×
سیاسی
شناسه خبر : 246493
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/06/30 ساعت 10:43
عارف: نباید برای خوشایند یک مسئول یا دستگاه آمار تولید کنیم

در بازدید از مرکز ملی آمار ایران؛

عارف: نباید برای خوشایند یک مسئول یا دستگاه آمار تولید کنیم

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه مرکز آمار ایران به دلیل کارآمدی بالا و برخورداری از همکارانی دلسوز و دقیق همواره مورد اعتماد بوده است، تصریح کرد: دولت چهاردهم به هیچ عنوان از مرکز آمار نمی‌خواهد که آمار را به صورت دستکاری‌شده ارائه کند؛ چراکه این کار خیانت به علم، مردم و برنامه‌ریزی کشور است.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمدرضا عارف در جلسه شورای عالی آمار و نخستین جلسه شورای راهبری سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۴۰۵ که در مرکز آمار ایران برگزار شد، با تبریک آغاز این سرشماری به شیوه‌های نوین و مدرن، تأکید کرد: دولت آمادگی کامل دارد از مرکز آمار ایران در اجرای این سرشماری حمایت کند.

وی افزود: آمار ضرورتی اجتناب‌ناپذیر در آغاز هر طرحی است و اگر مبنا بر آمار دقیق باشد، اطمینان خاطر در طرح مسائل، اجرا و ارزیابی ایجاد خواهد شد؛ بنابراین آمارگیری باید با دقت و وسواس صورت گیرد.

وی با تأکید بر «ضرورت فرهنگ‌سازی و جلب اعتماد مردم در سرشماری‌ها و آمارگیری‌ها» گفت: به دلیل تعدد نهادهای آماری، مردم نسبت به آمارهای دولتی بی‌اعتماد شده‌اند؛ البته شرایط نسبت به گذشته بهتر است، اما همچنان باید فرهنگ‌سازی و اطمینان‌سازی در دستور کار قرار گیرد.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به روند شکل‌گیری سازمان مدیریت و مرکز آمار ایران خاطرنشان کرد: در گذشته مراجع مختلفی اقدام به ارائه آمار می‌کردند که این موضوع باعث اختلافات و مشکلاتی می‌شد. در نهایت به این جمع‌بندی رسیدیم که باید مرکزی واحد، یکتا و مستقل از هر نهاد دولتی و حاکمیتی برای آمار ایجاد شود تا آمار به‌منظور خوشایند مسئولان یا دستگاه‌ها تولید نشود. تاکنون دولت‌ها با مرکز آمار برخورد دستوری نداشته‌اند و دولت چهاردهم نیز بر این موضوع واقف است.

وی با تقدیر از کارشناسان مرکز آمار تصریح کرد: دقت و سلامت آمارهای این مرکز مرهون تلاش کارشناسان شایسته آن است و دولت چهاردهم هرگز از مرکز آمار نخواهد خواست که در آمار دستکاری کند. مرکز آمار ایران باید مستقل عمل کند و ضمن رعایت مباحث طبقه‌بندی، در صورت انتشار آمار، آن را به‌صورت دقیق و شفاف در دسترس قرار دهد.

وی اهمیت حفاظت از داده‌ها را یک چالش جدی دانست و گفت: ممکن است داده‌ها در نگاه عمومی بی‌اهمیت به نظر برسند، اما ترکیب همین داده‌ها می‌تواند مبنای تصمیمات کلان باشد. بنابراین هیچ داده‌ای ساده و بی‌ارزش نیست و باید سطح دسترسی به داده‌ها و چگونگی حفاظت از آنها به‌طور جدی مشخص شود.

عارف با اشاره به برخی خطاها در ارائه و در اختیار قرار دادن داده‌ها در دستگاه‌ها تأکید کرد و گفت: باید با وسواس، موضوع دسترسی به داده‌ها مدیریت شود؛ چراکه این داده‌ها ناموس حکومت و برنامه‌ریزی کشور هستند و دشمنان و رقیبان می‌توانند از آنها به‌ویژه در حوزه اقتصادی سوءاستفاده کنند. هدف ما محدود کردن دسترسی دانشمندان و دانشجویان به داده‌ها نیست، بلکه باید ارائه داده‌ها با دقت و ضوابط مشخص صورت گیرد.

