×
اجتماعی
شناسه خبر : 246650
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/31 ساعت 03:15
ذخیره استراتژیک دارو برای مقابله با مکانیزم ماشه

رئیس سازمان غذا و دارو:

ذخیره استراتژیک دارو برای مقابله با مکانیزم ماشه

معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو گفت: جو روانی ناشی از فعالسازی اسنپ بک ممکن است در قیمت ارز و قیمت محصولات اثرگذار باشد و حال حاضر نیز ارز صنعت داروسازی با تاخیر تامین می‌ شود.

نورنیوز- گروه اجتماعی: مهدی پیرصالحی روز یکشنبه در نشست خبری برگزاری دهمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته (ایران فارما)، درباره علت عدم تامین واکسن توسط برخی تولیدکنندگان داخلی در کشور تاکید کرد: ۲ واکسن‌ساز بزرگ و دولتی، موسسه رازی و دیگری انستیتو پاستور در کشور داریم، واکسن‌هایی که در موسسه رازی تولید می‌شود معمولا واکسن‌های ارزان قیمت هستند و بخش خصوصی تمایلی به ورود به این حوزه ندارد.

وی افزود: طی ماه‌های اخیر میزان تولیدات واکسن این موسسه‌ها کاهش یافت و در مقاطعی مجبور به واردات واکسن‌ها شدیم و برای واکسن‌های قدیمی که مصرف می‌شد، باید سرمایه‌گذاری بیشتری در رازی و پاستور انجام شود تا واکسن‌ها با کیفیت و با تیراژ مناسب در اختیار مردم قرار گیرد.

پیرصالحی درباره تاثیر فعال سازی مکانیسم ماشه بر صنعت داروسازی کشور گفت: اثر مستقیم اسنپ بک در حوزه دارو با توجه به اینکه دارو مستقیما تحریم نیست کم است و بیشتر در حوزه حمل و نقل از جمله بازرسی از هواپیماها و کشتی‌ها، دچار چالش‌هایی  می‌شویم.

وی با بیان اینکه اثرات غیرمستقیم این موضوع باید بیشتر بررسی شود، گفت: جو روانی ناشی از فعالسازی اسنپ بک ممکن است در قیمت ارز و قیمت محصولات اثرگذار باشد و حال حاضر نیز ارز صنعت داروسازی با تاخیر تامین می‌ شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر، رفتار دنیا قابل پیش‌بینی نیست زیرا جهان رفتاری غیرمنطقی دارد و زمانی که به کشور ما و مراکز اتمی آن حمله می‌شود جهان هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد و ما نمی‌دانیم اگر این کشورها بخواهند دارو را نیز تحریم کنند و مسائل انسان‌دوستانه را نیز زیر پا بگذارند چه اتفاقی رقم خواهد خورد، بنابراین این امر کاملاً قابل پیش‌بینی نیست، کاری که ما می‌کنیم ایجاد ذخایر استراتژیک دارو است که اگر اتفاقی در حوزه سیاسی رخ دهد ذخایر کافی داشته باشیم اما امیدواریم در حوزه دارو و سلامت مردم اتفاق خاصی رخ ندهد.

رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه زمانی که شروع به تامین ذخایر استراتژیک دارو کردیم یکی از نگرانی‌های اصلی ما این بود که از موجودی‌های فعلی بازار برای ذخایر راهبردی دارو استفاده نشود، اظهار کرد: بنابراین  اولویت را بر تامین نیاز بازار قرار داده‌ایم و تامین ذخایر استراتژیک از خرداد شروع شده است و تا ۲ ماه آینده ادامه دارد. 

وی با تاکید بر اینکه خرید از شرکت‌های تولیدی را به تدریج انجام می‌دهیم‌ که به بازار لطمه وارد نشود، افزود: برخی داروها که از منابع اروپایی تامین می‌شود همین الان بدون اسنپ بک نیز در انتقال ارز با مشکل مواجه هستند.

پیرصالحی ادامه داد: وقتی دارو در کشور با کمبود مواجه می‌شود، مردم و پزشکان به دنبال برند اروپایی هستند در صورتی که در چنین شرایطی باید برند ایرانی و آسیایی مورد مصرف قرار بگیرد.

