×
بین الملل
شناسه خبر : 246847
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/31 ساعت 22:50
آغازکنفرانس «راه‌حل دو دولتی» در نیویورک

آغازکنفرانس «راه‌حل دو دولتی» در نیویورک

کنفرانس «راه‌حل دو دولتی» به رهبری فرانسه و عربستان سعودی و با حضور ده‌ها تن از سران کشورهای جهان برای شناسایی کشور مستقل فلسطین هم اکنون در نیویورک آغاز شد.

نورنیوز-گروه بین الملل: پیش‌بینی می‌شود که سران بسیاری از کشورهایی که حامی این سیاست در خاورمیانه باشند، در این گردهمایی حضور یافته و حتی برخی از آنان (استرالیا، نیوزیلند، بلژیک، سان‌مارینو، آندورا، مالت و لوکزامبورگ) کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

دنی دانون (Danny Danon)، سفیر رژیم اسرائیل در سازمان ملل متحد، پیش‌تر این رویداد را «سیرک» توصیف کرده و گفته بود که تل‌آویو و آمریکا آن را تحریم خواهند کرد.

به گفته مقام‌های صهیونیستی، تل‌آویو در واکنش به برگزاری این کنفرانس در حال بررسی برخی تدابیر انتقام‌جویانه علیه پاریس و همچنین الحاق بخشی از کرانه باختری است.

دولت آمریکا نیز به فرانسه و سایر کشورها در مورد پیامدهای هر گونه اقدام احتمالی علیه رژیم اسرائیل، هشدار داده است.

در بحبوحه تشدید حملات رژیم اسرائیل به غزه و تشدید خشونت‌ورزی شهرک‌نشینان صهیونیست در کرانه باختری، حس فوریت فزاینده‌ای شکل گرفته تا پیش از آنکه ایده راه‌حل دو دولتی برای همیشه از بین رود، نسبت به اجرای آن اقدام شود.

ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، پیش‌تر با بیان اینکه انتظار می‌رود تصمیم فرانسه برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین در ماه سپتامبر، سایر کشورها را نیز به برداشتن گام‌های مشابه تشویق کند، تأکید کرد که راه کار دو دولتی «امروز بیش از هر زمان دیگری از زمان توافق اسلو» در بیش از ۳۰ سال پیش در معرض تهدید قرار دارد.

انگلیس، کانادا، استرالیا و پرتغال دیروز (۳۰ شهریور) کشور فلسطین را به رسمیت شناختند. انتظار می‌رود فرانسه و پنج کشور دیگر نیز امروز آن را به رسمیت بشناسند. بر اساس داده‌های رسمی تشکیلات خودگردان فلسطین، تاکنون ۱۴۹ کشور از ۱۹۳ عضو سازمان ملل متحد فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند. این فهرست شامل اغلب کشورهای جهان به‌جز بیشتر دولت‌های اروپای غربی، آمریکای شمالی، ژاپن، کره جنوبی و استرالیا (تا پیش از سپتامبر ۲۰۲۴) است.

برخی از کشورها اعلام کرده‌اند که به رسمیت شناختن فلسطین مشروط به برآورده شدن شرایطی خواهد بود و برخی دیگر نیز عادی‌سازی روابط دیپلماتیک را گام‌به‌گام و منوط به چگونگی پیشرفت تشکیلات خودگردان فلسطین در وعده‌های اصلاحاتی خود کرده‌اند.

رژیم اسرائیل اعلام کرده که به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین هیچ اعتمادی ندارد تا به وعده‌های اصلاحات و نوسازی، عمل کند.

عباس و ده‌ها مقام فلسطینی شخصاً در نیویورک حضور نخواهند داشت. آمریکا، متحد سرسخت اسرائیل، از صدور روادید برای این افراد خودداری کرده و قرار است که وی از طریق ارتباط تصویری در این کنفرانس حضور یابد.

از سوی دیگر محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، با وجود میزبانی مشترک این رویداد، در آن شرکت نکرده و مانند عباس به صورت مجازی حاضر خواهد بود.

کنفرانس نخست راه‌حل دو دولتی ۶ تا ۸ مرداد در نیویورک برگزار شد و در بیانیه‌ای علاوه بر توافق برای انجام اقدامات جمعی برای پایان جنگ رژیم اسرائیل علیه غزه، از راه کار موسوم به دو دولتی و تشکیل کشور فلسطین حمایت کرد.

اعلامیه نیویورک ۲۱ شهریور ۱۴۰۴ با حمایت ۱۴۲ کشور عضو سازمان ملل متحد، ۱۰ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع و با رهبری فرانسه و عربستان سعودی درباره ضرورت شناسایی کشور مستقل فلسطین، به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید.


