×
سیاسی
شناسه خبر : 246746
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/31 ساعت 14:53
عارف: در صورت اجرای مکانیزم ماشه پیش‌بینی‌های اقتصادی انجام شده است

عارف: در صورت اجرای مکانیزم ماشه پیش‌بینی‌های اقتصادی انجام شده است

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت برای شرایط خاص برنامه دارد و حکمرانی در شرایط خاص تدوین شده است، گفت: ما داوطلب جنگ و بازگشت تحریم‌ها نیستیم و در صورت اجرای مکانیزم ماشه پیش‌بینی‌های اقتصادی صورت گرفته است.

نورنیوز - گروه سیاسی:‌ محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه شورای اقتصاد با اشاره به تلاش سه کشور اروپایی برای بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل، اظهار کرد: ملت و دولت‌های ما در مقابل تحریم‌های ظالمانه غرب عملکرد خوبی داشتند. البته ما داوطلب بازگشت تحریم‌ها نیستیم و امیدواریم کشورهای اروپایی حداقل تعقلی به کار بسته و از تجربه مقابله با نظام و مردم ما درس بگیرند.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: آلمان در دوران جنگ تحمیلی هشت ساله، تامین‌کننده سلاح صدام بود و انگلیس و فرانسه هم در تجهیز دشمن ایران نقش داشتند اما آنها چه دستاوردی کسب کردند؟ آنها هشت سال از رژیم صدام حمایت کرده و نتیجه آن را هم مشاهده کردند. آنها اکنون نمی‌خواهند از این تجربه استفاده کرده و از راهی که هیچ نفعی برای آنها ندارد بازگردند.

وی تاکید کرد: نظام، دولت و مردم در برابر برنامه سه کشور اروپایی برای بازگشت تحریم‌های شورای امنیت آمادگی کامل را دارند. دولت چهاردهم از ابتدای شروع به فعالیت خود برای شرایط خاص برنامه‌هایی تدوین کرده بود البته مبنای ما این است که کشور باید در شرایط عادی اداره شود اما در کنار این شرایط عادی ما برای شرایط خاص به ویژه در زمینه اقتصادی هم برنامه داریم که در قالب این برنامه‌ها بسته‌های معیشتی و خاص دیده شده است. همچنین ساز و کارهای مدیریتی و حکمرانی در شرایط خاص تدوین شده که نمونه آن را در دوران جنگ تحمیلی ۱۲ روزه مشاهده کردیم.

عارف افزود: ما آمادگی هرگونه مقابله با رفتار ظالمانه علیه مردم و کشورمان را داریم. ما جنگ طلب نیستیم اما کوچکترین حرکت دشمن با پاسخ محکم و قاطع ما روبرو خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به بسیج رسانه‌های غربی برای از بین بردن انسجام ملی در ایران گفت: این رسانه ها تلاش می‌کنند که رمز موفقیت ما یعنی به حضور مردم و انسجام ملی آسیب بزنند اما مردم ثابت کرده‌اند که به انقلاب اسلامی و کشور خود علاقه داشته و انسجام ملی خود را حفظ می‌کنند. ماهم در مقابل وظیفه داریم که افکار عمومی را با بیان صادقانه و عملکرد خودمان مدیریت کنیم.

وی ادامه داد: ما امروز به وحدت و انسجام ملی نیاز داریم زیرا انسجام پایه هر دستاورد و موفقیت در مقابل دشمن است. باید با پرهیز از بیان مسائل غیرضرور که انسجام ملی را تضعیف کند، تلاش کنیم تا آرامش جامعه به هم نخورد. مردم این توقع را از مسئولان دارند. ما هم باید به ارتقای انسجام، وحدت ملی و آرامش جامعه کمک کنیم. ما باید بیش از گذشته به فکر مردم باشیم زیرا مردم مشکلات اقتصادی دارند.