 پیرصالحی ادامه داد: در شرایط سخت و جنگی اتکا به تولید داخل می‌تواند بیشترین کمک را به صنعت داروسازی داشته باشد و اگر به پایداری و تاب آوری و نوآوری این صنعت توجه کنیم می‌توانیم نیاز کشور را رفع کنیم.

توزیع قطره چکانی برخی داروها با هدف مدیریت 

رییس سازمان غذا و دارو درباره علت توزیع قطره‌چکانی دارو نیز اظهار کرد: برنامه توزیع برخی داروها توسط خود سازمان غذا و دارو طراحی شده است و توزیع قطره چکانی برای داروهایی است که نیازمند برنامه خاصی هستند تا رهاسازی یکباره در بازار باعث کمبود در آینده نشود.

وی ادامه داد: اداره کل دارو و معاونت های غذا و داروی دانشگاه ها برخی داروهایی که باید با برنامه خاصی توزیع شوند را مدیریت می‌کنند و داروها به تعداد مشخصی در داروخانه‌های خاص توزیع می‌شود.

وی درباره فروش اینترنتی دارو نیز با بیان اینکه سازمان غذا و دارو با حمل اینترنتی دارو بر اساس ضوابط موافق است اما اختلاف نظر بین سازمان و دیگر نهادها بر چگونگی نظارت وجود دارد، گفت: وزارت ارتباطات با اصل موضوع موافق است اما راه نظارت دیگری را برای سازمان پیش‌بینی کرده است، سازمان غذا و دارو نیز معتقد است نظارت بر این فرآیند باید کامل باشد و قبل از اقدام به تخلف، از آن جلوگیری شود.

رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه این نشست درباره صادرات پلاسما تاکید کرد: مجوز صادرات ۸۳ هزار لیتر پلاسمای قدیمی صادر شده و این موضوع جدید نیست بلکه مربوط به چند وقت پیش است. 

پیرصالحی افزود: همه پلاسماها از زمان گذشته تاکنون یا به پالایشگرهای داخلی ارسال شده یا به پالایشگرهای خارجی که با آنها قرارداد داریم تا داروهای مشتق از پلاسما از آنها وارد کشور شود.

وی ادامه داد: برای صادرات پلاسمای قدیمی، فرایند کاملاً قانونی طی شده است و سازمان انتقال خون در خونگیری‌های جدید از کیسه‌های استاندارد استفاده می‌کند و پلاسمای جدید بدون انجام آزمایشات لازم تهیه نمی‌شود.

نمایشگاه ایران فارما با مشارکت ۷۴۳ شرکت دارویی از ۲۸ کشور برگزار می‌شود

معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو از برپایی دهمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته(ایران فارما) در مصلای امام خمینی(ره) خبر داد و گفت: این نمایشگاه با حضور ۷۴۳ شرکت دارویی از ۲۸ کشور در مصلای امام خمینی(ره) برپا می‌شود.

ایران فارما با وجود مشکلاتی از جمله کرونا و همزمانی با وعده صادق و برخی وقایع در کشور به کار خود ادامه داد و به دهمین دوره خود رسید.

وی افزود: امسال با توجه به مشکلاتی که در حوزه بین‌الملل برای کشور ایجاد شد، شاید حضور شرکت‌های خارجی به طور مستقیم کمتر باشد اما حضور آنان از طریق نمایندگی‌ها افزایش یافته است.

پیرصالحی گفت: در این دوره نمایشگاه، ۷۴۳ شرکت از ۲۸ کشور حضور دارند و نمایشگاه با شعار «پایداری، تاب‌آوری و نوآوری در زنجیره تامین» بر پا می‌شود.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: حضور در نمایشگاه نشان می‌دهد شرکت‌ها رشد داشته‌اند و توانستند از نظر کیفی خود را ارتقا دهند، در سازمان غذا و دارو نیز تلاش کردیم مکاتباتی با سفرا داشته باشیم و تاکنون هفت سفیر و وزیر صنعت درخواست حضور داشتند.