وی همچنین درباره آمار نرخ کالاها گفت: با توجه به همبستگی و اطمینان از آمار ارائه‌شده در دستگاه‌های مختلف، ضرورتی ندارد که همه نهادها آمار جداگانه منتشر کنند. باید نظم واحدی در این زمینه ایجاد شود و در کنار انتشار آمار، تحلیل دقیق آنها نیز یک ضرورت اساسی است

وی در ابتدای سخنان خود هم با تبریک قهرمانی تیم ملی کشتی فرنگی و آزاد در مسابقات جهانی خاطرنشان کرد: این کشتی‌گیران و جوانان پرشور و اخلاق‌مدار نمونه‌ای از جوانان ایرانی هستند که بدون هیچ‌گونه گزینش و معیارهای خاص، صرفاً بر اساس ظرفیت‌های خود انتخاب شدند و نقشی بزرگ در افزایش غرور ملی ایفا کردند. ما به این جوانان غبطه می‌خوریم چراکه کاری کارستان انجام دادند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به این‌که «رفتار پهلوانانه کشتی‌گیران ایران در مسابقات جهانی نشان داد روحیه «پهلوان تختی» در تک‌تک آنان زنده است»، افزود: با وجود بداخلاقی برخی رقبا، هیچ عکس‌العملی نشان ندادند و این موضوع باعث غرور و سربلندی کشور شد. این منش و الگو باید در همه بخش‌های کشور توسعه یابد.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: افتخارآفرینی تیم ملی کشتی در مسابقات جهانی نشان داد که اگر به جوانان کاری نداشته باشیم، زمینه‌ها و امکانات اولیه را برای آنان فراهم کنیم و قیم آنان در عرصه‌های مختلف ازجمله علمی و فرهنگی نشویم، می‌توانند در همه بخش‌ها افتخار بیافرینند. این دخالت‌های بی‌مورد ماست که میان جوانان و ارزش‌ها و نمادهای ملی فاصله ایجاد می‌کند.

در ادامه، گزارشی از اقدامات شورای عالی آمار در حوزه سرشماری کشاورزی و نفوس و مسکن ارائه شد و همچنین مصوباتی در خصوص تقویت شورای عالی آمار و برگزاری سرشماری عمومی نفوس و مسکن مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

همچنین عارف پیش از آغاز جلسه در اتاق رصد و پایش‌های آماری و سرشماری‌ها (اتاق کیفیت داده‌ها) مرکز آمار ایران حضور یافت و با توضیحات مسئولان، در جریان فرایند کنترل داده‌ها پیش از انتشار و همچنین روند سرشماری ثبتی‌مبنای ۱۴۰۵ که تحت عنوان طرح کلان سرشماری عمومی نفوس و مسکن ثبتی‌مبنا اجرا می‌شود، قرار گرفت.


نظرات

آخرین اخبار
هوای قابل قبول پایتخت در ششمین روز اردیبهشت
معاریو: جنگ با ایران میلیاردها دلار برای آمریکا هزینه داشت
اژه‌ای: اتحاد ملی سد شکست‌ناپذیر مقابل دشمن است
«نشست تهران»؛ دیپلماسی جهانی تنگه هرمز
انتقاد سناتور دموکرات از دولت ترامپ به دلیل گرانی سوخت
روانپریشی که دنیا را تهدید می‌کند
مهلت ثبت درخواست بیمه بیکاری تمدید شد
مداردیپلماسی | آیا بحران ایران و آمریکا وارد فاز نهایی شده است؟
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405+ جدول
سفر‌های دیپلماتیک عراقچی
تغییر نگاه نسل Z به سیاست خارجی آمریکا
تغییرات راهبردی فوری جنگ
اضافه‌وزن در 17 تا 29 سالگی خطرناک‌تر از میانسالی است
پیش یینی جنجالی سخنگوی کاخ سفید از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ
حسن عجمی طلایی شد؛ آغاز درخشان کاروان ایران در سانیا 2026
پایان پرونده تروریست آموزش‌دیده؛ اجرای حکم اعدام عامر رامش در بامداد امروز
دستکاری ژنتیکی سلول‌های بنیادی؛ جهشی تازه در مسیر پزشکی بازساختی
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405 + وضعیت استانها
آخرین جزئیات از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ + فیلم تیراندازی
برنامه مسابقات ورزشی امروز 6 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
ترامپ: هدف حمله امشب من بودم/ به جنگ با ایران مرتبط نبود
تیراندازی در بیمارستانی در شیکاگو و کشته شدن یک افسر پلیس آمریکا
مسن‌ترین بازیکنان جام جهانی
پیشروی نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل در جنوب غرب سوریه
حفاظت از یوزپلنگ چه چالش‌هایی دارد؟
سردرگمی ترامپ برای خروج از جنگ ایران
مجروح شدن افسر سرویس مخفی آمریکا در جریان تیراندازی در هتل واشنگتن هیلتون
آغاز توزیع متمرکز اقلام استراتژیک تجهیزات پزشکی از میلاد امام رضا (ع)
چین همچنان قدرت مسلط آموزش عالی در سیا است
ترامپ تیراندازی در مراسم کاخ سفید را تایید کرد
انفجار در جنوب غرب کلمبیا حداقل 13 کشته برجای گذاشت
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است