×
سیاسی
شناسه خبر : 246135
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/28 ساعت 15:25

غریب آبادی:

آمادگی ایران برای مواجهه با هر سناریویی

معاون وزیر خارجه ایران با اشاره به اقدامات اخیر اروپایی‌ها درباره اسنپ‌بک، گفت: ایران نشان داده که برای مواجهه با هر سناریویی آمادگی دارد و رفتار، سیاست‌ها و اقدامات خود را متناسب با اقدامات طرف‌های مقابل تنظیم خواهد کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: «کاظم غریب‌آبادی» معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در آستانه رأی‌گیری درباره قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی (بریتانیا، فرانسه و آلمان) درباره مکانیسم ماشه در شورای امنیت سازمان ملل، به شدت از رویکرد سیاسی و زیاده‌خواهانه این کشورها انتقاد کرد و نسبت به پیامدهای این اقدام هشدار داد.

غریب‌آبادی روز جمعه در گفت‌وگویی با صداوسیما اظهار داشت: «ما با تعدادی از کشورها مواجه هستیم که رفتارهای کاملاً سیاسی و زیاده‌خواهانه دارند. همان‌گونه که می‌دانید، تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران به‌صورت غیرقانونی و برخلاف حقوق بین‌الملل مورد تجاوز آشکار قرار گرفته و عملاً در حال حاضر فعالیت‌های غنی‌سازی نداریم. وقتی فعالیتی وجود ندارد، اسنپ‌بک به بهانه عدم اجرای تعهدات هسته‌ای ایران اصولاً موضوعیت ندارد و بی‌معناست.»

وی با تأکید بر فقدان وجاهت حقوقی مکانیسم ماشه، افزود: «خود کشورهای اروپایی به تعهدات برجامی‌شان در قبال ایران به هیچ‌وجه عمل نکرده‌اند و حالا در یک اقدام سیاسی، با سوءاستفاده از سازوکار شورای امنیت، به دنبال این اقدام هستند. این قطعنامه، در صورت مطرح شدن و طی مراحل در شورای امنیت، به این معنا نیست که تحریم‌های خاتمه‌یافته شورای امنیت بلافاصله بازمی‌گردد، بلکه هفت تا هشت روز زمان خواهد برد. اما آثار روانی این اقدام از همین حالا باید مدنظر دستگاه‌های ذی‌ربط قرار گیرد و مدیریت شود.»

غریب‌آبادی با اشاره به اینکه تحریم‌های گذشته «ظالمانه‌ترین و گسترده‌ترین تحریم‌های یک‌جانبه» بوده‌اند، هشدار داد: «آثار روانی چنین اقدامی احتمالاً بالا خواهد بود و دستگاه‌های مسئول باید از هم‌اکنون برای مدیریت آن برنامه‌ریزی کنند تا کشورهای غربی با این اقدامات، عملیات روانی خود را بر جامعه داخلی ما تحمیل نکنند.»

معاون وزیر خارجه ایران همچنین به تلاش‌های دیپلماتیک تهران اشاره کرد و گفت: «جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور خارجه تمام تلاش خود را برای باز نگه داشتن مسیر دیپلماسی و مذاکرات انجام داده‌اند. ما حتی تفاهمی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در قاهره داشتیم که مورد استقبال قرار گرفت، اما کشورهای اروپایی به این تفاهم که خودشان آن را مثبت ارزیابی کرده بودند، هیچ توجهی ندارند. این نشان‌دهنده رفتار کاملاً سیاسی این کشورهاست.»

وی افزود: «اروپایی‌ها مدعی‌اند که خواستار همکاری ایران با آژانس هستند، اما وقتی این همکاری و تفاهم روی میز است، به آن بی‌توجهی می‌کنند. این نشان می‌دهد که صحبت‌هایشان درباره مذاکره و دیپلماسی صرفاً شعار است. متأسفانه این کشورها کاملاً وابسته به آمریکا هستند و استقلال عمل ندارند.»

