×
اجتماعی
شناسه خبر : 246684
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/31 ساعت 12:36
دوره لیسانس، سه ساله می‌شود

دوره لیسانس، سه ساله می‌شود

به گفته وزیر علوم، تحقیقات و فناوری طرح سه‌ساله شدن دوره کارشناسی باعث شکسته شدن سنت‌ها می‌شود و همچنین دانشجو می‌تواند یک سال و نیم از وقت خود را آموزش مهارتی ببیند.

نورنیوز - گروه اجتماعی :‌ به گفته ابوالفضل واحدی، وزیر علوم، ابوالفضل واحدیتحقیقات و فناوری طرح سه‌ساله شدن دوره کارشناسی باعث شکسته شدن سنت‌ها می‌شود و همچنین دانشجو می‌تواند یک سال و نیم از وقت خود را آموزش مهارتی ببیند.

ابوالفضل واحدی معاون آموزشی وزیر علوم  درباره جزئیات این طرح و بررسی آن در کارگروه «تحول آموزش عالی» می‌گوید: «قاعدتاً در دوره‌های متعدد تحصیلی یک سری مفاهیم و مطالب مشخص به دانشجویان منتقل می‌شود. این محتواها در قالب برنامه‌های درسی و ساعت‌های مشخص تدوین شده که با نحوه خاص خود اجرایی می‌شود.

اما سؤالی که مطرح شده این است که آیا با توجه به تغییر و تحولاتی که در شیوه‌های آموزش یادگیری، بسترهای آموزشی، ابزارهای متنوع آموزشی و شیوه‌های مؤثر که اکنون برای انتقال دانش ایجاد شده، می‌توانیم همان کیفیت آموزش را با مدت زمان کوتاه‌تری به دانشجویان ارائه کنیم؟

اکنون این موضوع در کارگروه‌های مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در این مدت مطالعات تحقیقی از سوابق سایر کشورها در این زمینه انجام شده است. برخی از کشورها دوره لیسانس را سه‌ساله به پایان می‌رسانند. سوابق آن کشورها نشان می‌دهد شیوه‌های مختلفی برای دوره کارشناسی وجود دارد و حتی برخی از کشورها دوره‌های پنج‌ساله برای مقطع کارشناسی دارند. البته این موضوع برای مقطع فوق لیسانس و دکتری نیز قابل پیگیری و در دست بررسی است.»

به گفته معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دوره لیسانس می‌تواند به دانشجو کمک کند برای آینده خود برنامه‌ریزی بهتری داشته باشد. واحدی می‌گوید: «هدف از کاهش دوره لیسانس این است که با حفظ کیفیت و استانداردها بتوانیم آموزش‌های لازم را در یک بازه زمانی کوتاه‌تر به دانشجو ارائه دهیم تا او سریع‌تر برای آینده، اشتغال، ادامه تحصیل و سایر برنامه‌های زندگی خود اقدام کند. البته پتانسیل لازم برای کاهش دوره کارشناسی وجود دارد. خروجی بررسی‌ها در کارگروه «تحول آموزش عالی» به ما نشان داد ظرفیت و پتانسیل لازم برای کاهش دوره کارشناسی وجود دارد.

اما ممکن است برای رشته‌های مختلف، شرایط متفاوت باشد. ممکن است در برخی از رشته‌ها دسترسی به کاهش دوره امکان‌پذیر باشد، اما شاید در برخی از رشته‌ها به زمان بیشتری نیاز داشته باشیم تا دانشجو درس خود را به اتمام برساند. به همین دلیل کارگروه تلاش می‌کند این تفاوت‌ها را لحاظ و بررسی کند، سپس بر اساس آن پیشنهاداتی ارائه دهد که طرح مذکور در ابتدای کار خود، به شکل پایلوت یا نمونه در برخی از رشته‌ها اجرایی شود. به طور کلی یکی از وظایف کارگروه «تحول آموزش عالی» همین است، تا بدانیم چه بخشی از این طرح را به تدریج اجرایی کنیم و برای چه بخش‌هایی زمان بیشتری داشته باشیم.»

او در توضیح سیاست‌های کارگروه«تحول آموزش عالی» می‌گوید: «ذیل شورای عالی برنامه‌ریزی در دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی، کارگروهی به نام «تحول آموزش عالی» داریم که موضوع کاهش دوره کارشناسی را با محوریت دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی دنبال می‌کند.»

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به این سؤال که این طرح چه زمانی اجرایی خواهد شد، می‌گوید: «این کار به شکل تدریجی و پایلوت انجام می‌شود، وقتی خروجی حاصل شد قرار است یک بخش‌هایی را که باعث افزایش راندمان در زمان شود به طور آزمایشی وکم کم ابلاغ کنیم. برخی از محورها که بنیادی‌تر هستند در ادامه بررسی می‌شوند تا درباره آن تصمیم گیری‌های دقیق‌تری انجام شود. به طور کلی ممکن است تصمیمات کارگروه «تحول آموزش عالی» تا یکی، دو ماه آینده بیرون بیاید.» 


روزنامه ایران
نظرات

آخرین اخبار
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
آزادی زندانیان جرایم غیرعمد با وام 2500 میلیارد ریالی هر بانک
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
دولت اسپانیا از خاویر باردم حمایت کرد
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است
مانیفست سیاسی شرق علیه نظم غربی
چرا دیدار ترامپ و شی‌جین‌پینگ شکست خورد؟
کنکور ارشد وزارت بهداشت به تعویق افتاد + تاریخ جدید
دستگیری دو آلمانی به جرم همکاری با سرویس‌های اطلاعاتی چین
ناکامی چندباره پیشروی ارتش اسرائیل به حداثا
زیان 67 میلیون دلاری یک شرکت هواپیمایی اسرائیل
پیام مهم نخست‌وزیر عراق به واشنگتن و تهران؛ مذاکره تنها راه نجات منطقه
روبیو از «رابطه جدید» آمریکا با کوبا خبر داد
قالیباف: دشمن به دنبال دور جدید جنگ است/ پشیمان خواهند شد
تنش در روابط آمریکا و اروپا؛ پیامدهای جنگ ایران بر آینده ناتو
ایتالیا سفیر اسرائیل را احضار کرد
قالیباف: آمریکا در جنگی بی‌پایان و بدون پیروزی گرفتار می‌شود
عراقچی: سفارت‌خانه‌های ایران در جنگ دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای پیروز شدند
فارس زیر تیغ غبار؛ هشدار سطح نارنجی برای تمامی مناطق استان
ترامپ با کوله‌باری از اختلافات به نشست گروه هفت می‌رود
وزیر خارجه ایتالیا خواستار آزادی فوری فعالان ناوگان صمود شد