×
بین الملل
شناسه خبر : 246164
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/28 ساعت 18:07
امضای توافق‌نامه دفاع استراتژیک مشترک بین عربستان و پاکستان

امضای توافق‌نامه دفاع استراتژیک مشترک بین عربستان و پاکستان

وزیر دفاع پاکستان در اظهاراتی جنجالی اعلام کرد که برنامه هسته‌ای این کشور در چارچوب توافق دفاعی با عربستان سعودی، در صورت نیاز در اختیار ریاض قرار خواهد گرفت. این توافق، فصل جدیدی در روابط نظامی دو کشور و منطقه ایجاد کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: «خواجه محمد آصف»، وزیر دفاع پاکستان تاکید کرد که توافق‌نامه دفاع مشترک بین پاکستان و پادشاهی عربستان سعودی برای عضویت سایر کشورهای عربی باز است.

وزیر دفاع پاکستان هرگونه هماهنگی قبلی با ایالات متحده درباره این توافق‌نامه را رد و تاکید کرد که کشورش از «هر آنچه در اختیار دارد» برای اجرای این توافق‌نامه، از جمله قدرت هسته‌ای، استفاده خواهد کرد.

وزیر دفاع پاکستان اظهار داشت که برنامه هسته‌ای کشورش در صورت لزوم، طبق توافق‌نامه دفاعی بین دو کشور، در اختیار عربستان سعودی قرار خواهد گرفت.

آصف گفت: «اجازه دهید این نکته را در مورد توانایی هسته‌ای پاکستان بیان کنم. این توانایی مدت‌ها پیش، زمانی که ما آزمایش‌هایی انجام دادیم، ایجاد شد. از آن زمان، ما نیروهای آموزش‌دیده‌ای در میدان نبرد داشته‌ایم.»

او گفت: «آنچه داریم و توانایی‌هایی که در اختیار داریم، مطابق با توافق‌نامه در اختیار (عربستان سعودی) قرار خواهد گرفت.»

آصف پس از بررسی قابلیت‌های «فوق‌العاده» پاکستان، به ویژه قابلیت‌های هسته‌ای آن، افزود: «همه این قابلیت‌ها مشمول توافق‌نامه دفاع مشترک با عربستان سعودی خواهند بود، اما امیدوارم کسی ما را آزمایش نکند.»

او همچنین شب گذشته در مصاحبه‌ای با کانال محلی جیو اظهار داشت که روابط نظامی کشورش با عربستان سعودی «جدید نیست، بلکه مدت‌هاست وجود داشته است.»

وی توضیح داد که نیروهای ارتش پاکستان در مقاطع مختلف نیروهای سعودی را آموزش داده‌اند، اما توافق‌نامه دفاع متقابل «کاملاً متفاوت است و آغاز فصل جدیدی را نشان می‌دهد که بر اساس آن، باید از خاک عربستان سعودی درست همانطور که پاکستان از خود دفاع می‌کند، دفاع شود و برعکس. این بدان معناست که عربستان سعودی، طبق این توافق‌نامه، موظف است در صورت هرگونه تجاوزی به پاکستان، همین کار را انجام دهد.»

وزیر پاکستانی همچنین فاش کرد که این توافق‌نامه برای سایر کشورهای عربی نیز قابل دسترسی است و بر لزوم ایجاد یک اتحاد اسلامی مشابه ناتو تأکید کرد.

در این زمینه، او گفت: «کشورهای اسلامی و عربی حق دارند از منطقه و حاکمیت آن دفاع کنند، همانطور که سایر کشورها این کار را می‌کنند. فکر نمی‌کنم کسی حق اعتراض به این موضوع را داشته باشد، زیرا ما اراده خود را داریم و مرزها و چارچوب‌های خود را می‌شناسیم.»

محمد آصف در پایان گفت: «این توافق علیه هیچ کشوری نبوده و به دنبال سلطه‌گری نیست، بلکه برای دفاع متقابل است. ما از خاک عربستان سعودی همانطور که از خاک خود دفاع می‌کنیم، دفاع خواهیم کرد و عربستان سعودی نیز همین کار را خواهد کرد.»

این اظهارات در حالی است که «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی و «شهباز شریف»، نخست وزیر پاکستان، عصر چهارشنبه در ریاض توافق‌نامه دفاع استراتژیک مشترک را امضا کردند که تصریح می‌کند: «هرگونه تجاوز به هر یک از دو کشور، تجاوز به هر دو کشور تلقی می‌شود.»