غریب‌آبادی در پایان تأکید کرد: «اقداماتی مانند تفاهم با آژانس، راهکارهای دیپلماتیک برای جلوگیری از اسنپ‌بک هستند و نباید از سوی اروپایی‌ها به‌عنوان ضعف ایران تلقی شوند. جمهوری اسلامی ایران نشان داده که برای مواجهه با هر سناریویی آمادگی دارد و رفتار، سیاست‌ها و اقدامات خود را متناسب با اقدامات طرف‌های مقابل تنظیم خواهد کرد.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اسرائیل به جنوب لبنان مجدد حمله پهپادی کرد+فیلم
پرسپولیس(0)-چادرملو(0) | نبردی برای صدرنشینی + ترکیب دو تیم مشخص شد
عکس های منتخب حیات وحش هفته
عامل بمب‌گذاری در سفارت ایران در لبنان به هلاکت رسید
قطعنامه تمدید لغو تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران رأی نیاورد
رسیدگی به پرونده «کلثوم اکبری» پایان یافت
کویت هم نتوانست در هندبال جلوی ایران را بگیرد
امضای توافق‌نامه دفاع استراتژیک مشترک بین عربستان و پاکستان
مخبر: تحریم‌های فعلی آمریکا از برجام فراتر رفته‌اند
صادرات غیرنفتی در دولت چهاردهم 12 درصد رشد کرد
راهپیمایی میلیونی مردم یمن در صنعا در حمایت از غزه
آخرین آمار تعداد شهدای جنگ غزه
گفتگوی تلفنی ترامپ و جین‌پینگ درباره تنش‌های تجاری بین واشنگتن و پکن
اولین اظهارنظر وزیر سعودی پس از انعقاد توافقنامه دفاعی با پاکستان
وضعیت عجیب چمن ورزشگاه تختی قبل از بازی چادرملو-پرسپولیس+فیلم
حمله پهپادی به مسجدی در سودان +آمار کشته شدگان
توصیه چین به آمریکا و انگلیس درباره آینده افغانستان
پیشنهاد کواکبیان به پزشکیان: با ترامپ ملاقات کنید
زمان نام‌نویسی بیمه تکمیلی صندوق اعتباری هنر تمدید شد
مردی که دو سال کرونا را در بدنش پرورش داد
اتهام نتانیاهو به بن گویر درباره افشای اطلاعات کابینه
آتش‌سوزی بزرگ در یک انبار رنگ در روسیه+فیلم
سخنگوی کمیسیون اروپا: پیشنهاد نوزدهمین دور تحریم‌ها علیه روسیه آماده شد
ورود گشتی صهیونیست به حومه درعا در سوریه
تیم ملی بسکتبال دختران با هند مساوی کرد/ سهمیه دیویژن A از دست رفت
اتحادیه جهانی کشتی پیروزی ساروی را تحسین کرد + فیلم
علی احمدی وفا اولین فرنگی‌کار ایرانی حذف شد
طلسم‌شکنی یا تثبیت صدرنشینی؟ فولاد و خیبر در اهواز
کاهش منابع آبی و فرونشست زمین، هشدار جدی برای کشور
بازبینی دهک‌بندی یارانه‌ها؛ احتمال تغییر دهک برخی خانوارها در این ماه
گفت‌وگوی عراقچی و همتای کره‌ای درباره پیش‌نویس قطعنامه لغو تحریم‌ها
عرشیا به‌نژاد دومین پاسور برتر مرحله مقدماتی جهان شد
آمادگی ایران برای مواجهه با هر سناریویی
هوای تهران خنک‌تر می‌شود؛ احتمال رگبار باران در مناطق کوهستانی
علت حادثه آتش‌سوزی در سبزوار مشخص شد
ساروی به یک چهارم نهایی رسید
جدول نرخ‌های جدید سود بانکی منتشر شد
سهم حمل‌ونقل ریلی در جابه‌جایی بار افزایش یافت
هشدار خطیب‌زاده نسبت به سوءاستفاده اروپا از مکانیسم ماشه
فرار 14 ساله زندانی حبس ابد با صحنه‌سازی مرگ
یونیفل حملات اسرائیل به جنوب لبنان را محکوم کرد
فردا آخرین فرصت ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری
افغانستان اظهارات ترامپ درباره پایگاه بگرام را رد کرد
آتش‌سوزی مجتمع مسکونی 10 واحدی در مرزداران تهران
دانشجویان علوم پزشکی تهران 15 مدال و 6 دیپلم افتخار کسب کردند
ضرورت تصویب قانون جامع زغال‌سنگ برای تضمین امنیت شغلی معدن‌کاران
700 هزار نظامی روسیه در میدان جنگ اوکراین هستند
افزایش آوارگان فلسطینی به 400 هزار نفر؛ نیروهای مصر آماده مقابله با اسرائیل
فروش نفت تحت تاثیر مکانیسم ماشه قرار نمی‌گیرد
امام جمعه موقت تهران: حفظ عفاف مسئولیت اجتماعی مومنان است
X
آگهی تبلیغاتی