×
بین الملل
شناسه خبر : 246164
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/28 ساعت 18:07
امضای توافق‌نامه دفاع استراتژیک مشترک بین عربستان و پاکستان

امضای توافق‌نامه دفاع استراتژیک مشترک بین عربستان و پاکستان

وزیر دفاع پاکستان در اظهاراتی جنجالی اعلام کرد که برنامه هسته‌ای این کشور در چارچوب توافق دفاعی با عربستان سعودی، در صورت نیاز در اختیار ریاض قرار خواهد گرفت. این توافق، فصل جدیدی در روابط نظامی دو کشور و منطقه ایجاد کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: «خواجه محمد آصف»، وزیر دفاع پاکستان تاکید کرد که توافق‌نامه دفاع مشترک بین پاکستان و پادشاهی عربستان سعودی برای عضویت سایر کشورهای عربی باز است.

وزیر دفاع پاکستان هرگونه هماهنگی قبلی با ایالات متحده درباره این توافق‌نامه را رد و تاکید کرد که کشورش از «هر آنچه در اختیار دارد» برای اجرای این توافق‌نامه، از جمله قدرت هسته‌ای، استفاده خواهد کرد.

وزیر دفاع پاکستان اظهار داشت که برنامه هسته‌ای کشورش در صورت لزوم، طبق توافق‌نامه دفاعی بین دو کشور، در اختیار عربستان سعودی قرار خواهد گرفت.

آصف گفت: «اجازه دهید این نکته را در مورد توانایی هسته‌ای پاکستان بیان کنم. این توانایی مدت‌ها پیش، زمانی که ما آزمایش‌هایی انجام دادیم، ایجاد شد. از آن زمان، ما نیروهای آموزش‌دیده‌ای در میدان نبرد داشته‌ایم.»

او گفت: «آنچه داریم و توانایی‌هایی که در اختیار داریم، مطابق با توافق‌نامه در اختیار (عربستان سعودی) قرار خواهد گرفت.»

آصف پس از بررسی قابلیت‌های «فوق‌العاده» پاکستان، به ویژه قابلیت‌های هسته‌ای آن، افزود: «همه این قابلیت‌ها مشمول توافق‌نامه دفاع مشترک با عربستان سعودی خواهند بود، اما امیدوارم کسی ما را آزمایش نکند.»

او همچنین شب گذشته در مصاحبه‌ای با کانال محلی جیو اظهار داشت که روابط نظامی کشورش با عربستان سعودی «جدید نیست، بلکه مدت‌هاست وجود داشته است.»

وی توضیح داد که نیروهای ارتش پاکستان در مقاطع مختلف نیروهای سعودی را آموزش داده‌اند، اما توافق‌نامه دفاع متقابل «کاملاً متفاوت است و آغاز فصل جدیدی را نشان می‌دهد که بر اساس آن، باید از خاک عربستان سعودی درست همانطور که پاکستان از خود دفاع می‌کند، دفاع شود و برعکس. این بدان معناست که عربستان سعودی، طبق این توافق‌نامه، موظف است در صورت هرگونه تجاوزی به پاکستان، همین کار را انجام دهد.»

وزیر پاکستانی همچنین فاش کرد که این توافق‌نامه برای سایر کشورهای عربی نیز قابل دسترسی است و بر لزوم ایجاد یک اتحاد اسلامی مشابه ناتو تأکید کرد.

در این زمینه، او گفت: «کشورهای اسلامی و عربی حق دارند از منطقه و حاکمیت آن دفاع کنند، همانطور که سایر کشورها این کار را می‌کنند. فکر نمی‌کنم کسی حق اعتراض به این موضوع را داشته باشد، زیرا ما اراده خود را داریم و مرزها و چارچوب‌های خود را می‌شناسیم.»

محمد آصف در پایان گفت: «این توافق علیه هیچ کشوری نبوده و به دنبال سلطه‌گری نیست، بلکه برای دفاع متقابل است. ما از خاک عربستان سعودی همانطور که از خاک خود دفاع می‌کنیم، دفاع خواهیم کرد و عربستان سعودی نیز همین کار را خواهد کرد.»