چین تامین کننده مواد اولیه دارو برای کل دنیا است 

پیرصالحی در ادامه یکی از اهداف اصلی نمایشگاه ایران فارما را تعاملات بین‌المللی برای تامین مواد اولیه و قطعات و دستگاه‌ها و صادرات عنوان کرد و گفت: در سال‌های اخیر اتفاقات خوبی رخ داده اما شرایط ارزی کشور و تحریم‌ها صادرات را محدود کرده و بیشتر تلاش برای تامین داخلی دارو است.

وی با اشاره به حضور چین در این نمایشگاه گفت: امروز چین تولید کننده اول مواد اولیه دارو در دنیا است و درصد زیادی از مواد اولیه شرکت‌های ایرانی و دستگاه‌های ما را نیز تامین می‌کند.

وی با بیان اینکه تفاهم‌نامه ای با چین تهیه شده و امیدواریم امضا شود، گفت: خارج از مسایل تحریمی که کشور ما با آن درگیر است، امروزه چین قطب اول تهیه مواد اولیه دارو برای همه کشورهای دنیا است.

وی درباره حمایت‌های دولتی در این خصوص گفت: همه کارهای ایران فارما با هماهنگی وزارت بهداشت انجام می‌شود و بسیاری از شرکت‌های حاضر دانش بنیان هستند و هرساله از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری نیز دعوت کردیم و بخشی از این فرایند هستند.


اخبار مرتبط
تحریم‌ها، تهدیدی خاموش اما مرگبار برای سلامت جهانی
شنبه 1404/07/26 ساعت 15:42
تحریم‌ها، تهدیدی خاموش اما مرگبار برای سلامت جهانی
وزیر بهداشت در بیانیه‌ای نسبت به پیامدهای فاجعه‌بار تحریم‌های بین‌المللی بر سلامت عمومی هشدار داد و تحریم‌ها را عامل «بحران خاموش سلامت» خواند که مستقیم جان غیرنظامیان را تهدید می‌کند و خواستار اقدام فوری جامعه جهانی شد.
ایران‌فارما 1404؛ همگرایی جهانی در زنجیره دارو
چهارشنبه 1404/07/02 ساعت 12:13
ایران‌فارما 1404؛ همگرایی جهانی در زنجیره دارو
دهمین نمایشگاه بین‌المللی دارو و صنایع وابسته (ایران‌فارما 1404) از امروز با حضور 743 شرکت از 28 کشور جهان، نخستین رویداد بین‌المللی سلامت ایران پس از دفاع ملی آغاز شد.
بحران مصرف دارو در ایران؛ علل و زمینه ها
جمعه 1404/06/28 ساعت 13:27
نورنیوز گزارش می دهد،
بحران مصرف دارو در ایران؛ علل و زمینه ها
آمارهای تازه نشان می‌دهد مصرف داروی ایرانی‌ها در دو دهه گذشته دو برابر شده و هر شهروند ایرانی اکنون به طور میانگین روزانه دو دارو مصرف می‌کند. این روند نه تنها نمایانگر تغییر سبک زندگی و افزایش بیماری‌های مزمن است، بلکه نشان‌دهنده تحولات اقتصادی و رشد بی‌سابقه بازار دارویی کشور نیز هست.
داروخانه‌ها مجاز به بازپس‌گیری داروهای تحویل داده شده نیستند
یکشنبه 1404/06/23 ساعت 22:00
داروخانه‌ها مجاز به بازپس‌گیری داروهای تحویل داده شده نیستند
یک مقام مسئول در سازمان غذا و دارو با اشاره به حساسیت نگهداری دارو در منازل تأکید کرد که بازپس‌گیری دارو از بیماران در داروخانه‌ها ممنوع است و شهروندان باید با رعایت اصول نگهداری، از سلامت داروهای مصرفی خود اطمینان حاصل کنند.
نظرات

