×
اقتصادی
شناسه خبر : 246849
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/31 ساعت 23:15
اجرای قانون پایانه های فروشگاهی منجر به شفافیت در نظام اقتصادی می شود

سازمان امور مالیاتی:

اجرای قانون پایانه های فروشگاهی منجر به شفافیت در نظام اقتصادی می شود

سخنگوی سازمان امور مالیاتی با بیان این که قانون پایانه های فروشگاهی در کنار قانون مالیات بر عایدی سرمایه، شفافیت قابل توجهی را در نظام اقتصادی کشور ایجاد خواهد کرد، گفت: در اجرای قانون مالیات بر عایدی سرمایه (سی‌جی‌تی) اثر تورم بر رشد قیمت دارایی از مالیات بر سوداگری کسر می‌شود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: مهدی موحدی بک نظر، در نشستی که در محل سازمان امور مالیاتی برگزار شد، درباره «قانون مالیات بر سوداگری و سفته بازی» با اشاره به کلیاتی از این قانون اظهار کرد: مالیات بر عایدی سرمایه کارکردهای بسیار خوب اقتصادی مانند کارکردهای توزیعی، درآمدی، تنظیمی، تثبیتی و اطلاعاتی دارد. ‌

موحی خاطر نشان کرد: کسب درآمد از بخش غیررسمی و کاهش فشار به بخش رسمی، دریافت مالیات بیشتر از منتقدان طبقات پردرآمد، هدایت سرمایه و نقدینگی به سمت فعالیت های مولد، ایجاد شفافیت در زنجیره تولید تا مصرف دارایی های سرمایه ای از اهداف و کارایی های مالیات بر سرمایه محسوب می شود.

وی تصریح کرد: این نوع مالیات ایجاد کننده یک خط تولید اطلاعاتی محسوب می شود اما یک مجموعه ترس های غیر منطقی‌تر این نوع مالیات در اذعان عموم مردم وجود دارد به عنوان مثال اعتقاد این است که مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر تورم است یا باعث تشدید تورم می شود یا اینکه موجب قفل شدگی دارایی ها شود یا حتی خروج سرمایه و تشدید اعتراضات اجتماعی مردمی را به همراه داشته باشد در حالی که هیچ کدام از این ترس ها واقعیت ندارند.

موحدی بک نظر، در رابطه با چرایی مطرح شدن این قانون تاکید کرد: به عنوان مثال قیمت ملکی در آذر ماه پنج میلیارد تومان و در اسفند ماه شش میلیارد تومان قیمت گذاری شده است. این مابه التفاوت یک میلیاردی متاثر از عوامل متعددی مانند تورم، قیمت بخشی بازار مسکن (تقاضای مصرفی مسکن، عرضه مسکن، تقاضای سرمایه ای مسکن) و سایر عوامل است. لازم است ما تقاضای سرمایه ای که ممکن است بازار را به هم بریزد، کنترل کنیم.

وی افزود: تقاضای سرمایه ای مسکن، قیمت بخشی بازار مسکن را به همراه دارد و تورم را رقم می زند و در ادامه آن تقاضای تسهیلات از بانک و خلق پول درونزای بانکی را به همراه خواهد داشت در حالی که اگر قانون خوب اجرا شود، می تواند باعث کاهش نرخ بهره شود.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد: در حوزه اجرا و چگونگی اجرای این قانون که ادامه قانون پایانه های فروش سامانه مؤدیان است، برخی از کشورها پیشروی ما هستند اما با این تفاسیر، ما نیازمند تغییر پارادایم ( الگو واره در نظام مالیاتی از کاغذ محوری و فرم محوری به داده محوری هستیم تا سازمان امور مالیاتی به موجب داده های از پیش تعریف شده، مالیات را تعیین کند.

موحدی بک نظر با اشاره به مدل سنتی نظام مالیاتی گفت: در مدل جدید، داده ها رویداد محور به صورت لحظه ای و جزیی ارائه می شوند. اظهارنامه ها نیز از پیش تکمیل شده و ارزیابی آنها خودکار خواهد بود.

