×
اجتماعی
شناسه خبر : 246752
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/31 ساعت 15:09
رئیس موسسه تحقیقات آب: ایران خشک‌تر می‌ شود

رئیس موسسه تحقیقات آب: ایران خشک‌تر می‌ شود

رئیس موسسه تحقیقات آب گفت: میزان بارش‌های فصل پاییز کمتر از وضعیت نرمال خواهد بود، این میزان در بخشی از مناطق مهم کشور مانند نواحی شمالی با کاهش بیشتری همراه می‌شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی:  وضعیت سدهای کشور که عمده‌ترین منابع تامین آب سطحی هستند در حالی تنها ۳۶ درصد پرشدگی دارند که میزان بارش های سال آبی (ابتدای ۱۴۰۳ تا آخر شهریور۱۴۰۴) هم با کاهش ۴۰ درصد همراه شده است.

همین امر پنجمین سال آبی خشک را برای کشورمان به همراه داشته و حتی به تازگی سازمان هواشناسی کشور از پاییزی خشک خبر داده است.

بر همین اساس و طبق اعلام وزارت نیرو، محمدرضا کاویان‌پور رئیس موسسه تحقیقات آب گفته که موضوع کاهش بارش و طولانی شدن دوران خشکسالی به قدری جدی است که نمی‌توان با برنامه‌ریزی کوتاه مدت یک تا دوساله آن را حل کرد.

وی با اشاره به پیش‌بینی کاهش بارش‌ها در کشور ادامه می دهد: باتوجه به اینکه وضعیت بارش‌ها از سال پیش میزان بالایی را نشان نمی‌دهد و همچنین گزارش اخیر موسسه تحقیقات آب که حاکی از کاهش بارش‌ها به ویژه در نواحی غرب کشور است، می توان گفت میزان بارش‌های فصل پاییز کمتر از وضعیت نرمال خواهد بود.

کاویان پور با یادآوری اینکه در گذشته بیشترین بارش ها در غرب و شمال کشور رخ می داد، افزود: میزان کاهش در بخشی از مناطق مهم کشور مانند نواحی شمالی با کاهش بیشتری همراه می‌شود.

رئیس موسسه تحقیقات آب در خصوص طرح‌ها و برنامه‌های وزارت نیرو در مدیریت منابع آبی افزود: همواره براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته از سوی سازمان هواشناسی و موسسه تحقیقات آب برنامه‌ریزی‌های مختلفی درخصوص مدیریت منابع آبی شکل می‌گیرد، اما موضوع کاهش بارش و طولانی شدن دوران خشکسالی به قدری جدی است که نمی‌توان با برنامه‌ریزی کوتاه مدت یک تا دوساله آن را حل کرد.

کاویان‌پور خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مطالعات صورت گرفته احتمال ادامه این دوران در دهه‌های آتی را نشان می دهد، هرچه بتوان منابع در اختیار را بهتر مدیریت کرد، منابع مصرفی را کاهش داده و بهره‌وری را بیشتر کرد، به سراغ تولید محصولاتی که برای کشور ارزش افزوده بالاتری دارند و امنیت غذایی واقعی کشور را تضمین می‌کنند برویم و الگوهای مصرف آب را در مصارف شخصی و فضای سبز تنظیم کنیم کمتر دچار شرایط سخت‌تری می‌شویم.

وی گفت: مردم، کشاورزان و صنایع باید خود را برای این روزها آماده کنند. در این راستا نیاز است تا صنایع و کشاورزان رویه‌های خود را تغییر داده و الگوهای خود را براساس فناوری‌های جدید قرار دهند.

رئیس موسسه تحقیقات آب ادامه داد: در بخش مصارف خانگی نیز نیاز است تا با معرفی ابزار و ادوات کاهنده مصرف به مردم کمک کنیم. بنابراین به طور کلی می توان گفت که به منظور کاهش اثرات منفی خشکسالی و کمبود منابع آبی نیازمند یک بسته حمایتی، مدیریتی و فکری در کشور هستیم و در غیر این صورت چالش‌های آن برای مردم آزار دهنده خواهد بود.

کاویانپور افزود: آخرین اطلاع از این وضعیت ذخایر آبی نشان می‌دهد که مجموع ذخایر آبی در سال جاری حدود ۴۰ درصد کمتر از این منابع در سال گذشته است. این میزان کاهش نشان دهنده یک خشکسالی برجسته‌ای برای کشور بوده و نیازمند قوانین و مقررات سختگیرانه‌تری در این راستا هستیم.

