاه‌ها، کتابخانه‌ها، موزه‌ها، مساجد و کلیساها ــ که گنجینه‌داران هویت تاریخی و فرهنگی فلسطین‌اند ــ جنایتی جنگی در سطح نسل‌کشی است که با هدف محو یک ملت به‌همراه تاریخ و آینده‌ی آن‌ها صورت می‌گیرد. قتل‌عام غیرنظامیان، گرسنگی‌کشاندن نظام‌مند یک جمعیت، و نابودی کامل آبادی‌ها جنایتی آشکار به تمامی ارزش‌هایی است که تمدن‌های کهن ما همواره پاس داشته‌اند: شفقت، عدالت و حرمت کرامت انسانی.

ما نمی‌توانیم در برابر نابودی کامل یک ملت و ارزش‌های تمدنی که فلسطین و فلسطینیان نماینده‌ی آن‌ هستند، سکوت کنیم. سکوت برخی بازیگران بزرگ، کرکننده و به مثابه همدستی و شراکت در جنایت است.

همین بی‌اعتنایی به حقوق بین‌الملل در جریان تجاوزات نظامی رژیم اسرائیل و ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی ایران در ژوئن ۲۰۲۵ نیز نشان داده شد. این اقدامات نقض آشکار منشور ملل متحد و تمامی هنجارهای پذیرفته‌شده‌ی حقوق بین‌الملل است.

چنین تجاوزاتی حمله‌ی مستقیم به اصول همزیستی مسالمت‌آمیز و احترام متقابل است که این مجمع متعهد به پاسداری از آن‌هاست. همچنین میراث فرهنگی عظیمی که سرزمین کهن ما در خود جای داده را به مخاطره می‌اندازد.

این یک وظیفه‌ی اخلاقی است که نسل‌کشی جاری در غزه و اقدامات تجاوزکارانه علیه کشور من به‌صراحت محکوم شود. این مجمع، که بر پایه‌ی خرد قرون بنا شده، باید خواستار آتش‌بس فوری و دائمی در غزه، ارسال بی‌وقفه‌ی کمک‌های بشردوستانه به آنجا، و پایان اشغالگری که ریشه‌ی این چرخه‌ی بی‌پایان خشونت است، شود؛ چراکه حفظ فرهنگ و حفاظت از جان انسان‌ها در هم تنیده‌اند.

آقای رئیس،

تمدن‌های کهن ما در طول هزاران سال با پایبندی به اصل عدالت، تاب آورده‌اند. بیایید اکنون از آن سرچشمه‌ی عمیق خرد بهره بگیریم. بیایید متحد شویم تا هم بناهای گذشته و هم اصول انسانیتی که امکان شکوفایی تمدن‌ها را فراهم می‌سازند، پاس بداریم.

میراث ما باید این باشد که بتوانیم ادعا کنیم ما ناظران بی‌تفاوت یک نسل‌کشی نبوده‌ایم. بیایید اقدام کنیم تا خونریزی در غزه متوقف شود، میراث مشترک‌مان حفظ گردد و آینده‌ای ساخته شود که ما را به سوی صلح، گفت‌وگو و همکاری رهنمون شود.»


