×
بین الملل
شناسه خبر : 246759
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/31 ساعت 15:31

نورنیوز بررسی می کند؛

به‌رسمیت‌شناسی فلسطین؛ واقعیت یا فریب تبلیغاتی؟

به‌رسمیت‌شناسی فلسطین توسط برخی دولت‌های غربی، اگرچه در ظاهر یک تحول تاریخی است، اما تناقض‌های آشکار آنها ـ از ادامه حمایت نظامی از اسرائیل تا شرط حذف مقاومت ـ نشان می‌دهد این تصمیم بیشتر ابزاری سیاسی است تا تلاشی واقعی برای تحقق عدالت.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: اعلام به‌ رسمیت‌ شناسی فلسطین از سوی کشورهایی چون بریتانیا، کانادا، استرالیا و پرتغال و حتی وعده‌های مکرر از سوی پاریس، در نگاه نخست گامی مثبت تلقی می‌شود. این اقدام می‌تواند در سطح افکار عمومی جهان به انزوای بیشتر رژیم صهیونیستی منجر شود و فشار سیاسی مضاعفی علیه تل‌آویو ایجاد کند. با این حال، بررسی دقیق‌تر نشان می‌دهد که این تصمیم‌ها بیش از آنکه نشانه تغییر واقعی سیاست‌های غرب باشد، بیشتر کارکردی نمادین دارند. چرا که همان دولت‌هایی که فلسطین را به رسمیت می‌شناسند، همچنان حامی اصلی ماشین جنگی اسرائیل بوده و از سیاست‌های اشغالگرانه تل‌آویو چشم‌پوشی می‌کنند.

واقعیت این است که کشورهای غربی بیشتر از آنکه به عدالت و حقوق ملت فلسطین توجه کنند، در پی مدیریت فشار اجتماعی در داخل خود هستند. اعتراضات گسترده خیابانی در پایتخت‌های اروپایی علیه جنگ غزه و کشتار غیرنظامیان، دولت‌ها را وادار کرده تا با اقدامی نمایشی خشم افکار عمومی را مهار کنند. از این منظر، به‌رسمیت‌شناسی فلسطین بیشتر یک ابزار تاکتیکی در سیاست داخلی غرب است تا پاسخی واقعی به خواسته‌های ملت فلسطین.

تناقض آشکار؛ از فروش سلاح تا خلع سلاح

یکی از نکات کلیدی در این روند، تناقض آشکار در مواضع غربی‌هاست. لندن و پاریس همزمان که از تشکیل کشور فلسطین سخن می‌گویند، بر لزوم خلع سلاح مقاومت تأکید دارند. بریتانیا با لحنی تند حماس را "سازمانی تروریستی" می‌خواند و نخست‌وزیر این کشور اعلام می‌کند که آینده‌ای برای این گروه متصور نیست. فرانسه نیز شرط به‌رسمیت‌شناسی عملی فلسطین را حذف حماس از ساختار سیاسی می‌داند.

این مواضع در حالی مطرح می‌شود که همین کشورها از اصلی‌ترین تأمین‌کنندگان تسلیحات اسرائیل هستند. تناقض میان حمایت تسلیحاتی از اشغالگران و تأکید بر خلع سلاح قربانیان، به خوبی نشان می‌دهد که غرب نه تنها بی‌طرف نیست، بلکه عملاً در کنار رژیم صهیونیستی ایستاده است. چنین سیاستی نه به صلح می‌انجامد و نه به ایجاد کشوری مستقل برای فلسطینی‌ها؛ بلکه تنها به ادامه چرخه خشونت و تشدید رنج انسانی در غزه و کرانه باختری منجر می‌شود.

اهداف پنهان در پشت پرده

شواهد نشان می‌دهد به‌رسمیت‌شناسی فلسطین برای غرب بیشتر ابزاری سیاسی است تا اقدامی اصولی. شروطی نظیر آزادی گروگان‌ها، استقرار نیروهای بین‌المللی در غزه یا تعلیق روابط رسمی تا زمان تحقق خواسته‌های اسرائیل، همه بیانگر این است که غربی‌ها قصد دارند از این موضوع به عنوان اهرم فشار علیه مقاومت استفاده کنند.

در واقع، شکست نظامی اسرائیل در غزه و ناتوانی ارتش این رژیم در دستیابی به اهداف اعلام‌شده، موجب شده تا غربی‌ها به دنبال جبران این ناکامی از مسیر سیاسی باشند. آنها تلاش می‌کنند با مهندسی دیپلماتیک، مقاومت فلسطین را به حاشیه برانند و جایگاه اسرائیل را در معادلات منطقه‌ای بازسازی کنند. چنین رویکردی عملاً به معنای انتقال میدان جنگ از عرصه نظامی به عرصه سیاسی است، بی‌آنکه تغییری در منطق سلطه‌جویانه و تبعیض‌آمیز غرب ایجاد شده باشد.

از ژست دیپلماتیک تا واقعیت میدانی

نقطه‌ای که در این میان نباید نادیده گرفته شود، نقش مقاومت در تغییر صحنه است. اگر امروز برخی دولت‌های غربی ناچار به پذیرش فلسطین شده‌اند، این امر نتیجه ایستادگی مردم غزه و هزینه‌های سنگینی است که رژیم صهیونیستی از مقاومت متحمل شده است. بدون مقاومت، چنین تغییراتی در سطح دیپلماتیک حتی مطرح هم نمی‌شد.