عارف با بیان اینکه تحریم‌ها بی‌اثر نبوده است، خاطر نشان کرد: دشمن، کشورمان را تحریم کرد تا ما را به مذاکره ذلیلانه و برای تسلیم وادار کند ولی وقتی مشاهده کردند که موضع ایران در مذاکرات مقتدرانه است، جنگ را وسط مذاکره تحمیل کردند. شناخت ما هم از تمدن و کشورهای غربی هم جز این نیست.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در این شرایط ما باید مردم را در صحنه حفظ کرده و مطالبات آنها را پاسخ دهیم، گفت: ذخایر راهبردی کشور وضعیت بسیار خوبی دارد و از این جهت نگران نیستیم. ذخایر کالاهای اساسی به سال آینده هم می‌رسد و حتی کالاهایی که ضروری نبوده هم ذخیره شده است.

وی ادامه داد: ما داوطلب جنگ و تحریم نیستیم اما به پشتوانه مردمی صحبت می‌کنیم که همواره حضورشان موجب حل مشکلات می‌شود. کدام تحریم شورای امنیت خشن‌تر و ظالم‌تر از تحریم‌های آمریکا بوده است؟ بدترین تحریم‌ها از سوی آمریکا انجام شده ولی ما مسیر خود را محکم ادامه داده و می‌دهیم.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به تجربه جدید شورای راهبری برنامه هفتم پیشرفت،گفت: این شورا با فعالیت منظم و مشارکت همه دستگاه‌های اجرایی، مکمل فعالیت‌های دولت شد و در این زمینه تجربه موفقی بدست آوردیم. از این پس هم باید نظارت بر اجرای برنامه هفتم پیشرفت به صورت جدی دنبال شود. البته اصلاحاتی هم در این برنامه لازم است که باید با مکانیزمی این اصلاحات اعمال شود. مهمترین مسئله هم تامین منابع مالی برای اجرای احکام برنامه هفتم است و باید منابع این احکام روشن شود.

عارف همچنین با تبریک هفته دفاع مقدس، آغاز سال تحصیلی جدید و قهرمانی کشتی گیران کشورمان در مسابقات جهانی گفت: ورزشکاران ما برجسته‌ترین مدال‌های اخلاقی را در این مسابقات دریافت کردند و قبل از قهرمانی، پهلوانی آنان درخشید. این ورزشکاران در مقابل برخی اقدامات غیراخلاقی رقبای خود عکس‌العمل نشان ندادند که باید این رویکرد پهلوانی آنها به همه صحنه‌های ورزشی کشورمان تسری یابد.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: راهبرد دولت حمایت از همه رشته‌های ورزشی است و دولت در این زمینه گزینشی عمل نمی‌کند ولی کشتی ورزش ملی ما بوده و باید به جایگاه ورزش‌هایی از قبیل کشتی و ورزش زورخانه‌ای توجه کافی داشته باشیم تا این ورزش‌ها در صحنه جهانی بهتر بدرخشد.

عارف همچنین در خصوص لایحه بودجه سال ۱۴۰۵ بر ضرورت توجه به اولویتهای دولت و شخص رئیس جمهور در این لایحه از جمله معیشت مردم، اصلاحات ساختاری، کاهش موازی‌کاری‌ها، بودجه متوازن، پررنگ‌تر شدن بخش خصوصی، حاکمیت فناوری‌های پیشرفته و ارتقاء بهره‌وری تأکید کرد.

در این جلسه همچنین در خصوص تعیین خط و مشی تنظیم لایحه بودجه سال ۱۴۰۵ کل کشور بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

بهبود محیط کسب و کار صنعت برق و افزایش رقابت پذیری در این صنعت و افزایش سهم معاملات برق در بورس انرژی مورد تأیید اعضاء شورای اقتصاد قرار گرفت که برای تصویب نهایی در هیئت وزیران  مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

توسعه و بهره‌برداری میادین پازن و گردان از دیگر مصوبه شورای اقتصاد بود.


