×
بین الملل
شناسه خبر : 246510
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/06/30 ساعت 12:04
معمای بگرام؛ خواب جدید ترامپ برای منطقه!

نورنیوز بررسی می کند؛

معمای بگرام؛ خواب جدید ترامپ برای منطقه!

دونالد ترامپ با هدف بازپس‌گیری پایگاه بگرام، نقشه‌ای تازه علیه شرق طراحی کرده است. این تحرک آمریکا نه تنها تهدیدی برای افغانستان بلکه بخشی از راهبرد بحران‌سازی منطقه‌ای و نفوذ رژیم صهیونیستی در غرب آسیا است.

 نورنیوز-گروه بین‌الملل:  پایگاه هوایی بگرام، واقع در ۴۰ کیلومتری شمال کابل، از مهم‌ترین نقاط راهبردی در افغانستان است. ساخت این پایگاه به دهه ۱۹۵۰ و دوران شوروی بازمی‌گردد و از ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ به مرکز اصلی عملیات آمریکا و ناتو در افغانستان تبدیل شد. ترامپ اخیراً در پلتفرم تروث سوشال به بازپس‌گیری این پایگاه اشاره کرده و آن را بخشی از رؤیای استراتژیک خود دانسته است. این اقدام فراتر از بازپس‌گیری یک دارایی نظامی، سیگنالی آشکار برای رقبای منطقه‌ای و جهانی است که نشان می‌دهد آمریکا حاضر به تسلیم شدن در برابر هیچ محدودیتی نیست. بازگشت به بگرام می‌تواند به عنوان پایگاهی برای اعمال نفوذ نظامی و سیاسی آمریکا در آسیای مرکزی و غرب آسیا عمل کند و تثبیت قدرت راهبردی واشنگتن را هدف قرار دهد.

القاعده؛ ابزار توجیه اشغال دوباره

ترامپ برای مشروعیت‌بخشی به بازپس‌گیری بگرام، نقش‌آفرینی احتمالی القاعده و شاخه یمنی آن را برجسته می‌کند. مرکز ملی مقابله با تروریسم آمریکا هشدار داده که این گروه‌ها فعالیت‌های تبلیغاتی و الهام‌بخشی برای حملات احتمالی علیه ایالات متحده را از سر گرفته‌اند. این در حالی است که هیلاری کلینتون، وزیر خارجه اوباما، اذعان کرده است که القاعده در دوران حضور شوروی در افغانستان توسط آمریکا شکل گرفت. برجسته‌سازی تهدیدات تروریستی، ابزار آمریکا برای توجیه اشغالگری و پیشبرد اهداف راهبردی است. پرونده اخیر سنتکام درباره کشته شدن سرکرده داعش در سوریه نیز نمونه‌ای از این توجیه‌سازی و همزمان اجرای سیاست بحران‌سازی منطقه‌ای است.

تجربه ۲۰ ساله؛ افغانستان هوشیار

غربی‌ها تلاش دارند طالبان را از طریق تحریم و دیپلماسی به واگذاری بگرام متقاعد کنند. اما تجربه ۲۰ ساله حضور آمریکا در افغانستان درس‌های مهمی برای مردم و طالبان دارد. کشتار و ویرانی، برهم زدن فرهنگ و سنت‌ها، بدعهدی‌ها در قبال اشرف غنی و اجرایی نشدن توافق کابل – واشنگتن نشان می‌دهد که آمریکا نه درمانگر مشکلات افغانستان بلکه ریشه بحران‌های تحمیلی بوده است. مصادره میلیاردها دلار سرمایه افغانستان و تحمیل قحطی و فقر، تصویری از عملکرد واقعی غربی‌ها ارائه می‌دهد. طالبان و رهبران افغانستان از این تجربه باید درس بگیرند و به جای اعتماد به وعده‌های پوشالی، به توسعه روابط منطقه‌ای و حفظ استقلال و امنیت ملی اولویت دهند.