وی اضافه کرد: قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان به منظور بهره گیری از وصول مالیات بر ارزش افزوده ایجاد شده است و ما در کنار آن قانون مالیات بر عایدی سرمایه داریم که در کنار هم، شفافیت قابل توجهی را ایجاد خواهد کرد.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: از اهداف اصلی مالیات بر سوداگری و سفته بازی این است که حکمرانی داده برای ما داشته باشد و تا جایی که امکان دارد ثبت دارایی ها و اموال را ساماندهی کند و تحقق این هدف، مستلزم استقرار بستر اجرایی است تا نظام پرداخت ما و رویدادهای مالی با الزام به صدور صورتحساب های الکترونیکی منضبط شود.

موحدی بک نظر افزود: تعریف اشخاص تجارب و غیرتجاری، تفکیک کارپوشه تجاری از غیرتجاری، تفکیک حساب های بانکی تجاری از غیرتجاری، چگونگی تناظر بین تراکنش ها و صورتحساب ها و الزام چگونگی صدور صورتحساب الکترونیکی از مهمترین محورهای بستر اجرایی قانون مالیات بر سفته بازی و سوداگری است.

وی گفت: انتقال دارایی‌هایی مانند املاک با انواع کاربری و حق واگذاری محل، انواع خودروی سواری دارای شماره انتظامی (پلاک شخصی)، انواع طلا، نقره، پلاتین و مسکوکات آنها و جواهرآلات، انواع ارز و انواع رمز دارایی، رمز پول و رمز ارز مشمول مالیات بر عایدی سرمایه هستند.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور اظهار کرد: طبق قانون تا زمانی که استقرار بستر اجرایی صورت نگرفته سازمان امور مالیاتی اجازه گرفتن مالیات ندارد. منظور از بستر اجرایی تخصصی کارپوشه تجاری به هر شخص غیرتجاری و ایجاد زیرساخت های لازم جهت صدور صورتحساب های الکترونیکی توسط اشخاص ثالث تحقق پیدا کند.

موحدی بک نظر افزود: بستر اجرایی فرصت حداکثر ۲۰ ماهه و اعلام عمومی وزیر امور اقتصادی و دارایی از طریق روزنامه رسمی جهت استقرار زمانی خواهد داشت.