نظرات

آخرین اخبار
ائتلافی که هست، اما نیست؛ بازی تازه واشنگتن
رایزنی ایران و عراق برای کاهش تنش‌های منطقه
دو یار سابق ترامپ علیه جنگ؛ هشدار درباره ورود گزینه اتمی به جنگ ایران
تأکید نماینده ولی‌فقیه در گلستان بر صیانت از وحدت و انسجام ملی
بنادر پهل و لافت قشم شبانه‌روزی شدند
محسن نامجو: بی‌خبر به ایران برگشتم تا پشیمانم نکنند
تاکید پیشمرگه بر تمدید نشدن تفاهم‌نامه اقلیم کردستان و ائتلاف آمریکایی
نخست‌وزیر لبنان: مسئولیت ما پایان دادن به اشغالگری است
مفتی لبنان: امام موسی صدر، اسرائیل را «شر مطلق» می‌دانست
وزارت ورزش از موفقیت تاریخی دختران والیبالیست ایران تقدیر کرد
طرف‌های درگیر لیبی درباره برگزاری انتخابات به توافق رسیدند؟
«نه» ایسلندی‌ها به بازگشت مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا
رئال مادرید 3-0 مالاگا/ تلاش کهکشانی‌ها برای دیکته کردن برتری
جنجال در آستانه نشست G20؛ آمریکا به برخی خبرنگاران مجوز نداد
چلسی 4-3 برایتون/ طوفان 7 گُله در استمفوردبریج
عمامه‌گذاری طلاب ایرانی و خارجی با حضور آیت‌الله مکارم شیرازی
فراخوان حمایت از توسعه هوش مصنوعی در نظام پولی و بانکی
پیشنهاد ایران در شانگهای؛ هم‌آوایی رسانه‌ها برای مقابله با روایت‌های جنگ‌طلبانه
مراسم یادبود جعفر حسنخانی برگزار می‌شود
ادای احترام نماینده مجلس مکزیک به مقاومت مردم ایران
تاکید سناتور آمریکایی بر برگزاری انتخابات آزاد در ونزوئلا
کرملین دیدار پوتین با رئیس سیا را تکذیب کرد
رونق موسیقی در دو سال اخیر
رونمایی یمن از ویدئوهای حملات پهپادی به نیروهای سعودی + فیلم
کاهش جمعیت اتباع خارجی در ایران؛ ساماندهی مهاجران ادامه دارد
فیلیپین سد راه تیم بسکتبال ایران شد
ونزوئلا به جای هرمز؛ برگ نفتی ترامپ برای مهار بازار
تاکر کارلسون: ترامپ باید فورا از سمت خود برکنار شود
القسام در سالروز شهادت ابوعبیده: راه مقاومت ادامه دارد
تداوم تجاوز اسرائیل در سوریه؛ نفوذ نیروهای اشغالگر به قنیطره
نشست ترکیه، عربستان و پاکستان برای بررسی توافق مکه در استانبول
پیش‌بینی بورس دوشنبه 9 شهریور؛ شاخص به صعود ادامه می‌دهد؟
فرماندهان پنتاگون به هگست درباره جنگ ایران هشدار دادند
خسروپناه: انسجام اجتماعی راه تحقق تمدن نوین اسلامی است
پیش بینی قیمت دلار فردا دوشنبه 9 شهریور؛ صعود ادامه‌دار یا توقف؟
7 شایعه که در 24 ساعت گذشته تکذیب شد
مخالفت بغداد با تمدید ماموریت نیروهای ائتلاف آمریکایی
تشکیل مجمع نمایندگان ملت مبعوث در مجلس
ایران دوباره قهرمان بدمینتون آسیای میانه شد
پیش‌بینی قیمت طلا و سکه برای دوشنبه 9 شهریور؛ سکون یا آغاز موج تازه؟
آمریکا در G20 با چالش چین و تعرفه‌ها روبه‌رو شد
تشدید حملات اسرائیل به جنوب لبنان
ورود اسطوره تنیس به تالار مشاهیر
جدول خاموشی برق کرمانشاه دوشنبه 9 شهریور 1405 + برنامه قطعی برق
چرا ترامپ روی ونزوئلا و خلیج فارس دست گذاشت؟
قیمت بنزین در سرزمینهای اشغالی رکورد زد
سفر پزشکیان به بیشکک برای شرکت در اجلاس شانگهای
ترکیب احتمالی رئال و مالاگا
مصرف طولانی‌مدت ملاتونین با افزایش خطر نارسایی قلبی مرتبط است
نخستین نشست کمیته توافق دفاعی مکه در استانبول