×
بین الملل
شناسه خبر : 246688
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/31 ساعت 11:30
دبیرکل سابق اتحادیه عرب: جهان در حال شکل‌دادن کشور فلسطین است

دبیرکل سابق اتحادیه عرب: جهان در حال شکل‌دادن کشور فلسطین است

دبیرکل سابق اتحادیه عرب با تاکید بر اهمیت به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی انگلیس گفت: «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل هرچه می خواهد بگوید، اما جهان در حال شکل‌دادن کشور فلسطین است و این مسیر دیگر بازگشت ندارد.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌عمرو موسی در مصاحبه تلفنی با برنامه «الحکایه» که عصر یکشنبه از شبکه «ام بی‌سی» مصر پخش شد، اعلام رسمی انگلیس مبنی بر به رسمیت شناختن کشور فلسطین را «اصلاح موضع بریتانیا» و «آغاز تحولی جدید در مسیر پرونده فلسطین» توصیف کرد.

وی تاکید کرد که به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی انگلیس، دارای معنا و تاثیر خاصی است، به‌ویژه اینکه خود این کشور صادرشکننده «اعلامیه بالفور» است.

اعلامیه بالفور، بیانیه‌ای علنی بود که دولت انگلیس در جریان جنگ جهانی اول منتشر و از ایجاد «سرزمین ملی برای یهودیان» در فلسطین حمایت کرد؛ منطقه‌ای که در آن زمان بخشی از امپراتوری عثمانی بود و جمعیت یهودی آن تنها حدود ۳ تا ۵ درصد کل ساکنان را تشکیل می‌داد.

عمرو موسی در پاسخ به اظهارات «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه «هیچ دولت فلسطینی تشکیل نخواهد شد»، گفت: «او آزاد است که هر چه می‌خواهد بگوید، اما اکنون اکثریت جامعه بین‌المللی، فلسطین را به رسمیت می‌شناسند.»

وی اشاره کرد که چهار عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد اکنون فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند و این موضوع اطمینان بیشتری می‌دهد که کشور فلسطین قطعا تشکیل خواهد شد.

این دیپلمات سابق مصر اظهار داشت که اقدام لندن، دارای نماد سیاسی و تاریخی مهمی است و نشان‌دهنده آغاز جنبش سیاسی گسترده‌تری در چارچوب جامعه بین‌المللی است که اکنون ۸۰ درصد کشورهای آن، فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند.

وی افزود: این به رسمیت شناختن های متوالی، نشان می‌دهد که «این کشور (فلسطین) اکنون صاحب دارد.»

عمرو موسی همچنین به تاثیرات این اقدام بر موضع جامعه جهانی نسبت به اشغالگری اسرائیل اشاره کرد و در پاسخ به این سوال که آیا کشورهایی که هنوز فلسطین را به رسمیت نشناخته‌اند، به‌تدریج این راه را در پیش خواهند گرفت، گفت: حمایت از پرونده فلسطین، دیگر محدود به کشورهای عربی نیست، بلکه اکنون از حمایت جهانی برخوردار است که متکی به قانون بین‌المللی است؛ قانونی که در سال‌های اخیر مورد سوءاستفاده و تخریب قرار گرفته است.

وی اشاره کرد که به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی انگلیس، اقدامی بسیار مهم است، به‌ویژه اینکه پس از آنچه در غزه مشاهده می‌کنیم و همچنین حوادثی که در کشورهای دیگری مثل لبنان، سوریه و قطر در جریان است و «بی‌احترامی بی‌سابقه‌ به کرامت عربی» محسوب می‌شود، رخ داده است.

دبیر کل سابق اتحادیه عرب تاکید کرد که مواضع کشورهایی مانند کانادا و استرالیا و پیش از آنها، اسپانیا و ایرلند، راه را برای کشورهای بیشتری جهت پیمودن همین مسیر باز خواهد کرد.

وی با تاکید بر اینکه مساله فلسطین هنوز زنده و قادر به تاثیرگذاری بر منطقه است، افزود: چنین اقدام هایی، اعتماد به قوانین بین‌المللی را که در سال‌های اخیر به طور قابل توجهی تضعیف شده است، بازمی‌گرداند.

کشورهای عربی به‌ویژه کشورهای خلیج فارس، در پی یافتن متحدان جدیدی هستند
عمرو موسی در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه «در پرتو تحولات اخیر منطقه، آیا روابط مصر و اسرائیل می‌تواند به جنگ کشیده شود؟.»، گفت: موضوع جنگ بسیار جدی است و «ساده» نیست، به‌ویژه در شرایط کنونی.

