×
بین الملل
شناسه خبر : 246164
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/28 ساعت 18:07
امضای توافق‌نامه دفاع استراتژیک مشترک بین عربستان و پاکستان

امضای توافق‌نامه دفاع استراتژیک مشترک بین عربستان و پاکستان

وزیر دفاع پاکستان در اظهاراتی جنجالی اعلام کرد که برنامه هسته‌ای این کشور در چارچوب توافق دفاعی با عربستان سعودی، در صورت نیاز در اختیار ریاض قرار خواهد گرفت. این توافق، فصل جدیدی در روابط نظامی دو کشور و منطقه ایجاد کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: «خواجه محمد آصف»، وزیر دفاع پاکستان تاکید کرد که توافق‌نامه دفاع مشترک بین پاکستان و پادشاهی عربستان سعودی برای عضویت سایر کشورهای عربی باز است.

وزیر دفاع پاکستان هرگونه هماهنگی قبلی با ایالات متحده درباره این توافق‌نامه را رد و تاکید کرد که کشورش از «هر آنچه در اختیار دارد» برای اجرای این توافق‌نامه، از جمله قدرت هسته‌ای، استفاده خواهد کرد.

وزیر دفاع پاکستان اظهار داشت که برنامه هسته‌ای کشورش در صورت لزوم، طبق توافق‌نامه دفاعی بین دو کشور، در اختیار عربستان سعودی قرار خواهد گرفت.

آصف گفت: «اجازه دهید این نکته را در مورد توانایی هسته‌ای پاکستان بیان کنم. این توانایی مدت‌ها پیش، زمانی که ما آزمایش‌هایی انجام دادیم، ایجاد شد. از آن زمان، ما نیروهای آموزش‌دیده‌ای در میدان نبرد داشته‌ایم.»

او گفت: «آنچه داریم و توانایی‌هایی که در اختیار داریم، مطابق با توافق‌نامه در اختیار (عربستان سعودی) قرار خواهد گرفت.»

آصف پس از بررسی قابلیت‌های «فوق‌العاده» پاکستان، به ویژه قابلیت‌های هسته‌ای آن، افزود: «همه این قابلیت‌ها مشمول توافق‌نامه دفاع مشترک با عربستان سعودی خواهند بود، اما امیدوارم کسی ما را آزمایش نکند.»

او همچنین شب گذشته در مصاحبه‌ای با کانال محلی جیو اظهار داشت که روابط نظامی کشورش با عربستان سعودی «جدید نیست، بلکه مدت‌هاست وجود داشته است.»

وی توضیح داد که نیروهای ارتش پاکستان در مقاطع مختلف نیروهای سعودی را آموزش داده‌اند، اما توافق‌نامه دفاع متقابل «کاملاً متفاوت است و آغاز فصل جدیدی را نشان می‌دهد که بر اساس آن، باید از خاک عربستان سعودی درست همانطور که پاکستان از خود دفاع می‌کند، دفاع شود و برعکس. این بدان معناست که عربستان سعودی، طبق این توافق‌نامه، موظف است در صورت هرگونه تجاوزی به پاکستان، همین کار را انجام دهد.»

وزیر پاکستانی همچنین فاش کرد که این توافق‌نامه برای سایر کشورهای عربی نیز قابل دسترسی است و بر لزوم ایجاد یک اتحاد اسلامی مشابه ناتو تأکید کرد.

در این زمینه، او گفت: «کشورهای اسلامی و عربی حق دارند از منطقه و حاکمیت آن دفاع کنند، همانطور که سایر کشورها این کار را می‌کنند. فکر نمی‌کنم کسی حق اعتراض به این موضوع را داشته باشد، زیرا ما اراده خود را داریم و مرزها و چارچوب‌های خود را می‌شناسیم.»

محمد آصف در پایان گفت: «این توافق علیه هیچ کشوری نبوده و به دنبال سلطه‌گری نیست، بلکه برای دفاع متقابل است. ما از خاک عربستان سعودی همانطور که از خاک خود دفاع می‌کنیم، دفاع خواهیم کرد و عربستان سعودی نیز همین کار را خواهد کرد.»