این اظهارات در حالی است که «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی و «شهباز شریف»، نخست وزیر پاکستان، عصر چهارشنبه در ریاض توافق‌نامه دفاع استراتژیک مشترک را امضا کردند که تصریح می‌کند: «هرگونه تجاوز به هر یک از دو کشور، تجاوز به هر دو کشور تلقی می‌شود.»


نظرات

آخرین اخبار
هشدار سفیر ایران در قبرس
فعالیت 6 هزار بانوی داوطلب در عملیات امدادرسانی به آسیب‌دیدگان
هشدار ایران به فائو:جنگ افروزان مسیرهای غذایی کشورها را به خطر انداخته‌اند
چگونه ایران خار چشم دشمن شد؟
جنگ ایران ابعاد جهانی پیدا کرده است
رویترز: هدف‌گیری مدرسه دخترانه میناب، نتیجه استفاده آمریکا از اطلاعات قدیمی بود
این حماسه را روایت کنید
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور به‌طور کامل برقرار است
لهستان: به درخواست ترامپ هم نیرو به ایران اعزام نخواهیم کرد
حمله پهپادی به یک میدان نفتی در سعودی
پیشنهاد انتقال بازی‌های ایران در جام جهانی به مکزیک
هدف دشمن از حمله به حافظان امنیت چیست؟
گاردین: ایران درخواست های ویتکاف برای آتش‌بس را رد کرد
قیمت دلار توافقی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
نماز جمعه روز قدس به امامت آیت الله خاتمی اقامه می شود
شل و توتال: گازی برای تحویل نداریم
هجوم رانندگان آلمانی به پمپ‌بنزین‌های اتریش
چرا بازگشایی تنگه هرمز برای اقتصاد آمریکا مهم است؟
برخی پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه به تهدید مستقیم علیه ایران تبدیل شدند
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
تعطیلی بنادر نفتی عراق
بارش برف و باران در محورهای 13 استان
تجاوز شبانه به شهرک‌های صنعتی رباط‌کریم
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امروز
مخالفت آمریکا با درخواست های اسکورت در تنگه هرمز
رئال با کولاک والورده، سیتی را تسلیم کرد
حمله هوایی رژیم صهیونسیتی به سه واحد صنعتی در اراک
تلگراف: ترامپ دیگر قدرت متوقف کردن جنگ علیه ایران را ندارد
انتقاد شدید روسیه و چین از تصویب قطعنامه یکجانبه علیه ایران
بازی‌های موبایلی آرامش‌بخش و آفلاین، برای همه رده‌های سنی
افزایش دوباره بهای نفت در بازارهای جهانی
انگلیس: یک کشتی دیگر در تنگه هرمز آتش گرفت
در اسرائیل سانسور رسانه‌ای حکم‌فرماست تا حملات ایران و حزب‌الله مخابره نشوند!
راه‌آهن اسرائیل هک شد
سرمایه‌گذاران در حال خارج کردن پول‌هایشان از امارات هستند
افزایش قیمت سوخت در آمریکا
عبور قیمت نفت از 100 دلار
بازگشت آخرین گروه از حجاج ایرانی به کشور
رویترز: پس از دو هفته بمباران بی‌وقفه، حکومت ایران در آستانه فروپاشی نیست
احتمال بازبینی روابط امنیتی کشورهای حوزه خلیج فارس با آمریکا
نرخ بنزین در اروپا دستوری شد
ایران پاسخ حمله به مخازن پالایشگاه تهران را داد
فارن افرز: ایران معادله جنگ را تغییر داد، ادامه جنگ به نفع ایران است
مقاومت عراق: امارات به تأسیسات نفتی سعودی حمله کرد
زلزله در بازار کشورهای عربی با تداوم تجاوز آمریکا به ایران/سرمایه‌ها از دبی فراری شدند
لغو پروازهای بریتیش ایرویز به ابوظبی و چندین کشور خاورمیانه‌
در صورت خطای آمریکا تنگه ای دیگر، مشابه هرمز خواهد شد
وقوع حادثه برای دو نفتکش خارجی سوخت عراق در آب‌های بین المللی
حمله پهپادی حزب الله لبنان به بزرگترین مجتمع صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/ انهدام پهپاد هرون TP