×
اقتصادی
شناسه خبر : 246727
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/31 ساعت 14:35
بورس به سمت رشد تغییر مسیر داد

بورس به سمت رشد تغییر مسیر داد

حجم معاملات سهام، حق‌تقدم و صندوق‌های سهامی تا ساعت 10:30 بالغ بر 10.1 میلیارد سهم بود که ارزش آن به 3 هزار و 299 میلیارد تومان رسید. سرانه خرید هر کد حقیقی حدود 62.2 میلیون تومان و سرانه فروش 52.6 میلیون تومان گزارش شد.

نورنیوز - گروه اقتصادی :‌ معاملات بورس تهران در نیمه اول روز دوشنبه 31 شهریور 1404 با رشد شاخص‌ها همراه شد، اما روند کلی بازار همچنان نشانه‌هایی از احتیاط و فشار عرضه را به نمایش گذاشت.

شاخص کل بورس با افزایش 33 هزار و 629 واحدی معادل 1.34 درصد به سطح 2 میلیون و 538 هزار واحد رسید. همچنین شاخص کل هم‌وزن که وضعیت عمومی سهام کوچک‌تر بازار را نشان می‌دهد، رشد 0.37 درصدی را ثبت کرد و در محدوده 776 هزار و 710 واحد ایستاد. این اختلاف در رشد دو شاخص، بار دیگر برتری نمادهای بزرگ بر کلیت بازار را نشان داد.

قدرت خریداران بیشتر از فروشندگان شد

حجم معاملات سهام، حق‌تقدم و صندوق‌های سهامی تا ساعت 10:30 بالغ بر 10.1 میلیارد سهم بود که ارزش آن به 3 هزار و 299 میلیارد تومان رسید. سرانه خرید هر کد حقیقی حدود 62.2 میلیون تومان و سرانه فروش 52.6 میلیون تومان گزارش شد.

این داده‌ها نسبت برتری تقاضا بر عرضه را نشان می‌دهد و قدرت خرید حقیقی‌ها را با ضریب 1.18 تایید می‌کند. همچنین ورود پول حقیقی به بازار مثبت 261 میلیارد تومان ثبت شد، هرچند که در بخش صندوق‌های درآمد ثابت، خروج نقدینگی 832 میلیارد تومانی رقم خورد که بیانگر تغییر جهت بخشی از سرمایه‌ها از دارایی‌های کم‌ریسک به سمت بازار سهام است.

تعداد صف های فروش هنوز هم بیشتر است

بررسی تابلوی معاملات نشان می‌دهد تا این مقطع زمانی 466 نماد در محدوده مثبت و 280 نماد در وضعیت منفی قرار داشتند. این توازن نسبتا مطلوب، حاکی از جو عمومی مثبت در بازار است.

با این حال، تغییرات در صفوف خرید و فروش نشان می‌دهد بازار همچنان تحت تاثیر عوامل روانی قرار دارد. تعداد صف‌های خرید 96 نماد و صف‌های فروش 120 نماد گزارش شد. افزایش تعداد صف‌های فروش در مقایسه با خرید، به نوعی هشدار وجود فشار عرضه در برخی گروه‌هاست که می‌تواند مانع تداوم رشد شاخص‌ها در ادامه روز شود.

ارزش سفارش‌های خرید و فروش

مقایسه ارزش سفارش‌های خرید و فروش تصویر دقیق‌تری از هیجان بازار ارائه می‌دهد. ارزش سفارش‌های خرید حدود 1 هزار و 295 میلیارد تومان بود در حالی که ارزش سفارش‌های فروش به بیش از 2 هزار و 315 میلیارد تومان رسید. این اختلاف نشان می‌دهد اگرچه شاخص کل در نیمه اول روز رشد مثبتی داشته، اما فشار فروشندگان همچنان پرقدرت باقی مانده و احتمال دارد بر روند معاملات در ادامه روز تاثیر بگذارد.

