×
بین الملل
شناسه خبر : 246508
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/06/30 ساعت 11:54
ترامپ؛ توهم نوبل در سایه خون

نورنیوز بررسی می کند؛

ترامپ؛ توهم نوبل در سایه خون

ترامپ مجددا خود را شایسته نوبل صلح دانست. اما کارنامه‌اش پر از بحران و خشونت است؛ چراغ سبز به حمله اسرائیل علیه ایران در جنگ 12 روزه، نقش مستقیم در نسل‌کشی غزه و حتی تبانی در حمله به دوحه، قطر. او نه صلح‌آفرین، بلکه شریک جنگ و ویرانی است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود با خروج از برجام و اعمال تحریم‌های فلج‌کننده، پایه‌های بی‌اعتمادی و بحران منطقه‌ای را بنا نهاد. دارو، غذا و نیازهای اساسی مردم ایران تحت فشار قرار گرفت. او در دوره دوم، همان مسیر را تشدید کرد، اما این بار با حمایت‌های نظامی آشکار و چراغ سبز به اقدامات اسرائیل. نتیجه روشن بود، شعله‌ور شدن درگیری‌های جدید و گسترش بحران در سطح منطقه‌ای و جهانی. فشار حداکثری ترامپ نه تنها صلح‌آفرین نبود، بلکه به محرک تنش‌های تازه تبدیل شد.

جنگ ۱۲ روزه؛ با چراغ سبز واشنگتن

ترامپ اخیراً خود را پایان‌دهنده جنگ‌ها معرفی کرده است؛ اما واقعیت خلاف این ادعا را نشان می‌دهد. اسرائیل، با چراغ سبز مستقیم ترامپ، حمله‌ای گسترده به ایران را آغاز کرد و جنگ ۱۲ روزه را رقم زد. بمباران تأسیسات فردو و نطنز توسط پنتاگون و به دستور مستقیم او، منطقه را به آستانه انفجار کشاند و تنها پاسخ کوبنده ایران و محاسبات امنیتی برای نجات اسرائیل از مهلکه، منجر به آتش بس شد. ترامپ نه پایان‌دهنده جنگ، بلکه شریک آشکار تجاوز و بحران بود. این پرونده نشان می‌دهد که ادعای او برای نوبل، تحریف آشکار  واقعیت‌ها است.

حمله به دوحه؛ تبانی با تجاوزگری

یکی دیگر از ابعاد جنجالی سیاست ترامپ، نقش او در حمله اسرائیل به دوحه، پایتخت قطر بود. این اقدام، با هماهنگی مستقیم واشنگتن و چشم‌پوشی ترامپ از اصول دیپلماسی، انجام شد. حمله به یک کشور ثالث نه تنها نقض قوانین بین‌المللی بود، بلکه پیامدهای امنیتی گسترده‌ای برای منطقه داشت. ترامپ در این ماجرا نقش فعال داشت و با تبانی آشکار، مسیر تجاوزگری را هموار کرد؛ نکته‌ای که با شعارهای او درباره صلح کاملاً در تضاد است.

ترامپ؛ شریک نسل‌کشی و ویرانی

ادعای ترامپ درباره صلح، بیش از هر جای دیگر در غزه باطل می‌شود. او با ارسال تسلیحات و حمایت سیاسی از اسرائیل، در کشتار بیش از ۶۵ هزار فلسطینی، از جمله بیش از ۲۰ هزار کودک، شریک مستقیم است. بیمارستان‌ها، مدارس و اردوگاه‌ها ویران شدند و میلیون‌ها غیرنظامی بی‌پناه ماندند. سکوت و همراهی همه جانبه ی ترامپ با اسرائیل، سندی آشکار بر شراکت او در نسل‌کشی است. کارنامه او در غزه نه تنها با صلح بیگانه است، بلکه لکه‌ای سیاه بر تاریخ معاصر محسوب می‌شود.

نوبل؛ جایزه‌ای برای حقیقت، نه توهم

نوبل صلح جایزه‌ای برای کسانی است که در برابر خشونت و بی‌عدالتی ایستادگی کرده‌اند. نام‌هایی چون نلسون ماندلا و ملاله یوسف‌زی، نماد شجاعت و مقاومت در برابر سرکوب هستند. اما ترامپ با خروج از توافق‌ها، تحریم، چراغ سبز به تجاوزگری، ترور فرماندهان مبارزه با تروریسم و همراهی با نسل‌کشی، بیش از هر کس به بی‌ثباتی دامن زد. ادعای او برای دریافت نوبل، چیزی جز یک شوخی تلخ نیست؛ شوخی‌ای که نشان می‌دهد چگونه سیاستمداران جنگ‌طلب تلاش می‌کنند حافظه جهانی را تحریف کنند.

