×
بین الملل
شناسه خبر : 246164
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/28 ساعت 18:07
امضای توافق‌نامه دفاع استراتژیک مشترک بین عربستان و پاکستان

امضای توافق‌نامه دفاع استراتژیک مشترک بین عربستان و پاکستان

وزیر دفاع پاکستان در اظهاراتی جنجالی اعلام کرد که برنامه هسته‌ای این کشور در چارچوب توافق دفاعی با عربستان سعودی، در صورت نیاز در اختیار ریاض قرار خواهد گرفت. این توافق، فصل جدیدی در روابط نظامی دو کشور و منطقه ایجاد کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: «خواجه محمد آصف»، وزیر دفاع پاکستان تاکید کرد که توافق‌نامه دفاع مشترک بین پاکستان و پادشاهی عربستان سعودی برای عضویت سایر کشورهای عربی باز است.

وزیر دفاع پاکستان هرگونه هماهنگی قبلی با ایالات متحده درباره این توافق‌نامه را رد و تاکید کرد که کشورش از «هر آنچه در اختیار دارد» برای اجرای این توافق‌نامه، از جمله قدرت هسته‌ای، استفاده خواهد کرد.

وزیر دفاع پاکستان اظهار داشت که برنامه هسته‌ای کشورش در صورت لزوم، طبق توافق‌نامه دفاعی بین دو کشور، در اختیار عربستان سعودی قرار خواهد گرفت.

آصف گفت: «اجازه دهید این نکته را در مورد توانایی هسته‌ای پاکستان بیان کنم. این توانایی مدت‌ها پیش، زمانی که ما آزمایش‌هایی انجام دادیم، ایجاد شد. از آن زمان، ما نیروهای آموزش‌دیده‌ای در میدان نبرد داشته‌ایم.»

او گفت: «آنچه داریم و توانایی‌هایی که در اختیار داریم، مطابق با توافق‌نامه در اختیار (عربستان سعودی) قرار خواهد گرفت.»

آصف پس از بررسی قابلیت‌های «فوق‌العاده» پاکستان، به ویژه قابلیت‌های هسته‌ای آن، افزود: «همه این قابلیت‌ها مشمول توافق‌نامه دفاع مشترک با عربستان سعودی خواهند بود، اما امیدوارم کسی ما را آزمایش نکند.»

او همچنین شب گذشته در مصاحبه‌ای با کانال محلی جیو اظهار داشت که روابط نظامی کشورش با عربستان سعودی «جدید نیست، بلکه مدت‌هاست وجود داشته است.»

وی توضیح داد که نیروهای ارتش پاکستان در مقاطع مختلف نیروهای سعودی را آموزش داده‌اند، اما توافق‌نامه دفاع متقابل «کاملاً متفاوت است و آغاز فصل جدیدی را نشان می‌دهد که بر اساس آن، باید از خاک عربستان سعودی درست همانطور که پاکستان از خود دفاع می‌کند، دفاع شود و برعکس. این بدان معناست که عربستان سعودی، طبق این توافق‌نامه، موظف است در صورت هرگونه تجاوزی به پاکستان، همین کار را انجام دهد.»

وزیر پاکستانی همچنین فاش کرد که این توافق‌نامه برای سایر کشورهای عربی نیز قابل دسترسی است و بر لزوم ایجاد یک اتحاد اسلامی مشابه ناتو تأکید کرد.

در این زمینه، او گفت: «کشورهای اسلامی و عربی حق دارند از منطقه و حاکمیت آن دفاع کنند، همانطور که سایر کشورها این کار را می‌کنند. فکر نمی‌کنم کسی حق اعتراض به این موضوع را داشته باشد، زیرا ما اراده خود را داریم و مرزها و چارچوب‌های خود را می‌شناسیم.»

محمد آصف در پایان گفت: «این توافق علیه هیچ کشوری نبوده و به دنبال سلطه‌گری نیست، بلکه برای دفاع متقابل است. ما از خاک عربستان سعودی همانطور که از خاک خود دفاع می‌کنیم، دفاع خواهیم کرد و عربستان سعودی نیز همین کار را خواهد کرد.»

