×
اقتصادی
شناسه خبر : 246863
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/01 ساعت 08:30
خاموشی‌های تهران تمام شد

خاموشی‌های تهران تمام شد

با کاهش محسوس دمای هوا در روزهای اخیر، میزان مصرف برق در تهران روند نزولی به خود گرفته و به همین دلیل از حجم خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده کاسته شده است؛ بر اساس اعلام مسئولان، در صورت تداوم شرایط فعلی، خاموشی‌ها پایتخت در تابستان امسال پایان یافته است.

نورنیوز - گروه اجتماعی :‌ میزان پیک نیاز مصرف برق در تهران در تابستان امسال به حدود ۵۰۰۰ مگاوات رسید. هرچند این رقم نسبت به سال گذشته کاهشی بود، اما به دلیل فشار سراسری بر شبکه، خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده در پایتخت اجرا شد که بعضاً مشکلاتی را برای مشترکان ایجاد کرد.

برای کاهش این خاموشی‌ها، شرکت توزیع برق تهران اقداماتی انجام داد که از جمله آن می‌توان به شناسایی و جلب همراهی ۱۶۵۰ مولد خودتأمین سازمان‌ها و ادارات اشاره کرد که تاکنون حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ مگاوات برق از این طریق مدیریت شده که ظرفیتی معادل یک نیروگاه متوسط در تهران است.

همچنین بیش از نیم‌میلیون لامپ مازاد در حوزه اصناف تعدیل شد، ۱۰۵۰ دستگاه ماینر غیرمجاز (سه برابر عملکرد سال گذشته) کشف و جمع‌آوری شد و تلفات شبکه پایتخت به ۶.۵ درصد کاهش یافت. در مجموع با اجرای این اقدامات و بهره‌گیری از داده‌کاوی و مدیریت هوشمند مصرف، میزان حوادث فنی شبکه در تهران ۱۵ درصد کمتر شد.

در این میان، همراهی مشترکان تهرانی نیز نقش پررنگی داشت؛ به‌طوری که به گفته کامبیز ناظریان، مدیرعامل شرکت برق پایتخت، امسال حدود ۷۰ درصد مشترکان تهرانی در دسته کم‌مصرف‌ها قرار گرفته‌اند. همچنین تاکنون بیش از نیم‌میلیون کنتور هوشمند در تهران نصب شده و نزدیک به ۵۰ درصد مصرف پایتخت ـ معادل حدود ۲۵۰۰ مگاوات ـ به‌صورت لحظه‌ای در قرارگاه رصد مصرف برق پایش می‌شود.

اکنون با کاهش دمای هوا، میزان خاموشی‌ها به حداقل رسیده و آنطور که به ایسنا اعلام شده، در صورت ادامه روند فعلی، پرونده خاموشی‌های تهران در تابستان جاری بسته خواهد شد. البته هنوز در برخی مناطق احتمال اعلام خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده وجود دارد و این موضوع نیز در سامانه برق من اعلام می‌شود اما به‌نظر می‌رسد پایتخت دیگر خاموشی گسترده‌ای را تجربه نکند.

با این حال، این موضوع به معنای رفع کامل سایه خاموشی در سال جاری نیست؛ چرا که با آغاز فصل سرما، تأمین سوخت نیروگاه‌ها به چالشی مهم تبدیل می‌شود. اگرچه تاکنون وضعیت مخازن نیروگاه‌ها مطلوب ارزیابی شده است، اما باید منتظر ماند و دید زمستان چه شرایطی برای صنعت برق رقم خواهد زد.