وی خاطرنشان کرد: سال آبی گذشته سال آبی سنگینی برای کشور بوده و امیدی به بهبود کوتاه مدت آن نیز وجود ندارد، بنابراین احتمالا با شرایط سخت‌تری مواجه خواهیم بود.


نظرات

آخرین اخبار
تلف شدن آهوهای ایرانی در تجاوز آمریکا به جزیره خارک
دیدار غریب آبادی با سفیران چین و روسیه در تهران
نورنما | جزیره مارو، ناشناخته ای زیبا در هرمزگان!
23 استان درگیر تنش آبی هستند
مجموعه پیراهن‌های جام جهانی با نام کودک شهید فلسطینی رونمایی شد
جزئیات جلسات ویژه برای تسریع اعلام نتایج کنکور و دانشجو-معلم
نخست‌وزیر پاکستان: 24 ساعت آینده توافق تاریخی امضا می‌شود
نبض جهان در نیروگاه‌ها می‌تپد؛ اما قلب انرژی کجاست؟
«هلیا» یوزپلنگ آسیایی وارد استان سمنان شده است
مقامات بصره: خوزستان بهترین شریک اقتصادی ماست
خبر جدید از اردوی ایران؛ چهار ویزای جدید برای سفر به آمریکا صادر شد
نورویدئو | ایران یکسال پس از آن دوازده روز
قیمت نقره امروز شنبه 23 خرداد 1405 + جدول
«آن‌سوی تیترها»؛ روایت ناگفته ترور دانشمندان هسته‌ای ایران
وزیر نیرو: با صرفه‌جویی مردم، جیره‌بندی آب نخواهیم داشت
مصر و پاکستان به نتایج سازنده مذاکرات ایران و آمریکا امیدوار شدند
مرگ روزانه 53 نفر در تصادفات؛ چه شهرهایی در صدر تلفات جاده‌ای قرار دارند؟
قالیباف: تا پای جان برای پیروزی نهایی ایران ایستاده‌ایم
پیش‌بینی هواشناسی تا پایان تیر؛ گرمای بالاتر از نرمال در راه است
نوراینفو | از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
این روزها ورود کالاهای اساسی به کشور چگونه انجام می‌شود؟
از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
توانیر: برق مشترکان پرمصرف بدون اغماض قطع می‌شود
تغییرات جدید در کنکور؛آزمون جامع جایگزین امتحانات تأثیرگذار می‌شود؟
اطلاعیه سپاه اصفهان درباره انفجار کنترل‌شده در محدوده مبارکه
وزش باد شدید و گردوخاک در تهران تا کی ادامه دارد؟
تابلوی سبز بورس تهران؛ ثبت رکورد جدید در بازار سهام
برای اولین بار محکومان به اعدام نیز مشمول عفو رهبری شدند
جزئیات اختلال گسترده در 4 بانک کشور؛ احتمال حمله سایبری
ضرب‌الاجل جدید جمهوری‌خواهان به ترامپ برای پایان جنگ
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 23 خرداد 1405 +جدول
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 23 خرداد؛ سقوط 7 هزار تومانی دلار در سایه توافق
تهران 1000 واگن کم دارد؛ بحران جدی در متروی پایتخت
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 23 خرداد 1405
جهش احتمالی قیمت تخم‌مرغ؛ نرخ واقعی اعلام شد
کنترل مصرف برق مشترکان پرمصرف آغاز شد
تصاویر ماهواره‌ای ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز را رد کرد+ فیلم
تسهیلات بانکی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در راه است
جنجال بزرگ در جام جهانی 2026؛ کارت زردی که ناگهان برگشت
قیمت گوشت قرمز امروز 23 خرداد 1405 + جدول
سقوط هواپیما در هند
پوچتینو بعد از برد 4-1 آمریکا: این تازه شروع کار است
رئیس قوه قضاییه: وحدت ملی ایران جهانیان را مبهوت کرده است
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 23 خرداد 1405
میز خدمت پلیس زیر آسمان شهر
هدف طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی چیست؟
از بنزین تا نان؛ هرمز چگونه زندگی میلیاردها نفر را تغییر می‌دهد؟
تحرکات نظامی اسرائیل در مرز اردن؛ ایجاد پایگاه‌های تازه
زیان 14 میلیارد دلاری ترکیه از بحران انرژی و شوک تنگه هرمز
انقلاب در تولید برق خانگی