×
بین الملل
شناسه خبر : 246164
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/28 ساعت 18:07
امضای توافق‌نامه دفاع استراتژیک مشترک بین عربستان و پاکستان

امضای توافق‌نامه دفاع استراتژیک مشترک بین عربستان و پاکستان

وزیر دفاع پاکستان در اظهاراتی جنجالی اعلام کرد که برنامه هسته‌ای این کشور در چارچوب توافق دفاعی با عربستان سعودی، در صورت نیاز در اختیار ریاض قرار خواهد گرفت. این توافق، فصل جدیدی در روابط نظامی دو کشور و منطقه ایجاد کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: «خواجه محمد آصف»، وزیر دفاع پاکستان تاکید کرد که توافق‌نامه دفاع مشترک بین پاکستان و پادشاهی عربستان سعودی برای عضویت سایر کشورهای عربی باز است.

وزیر دفاع پاکستان هرگونه هماهنگی قبلی با ایالات متحده درباره این توافق‌نامه را رد و تاکید کرد که کشورش از «هر آنچه در اختیار دارد» برای اجرای این توافق‌نامه، از جمله قدرت هسته‌ای، استفاده خواهد کرد.

وزیر دفاع پاکستان اظهار داشت که برنامه هسته‌ای کشورش در صورت لزوم، طبق توافق‌نامه دفاعی بین دو کشور، در اختیار عربستان سعودی قرار خواهد گرفت.

آصف گفت: «اجازه دهید این نکته را در مورد توانایی هسته‌ای پاکستان بیان کنم. این توانایی مدت‌ها پیش، زمانی که ما آزمایش‌هایی انجام دادیم، ایجاد شد. از آن زمان، ما نیروهای آموزش‌دیده‌ای در میدان نبرد داشته‌ایم.»

او گفت: «آنچه داریم و توانایی‌هایی که در اختیار داریم، مطابق با توافق‌نامه در اختیار (عربستان سعودی) قرار خواهد گرفت.»

آصف پس از بررسی قابلیت‌های «فوق‌العاده» پاکستان، به ویژه قابلیت‌های هسته‌ای آن، افزود: «همه این قابلیت‌ها مشمول توافق‌نامه دفاع مشترک با عربستان سعودی خواهند بود، اما امیدوارم کسی ما را آزمایش نکند.»

او همچنین شب گذشته در مصاحبه‌ای با کانال محلی جیو اظهار داشت که روابط نظامی کشورش با عربستان سعودی «جدید نیست، بلکه مدت‌هاست وجود داشته است.»

وی توضیح داد که نیروهای ارتش پاکستان در مقاطع مختلف نیروهای سعودی را آموزش داده‌اند، اما توافق‌نامه دفاع متقابل «کاملاً متفاوت است و آغاز فصل جدیدی را نشان می‌دهد که بر اساس آن، باید از خاک عربستان سعودی درست همانطور که پاکستان از خود دفاع می‌کند، دفاع شود و برعکس. این بدان معناست که عربستان سعودی، طبق این توافق‌نامه، موظف است در صورت هرگونه تجاوزی به پاکستان، همین کار را انجام دهد.»

وزیر پاکستانی همچنین فاش کرد که این توافق‌نامه برای سایر کشورهای عربی نیز قابل دسترسی است و بر لزوم ایجاد یک اتحاد اسلامی مشابه ناتو تأکید کرد.

در این زمینه، او گفت: «کشورهای اسلامی و عربی حق دارند از منطقه و حاکمیت آن دفاع کنند، همانطور که سایر کشورها این کار را می‌کنند. فکر نمی‌کنم کسی حق اعتراض به این موضوع را داشته باشد، زیرا ما اراده خود را داریم و مرزها و چارچوب‌های خود را می‌شناسیم.»

محمد آصف در پایان گفت: «این توافق علیه هیچ کشوری نبوده و به دنبال سلطه‌گری نیست، بلکه برای دفاع متقابل است. ما از خاک عربستان سعودی همانطور که از خاک خود دفاع می‌کنیم، دفاع خواهیم کرد و عربستان سعودی نیز همین کار را خواهد کرد.»

این اظهارات در حالی است که «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی و «شهباز شریف»، نخست وزیر پاکستان، عصر چهارشنبه در ریاض توافق‌نامه دفاع استراتژیک مشترک را امضا کردند که تصریح می‌کند: «هرگونه تجاوز به هر یک از دو کشور، تجاوز به هر دو کشور تلقی می‌شود.»