تجربه گذشته نیز نشان داده است که اتکا به سازشکاری و توافق‌های یک‌جانبه تنها به جسارت بیشتر اسرائیل در ادامه شهرک‌سازی و اشغال سرزمین‌های فلسطینی منجر می‌شود. آنچه می‌تواند به‌رسمیت‌شناسی را از سطحی نمادین به مرحله‌ای واقعی ارتقا دهد، ترکیب دو عامل است: نخست، پایداری و توان بازدارندگی مقاومت؛ دوم، بهره‌گیری هوشمندانه از سازوکارهای حقوقی و بین‌المللی مستقل برای واداشتن غرب به اقدامات عملی. تنها در این چارچوب است که می‌توان امیدوار بود به‌رسمیت‌شناسی فلسطین به یک واقعیت پایدار بدل شود، نه یک ژست سیاسی گذرا.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تبریک وزیر امور خارجه ایران به همتای ارمنی به مناسبت روز ملی ارمنستان
از سفر پزشکیان به سازمان ملل چه انتظاراتی باید و نباید داشت؟
واریز یارانه شهریور به حساب خانوارها+دهک های مشمول
دیدار رئیس جمهور با رهبرمعظم انقلاب اسلامی پیش از حضور در نشست سازمان ملل
آغاز فعالیت اشکان دژاگه به عنوان کمک‌مربی تیم لوسیل قطر
کشف 471 فقره اموال مسروقه در مرحله دوم طرح مبارزه با سرقت منزل
اظهارنظر جدید گروسی درباره موضوع هسته‌ای ایران
آمادگی کامل برق تهران برای آغاز سال تحصیلی جدید
مهلت ثبت‌نام دوره‌های کاردانی ناپیوسته علمی کاربردی تمدید شد
ارتش رژیم صهیونیستی از حمله راکتی مقاومت فلسطین از شهر غزه به سرزمین‌های اشغالی خبر داد
ارتقای جایگاه بسکتبال ایران در رده‌بندی جهانی فیبا
فعال‌سازی اسنپ‌بک تأثیر قابل‌توجهی بر فشارهای کنونی ندارد + فیلم
آغاز مرحله دوم اخراج اتباع غیرمجاز در استان تهران
جزییات انفجار در آنتالیا ترکیه +تعداد کشته و زخمی ها
تکذیبیه انتشار اخبار نادرست در خصوص مصوبه «سند ملی سبک پوشش اسلامی - ایرانی»
بقائی: نسل‌کشی درغزه، سخت‌ترین آزمون برای سلامت نهادی واعتبار هنجاری سازمان ملل است
سعید اسماعیلی چطورمدال طلای اصلی را گرفت؟+ فیلم
پوتین: توانایی مقابله با هر تهدیدی را داریم
افشاگری معاون دفتر دولت شهید رییسی ؛ چرا شهریور 1401 توافق نشد؟
میانگین سن فوت‌شدگان در سال گذشته چقدر بود؟
زلزله 4.3 ریشتری کالیفرنیا را لرزاند
مدیر مالی سابق نفت شایعه فرار از کشور را رد کرد
تأمین 30 هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در دستور کار دولت است
ارتفاع برف در ورزقان به بیش از 10 سانتی‌متر رسید+فیلم
توافق اتحادیه اروپا و آمریکا درباره بسته تحریمی جدید علیه روسیه
درخواست ژاپن از ایران برای ادامه همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
دستور بازگشایی تمام موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی صادر شد
برخورد قضائی با املاک پلاک قرمز و رستوران‌های متخلف در تهران
به‌رسمیت‌شناسی فلسطین؛ واقعیت یا فریب تبلیغاتی؟
دلیل پخش‌نشدن بازی‌های تیم ملی فوتسال چیست؟
برافراشته شدن پرچم فلسطین در شهرهای فرانسه/برگزاری جشن شناسایی کشور فلسطین در انگلیس
پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری فقط با یک ضامن ممکن شد
اسلامی: اسنادی را برای توسعه همکاری‌های هسته‌ای با روسیه امضا می‌کنیم
ساپینتو فعلاً در استقلال ماندنی است
رئیس موسسه تحقیقات آب: ایران خشک‌تر می‌ شود
زندانیان دارای فرزند محصل به مرخصی می‌روند
پیروزی‌های پرگل فوتسال و صعود قطعی ملی پوشان
عارف: در صورت اجرای مکانیزم ماشه پیش‌بینی‌های اقتصادی انجام شده است
وضعیت «قابل قبول» ذخایر خونی کشور
مادورو در نامه به ترامپ چه نوشته است؟
تاج: با مکزیک بازی دوستانه خواهیم داشت
بورس به سمت رشد تغییر مسیر داد
توضیح سخنگوی مجمع تشخیص درباره جزئیات مهمترین اقدامات «هیئت‌ عالی نظارت»
قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه 31 شهریور+جدول
ساعت شروع به‌کار تمامی ادارات کلان‌شهر‌ها دو هفته اول مهرماه شناور شد
زمان واریز سود سهام عدالت اعلام شد+جدول
بن‌گویر: نخست وزیر بودم محمود عباس را دستگیر می کردم!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 31 شهریور 1404
آمارهایی هولناک از ذخیره آب پشت سدهای تهران
اعلام وصول استیضاح شهردار اهواز در پی اعتراض مردمی
X
آگهی تبلیغاتی