این اظهارات در حالی است که «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی و «شهباز شریف»، نخست وزیر پاکستان، عصر چهارشنبه در ریاض توافق‌نامه دفاع استراتژیک مشترک را امضا کردند که تصریح می‌کند: «هرگونه تجاوز به هر یک از دو کشور، تجاوز به هر دو کشور تلقی می‌شود.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کشف شبه‌ذره‌ ضد الکتریسیته
آمریکا: توطئه بزرگ تروریستی مرتبط با داعش در میشیگان خنثی شد
با وجود ناراحتی، روانخواه استعفا نداده است؛ ملاقات سرنوشت‌ساز سرمربی تیم امید با تاج
درخواست انگلیس برای گشایش همه گذرگاه‌های غزه
ساعت مدارس و ادارات 6 شهرستان خوزستان به‌دلیل آلودگی هوا تغییر کرد
بیرانوند بازیکن برتر دیدار تراکتور-الشرطه شد
تعطیلی مدارس برخی شهرهای هرمزگان فردا سه‌شنبه
انجام دو مرحله از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
تاکید گوترش در دیدار با نخست وزیر قطر، بر تشکیل کشور فلسطین
زاخارووا: ایتالیا به‌طور کامل فرو می‌پاشد
مسکو و پکن؛ از تقویت همکاری راهبردی تا کاهش سهم دلار در مبادلات دوجانبه
غفوری: برای حضور در استقلال هزاران بار شکرگزارم
جزئیات تمهیدات ترافیکی پلیس همزمان با راهپیمایی 13 آبان+فیلم
«داریوش ارجمند» خادم افتخاری مسجد جمکران شد
حمله پهپادی نیروهای پشتیبانی سریع به شمال دارفور کشته و زخمی برجای گذاشت
السودانی: گروه‌های مسلح فقط با خروج آمریکا خلع سلاح می‌شوند
ترامپ: ارسال موشک‌های تاماهاک به اوکراین فعلا منتفی است
سوئیس: شرایط لازم برای به ‌رسمیت شناختن کشور فلسطین هنوز فراهم نشده است
ائتلاف احزاب لبنان: قانون اعدام اسرای فلسطینی هرگز مقاومت را متوقف نخواهد کرد
رئیس ستاد راهبری اصلاح نظام بنگاه‌داری صندوق‌های بازنشستگی منصوب شد
رونالدو: مسی بهتر از من نیست
فیدان: فلسطینی‌ها باید به دست خودشان اداره شوند
مواد مخدر؛ بهانه آمریکا برای «ماموریت نظامی جدید» در مکزیک
تراکتور 1-0 الشرطه ؛گام بلند تراکتور برای صعود به مرحله حذفی+ جدول لیگ نخبگان
ایران، امپراتوری بی‌رقیب طلای سرخ
پیشروی تانک‌های رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
عون: لبنان ناگزیر به انتخاب گفتگو با دشمن است
ارتش پاکستان: به آمریکا برای حمله به افغانستان مجوز نداده ایم
زمان اولین آزمایش‌های هسته‌ای آمریکا مشخص شد
ثبت رکورد جدید در تولید گاز از پارس جنوبی
چرا پرسپولیس از باشگاه شمس آذر شکایت کرد
ترامپ برای آتش‌بس در سودان هم طرح ارائه داد
برای رویارویی با الوحدات؛ استقلال راهی اردن شد
کیفیت هوا در کرج خطرناک شد
تمامی مدارس منطقه سیستان غیر حضوری شد
نورنما | 13آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و روز دانش‌آموز گرامی‌باد
عارف: اقدامات ضربتی برای کاهش مصرف را از همین امروز شروع کنیم
فیک‌نیوزها والقای جنگ قریب‌الوقوع برای ایران/ماجرای هشدارامریکا و سخن وزیر دفاع عراق چیست؟
بلومبرگ: انگلیس موشک‌های بیشتری را برای اوکراین ارسال کرد
گسل البرز–مارمول و زلزله مزار شریف به روایت استاد زلزله‌شناسی
بازی جدید واشنگتن - تل‌آویو در بزنگاه انتخابات عراق
ارتش رژیم صهیونیستی محور «فیلادلفیا» را بست
یک مربی به کادر فنی استقلال اضافه شد
شهادت یک نفر در حمله پهپادی جدید اسرائیلی به جنوب لبنان
ساخت «پایتخت 8» قطعی است
بیانیه دادستان دیوان بین‌المللی کیفری درباره جنایات شبه نظامیان سودان
وقتی که دوربین روشن بود اما انسانیت خاموش ماند!
چین با همکاری روسیه نیروگاه اتمی می سازد
بی رحمی دوباره در جام حذفی؛ استقلال در مسیر خلخال، پرسپولیس در گردنه آتش تبریز
جنبش جهاد اسلامی: قانونی کردن اعدام اسیران فلسطینی «جنایت جنگی» است
X
آگهی تبلیغاتی