×
اجتماعی
شناسه خبر : 246751
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/31 ساعت 15:16
پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری فقط با یک ضامن ممکن شد

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری فقط با یک ضامن ممکن شد

دبیرکل شورای هماهنگی بانک‌ها اعلام کرد وام ازدواج و فرزندآوری تنها با یک ضامن پرداخت می‌شود و حساب یارانه و سهام عدالت به عنوان وثیقه پذیرفته خواهد شد.

نورنیوز - گروه اجتماعی :‌ دبیرکل شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و نیمه دولتی اعلام کرد: پیرو تاکید رئیس کل بانک مرکزی و دستور العمل این بانک مبنی بر دریافت حداکثر یک ضامن از متقاضیان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری این موضوع در جلسه اخیر شورای همانگی بانک ها مطرح و تاکید شد تا شعب بانک ها از متقاضیان این تسهیلات طبق دستور العمل حداکثر یک ضامن یا سفته اخذ نمایند و مجاز به اخذ یک ضامن بیشتر نیستند.

علیرضا قیطاسی با تاکید بر ضرورت رعایت قوانین و مقررات ابلاغی بانک مرکزی در خصوص ممنوعیت بانک‌ها به اخذ بیش از یک ضامن برای وام ازدواج و فرزندآوری؛ تاکید کرد: بانک‌ها باید نهایت همکاری را با متقاضیان این تسهیلات به عمل آورند. همچنین این تسهیلات باید با حداکثر یک ضامن و یک سفته پرداخت شود.

وی با اشاره به بخشنامه‌های بانک مرکزی و همچنین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در زمینه پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری، گفت: بانک‌ها مکلفند این تسهیلات را از محل منابع قرض‌الحسنه پس‌انداز جاری، مطابق دستورالعمل بانک مرکزی، طبق سهمیه‌ای که برای آنها مشخص می‌شود، پرداخت کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: در حالت عادی، سقف تسهیلات ازدواج ۳۰۰ میلیون تومان است و اگر زوج زیر ۲۵ سال و زوجه زیر ۲۳ سال سن داشته باشند، مبلغ 350 میلیون تومان به آنها تعلق می گیرد.

دبیرکل شورای هماهنگی بانک‌ها درباره وثایق مورد نیاز جهت دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، خاطرنشان کرد: در ابتدا، متقاضیان تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج، اعتبارسنجی می شوند و اگر رتبه اعتبارسنجی آنها مناسب بود دیگر نیازی به ضامن ندارند. چنانچه اعتبارسنجی متقاضیان، ضعیف بود در وهله اول می توان یارانه، سهام عدالت و یا سایر دارایی های مالی آنها و یا بستگان درجه اول را به عنوان ضمانت قرار دهند.

وی افزود: اگر متقاضیان این وثایق را هم نداشتند می توان یک فقره سفته و یک نفر را هم به عنوان ضامن قرار دهند. لازم به ذکر است بانک ها برای این تسهیلات مجاز نیستند بیشتر از یک ضامن درخواست کنند.

قیطاسی با تاکید بر اینکه متقاضیان برای دریافت این تسهیلات ابتدا باید در سامانه بانک مرکزی ثبت نام کنند، گفت: بر اساس قانون، نباید از تاریخ ازدواج متقاضیان، بیشتر از چهار سال گذشته باشد؛ مشروط بر اینکه در گذشته هم از این تسهیلات استفاده نکرده باشند.

دبیرکل شورای هماهنگی بانک‌ها، بیان داشت: اگر کسی ازدواج دوم یا بیشتر داشته باشد فقط یک مرتبه می تواند از این تسهیلات استفاده کند. دارا بودن سند ازدواج برای افرادی که در داخل کشور ازدواج می کنند، لازم است. افرادی هم که در خارج از کشور ازدواج می کنند باید مدارکشان توسط کنسولگری ایران مهر و امضا شود. ادیان رسمی و اقلیت های مذهبی ساکن در ایران نیز با اقرارنامه هایی که مورد تایید است می توانند ثبت نام کنند.

