×
سیاسی
شناسه خبر : 246699
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/31 ساعت 15:15
اسلامی: اسنادی را برای توسعه همکاری‌های هسته‌ای با روسیه امضا می‌کنیم

اسلامی: اسنادی را برای توسعه همکاری‌های هسته‌ای با روسیه امضا می‌کنیم

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه در نمایشگاه ویژه هفته جهانی اتم روسیه شرکت خواهد کرد اظهار داشت: ایران و روسیه در رویدادهای جانبی هفته جهانی اتم، اسنادی را برای توسعه همکاری‌ها مبادله و امضا خواهند کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی:  محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در بدو ورود به مسکو با اشاره به برگزاری هفته جهانی اتم در روسیه بیان کرد: با توجه به روند توسعه همکاری‌ها با روسیه و شرایطی که در آن قرار داریم، در نمایشگاه ویژه هفته جهانی اتم در مسکو شرکت می‌کنیم و در آن سخنرانی خواهیم داشت.

اسلامی افزود: ایران و روسیه در رویدادهای جانبی هفته جهانی اتم، اسنادی را برای توسعه همکاری‌ها مبادله و امضا خواهند کرد.

وی با اشاره به برنامه جمهوری اسلامی ایران برای تأمین 20 هزار مگاوات برق از محل توسعه نیروگاه‌های اتمی اظهار داشت: قراردادهایی بین دولت‌های دو کشور در این زمینه منعقد شده و برای روسیه سهم مشخصی از این فرایند توسعه پیش‌بینی شده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: در سفر به مسکو هم از کارخانجات طرف قرارداد بازدید می‌کنیم و هم با مؤسسات علمی و تحقیقاتی جلساتی را خواهیم داشت و در راستای تقویت تعاملات و روابط پژوهشی و آموزشی گفت‌وگو خواهیم کرد.

اسلامی با اشاره به مذاکرات رؤسای جمهور ایران و روسیه در کرملین در 28 دی‌ماه 1403 خاطرنشان کرد: آقای پوتین رئیس جمهور محترم روسیه در دیدار با دکتر پزشکیان اعلام کردند که شاخص‌ترین محور فعالیت‌ها و همکاری‌های دو کشور در حوزه انرژی است و برجسته‌ترین آن، ساخت نیروگاه‌ اتمی است؛ از این منظر، این سفر نقطه عطفی در روابط دو کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: هم‌اینک واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر توسط روسیه در حال احداث است.

معاون رئیس‌جمهور گفت:‌ این پروژه در اولویت‌های دولت ایران و دولت روسیه قرار دارد و تأکیدات رؤسای جمهور دو کشور، سبب شده است این طرح‌ها با سرعت بیشتر و حرکت روان‌تری جلو برود و مذاکرات ما نیز کمک‌ می‌کند که این همکاری‌ها تسهیل شود.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران درباره آینده ارتباط ایران با آژانس با توجه به اقدامات کشورهای اروپایی، توضیح داد: همواره تاکید کرده‌ایم سه کشور اروپایی با همراهی آمریکا و نفوذ جریان صهیونیستی بیش از این به حیثیت سازمان ملل متحد و سازمان‌های بین‌المللی لطمه وارد نکنند و اجازه دهند در چارچوب مقررات، این سازمان‌ها وظایف خود را به‌صورت عادلانه و حرفه‌ای انجام دهند.

وی اضافه کرد: تا زمانی که چنین رفتارهایی از سوی برخی کشورها ادامه یابد، جهان از دستیابی به آرامش واقعی محروم خواهد ماند.

اسلامی بیان کرد: این شیوه عملکرد که نه تنها برخلاف قوانین و مقررات بین‌المللی است، بلکه بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران که تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ثبت رسیده است انجام می‌شود و این نهاد از محکوم کردن آن خودداری می‌کند، نشان‌دهنده عمق نفوذ جریانات مخرب در آژانس است.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه برنامه‌ هسته‌ای ایران کاملا صلح‌آمیز است، گفت: کشور ما مطابق با برنامه‌های مصوب خود عمل می‌کند که در آن رعایت الزامات پادمان و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به‌طور کامل لحاظ شده است و این موارد برای ما الزام‌آور است. هر زمان که احساس کنیم آژانس به‌طور بی‌طرفانه عمل می‌کند و قانون جدیدی که مجلس به ما ابلاغ کرده و ما ملزم به رعایت آن هستیم، محقق شود، همکاری‌های خود را ادامه خواهیم داد.

وی همچنین در خصوص ساخت نیروگاه‌های جدید هسته‌ای توسط شرکت روس‌اتم خاطرنشان کرد: در چارچوب قرارداد میان ایران و روسیه، ساخت 8 نیروگاه هسته‌ای پیش‌بینی شده است که 4 نیروگاه آن در بوشهر خواهد بود و طبق توافقات، محل 4 نیروگاه دیگر باید توسط ایران اعلام می‌شد که مذاکرات و مطالعات به ‌منظور تعیین مکان‌ها، انجام شده، زمین انتخاب و تجهیز شده است. همچنین مطالعات زیست‌محیطی و بازدیدهای لازم صورت گرفته و مذاکرات قراردادی نیز در جریان است. با امضای توافق‌نامه‌ای که در این سفر ظرف هفته جاری صورت خواهد گرفت، به‌طور خودکار گام عملیاتی برای پیشبرد طراحی، مهندسی و اقدامات تکمیلی برداشته خواهد شد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران وارد مسکو شد

رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان امروز دوشنبه به منظور شرکت در برنامه‌های هفته انرژی اتمی روسیه وارد مسکو شد.

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در راس هیاتی، برای دیدار و گفت‌وگو با مقامات روسی و شرکت در برنامه‌های هفته انرژی اتمی روسیه، دقایقی پیش با استقبال کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران وارد فرودگاه شرمیتووای مسکو شد.

پیشتر سفارت روسیه در ایران اعلام کرد که در چارچوب گرامی‌داشت هشتادمین سالگرد تأسیس صنعت هسته‌ای این کشور، برای نخستین بار رویدادی فراگیر با گردهم‌آوردن جامعه هسته‌ای جهان و عموم مردم با عنوان «هفته جهانی اتم» برگزار خواهد شد.

سفارت روسیه در ایران در اطلاعیه‌ای نوشت که «در سال 2025، متخصصان صنعت هسته‌ای روسیه هشتادمین سالگرد تأسیس صنعت هسته‌ای این کشور را گرامی می‌دارند.»

 


نظرات

آخرین اخبار
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