فعلا شاخص سازها مورد توجه هستند

حرکت شاخص کل در نیمه اول معاملات امروز در حالی مثبت بود که هم‌وزن نتوانست همگام با آن رشد قابل توجهی را تجربه کند. این اختلاف نشان‌دهنده اقبال بیشتر به نمادهای شاخص‌ساز و صنایع بزرگ است؛ به ویژه در شرایطی که اخبار سیاسی و بین‌المللی، ریسک سیستماتیک بازار را افزایش داده و سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند به سراغ سهم‌های با پشتوانه بنیادی قوی‌تر بروند. ورود پول حقیقی به بازار نیز نشان می‌دهد بخشی از سرمایه‌گذاران خرد در حال تغییر استراتژی خود از صندوق‌های درآمد ثابت به سمت سهام هستند، اما این روند هنوز به یک جریان پرقدرت و پایدار تبدیل نشده است.

کارشناسان معتقدند در شرایط فعلی بازار، نوسانات شاخص‌ها حول اخبار سیاسی و اقتصادی ادامه خواهد داشت. با توجه به فشار عرضه در سفارش‌ها و تعداد صف‌های فروش، ادامه رشد شاخص کل در نیمه دوم روز منوط به افزایش حجم تقاضا و حفظ ورود پول حقیقی است.


نظرات

آخرین اخبار
رشد 40 درصدی تولید نفت ونزوئلا در سال 2026
زلنسکی: توافق بر سر نظارت بر آتش‌بس نزدیک است
سفر وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی در هفته آینده
تصادف خونین در کمربندی بندر دیر بوشهر جان 4 نفر را گرفت
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
ارزش سهام عدالت دوباره تغییر کرد / سهامداران حتما بخوانند
آمریکا ناتو را برای پایان ماموریت در عراق تحت فشار گذاشت
رونمایی کره‌شمالی از موشک‌اندازهای جدید هسته‌ای
سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی‌ماه در اندیمشک دستگیر شدند
60 لیتر سهمیه بنزین امشب در کارت سوخت شارژ می شود
واردات گوشی به کشور 15 درصد کاهش یافت
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
رژیم و راهکار جدید کاهش انسولین برای دیابتی‌ها
هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد
هشدار بانک مرکزی به بانک‌های ناتراز
پیام عراقچی به وزیر خارجه موریتانی
سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز تصمیم نهایی درباره ایران نگرفته است
صدور 2500 کارت سوخت در یک روز
طلای جهانی دوباره صعودی شد ؛ اونس به مرز 5 هزار دلار رسید
انفجار کپسول گاز در کراچی پاکستان جان 13 نفر را گرفت
زلزله 4.3 ریشتری صبح پنجشنبه عسلویه را لرزاند
معماری نوین امنیت در آب‌های جنوب
قیمت گوشت قرمز امروز 30 بهمن 1404 + جدول
ایران در صورت حمله، با همه توان پاسخ می‌دهد
رویترز:خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از سوریه آغاز شد
چالش بحران آب و تحصیل در لرستان
سفر غیرمنتظره فرمانده ارشد آمریکا به ونزوئلا
فرصت تصمیم!
اتحادیه اروپا بودجه دفاعی جبهه شرقی را تقویت می‌کند
پزشکیان: پاسخگویی به مردم بودجه نمی‌خواهد، اراده می‌خواهد
مذاکرات، ناوها،موشک‌ها و معادله‌ای که همه را در انتظار نگه داشته!
ژاپن استفاده از پاوربانک در هواپیما را محدود می‌کند
هشدار سازمان ملل: آتش‌بس غزه در نقطه‌ای سرنوشت‌ساز قرار دارد
کشته شدن نظامی رژیم صهیونیستی در غزه بر اثر آتش خودی
بازداشت خبرنگار مشهور آمریکایی در اسرائیل
واکنش تند پاکستان به شهرک‌سازی و اقدامات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی
شکست المپیاکو مقابل لورکوزن؛ شب تلخ طارمی در یونان
ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن
توماس فریدمن: تمرکز نتانیاهو بر ایران، انحراف افکار عمومی است
دیدار نخست وزیر قطر با رئیس جمهور موقت ونزوئلا
قرارداد گازی ایران و روسیه در آستانه نهایی شدن
حمله هوایی مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
معمای مذاکره
دیدگاه اسرائیلی‌ها درباره مذاکرات هسته‌ای
توصیه‌های طب ایرانی برای روزه‌داری بدون تشنگی
مخالفت‌ها در کنگره آمریکا با رویکردهای تقابلی علیه تهران
رویترز: ایران امروز آزمایش موشکی انجام می‌دهد
آیا جنگ نزدیک است؛ ترامپ کدام مسیر را انتخاب می کند؟