نظرات

آخرین اخبار
زمان شارژ مرحله سوم اعتبار کودکان دارای سوءتغذیه اعلام شد
نورویدئو | پنتاگون علیه تل آویو؟؛ پشت پرده هشدار بی‌سابقه آمریکا
ادعای معاریو: نتانیاهو از ایران شکست سختی خورد
سفیر ایران در روسیه: اروپا از معادلات مذاکره حذف شده است
دوشنبه سیاه در شرق دور؛ خاورمیانه نبض بورس‌های جهانی را لرزاند
پایان خونین یک بحث خانوادگی؛ جاده کاشان قربانگاه پدر و مادر شد
ترامپ خواستار توقف فوری جنگ ایران و اسرائیل شد
دادستانی: انتشار تصاویر اصابت پرتابه‌ها جرم است
پکن نسبت به اوضاع منطقه ابراز نگرانی عمیق کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 18 خرداد 1405 ؛ ریزش اونس جهانی
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 18 خرداد 1405+ جدول قیمت ها
پیام معنادار ماسک در اوج جنگ؛ اعتراف به پیوند باستانی ایران و تنگه هرمز
بازگشت حجاج ایرانی با وجود محدودیت آسمانی ادامه دارد/ فرودگاه مشهد جایگزین تهران شد
بیت‌کوین پس از سقوط، دوباره اوج گرفت
یکشنبه شب؛ ساعت منطقه به وقت جدیدی تنظیم شد
مرگ فروشنده پرافتخارترین بازسازی تاریخ جوایز تونی شد
ترامپ علیه فدرال رزرو؛ جنگ نرخ بهره بالا گرفت
مرگ در راه اروپا؛ واژگونی قایق مهاجران در نزدیکی مالت
دندانپزشکان بخوانند: آغاز نام‌نویسی آزمون تخصص از امروز
پیام تازه تهران به تل‌آویو؛ «پاسخ در میدان عمل مشخص می‌شود»
حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت/پاسخ حزب الله/تهدید به حمله مجدد به لبنان+ فیلم
پیام مهم ایران به جهان: لبنان تنها نیست!
حمله رژیم صهیونیستی به چندشهر ایران؛ شنیده شدن صدای انفجار در غرب و جنوب تهران
شمارش معکوس برای خروج آمریکا؛ کشورها دیگر فرش قرمز نظامی پهن نمی‌کنند
نورنیوز چه پرسید که پاسخ بقایی معنادار شد؟
کایا کالاس خواستار خویشتنداری طرف‌ها در خاورمیانه شد
بازتاب گسترده‌ حمله موشکی ایران به سرزمین‌های اشغالی در رسانه‌های آسیایی
نگرانی کانادا و انگلیس از بالا رفتن درگیری در منطقه
تماس تلفنی وزیر خارجه قطر با ایران و عربستان برای مهار تنش در منطقه
دولت مجوز صادرات تخم‌مرغ را صادر کرد
اعتراف مقام سابق صهیونیستی: قدرت نظامی ایران همچنان در اوج است
عملیات نصر علیه پایگاههای نوآتیم و تلنوف؛ سپاه: تجاوز دشمن به صنایع پتروشیمی پاسخ داده شد
آغاز ثبت‌نام مسکن استیجاری در 3 استان
وقوع حمله با سلاح سرد در قدس
اسرائیل از شناسایی یک شبکه جاسوسی ایرانی خبر داد
خوزستان به رنگ قرمز درآمد؛ هشدار جدی به ساکنان کارون و بهبهان
لیست رسمی تیم‌های مجاز ایران در آسیا اعلام شد؛ چه کسی جای سپاهان را گرفت؟
بازگشت نفت به اوج؛ برنت 96 دلاری شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 18 خرداد 1405+ جدول
ممنوعیت دریانوردی رژیم اسرائیل در دریای سرخ/تل‌آویو:یمن تنگه باب المندب را وارد درگیری کرد
هشدار؛ خلیج فارس در سواحل بوشهر طوفانی و مواج است
پیش بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه 18 خرداد 1405+ جدول
غافلگیری تهرانی‌ها با هوای خوب؛ پایتخت روی دورِ قابل قبول
اعلام شنیده شدن انفجارهای قوی در عربستان/منبع آگاه: کار ایران نبود
بدعت خطرناک در فوتبال؛ سیاسی‌سازی جام جهانی توسط کاخ سفید
پیش بینی قیمت دلار دوشنبه 18 خرداد 1405
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 18 خرداد 1405
اتفاقی که واشنگتن را لرزاند؛ سفر مخفیانه یا اتحاد آشکار شی و کیم
حمله نتانیاهو به ایران، چالش بزرگ ترامپ
مدل‌ هاروارد در مذاکرات هسته‌ای