 

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حذف پروانه ساخت؛ آزادی خلاق یا آغاز آشفتگی در سینما؟
ملی‌پوشان والیبال با بازوبند مشکی به میدان می‌روند
برنی سندرز: پیروزی زهران ممدانی نشانه قدرت مردم زحمت‌کش است
صداوسیما شبکه عبری‌زبان تاسیس می‌کند
ترامپ دو ایالت ویرجینیا و نیوجرسی را از دست داد
صابر کاظمی ستاره جوان والیبال ایران درگذشت
برنامه مسابقات ورزشی امروز چهارشنبه 14 آبان1404 + ساعت بازی استقلال
زهران ممدانی شهردار نیویورک شد
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 14 آبان 1404 + وضعیت استان‌ها
فرودگاه مهرآباد حجم اینترنت رایگان خود را پنج برابر کرد
تشخیص سن واقعی کاربران فضای مجازی با هوش مصنوعی
رصد مغز از طریق یک دانه نمک!
کشف راهی برای درمان شایع‌ترین عامل نابینایی سالمندان
ساخت دستگاه ضربان‌ساز قلب در ابعاد نانویی
چهار راهکار ساده برای جلوگیری از ریزش مو
آزادی مشروط دو تبعه فرانسوی
مقاومت جسد یک اسیر صهیونیست را تحویل داد
پایان مرخصی تاج‌زاده و انتقال او به زندان
انتخابات انجمن منتقدان و نویسندگان آثار سینمایی برگزار شد
مدارس و دانشگاه‌های کدام یک از شهرستان خوزستان فردا غیرحضوری شد؟
نورنما | حادثه‌ای که با یک معجزه ختم به‌خیر شد!
بایرن 2-1 پاری‌سن‌ژرمن | دیاز اخراج شد اما باواریایی‌ها پیروز شدند
لیورپول 1-0 رئال مادرید؛ شب درخشش مک‌آلیستر و شکست تلخ آلونسو
احیای سپاهان در واپسین ثانیه؛ محرم در آسیا ماند
برگزاری کمیسیون مشترک کنسولی ایران و لهستان
امیرآبادی: در قرعه‌کشی تقلب نشد؛ استقلال متخصص قهرمانی در جام‌حذفی است
اختلاف جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و رئیس ستاد کل ارتش
ارتباط هواداران آشوب گر تیم فوتبال اسرائیلی با ارتش رژیم صهیونیستی فاش شد
توقف فعالیت فرودگاه واشنگتن به دلایل امنیتی
آمریکا تحریم‌هایی جدید علیه کره شمالی وضع کرد
نخست‌وزیر آلبانی: روسیه به هیچ کشور اروپایی دیگری حمله نخواهد کرد
اعلام نتایج آزمون دفتریاری دفتر اسناد رسمی 1404
اهانت ترامپ به یهودیان طرفدار «ممدانی» در انتخابات نیویورک
تهدید بمب‌گذاری در حوزه‌های انتخاباتی نیوجرسی آمریکا
ورود جهان به عصر جدیدی از تسلیحات اتمی
عارف: اقتدار غذایی پیش‌نیاز اقتدار ملی است
پزشکیان: مساجد بهترین کانون برای ساماندهی امور اجتماعی هستند
«پوتین» دستور توسعه مراکز لجستیک در مرز با چین و کره شمالی را صادر کرد
تایید گزارش خالی فروشی 22 هزار میلیاردی توسط رییس قوه قضاییه+فیلم
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون انتخاب حسابدار رسمی سال 1404
حکم حبس رئیس جمهور سابق موریتانی تأیید شد
واکنش وزیر امور خارجه به تمجید برنده نوبل صلح از جنایاتکاران صهیونیستی
سپاهان (2)- آخال (2) | تساوی شاگردان نوید کیا مقابل رقیب ترکمنستانی + خلاصه بازی
هشدار رسانه عبری نسبت به اتحاد نظامی قاهره و ریاض
بکهام، شوالیه شد
ابعاد جدید از جنایت در سودان
دستور عارف برای توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی دولتی
سید عبدالملک الحوثی: آمریکا و اسرائیل سرمنشا شر هستند
رئیس جمهور لبنان: مذاکره گزینه من برای پایان اشغالگری است
دستگیری کلاهبردار 5000 میلیاردی در یزد
X
آگهی تبلیغاتی