نظرات

آخرین اخبار
تغییرات اقلیمی به نیروگاه‌های هسته‌ای رسید؛ توقف فعالیت راکتور مجارستان
سالگرد حمله داعش به سنجار؛ نسل کشی ایزدی ها توسط داعش
بازنگری نرخ کرایه سرویس مدارس تهران
گفته‌ها و ناگفته‌های پیام پزشکیان درباره تفاهم اسلام‌آباد
افتخار تاریخی هاکی ایران؛ مدال برنز گردن‌آویز دانش‌آموز اصفهانی
آخرین رایزنی ترکیه و کویت درباره امنیت منطقه
واکنش اتحادیه عرب به حملات وحشیانه رژیم صهیونی
دعوت از عراقچی برای حضور در پاکستان در اولین فرصت ممکن
آمادگی سپاه برای برخورد با هرگونه خطای محاسباتی دشمنان
فرستادگان شورای صلح از نتانیاهو خواستند جنگ غزه را متوقف کند
تمدید قرارداد تاریخی پوچتینو با تیم ملی فوتبال آمریکا
حمایت دولت از اقتصاد اربعین؛ تأکید بر توسعه مرزهای ایلام
هاآرتص: ترامپ از جنگ تمام‌عیار با ایران هراس دارد
نورنما | اربعین یعنی تمام جاده ها به یک نام ختم می شوند؛ حسین(ع)
قدردانی رئیس دفتر سیاسی حماس از مواضع ایران در قبال فلسطین
وزیر نیرو: رفع ناترازی برق بدون همراهی مردم ممکن نیست
بحران گاز اروپا وارد مرحله جدید شد؛ نقش تنگه هرمز در تشدید کمبود انرژی
آمریکا در پی کاهش وابستگی به چین برای تولید سلاح
جزئیات نتایج دکتری بدون آزمون دانشگاه تهران و شرایط ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان
نگرانی‌ها از ورود مجدد قاتلان خونسرد آمریکایی
آخرین اخبار تنگه هرمز؛ تکذیب مذاکرات با آمریکا و تایید رایزنی با عمان
آلبالو هم تنظیم بازاری شد!
نقشه راه تجارت 10 میلیارد دلاری ایران و پاکستان
سقوط محبوبیت ترامپ به پایین‌ترین سطح
استقبال جوانان از خدمت داوطلبانه نظامی در بلژیک
درگذشت یک هنرمند پیشکسوت دیگر
اذعان الجزیره به کنترل کامل تنگه هرمز از سوی ایران
20 ستاره فوتبال ایران که هنوز تیم ندارند؛ بمب‌های نقل‌وانتقالات در انتظار
نورویدئو | قمار بزرگ ؛ چرا ترامپ ماشه را نکشید ؟
آخرین وضعیت جاده‌های شمال+محدودیت‌های ترافیکی
رونمایی شبکه شاد از سامانه «خادم» برای خدمت‌رسانی دانش‌آموزان در اربعین
محسن چاوشی با «چهل روز» به استقبال اربعین رفت + لینک دانلود
نگرانی متحدان آمریکا از باخت راهبردی واشنگتن
رکوردشکنی آتش‌سوزی جنگل‌های اروپا در 2026؛ تشدید بحران اقلیمی
نیمکت تیم ملی در انتظار تصمیم بزرگ؛ یحیی گزینه اول جانشینی قلعه نویی
آخرین وضعیت تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز و باب‌المندب
فرار نخبگان، اقتصاد و امنیت اسرائیل را تهدید می‌کند
ادارات و بانک‌های کدام استان‌ها چهارشنبه 14 مرداد تعطیل هستند؟ آخرین فهرست تعطیلی‌ها
دلیل آسیب‌پذیری جنگنده‌های پیشرفته آمریکا در جنگ فرسایشی
خبر فوری از تعطیلی ادارات و بانک های قم چهارشنبه 14 مرداد 1405
آغاز رسمی فاز دوم پزشکی خانواده
قطعی برق خوزستان فردا سه شنبه 13 مرداد 1405
تلاش رئیس فیفا برای ماندن در قدرت؛ دیدار با مقامات دولت ترامپ
اسرائیل خواب خلع سلاح مقاومت را هم نخواهد دید
بحران در فیفا؛ اینفانتینو برای حفظ ریاست به کاخ سفید رفت
جزییات تعطیلی ادارات و بانک های کرمانشاه در روز چهارشنبه 14 مرداد اعلام شد
گفت‌وگوی صریح پزشکیان با مردم به‌زودی پخش و منتشر می‌شود
سند جدید درباره طرح کوچ فلسطینیان غزه
افتتاح پالایشگاه جدید بنزین تا پایان سال
آخرین وضعیت سدهای کشور؛ 40 درصد سدها خالی‌اند