از غزه تا بگرام؛ سیاست منطقه‌ای آمریکا و صهیونیسم

حمایت ترامپ از رژیم صهیونیستی در غزه و اقدامات اشغالگرانه در منطقه نشان می‌دهد ادعای او درباره امنیت و صلح‌جویی، ادعایی پوشالی است. بازگشت به بگرام می‌تواند زمینه نفوذ رژیم صهیونیستی در افغانستان و ایجاد بحران‌های جدید در منطقه را فراهم کند. تحلیل رفتار ترامپ نشان می‌دهد که هدف کلان آمریکا، تضعیف رقبای جهانی و منطقه‌ای مانند روسیه، چین، ایران و گروه‌های مستقل منطقه‌ای است. بازگشت به بگرام بخشی از راهبرد بحران‌ساز آمریکا برای کنترل و نفوذ در نظم جدید در حال شکل گیری در جهان است. راهکار واقعی برای ایجاد امنیت و رفاه در افغانستان، پذیرش حقوق اجتماعی مردم و توسعه روابط منطقه‌ای برای حمایت از ثبات در افغانستان است.

 


نورنیوز
اخبار مرتبط
مخالفت پکن با اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا در افغانستان
سه‌شنبه 1404/07/01 ساعت 16:11
مخالفت پکن با اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا در افغانستان
سفیر چین در تهران با تاکید بر اینکه آینده و سرنوشت افغانستان باید در دست مردم این کشور باشد، گفت: برخی کشورها به دنبال اقدامات تحریک‌آمیز و بر هم زدن ثبات داخلی افغانستان هستند و ما مخالف این مساله هستیم.
یک وجب از افغانستان را به آمریکا نمی‌دهیم
یکشنبه 1404/06/30 ساعت 18:45
واکنش سران افغانستان به ادعای آمریکا درباره بگرام:
یک وجب از افغانستان را به آمریکا نمی‌دهیم
چندین مقام ارشد سرپرست دولت افغانستان در واکنش به ادعای رئیس‌جمهوری آمریکا درباره بازپس‌گیری پایگاه هوایی بگرام از طالبان، تاکید کردند که حاضر به واگذاری حتی یک وجب از خاک کشور به آمریکا نیستند.
واکنش کوبنده کابل به تهدید ترامپ
یکشنبه 1404/06/30 ساعت 15:20
واکنش کوبنده کابل به تهدید ترامپ
سخنگوی دولت افغانستان در واکنش به اظهارات ترامپ درباره بازپس‌گیری پایگاه نظامی بگرام، خواستار عدم تکرار تجربه‌های ناکام گذشته از سوی واشنگتن شد.
افغانستان اظهارات ترامپ درباره پایگاه بگرام را رد کرد
جمعه 1404/06/28 ساعت 14:25
افغانستان اظهارات ترامپ درباره پایگاه بگرام را رد کرد
وزارت خارجه افغانستان به اظهارات اخیر ترامپ درباره بازپس‌گیری پایگاه هوایی بگرام در افغانستان واکنش نشان داد و گفت کابل هرگز حضور نظامی خارجی را نمی‌پذیرد.
آمریکا 20 روز دیگر پایگاه هوایی بگرام را تخلیه می‌کند
چهارشنبه 1400/03/12 ساعت 10:12
آمریکا 20 روز دیگر پایگاه هوایی بگرام را تخلیه می‌کند
ارتش آمریکا اعلام کرد تا بیست روز دیگر پایگاه هوای بگرام را به ارتش افغانستان تحویل خواهد داد.
حمله راکتی به پایگاه بگرام افغانستان/ داعش مسؤلیت را بر عهده گرفت
یکشنبه 1399/01/03 ساعت 12:02
حمله راکتی به پایگاه بگرام افغانستان/ داعش مسؤلیت را بر عهده گرفت
داعش مسئولیت حمله راکتی به پایگاه هوایی آمریکا واقع در ولایت «پروان» افغانستان را بر عهده گرفته است.
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز ارتش تروریستی آمریکا به اهواز، چابهار و بندرعباس کشور/هیچ تهدیدی بی‌پاسخ نخواهد ماند
نیمه نخست جدال انگلیس و آرژانتین با تساوی به پایان رسید