وی افزود: «بیایید در این مرحله درباره جنگ صحبت نکنیم. صحبت درباره جنگ در تلویزیون صحیح نیست؛ این موضوعی بسیار بزرگ است و من ترجیح می‌دهم به کشورها فضای لازم را بدهیم، پیش از آنکه در این باره اظهارنظر کنیم.»

دبیر کل سابق اتحادیه عرب تاکید کرد که باید بر چگونگی مدیریت تعارض سیاسی تمرکز کرد.

عمرو موسی همچنین به تحول آشکار در ائتلاف های بین‌المللی اشاره کرد و گفت: واقعیت‌ها ثابت کرده‌اند که نمی‌توان تنها به یک کشور برای دفاع از کشورهای عربی تکیه کرد.

وی افزود که کشورهای عربی به‌ویژه کشورهای خلیج فارس، در پی یافتن متحدان جدیدی هستند تا در برابر تجاوزها و بی‌نظمی‌هایی که اسرائیل ایجاد می‌کند همانند حمله به قطر، از آنها دفاع و در حفاظت از منافعشان مشارکت کنند.

عمرو موسی همچنین تصریح کرد که تحریک‌های اسرائیل، چه از طریق اظهارات و چه از طریق گزارش‌های رسانه‌های آمریکایی که ادعای نقض توافق‌ها توسط مصر را مطرح می‌کنند، بخشی از جنگ سیاسی هستند.

 


نظرات

آخرین اخبار
قیمت سکه و طلا امروز 30 بهمن 1404 + خیز سکه امامی برای فتح قله 200 میلیونی
واشنگتن به‌دنبال تحریم‌ها در صورت انتخاب نوری المالکی است
هکرها در کمین وای‌فای رایگان عمومی
کشور با کسری 15 درصدی خون مواجه است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404
تهدید کیم جونگ اون پس از رونمایی از سلاح جدید هسته‌ای
افزایش 25 درصدی قیمت بلیت اتوبوس‌های برون‌شهری از فردا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 30 بهمن 1404+ جدول
رئیس‌جمهور سابق کره‌جنوبی به حبس ابد محکوم شد
پیش بینی وضعیت آب و هوا البرز فردا جمعه یکم اسفند 1404
هشتمین رئیس‌جمهور موقت پرو در 10 سال گذشته انتخاب شد
تبریک قالیباف به روسای مجالس کشورهای اسلامی به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان
رکوردشکنی واردات نفت آسیا
ترافیک سنگین در هراز و آزادراه تهران-کرج-قزوین
کریم بنزما: با روزه گرفتن، بهتر بازی می‌کنم
شامگاه امشب؛ عطارد در اوج درخشش رویت‌پذیر است
گروسی از پیشرفت ملموس در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا خبر داد
پزشکیان: رسالت ما گره‌گشایی از مشکلات مردم است
علت مرگ بازیگر هالیوود مشخص شد
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان
مخالفت اتریش در پیوستن به شورای صلح غزه
رشد 40 درصدی تولید نفت ونزوئلا در سال 2026
زلنسکی: توافق بر سر نظارت بر آتش‌بس نزدیک است
سفر وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی در هفته آینده
تصادف خونین در کمربندی بندر دیر بوشهر جان 4 نفر را گرفت
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
ارزش سهام عدالت دوباره تغییر کرد / سهامداران حتما بخوانند
آمریکا ناتو را برای پایان ماموریت در عراق تحت فشار گذاشت
رونمایی کره‌شمالی از موشک‌اندازهای جدید هسته‌ای
سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی‌ماه در اندیمشک دستگیر شدند
60 لیتر سهمیه بنزین امشب در کارت سوخت شارژ می شود
واردات گوشی به کشور 15 درصد کاهش یافت
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
رژیم و راهکار جدید کاهش انسولین برای دیابتی‌ها
هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد
هشدار بانک مرکزی به بانک‌های ناتراز
پیام عراقچی به وزیر خارجه موریتانی
سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز تصمیم نهایی درباره ایران نگرفته است
صدور 2500 کارت سوخت در یک روز
طلای جهانی دوباره صعودی شد ؛ اونس به مرز 5 هزار دلار رسید
انفجار کپسول گاز در کراچی پاکستان جان 13 نفر را گرفت
زلزله 4.3 ریشتری صبح پنجشنبه عسلویه را لرزاند
معماری نوین امنیت در آب‌های جنوب
قیمت گوشت قرمز امروز 30 بهمن 1404 + جدول
ایران در صورت حمله، با همه توان پاسخ می‌دهد
رویترز:خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از سوریه آغاز شد
چالش بحران آب و تحصیل در لرستان
سفر غیرمنتظره فرمانده ارشد آمریکا به ونزوئلا