وی در ادامه یادآور شد: بر اساس دستورالعمل ها، افرادی که سن آنها هنگام ازدواج کمتر از ۱۸ سال است برای دریافت تسهیلات با محدودیت هایی رو به رو خواهند شد.

قیطاسی با بیان اینکه در سه سال گذشته، هر ساله بانک‌ها بر اساس سهمیه‌ای که بانک مرکزی برای آنها مشخص کرده است، بیش از ۱۰۰درصد تسهیلات ازدواج را پرداخت کرده اند، گفت: در شش ماه نخست سال جاری بیش از ۴۰ درصد سهمیه تسهیلات ازدواج توسط بانک ها پرداخت شده است. همچنین پیش‌بینی می‌شود که بانک ها تا پایان سال جاری، بیش از ۱۰۰ درصد سهمیه تسهیلات ازدواج را پرداخت کنند. با این وجود همچنان صف انتظار متقاضیان به دلیل تعداد بالای مزدوجین وجود دارد. دوره بازپرداخت این تسهیلات نیز حداکثر ۱۰ ساله است.

دبیرکل شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و نیمه دولتی درباره پرداخت تسهیلات فرزندآوری، اظهار داشت: این تسهیلات نیز با توجه به ماده ۱۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و بند سه تبصره ۱۵ قانون بودجه امسال به بانک‌های عامل ابلاغ شده است. بانک‌های عامل موظفند از محل منابع قرض الحسنه پس انداز جاری این تسهیلات را پرداخت کنند. بر این اساس، پدر فرزندانی که از تاریخ تولد آنها بیشتر از دو سال شمسی نگذشته باشد جزو متقاضیان حائز شرایط این تسهیلات خواهند بود.

وی افزود: از جمله دیگر شرایط دریافت این تسهیلات، ثبت نام در سامانه بانک مرکزی، دارا بودن تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران، دارا بودن سن کمتر از دو سال برای فرزند متولد شده و تولد در داخل ایران است.

قیطاسی با اشاره به مبلغ این تسهیلات، بیان داشت: برای تولد فرزند اول ۴۴ میلیون تومان، فرزند دوم ۸۸ میلیون تومان، فرزند سوم ۱۳۲ میلیون تومان، فرزند چهارم ۱۶۵ میلیون تومان و فرزند پنجم نیز ۲۲۰ میلیون تومان پرداخت خواهد شد. دوره بازپرداخت این تسهیلات برای فرزند اول، 3‌ ساله، فرزند دوم 4 ساله، فرزند سوم 5 ساله، فرزند چهارم 6 ساله و فرزند پنجم 7 ساله است.

دبیرکل شورای هماهنگی بانک‌ها در مورد مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری، گفت: برای ثبت نام این تسهیلات اصل شناسنامه و اصل کارت ملی پدر به همراه شناسنامه فرزند اخذ خواهد شد. همچنین به ازای هر فرزند متولد شده فقط یک مرتبه می توان از تسهیلات فرزندآوری استفاده کرد. 

وی خاطرنشان کرد: نرخ کارمزد در تسهیلات ازدواج و فرزندآوری چون به صورت قرض‌الحسنه است به صورت ۴ درصد تعیین شده است. نکتۀ مهم دیگر اینکه کدپستی 10 رقمی و کد رهگیری ثبت نام در سامانه بانک مرکزی نیز جزو مواردی است که متقاضیان باید به همراه داشته باشند.