ادعای ترامپ درباره سوریه؛ الشرع با حزب‌الله دقیق‌تر از اسرائیل برخورد می‌کند
دستور فوری وزیر ورزش برای رسیدگی به وضعیت قهرمان جوان ژیمناستیک
پارکینگ بزرگ اربعین شلمچه آماده میزبانی از زائران شد
تأکید معاون اول رئیس‌جمهور بر تقویت همکاری‌های راهبردی با چین
ادامه تعطیلی سه فرودگاه عربستان پس از هشدارهای ارتش یمن
مدیرعامل چادرملو: AFC درخواست فدراسیون را رد کرده؛ تاج باید پاسخگو باشد
ادعای ونس: نیروی زمینی برای تغییر حکومت ایران اعزام نخواهیم کرد
نورویدئو | مرگ در گرمای اروپا ؛ حقیقتی فراتر از تغییرات اقلیمی
ترامپ ادعا کرد: دوست ندارم درباره ایران ضرب الاجل تعیین کنم
تصمیم نهایی AFC؛ سهمیه آسیایی به گل‌گهر رسید
طوفان در قلب پایگاه‌های آمریکا؛ پاسخ موشکی ایران به آمریکا در منطقه؛ از اردن تا کویت
احضار مجدد سفیر انگلیس در تهران به وزارت امور خارجه
روسیه خواستار بازگشت فوری ایران و آمریکا به میز مذاکره شد
تشییع باشکوه شهدای گتوند؛ سه رزمنده شهید در گلزار شهدا آرام گرفتند
یک نظامی اسرائیلی با ادعای همکاری با ایران به حبس محکوم شد
برگ برنده جدید چین در تجارت دریایی رونمایی می شود
هشدار آمریکا به شهروندان خود برای سفر به 23 کشور
پروازهای دبی–شیراز پس از 5 ماه از سر گرفته شد
نگرانی ها از تأمین کالا در آمریکا در پی جنگ علیه ایران
ادعای پنتاگون درباره پایان مأموریت ائتلاف در عراق
عکس های منتخب جهان؛ 26 جولای 2026
فرودگاه بین‌المللی صنعاء فعالیت عادی خود را از سر گرفت
چرخش سریع ترامپ درباره تنگه هرمز، سردرگمی واشنگتن را آشکار کرد
عضو مجمع تشخیص: انتقام و مذاکره منافاتی با یکدیگر ندارند
شنیده شدن صدای انفجارهای مهیب در اربیل
قالیباف: باید همواره آماده نبرد باشیم و برای حفظ امنیت و منافع ملی خود تا پای جان بایستیم
غریب‌آبادی: هر اقدام تجاوزکارانه آمریکا پاسخ قاطع را به دنبال دارد
معاون دبیر شورای‌عالی امنیت ملی: مجازات متجاوزان ضامن صیانت از امنیت ملی است
شکست ایران مقابل اوکراین در دیداری پراشتباه
احسان حاج‌صفی در سپاهان ماندنی شد
محکومیت اقدام لندن علیه سپاه؛ وزارت خارجه یمن موضع گرفت
تاج: مدیریت رقابت‌های گسترده بر عهده فدراسیون است
تنش سیاسی در آستانه بازی آرژانتین و انگلیس/فالکلند دوباره خبرساز شد
زمان فینال جام جهانی تغییر می کند
سفیر سابق آمریکا: حمله به زیرساخت‌های ایران راه‌حل بحران نیست
حماس نماینده ویژه صلح در غزه را به جانبداری از اسرائیل متهم کرد
سنتکام ادعا کرد: دو کشتی مجبور به تغییر مسیر در تنگه هرمز شد
اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
کرملین: آمریکا از روند صلح اوکراین دور شده است
هفته ای ماندگار با امتی عزادار
واریز نخستین مرحله وام 75 میلیون تومانی بازنشستگان آغاز شد
محکومیت شدید جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی وزارت امور خارجه ایران
حمله جدید اسرائیل با بمب فسفری به جنوب لبنان
دبیرکل نجباء به اهانت ترامپ واکنش نشان داد
بازار نفت در آستانه بحران
متهمی که هنوز لباس قاضی را بر تن دارد
ستاد اربعین: همه مرزهای کشور آماده پذیرش زائران هستند
رایزنی بغداد و شورای اروپا؛ تأکید بر مهار تنش‌های منطقه‌ای