این اظهارات در حالی است که «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی و «شهباز شریف»، نخست وزیر پاکستان، عصر چهارشنبه در ریاض توافق‌نامه دفاع استراتژیک مشترک را امضا کردند که تصریح می‌کند: «هرگونه تجاوز به هر یک از دو کشور، تجاوز به هر دو کشور تلقی می‌شود.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واکنش آموزش و پرورش به کمبود کتب در برخی مدارس غیردولتی
دستگیری عوامل درگیری با پزشک در درمانگاه شهریار
ماجرای سرقت راکت های ملی پوش ایرانی در هند چه بود ؟
قیمت مرغ پر کشید
ایران امشب دربارۀ حضور در نشست شرم‌الشیخ تصمیم‌ می‌گیرد
دیدار فرمانده حشد الشعبی عراق با سردار رادان
همکاری مخفیانه واشنگتن- کی‌یف/ هدف: تاسیسات انرژی روسیه
نورنما | چهارصد‌و‌شصت میلیون سال پیش اینجا یک اقیانوس بوده
چالش‌ درمان رایگان کودکان زیر 7 سال برای دهک‌های کم درآمد
انصارالله یمن: در صورت پایبندی اسرائیل به آتش‌بس در غزه حملات را متوقف می‌کنیم
حاجی‌بابایی: آخرین فرصت اجرای قانون کالابرگ اواخر آبان است
تیراندازی‌های پیاپی در ایالت می‌سی‌سی‌پی آمریکا با شش کشته
مقام صهیونیست: روند آزادی اسرا از صبح دوشنبه آغاز می‌شود
سقوط بالگرد روی عابران پیاده در «کالیفرنیا»+فیلم
پزشکیان: آموزش درست به دانش‌آموزان ربطی به تحریم ندارد
مجتمع تجاری اطلس درگهان دچار حریق شد
دستگیری بیش از 300 حامی فلسطین در «روتردام» هلند
شیخ نعیم قاسم: امید به آینده روشن هرگز نباید فراموش شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 20 مهر 1404
ناگفته‌های شمخانی از جنگ 12روزه و قدرت دریایی ایران تا هواپیمای اوکراینی و تنگه هرمز+ فیلم
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 20 مهر + جدول
معافیت سربازی در ازای سرمایه گذاری در کشور
پیام تبریک پزشکیان به وزنه‌برداران قهرمان ایران در رقابت‌های جهانی
نظام فعلی جبران خدمات پاسخگوی زحمات پرستاران نیست
حافظ به ما آموخت چگونه در میانه‌ بی‌ثباتی دهر زندگی را باور کنیم
اعلام زمان و مکان بازی‌ ایران و تانزانیا
آغاز ارسال کمک های بشردوستانه به غزه از گذرگاه رفح
مداردیپلماسی | شرم‌الشیخ؛ توافقی با امضای تردید
آزادی قدیمی‌ترین زندانی زن تهران پس از 19 سال
حذف تحقیرآمیز اسرائیل از مسیر جام جهانی
تشکیل پرونده قضایی برای مجری سابق صداوسیما
شاخص کل بورس جایگاه 3 میلیون واحد را پس گرفت
طرح ترامپ و استراتژی جمهوری اسلامی
دخل و خرج ملت؛ وظیفه دولت
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(98) « بناب»
اصلاح بخشنامه حق مسکن مستمری‌بگیران
رامون دینو برزیلی قهرمان فیزیک کلاسیک المپیای 2025
قدرت نرم هنر، سلاح ماندگاری حقیقت غزه
محمد کاسبی درگذشت
آزادی تبعه چینی در اسلامشهر از چنگ گروگانگیران
جایزه به ماچادو یا به ترامپ؟!
هادی چوپان نایب قهرمان مسترالمپیا 2025+ چوپان قهرمان مردمی شد+ فیلم
عراقچی: برای استقلالی‌ها احترام قائلم؛ لذت فوتبال در کری‌خوانی است
کنکور حذف نمی شود
طرح ترامپ، اعتراف واضح به اقتدار مقاومت
مرگ سه دیپلمات قطری در شرم الشیخ
آکسیوس: دعوت رسمی از ایران برای نشست صلح شرم‌الشیخ
انفجار در کارخانه تسلیحاتی آمریکا جان 16 نفر را گرفت
قتل هولناک دختر دانشجو توسط خواستگار کینه جو
معوقات فروردین ماه مستمری بگیران تامین اجتماعی پرداخت می شود+زمان واریز
X
آگهی تبلیغاتی