×
بین الملل
شناسه خبر : 246429
تاریخ انتشار : شنبه 1404/06/29 ساعت 23:15
قطر خواستار عذر خواهی تل آویو است

قطر خواستار عذر خواهی تل آویو است

دولت قطر اعلام کرد که برای ازسرگیری نقش میانجی‌گری خود در مذاکرات آتش‌بس غزه، از اسرائیل خواستار عذرخواهی رسمی بابت حمله هوایی اخیر به دوحه شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: منابع آگاه شامگاه شنبه گزارش کردند که دولت قطر شرط بازگشت به تلاش‌های میانجی‌گرانه برای آزادی اسرا و پایان جنگ غزه را ارائه عذرخواهی رسمی از سوی تل‌آویو عنوان کرده است.

در همین راستا، پایگاه خبری آمریکایی «آکسیوس» به نقل از ۲ منبع آگاه افزود: «این درخواست پس از حمله هوایی ۱۰ روز پیش رژیم صهیونیستی به دوحه که به کشته شدن (شهادت) پنج عضو حماس و یک افسر امنیتی قطری منجر شد، مطرح شده است.»

آکسیوس افزود: «این نخستین بار بود که اسرائیل در یکی از کشور‌های حوزه خلیج فارس حمله هوایی انجام داد؛ اقدامی که به گفته منابع، موجب تشدید انزوای منطقه‌ای تل‌آویو شد. یک مقام ارشد اسرائیلی نیز اذعان کرده که دولت نتانیاهو در ارزیابی ابعاد این بحران دچار خطای محاسباتی شده است.»

به نوشته پایگاه خبری آمریکایی، «تمیم بن حمد آل‌ثانی» امیر قطر، این موضوع را در دیدار با «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا در دوحه مطرح کرده و تأکید داشته است که تل‌آویو باید بابت نقض حاکمیت قطر و شهادت افسر امنیتی این کشور عذرخواهی کرده و خسارت خانواده وی را جبران کند. همچنین این درخواست در دیدار‌های جداگانه میان روبیو، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه آمریکا و «ران درمر» وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی نیز مطرح شده است.

آکسیوس یادآور شد که قطر با درک پیچیدگی‌های سیاسی داخلی رژیم صهیونیستی حاضر است در خصوص ادبیات عذرخواهی انعطاف نشان دهد. بر همین اساس، مذاکراتی میان نخست‌وزیر قطر، «محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی» و ویتکاف در نیویورک برای حل بحران و فراهم شدن شرایط ازسرگیری گفت‌و‌گو‌های غزه برنامه‌ریزی شده است.

دوشنبه گذشته، دوحه، پایتخت قطر، میزبان اجلاس اضطراری سران عربی-اسلامی برای بررسی تحولات منطقه و حملات اسرائیل به چندین کشور منطقه بود که آخرین مورد آن هدف قرار دادن پایتخت قطر بود که در صدر دستورکار این اجلاس قرار داشت.

در بیانیه پایانی اجلاس آمده است: «از همه کشور‌ها خواسته می‌شود تا تمام اقدامات قانونی و مؤثر ممکن را برای جلوگیری از ادامه اقدامات اسرائیل علیه مردم فلسطین، از جمله حمایت از تلاش‌ها برای پایان دادن به مصونیت آن، پاسخگو کردن اسرائیل در قبال تخلفات و جنایاتش، اعمال تحریم علیه آن، تعلیق تأمین، انتقال یا ترانزیت اسلحه، مهمات و مواد نظامی به آن، از جمله مواد با کاربرد دوگانه، بررسی روابط دیپلماتیک و اقتصادی و آغاز اقدامات قانونی، انجام دهند.»

تا زمانی که در غزه صلح نشود وضعیت شمال اسرائیل عادی نخواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد
اسناد گسترده‌ای از دخالت آمریکا و اسرائیل در ناآرامی‌های ایران وجود دارد
لغو گسترده پروازها به سرزمین‌های اشغالی از ترس موشک‌های ایرانی
مصدومیت کهنه گریبان‌گیر ستاره ازبک
اروپا در تقاطع تاریخ: از گذرگاه آمریکا به مقصد هند
دستیار پوتین: امنیت زلنسکی را تضمین می‌کنیم
جدول لیگ در پایان مسابقات امروز
هشدار صنعا به آمریکا درباره حمله به ناو هواپیمابر«آبراهام لینکلن»
دسترسی به اینترنت بین‌المللی فراهم شد
اروپا در برابر ترامپ می‌ایستد
ژاپن، استرالیا را گلباران کرد
افزایش جدید قیمت خودرو وجاهت قانونی ندارد
جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه
دیدار مقام امنیتی هند با لاریجانی
ترامپ دوباره تهدید کرد؛ پاسخ ایران: پشیمانی بی‌سابقه
معاون وزیر دادگستری: ممنوعیت قانونی برای موتورسواری بانوان نداریم
همراه اول وارد حوزه خرید اعتباری شد/خرید بدون پول نقد با «اعتبار اوانو»
افزایش سهم سوخت‌گیری با کارت شخصی
برتری فجر سپاسی مقابل خیبر
پیش‌فروش گسترده سکه عامل تضعیف پول ملی
تاکید عارف بر حفظ سرمایه و قدرت خرید مردم
دیدار پوتین با جولانی در کاخ کرملین + فیلم
رشد 20 درصدی ترانزیت ریلی کشور تنها در 20 روز
پایتخت‌نشینان میزبان برف و باران خواهند بود
المیادین: ایران به هر تجاوزی پاسخ می‌دهد
شکست سنگین پرسپولیس مقابل فولاد
غریب آبادی: اولویت تهران مذاکره با آمریکا نیست
خبر محاصره دریایی ایران جعلی است
پادکست | خطر چاقی و آسیب هایی که می تواند نباشد
فرار شمس‌آذر از منطقه سقوط
بقائی: خلیج فارس «واقعیت تمدنی پایدار و بخش جداناشدنی از هویت ملی ایرانیان» است
جدال بی‌فایده مس رفسنجان و ذوب‌آهن
بهت رهبر اسلواکی از وضعیت «خطرناک» سلامت روان ترامپ
کوهنوردان مراقب باشند
انصارالله یمن: عراق به اجازه آمریکا نیاز ندارد
عراقچی به وزیر امور خارجه عربستان هشدار داد
معاریو: رویای عادی‌سازی روابط اسرائیل با عربستان فروریخته است
وزیر کشاورزی: مردم مطمئن باشند در حوزه غذایی دچار مشکل نمی‌شویم
شروع مقتدرانه فوتسال ایران در جام ملت ها
تاکید پزشکیان در رسیدگی به خانواده‌ آسیب‌دیدگان و پیگیری برای تسریع در آزادی زندانیان