آخرین اخبار
ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی 7 برابر شد
تصمیم جدید بانک مرکزی برای خرید اسکناس ارز
زلزله مرگبار ونزوئلا؛ شمار قربانیان به 6509 نفر رسید
هشدار قاطع ارتش به گروهک‌های تکفیری و معاند در آن‌سوی مرزها
محدودیت در تجارت غذا و دارو با ایران نقض حقوق بشر است
جبلی: نمی‌دانم در صداوسیما می‌مانم یا نه
دریادار بمانی: راه شهدای «دنا» را ادامه می‌دهیم
پرونده ناآرامی‌های اسفند؛ اخراج شش دانشجو و معرفی 236 دانشجو به شورای انضباطی
ایران چگونه حافظه شکست را به قدرت تبدیل کرد؟
رکوردشکنی توزیع بنزین در تهران؛ چرا برخی جایگاه‌ها تعطیل شدند؟
ابطحی: دیدگاه رهبران انقلاب، سپردن جامعه به جریان افراطی نبود+فیلم
پزشکیان: هیچ محدودیتی برای حمایت از تولید پنل خورشیدی نداریم
130 همت گردش مالی مشکوک؛ 70 دانه‌درشت بازار ارز و طلا شناسایی شدند
بنگلادش خواستار پیوستن به «توافق مکه» شد
ترافیک سنگین در آزادراه کرج-تهران؛ جزئیات وضعیت راه‌ها
اقامت سفیر ایران در بیروت 6 ماه تمدید شد
دیبالا برای قهرمانی برگشت؛ رم با 4 گل خط‌ونشان کشید
جنگ اقتصادی ترامپ؛ آمریکا چگونه به پسادلار‌ شتاب می دهد؟
آخرین خبر از اصلاح حقوق بازنشستگان؛ دریافتی بازنشستگان به 90 درصد حقوق شاغلی می‌رسد؟
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز سه شنبه
«اسپایدرمن» در یک قدمی کنار زدن «تایتانیک»
وزیر آموزش و پرورش: مدارس از اول مهر حضوری است
جزئیات برگزاری آزمون زبان وزارت علوم
حمله تند سیاستمدار اسرائیلی به همسر نتانیاهو
نور کلاس تا بوفه؛ بازرسی جدید مدارس از نیمه شهریور
صعود مقتدرانه دختران ایران به جمع 8 تیم آسیا
آتش‌سوزی در مجتمع 49 واحدی مشهد؛ 9 نفر نجات یافتند
خیابانی در تهران به نام اکبر عبدی نامگذاری شد
اقتصاد عمان زیر سایه جنگ؛ کاهش گردشگری و افزایش هزینه‌ها
ضرورت ایستادگی مسلمانان در برابر رژیم جنایتکار صهیونی
تأکید پکن بر همکاری با تهران
احضار سفیر آمریکا در ترکیه به واشنگتن!
نورنما | پرواز دیدنی کفشدوزک
بارش سیل‌آسا در هند؛ پروازهای دهلی‌نو مختل شد
ثبت‌نام بیش از یک میلیون کلاس‌اولی
هوای 4 شهر خوزستان قرمز شد؛ هشدار آلودگی هوا
تخفیف 70 درصدی برج میلاد؛ جشنواره تابستانی آغاز شد
چگونه ترامپ در تله جنگ با ایران گرفتار شد؟
افتتاح 863 واحد مسکن ملی در اردبیل
نگرانی فرانسوی‌ها از افزایش تعرض به کودکان در مدارس
همتی: 1.7 میلیارد دلار برای انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص یافت
تسهیلات 60 میلیون دلاری برای واردات کالاهای اساسی
گام تازه چین و هند برای کاهش تنش‌های مرزی
مدودف: ناتو باید به روسیه تضمین عدم حمله بدهد
قیمت نفت دوباره بالا رفت؛ برنت به 92 دلار رسید
مخالفت عوام‌فریب‌ترین رئیس جمهور آمریکا با موج پرشور پوپولیستی
ستاره‌های فوتبال علیه رئیس فیفا؛صبر ما تمام شد
سازمان ملل: سوءتغذیه کودکان غزه تشدید شده است
یمن: به تحریم‌های آمریکا علیه ایران نپیوندید
رادان: دشمن منتظر یک بهانه برای آشوب است