×
اقتصادی
شناسه خبر : 246141
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/28 ساعت 15:37
بازبینی دهک‌بندی یارانه‌ها؛ احتمال تغییر دهک برخی خانوارها در این ماه

بازبینی دهک‌بندی یارانه‌ها؛ احتمال تغییر دهک برخی خانوارها در این ماه

دهک‌بندی یارانه‌ها براساس درآمد و دارایی‌های خانوار، هر شش ماه یک بار مورد بازبینی قرار می‌گیرد که در شهریور نیز این اتفاق رخ خواهد داد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: طرح اختصاص یارانه خانواده‌های پردرآمد به اقشار پایین هم اکنون توسط دولت در حال اجراست و از ابتدای امسال تا کنون از محل حذف یارانه پول‌دارها چهار مرحله کالابرگ به دهک‌های پایین اختصاص یافته است.

در هفته‌های اخیر با اختصاص ۲۷ هزار میلیارد تومان از سوی سازمان برنامه و بودجه به هر نفر از اقشار اول تا سوم ۵۰۰ هزار تومان کالابرگ تعلق گرفت.

یارانه‌های پنهان و آشکار اقتصاد ایران به قدری زیاد است که به گفته حسن نوروزی - مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها - رقم آن از کل بودجه سالانه کشور بیشتر است.

بر این اساس، مجلس و دولت قصد دارند بخشی از یارانه‌ها را به شکل هدفمند به اقشار پایین اختصاص دهند.

مطابق بند (پ) تبصره (۱۳) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، دولت مکلف است از محل منابع حاصل از حذف یارانه نقدی دهک‌های هشتم، نهم و دهم، ماده ۴۵ قانون مالیات بر ارزش افزوده و بازنگری در سیاست‌های حمایتی، حداقل مبلغ  ۴۰ هزار میلیارد تومان را به عنوان بسته حمایت از معیشت محرومان اختصاص دهد.

این منابع صرف حمایت از خانوارها و اقشار نیازمند، از جمله خانوارهای دچار فقر شدید که تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند و همچنین افزایش اعتبار کالابرگ برای خانوارهای تحت پوشش و دهک‌های پایین درآمدی خواهد شد.

یارانه نقدی ماهیانه به دو گروه شامل دهک‌های یک تا سه به مبلغ هر نفر ۴۰۰ هار تومان و همچنین دهک‌های چهار تا ۹ به ازای هر نفر ۳۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود. دهک یک تا سه حدود ۲۸ میلیون نفر و دهک‌های چهار تا ۹ حدود ۴۷ میلیون نفر هستند که ماه گذشته ۲۵.۵ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی به این افراد پرداخت شده است.  مردادماه سال جاری، حدود ۷۷ میلیون نفر یارانه دریافت کرده‌اند.

مرداد امسال یارانه سه میلیون نفر قطع شد، اما هنوز حذف دهک‌های هشت و ۹ آغاز نشده و افراد حذف شده در انتهای صدک از دهک‌های هشت و ۹ قرار داشته‌اند که به دهک ۱۰ سرریز شده و یارانه آنها قطع شده است. مرداد ۱۴۰۴ یارانه نقدی به ۴۶ میلیون و ۵۷۶ هزار و ۳۳۱ نفر از دهک مذکور اختصاص یافت. این عدد در تیر ماه ۴۹ میلیون و ۶۴۲ هزار و ۶۶۵ نفر بود که اعداد و ارقام از حذف یارانه سه میلیون و ۶۶ هزار و ۳۳۴ نفر از دهک‌های چهارم تا نهم حکایت دارد.

دهک‌بندی یارانه‌ها بر اساس درآمد و دارایی‌های خانوار هر شش ماه یک بار مورد بازبینی قرار می‌گیرد که در شهریور نیز این اتفاق رخ خواهد داد. بر این اساس، احتمالا در ماه جاری نیز یارانه برخی دهک‌های هشت تا ۱۰  حذف خواهد شد. دولت مکلف است تا پایان امسال یارانه تمامی خانوارهای واقع در دهک‌های هشت تا ۱۰ را حذف و به بخش‌هایی مثل کالابرگ و مستمری مددجویان دستگاه‌های حمایتی اختصاص دهد.