قیطاسی در خصوص اخذ ضامن در تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری، تاکید کرد: اگر رتبه اعتبارسنجی فرد کافی و مناسب باشد مشکلی پیش نمی آید. ولی چنانچه رتبه اعتبارسنجی فرد مناسب نبود بر اساس ماده 7 قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضی یا بستگان درجه اول متقاضی و یا دارایی های مالی آنها و نهایتاً در صورت نبود هیچ یک از این موارد با دریافت یک فقره سفته و یک ضامن نسبت به پرداخت این تسهیلات اقدام خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
زلزله سیاسی در راست‌گرایان اسرائیل؛ طرح تشکیل حزب جدید علیه نتانیاهو
45 درصد شهدای جنگ اخیر غیرنظامی هستند
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405+ بازار طلا درجا زد
جنوب لبنان زیر آتش؛ آغاز حمله پهپادی و توپخانه‌ای اسرائیل
طرح مدیریت راهبردی تنگه هرمز در پیچ بررسی کمیسیون‌ها
صعود فوتبال ساحلی به مرحله حذفی با عبور از عربستان
هشدار پلیس به افزایش کلاهبرداری «بیعانه» در سایت‌های آگهی
مجلس: امنیت بازیکنان تیم ملی خط قرمز است
شرط اروپا برای وام 90 میلیارد یورویی به اوکراین اعلام شد
توانیر: چاه‌های فاقد پروانه در لیست قطع برق قرار می‌گیرند
مامیاشویلی: رقابت های جهانی کشتی احتمالاً در یک کشور آسیایی برگزار می‌شود
معاریو: ارتش اسرائیل در «گل‌ولای لبنان» گیر افتاده است
پاسخ آتشین پپ به شعارهای آرسنالی‌ها
نقش کلیدی فارس در تأمین پروتئین کشور پررنگ‌تر شد
811 شهید از زمان آتش‌بس در غزه
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405 ؛ افزایش 2 هزار تومانی دلار
چین دومین جنگنده رادارگریز خود را عملیاتی می‌کند
تاثیر آتش‌بس بر جهش اسمی قیمت‌ها در بازار مسکن
هر 80 ثانیه یک تشخیص سرطان در بریتانیا
دلیل غیبت روبیو در مذاکرات ایران و آمریکا
ورود 20 همت پول حقیقی به بورس از آغاز جنگ
جنگ‌ های آمریکایی-صهیونیستی برای امنیت‌ است یا غارت منابع؟
اعلام سرفاصله‌های جدید قطارهای متروی تهران با افزایش مسافران
احتمال غیبت ستاره مصر در جام جهانی 2026
روسیه فضاپیمای باری «پروگرس 95» را به ایستگاه فضایی پرتاب کرد
پیشنهاد جنجالی فرانسه برای تعویق بازپرداخت بدهی‌های اتحادیه اروپا
خبر خوش برای اصناف؛ حذف اظهارنامه مالیاتی تا سقف فروش 70 میلیارد تومان
نورنما | مردم ، خدا مراقب ماست ...
کمک میلیاردی آلمان به اوکراین جنگ را طولانی‌تر می‌کند
انتقاد نایب‌رئیس کمیسیون آموزش از تاثیر قطعی معدل یازدهم در کنکور
حادثه هوایی در هند؛ تخلیه اضطراری هواپیما با چند مصدوم
دانشگاه آزاد مسیرهای متنوعی برای دانشجویان واحد امارات فراهم کرده است
آغاز اجرای طرح «کارت امید مادر»؛ حمایت دولت از نوزادان متولد 1405
عوامل تیراندازی در میدان آزادی کرمان دستگیر شدند
آسیا تایمز: آسه‌آن در مسیر کاهش وابستگی دفاعی به آمریکا
504 همت یارانه برای گندم و نان در بودجه 1405
رایزنی عراقچی و پادشاه عمان درباره تحولات منطقه در مسقط
انفجار کنترل‌شده مهمات فرسوده در اندیمشک
نفر بعدی در لیست اخراجی ترامپ کیست؟
میدری: انسجام و اقتصاد قوی زمینه‌ساز عزت و استقلال است
قهرمانی دوباره الاهلی در آسیا و کسب جایزه 12 میلیون دلاری
ثبت بیش از 1.8 میلیون دامنه فارسی در کشور
هشدار سپاه درباره انفجار کنترل‌شده مهمات در زنجان
پیش بینی قیمت طلای جهانی ؛ همه چیز تحولات خاورمیانه وابسته شد
نوراینفو | پنج تداخل دارویی شایع اما مرگبار
نوراینفو | تمرینات ساده برای جلوگیری از آلزایمر
لندن در شوک جنگ؛ هشدار درباره اختلال در تنگه هرمز
جزئیات سناریوهای پیشنهادی افزایش اعتبار کالابرگ
تشدید محدودیت‌های چین بر سرمایه‌گذاری آمریکا در فناوری‌های حساس
مسی بهترین بازیکن زمین، اینترمیامی همچنان بدون سرمربی