نظرات

آخرین اخبار
پیش بینی بورس فردا دوشنبه 2 شهریور
پیش بینی قیمت دلار فردا دوشنبه 2 شهریور
تورم، ابزار فشار دشمن برای ایجاد نارضایتی در جامعه است
امضای تفاهم‌نامه تاسیس «مرکز تحقیقات سلامت هسته‌ای ایران‌زمین»
رایزنی درباره تحولات منطقه و تلاش برای کاهش تنش‌ها
افزایش سقف بیمه حوادث برق به هزار میلیارد تومان
استقلال – سپاهان؛ اولین آزمون بزرگ سهراب بختیاری‌زاده و فرصت طلایی محرم نویدکیا
پیش‌بینی قیمت دلار فردا دوشنبه 2 شهریور؛ دلار در آستانه عبور از 200 هزار تومان
مهریه بالای 14 سکه دیگر حبس ندارد؛ جزئیات مصوبه جدید مجلس
چین همچنان مقاوم در برابر فشارها؛ تاب‌آوری اقتصاد پکن ادامه دارد
جنگ ایران و کابوس انتخاباتی ترامپ؛ کاخ سفید در بن‌بست سیاست خارجی
ترامپ برای شکست ایران به‌دنبال راه‌اندازی جنگ جهانی است؟
واریز حقوق بازنشستگان آغاز شد؛ این حروف امروز اول شهریور حقوق می‌گیرند
جنایت هولناک در سیدخندان؛ دو مرد جوان با شلیک گلوله کشته شدند
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 1 شهریور 1405؛ سکه یک گرمی 21 میلیون تومان شد
قتل هولناک زن جوان در قلعه‌مرغی تهران؛ اصرار برای ازدواج به جنایت ختم شد
درخواست جنجالی نامزد جمهوری‌خواه از آیپک؛ حمایت علنی از من را متوقف کنید
برنامه جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان؛ «هر دانش‌آموز یک مهارت»
درخواست شرکت ملی نفت برای امهال یک‌ساله بدهی به صندوق توسعه ملی
گسترش غیرقانونی 592 شهرک صهیونیستی در اراضی فلسطین
ادعای زلنسکی درباره برنامه روسیه برای تصرف کامل دونتسک در سال 2027
اعتراف روزنامه اسرائیلی به فرسایش ارتش صهیونیست
واکنش سردار ابن‌الرضا به ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز: «ترامپ حرف زیادی می‌زند»
ایران روی صندلی؛ زنگ خطر زیر پوست شهر
تبدیل وضعیت نیروهای حق‌التدریس از مهر
محسن رضایی: هر کشوری در جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران شریک شود، دشمن تلقی خواهد شد
ساعت کاری ادارات بعد از 15 شهریور تغییر می‌کند؟
واکنش وزیر امور خارجه به تهدیدات و محاصره اقتصادی دشمن­
بورس امروز بازهم صعودی شد؛ شاخص کل از 6 میلیون واحد عبور کرد
خبر خوش وزیر نفت از کشف ذخایر جدید منابع هیدروکربوری
مکرون میزبان بن‌سلمان در پاریس؛ از قراردادهای انرژی تا رایزنی پیرامون تحولات منطقه
آخرین قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 1 شهریور 1405؛ جهش 8 میلیونی سکه + جدول
آغاز رقابت‌های ورزشی دانشجویان پسر دانشگاه‌های کشور
زمان دقیق پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد
کاهش صادرات نفت عربستان از دریای سرخ؛ فقط یک نفتکش بزرگ در ینبع فعال است
قیمت گوشت قرمز امروز یکشنبه 1 شهریور + جدول
آخرین قیمت دلار امروز یکشنبه 1 شهریور 1405؛ جهش 6 هزار تومانی دلار و صعود یورو
مبلغ کالابرگ باید متناسب با تورم افزایش یابد
جدیدترین اخبار تلویزیون و نمایش خانگی؛ از «امیدواران» تا اکران «ضابط» و «وحشی»
180 هزار واحد مسکن حمایتی زیر 20 درصد پیشرفت دارند
نورنما | صدای مهیب صاعقه ها در جریان یک طوفان تندری شدید
پیام پزشکیان به خانواده‌های 20 دولتمرد شهید
اقتصاد آمریکا زیر فشار جنگ ایران؛ افزایش 40 درصدی قیمت بنزین
نرخ طلا و قیمت طلا 24 عیار امروز یکشنبه 1 شهریور + جدول قیمت سکه
واکنش گمرک به ابهامات واگذاری گمرکات به بخش خصوصی
قیمت مرغ و سینه مرغ امروز یکشنبه 1 شهریور+ جدول
صنعت داروسازی ایران در جنگ اخیر تاب‌آوری خود را نشان داد
هواشناسی تهران: وزش باد شدید و احتمال گرد و خاک در پایتخت
واکنش اولیانوف به اظهارات قالیباف درباره ترتیبات امنیتی جدید خلیج فارس
بقائی: فعالیت مداخله‌جویانه دو دیپلمات‌ فرانسوی در ایران قابل پذیرش نیست