وی با اشاره به معافیت های مالیاتی این نوع از مالیات و اینکه چه افرادی مخاطب آن هستند، خاطرنشان کرد: طبق آمار افرادی که دارای یک ملک هستند ۷۷ درصد است، افراد دارای دو ملک، ۱۷ درصد و بیش از دو ملک شش درصد هستند. از طرف دیگر ۵۰ درصد خانوارها فاقد خودرو هستند، ۳۵ درصد یک خودرو و ۱۱ درصد دو خودرو دارند و سه درصد دارای سه خودرو دارند و با این تفاسیر، عوامل متعددی در محاسبه مالیات بر عایدی سرمایه اثرگذار خواهد بود.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی تأکید کرد: طبق فاکتورهای ذکر شده، ۹۴ درصد مردم مشمول این نوع از مالیات نمی شوند. شخص غیرتجاری بالای ۱۸ سال دارای تنها یک واحد مسکونی با زمان تملک بیش از دو سال گذشته (۱سال برای خودرو)، ملک دوم شخص غیرتجاری سرپرست خانوار با دوره تملک بیش از دو سال (یک سال برای خودرو)، ملک قدیمی شخص غیرتجاری بالای ۱۸ سال در صورت خرید ملک مسکونی جدید در صورت فروش آن ظرف یک سال (۶ ماه برای خودرو)، مجموع سهم مالکیت املاک مسکونی تا سقف یک ملک مسکونی کامل و انتقال های قهری ناشی از ارث، انتقال املاک موضوع ۶۸ و ۷۰ و املاک با کاربری کشاورزی با دوره تملک بیش از سه سال و املاک نوساز موضوع ماده ۷۷ از مصادیق معافیت های حوزه املاک و خودرو هستند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تامین 3 میلیارد دلار برای واردات ماشین‌آلات و تجهیزات تولید
وزیر جنگ آمریکا: وضعیت کنونی جهان مانند آغاز جنگ جهانی دوم است
ائتلاف احزاب لبنانی: دولت، مداخله وقیحانه سفارت آمریکا را محکوم کند
تیم ملی والیبال ایران مقابل ترکیه پیروز شد
نفوذ دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه
فوجیان، غول دریایی چین وارد میدان شد+فیلم
لاوروف: دستور پوتین درباره آزمایش‌های هسته‌ای در حال انجام است
پزشکیان به گلستان سفر می‌کند
گروسی: سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان برای بازرسان ما غیرقابل دسترسی هستند
خبر بد در اردوی پرسپولیس
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی تراکتور و خیبر در هفته دهم
ارتش آمریکا یک میلیون پهپاد می‌خرد
وضعیت اسفناک فلسطینیان در زندان زیرزمینی اسرائیل
خیبر (2)- تراکتور (1) | شاگردان رحمتی رویای صدرنشینی را از تبریزی ها گرفتند+ خلاصه بازی
خارج‌ کردن توده 10 کیلویی از شکم یک بیمار
مصر خواستار انتقال به مرحله دوم توافق غزه و اجرای آتش‌بس در سودان شد
تاج: آمریکا به افسر امنیتی ایران ویزا نمی‌دهد؛ ولی تمام افراد باید حاضر باشند
نورنما | اسرار‌آمیز‌ترین افعی جهان
آبفا: سرانه مصرف آب در شمال تهران،860 لیتر برای هر نفر است!
بزرگترین کشف ماریجوانا سال جاری توسط پلیس ری
دمای 7 استان به صفر می‌رسد
قالیباف: هدف ما افزایش مبادلات ایران و پاکستان از 3 به 10 میلیارد دلار است
وزیر ارشاد: قصد مچ‌گیری از مدیران را نداریم
بیانیه وزارت کشور یمن در خصوص کشف یک شبکه جاسوسی+ فیلم
کشف شی تاریخی عصر آهن در اسلامشهر
رهگیری و انهدام 8 پهپاد اوکراینی از سوی روسیه
زمین‌گیر شدن بوئینگ‌های ام‌دی 2 شرکت معروف آمریکایی
دنیامالی: پاداش قهرمانان بازنگری می‌شود
کاخ سفید: بی‌بی‌سی ماشین تبلیغاتی است!
غزه تحویل گرفتن 15 پیکر شهید از رژیم صهیونیستی را تأیید کرد
کاهش 50 درصدی سقط جنین در کشور
امشب هر دو مسیر تونل رسالت مسدود است
پیروزی و صعود فوتسال ایران مقابل تاجیکستان + گل ها
محکومیت شرکت «بادران گستران» به دو سال ممنوعیت از فعالیت در حوزه رمزارز
آغاز تولید فصل سوم «کارآگاه علوی» با حضور وحید رهبانی
افزایش فشار ترامپ بر مخالفان سیاسی
دوگانگی غرب؛ از تطهیر جولانی تا تحریم غزه
دیدار تراکتور و پرسپولیس با تماشاگر برگزار می‌شود
مذاکرات کابل-اسلام‌آباد در نشست «استانبول» بی‌نتیجه ماند
300 پرونده قتل در 6 ماه اول سال منجر به سازش شد
احضار مدیرعامل و سرپرست رسانه‌ای استقلال به کمیته اخلاق
علوی: شایعه برگزاری شهرآورد بدون تماشاگر صحت ندارد
شش کشته در آتش‌سوزی کارخانه لوازم آرایشی در ترکیه+ فیلم
افشای دخمه‌های مرگ
رشد قیمت املاک نداریم
هشدار جدی درباره بحران آب در تهران؛ محدودیت‌ها آغاز شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 17 آبان 1404 + جدول
هیچ تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و دارو اتخاذ نشده است
جنگ 12 روزه آزمایشگاه واقعی برای تست گزاره‌های معیوب علیه ایران بود
آمار تکان‌دهنده سازمان ملل از حملات ژیم صهیونیستی به کرانه باختری
X
آگهی تبلیغاتی