نظرات

آخرین اخبار
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به خرمشهر/شهادت 5نفر در میانه
واکنش شکیب شجره و الهام پاوه‌نژاد به حملات اخیر امریکا و اسرائیل
حیات سیاسی نتانیاهو به خون‌های جنگ علیه ایران گره خورده است
توصیه فرمانده نیروی زمینی ارتش به خانواده نظامیان آمریکایی
سفر زمینی به عراق برقرار است
قالیباف خطاب به فعالان بازارهای جهانی: فریب نخورید
نورویدئو| فرجام خطرناک امنیت فروشی آمریکا در خلیج فارس
خسارت جنگ به 115 هزار واحد غیرنظامی/ بیشترین تخریب در تهران
آمریکا به دلیل محاسبه غلط و تحریک اسرائیل وارد جنگ شد
هیچ اختلافی در داخل وجود ندارد
تعطیلی 4 بوستان تهران در روز طبیعت
ظریف: ترامپ به زودی می‌رود اما ایران همیشه می‌ماند
نامه نرگس آبیار به اعضای آکادمی اسکار: «سکوت خود را بشکنید»
ایران مصوبه اعدام اسرای فلسطینی را محکوم کرد
آخرین‌ وضعیت ترافیکی و جوی محورهای مواصلاتی کشور
صدور کیفرخواست برای 4 متهم پرونده موسسه قرض الحسنه روستای زرندین در نکا
لغو امتحانات هماهنگ کشوری متوسطه اول/آغاز امتحانات از 9 خرداد
دستور نتانیاهو به ارتش برای تخریب منازل در جنوب لبنان
تایلند ادعا کرد با ایران برای عبور نفتکش‌ از هرمز به توافق رسیده
هیچ‌کس نمی‌داند چه در سر ترامپ می‌گذرد
آمریکا مذاکره را به تهدید نظامی گرینلند ترجیح داد
محدود کردن عرضه سوخت در جایگاه‌های اندونزی
بدرقه اهالی پایتخت با شهیدان تنگسیری و اسحاقی+ فیلم
کاهش بیش از 7 میلیون بشکه تولید روزانه نفت اوپک
آماده‌باش شهرداری تهران برای بازسازی مناطق آسیب‌دیده
پیام وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
حملات پهپادی ارتش به محل استقرار هواپیماهای آواکس و سوخت رسان و پایگاه‌های آمریکا
واردات گاز طبیعی مایع کشورهای آسیایی از خلیج فارس به کمترین میزان در 6 سال گذشته رسید
انهدام پهپاد دشمن توسط سامانه پدافندی غرب کشور
عضو مستعفی دولت آمریکا: اول باید اسرائیل را مهار کنیم
واکنش سینا حجازی نسبت به شهادت دانش‌آموزان میناب
اخراج کارگران از شرکت‌های انگلیس به دلیل گرانی انرژی
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
اجرای موج 89 عملیات وعده صادق 4/ شلیک بیش از 100 موشک سنگین و پهپاد تهاجمی و 200 راکت
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق با احتمال تگرگ در شمال تهران
سفرهای زمینی عتبات در جریان است
روسیه: جای تعجب نیست که ایران می خواهد از ان‌پی‌تی خارج شود
پاسخ رهبر معظم انقلاب به پیام تسلیت و بیعت دبیرکل حزب الله لبنان
خسارت 200 میلیارد دلاری جنگ ایران به کشورهای عربی خلیج فارس
قیمت بنزین و گازوئیل در امارات 30 تا 70 درصد افزایش یافت
محکومیت سفارت روسیه در حملات نزدیک کلیسای ارتدکس در تهران
سپاه: ملت ایران با رأی قاطع خود به جمهوری اسلامی، مسیر عزت، استقلال و پیشرفت را برگزید
حافظیه همچنان پرمخاطب‌ترین مقصد گردشگری در یازدهمین روز نوروز
خلیج فارس و سواحل استان بوشهر تا پایان هفته مواج است
استامر بار دیگر تاکید کرد: جنگ در خاورمیانه جنگ ما نیست
حنظله اطلاعات ایران‌وایر را منتشر کرد
طرح اعطای تسهیلات 20 میلیون تومانی به بازنشستگان+ جزئیات
سری جدید «شام ایرانی» منتشر شد
پیام استاندار تهران به مناسبت 12 فروردین