نظرات

آخرین اخبار
پارلمان انگلیس: جنگ ایران تورم انگلیس را بالا برد
توقیف محموله 60 هزار لیتری گازوئیل قاچاق در خوزستان
نبرد نفتی بغداد و ریاض
انفجارهای مرگبار در حسکه و لاذقیه سوریه
آماده‌باش اتوبوسرانی تهران برای ماه مهر و مدرسه
جزییات توقیف کامیون کشنده با راننده 13 ساله در آزادراه قم- کاشان
افتتاح نیروگاه گازی جدید در گلستان؛ شبکه برق تقویت می شود
نتایج آزمون دانشجومعلم ها اواخر شهریور اعلام می شود
«آژانس دوستی» برمی‌گردد
سیدحسن خمینی: ققنوس‌وار از خاکسترها بلند می‌شویم
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا شنبه 7 شهریور+ لینک
تغییر بزرگ در اندروید؛ برنامه‌ها مجبورند حافظه کمتری مصرف کنند
کارشناس عرب: ایران ترامپ را کلافه کرده است
دیپلمات موریتانیایی سکاندار سازمان همکاری اسلامی شد
شطرنج و پوکر در برابر محاصره؛ معادله‌ای که واشنگتن حساب نکرده است
اولین کتاب نویسنده 70 ساله، پرفروش شد
دستگیری 30 لیدر آشوب دی ماه در استان مرکزی
خیز بلند آمریکا برای تصاحب 17میدان نفتی ونزوئلا
قطعی برق کرمان فردا شنبه 7 شهریور + لینک خاموشی
5 تصادف فوتی پایتخت در یک هفته
میوه و سبزی از کالابرگ حذف نشده است
کشورها از اجرای تحریم‌های یکجانبه آمریکا خودداری کنند
ترکیب احتمالی استقلال مقابل فولاد در بازی امشب جمعه 6 شهریور
مرگ تلخ 2 موتورسوار در برخورد با کامیون
آتش به جان 5هکتار علفزار لاکان رشت افتاد
در منطقه‌ای که ما نفت نفروشیم کسی نفت نخواهد فروخت
واکنش تند غریب‌آبادی به تکرار توهم ترامپ درباره تنگه هرمز
پایان تلخ «فاتح تکه» در ترابزون؛ شکست سنگین در لیگ اروپا
پیش بینی بورس فردا شنبه 7 شهریور
کالابرگ فقط به فروشگاه‌های زنجیره‌ای محدود نمی‌شود
جمعیت یوزهای توران به 27قلاده رسید
زنان والیبال ایران تاریخ‌ساز شدند
سی‌ان‌ان: جنگ ترامپ با ایران از کنترل خارج شده است
خزانه مالی ارتش اسرائیل خالی است
شکست رویای پیروزی سریع ترامپ در ایران
برنامه بازی‌های لیگ برتر امروز جمعه 6 شهریور؛ ساعت بازی استقلال، تراکتور و سپاهان+جدول لیگ
فولاد - استقلال؛ خیز آبی‌ها برای حفظ صدرنشینی در فولاد آرنا
تیم ملی بسکتبال ایران مقابل نیوزیلند شکست خورد
گام جدید قوه قضاییه برای صیانت از حقوق ایرانیان خارج از کشور
احتمال شنیده شدن صدای انفجار کنترل‌شده در چابهار
اوایل پاییز امسال پربارش نیست
چین: دیپلماسی تنها راه حل بحران ایران و آمریکاست
پادشاه 89 ساله نروژ درگذشت
ایران با قربانیان حادثه سیل در نپال ابراز همدردی کرد
حمله اسرائیل به حومه دمشق؛ورود اشغالگران به القنیطره
سیل مرگبار در نپال ؛ 469کشته و 1500مفقودی
آغاز اردوی امیدهای فوتبال ایران از فردا
43پرونده‌ تراستی در چنگ قانون
ترامپ به دنبال مهار قیمت بنزین پیش از انتخابات
برنامه قطعی برق همدان امروز جمعه 6 شهریور + لینک خاموشی