اخبار مرتبط
آمادگی کامل برق تهران برای آغاز سال تحصیلی جدید
دوشنبه 1404/06/31 ساعت 18:40
آمادگی کامل برق تهران برای آغاز سال تحصیلی جدید
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ از آمادگی تامین برق پایدار و اجرای طرح‌های گسترده ایمنی شبکه برق همزمان با فرارسیدن اول مهر و آغاز سال تحصیلی جدید اطلاع داد.
وعده وزارت نیرو برای پایان خاموشی‌‌ها کی به پایان می رسد؟
جمعه 1404/06/28 ساعت 09:50
وعده وزارت نیرو برای پایان خاموشی‌‌ها کی به پایان می رسد؟
قطعی برق برنامه‌ریزی‌شده که از آبان سال گذشته آغاز شد، همچنان صنایع، بخش خانگی و کشاورزی را تحت تاثیر قرار داده است، همایون حائری، معاون وزیر نیرو، شهریورماه وعده داد که خاموشی‌ها ظرف یک ماه پایان می‌یابد و حالا تنها سه روز تا موعد وعده باقی مانده است.
تکلیف خاموشی های خانگی در پاییز مشخص شد
پنج‌شنبه 1404/06/27 ساعت 14:13
تکلیف خاموشی های خانگی در پاییز مشخص شد
عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، با اشاره به پایان پرونده خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده خانگی، از تابستان سخت شبکه برق و همراهی مردم سخن گفت. او تأکید کرد با سوخت‌رسانی مطمئن و بارش‌های کافی در سدها، تاب‌آوری شبکه در پاییز افزایش خواهد یافت، اما برخی صنایع کوچک همچنان محدودیت برق دارند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرگ دلخراش 20 مسافر هندی در آتش‌سوزی اتوبوس
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(100) « بیله‌سوار»
مهم‌ترین اسرای فلسطینی که آزاد شدند، چه کسانی هستند؟
ترور یکی از نامزدهای انتخابات پارلمان عراق + فیلم
نتانیاهو امروز در دادگاه حاضر می‌شود
یارانه 8 میلیون نفر پردرآمد حذف شد
شو تبلیغاتی ترامپ
افول محور آتلانتیک در برابر خیزش آسیا
صدای انفجار در اطراف تبریز شنیده خواهد شد/ مردم نگران نشوند
خاورمیانه بدون تشکیل کشور فلسطین سرنوشت تاریکی خواهد داشت
سریال ایست قلبی و مرگ دانش‌آموزان
نبرد پایاپای تیم ملی پینگ پنگ ایران و کره جنوبی
پزشک برادرکش برای بار دوم به قصاص محکوم شد
ناکارآمدی و رؤیای ناممکن توسعه
پنجشنبه‌های استان کرمان تا پایان سال تعطیل شد
صبح نو ترامپ و توهم کرنش ایران
کریستیانو رونالدو در 40 سالگی رکورد زد!
تهدید ترامپ درباره خلع سلاح حماس یعنی جهنم به پا خواهد شد
پیام نوبل برای رشد ایران
بازگشایی دولت آمریکا رای نیاورد
ادارات و دستگاه‌های اجرایی لرستان پنجشنبه‌ها دورکار شدند
پایان «باند وحشت» در تهران؛ سه سارق مسلح بامداد امروز اعدام شدند+فیلم اعترافات
فهرست 28 تیم راه‌یافته به جام جهانی 2026
نتایج کامل دیدارهای سه شنبه انتخابی قاره اروپا
اقتصادنگار | مرغ و گوشت، کم‌کم از سفره‌ها خداحافظی می‌کنند
هواداران ایتالیا هنگام پخش سرود ملی اسرائیل هو کردند
پدر امیرمحمد خالقی از قصاص قاتل پسرش گذشت کرد
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 23 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
سفر آخر ناخدا
جلوگیری از زوال عقل با ترک سیگار در میانسالی
نزدیک شدن به سکونت در مریخ
گوگل به هند می‌رود
نوراینفو | همه چیز برای دویدن تازه کارها
مزایای اصلی پروبیوتیک‌ها را می دانید؟
تیرگی پوست؛ زنگ خطر پنهان قند خون بالا
برنامه مشترک ایران، روسیه و آذربایجان برای تحقق 15 میلیون‌ تن ترانزیت تا سه ماه آینده
تجمع دموکرات‌ها مقابل دفتر بودجه کاخ سفید
ستار هاشمی: بر تولید ماهواره‌های مخابراتی با هدف ارائه خدمات باکیفیت تمرکز می کنیم
هشدار وزیر خارجه لهستان درباره حملات روسیه به «عمق اروپا»
اعلام آمادگی ایران برای میزبانی از اجلاس روسای‌جمهور کشورهای ساحلی خزر
سعید مظفری دوبلور پیشکسوت درگذشت
بازیگران «رستاخیز مسیح» مل گیبسون معرفی شدند
شهادت یک فلسطینی در حمله پهپاد اسرائیلی به غزه
تصاویری از زنده یاد ناصر تقوایی
نقض مجدد توافق آتش‌بس غزه
اول مهر روز پرچم نام گرفت
تمجید قسام از سربازان گمنام «یگان سایه»
ترامپ: 20 اسیر اسرائیلی آزاد شدند
نورنما | هواپیمای بویینگ، هم‌نشینی تکنولوژی و شکوه آسمان
اصلاح شیوه کالابرگ الکترونیک در دستور کار دولت و مجلس
X
آگهی تبلیغاتی