×
اقتصادی
شناسه خبر : 246109
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/28 ساعت 13:35
فروش نفت تحت تاثیر مکانیسم ماشه قرار نمی‌گیرد

فروش نفت تحت تاثیر مکانیسم ماشه قرار نمی‌گیرد

معاون ارزی اسبق بانک مرکزی گفت: آنچه این روزها به نوسان نرخ دلار دامن زده، بیش از هر موردی ریشه در انتظارات تورمی و فضای روانی ناشی از اخبار مربوط به مکانیسم ماشه دارد؛ بنابراین افزایش نرخ ارز را نمی‌توان ناشی از کمبود عرضه یا افزایش تقاضا دانست، بلکه باید آن را بازتابی از فضای هیجانی بازار و نگرانی‌های عمومی تلقی کرد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: سید کمال سیدعلی، کارشناس پولی و ارزی، با اشاره به موضوع مکانیسم ماشه اظهار کرد: تحریم‌های آمریکا تاکنون به قدری طاقت‌فرسا و شدید بوده است که اجرایی شدن یا نشدن مکانیسم ماشه اتفاق خاصی را در اقتصاد ایران رقم نمی‌زند.

وی ادامه داد: البته که به‌طور قطع اولویت دستگاه دیپلماسی کشور باید حل موضوع مکانیسم ماشه از طرق گفت‌وگو و مذاکره باشد، اما مادامی که بتوانیم نفت کشور را بفروشیم که درحال حاضر این موضوع به خوبی درحال انجام است، فعال شدن مکانیسم ماشه بی‌اثر خواهد بود.

معاون ارزی اسبق بانک مرکزی یادآور شد: طی یک ماهه اخیر جنبه روانی مکانیسم ماشه پررنگ‌تر بوده است. تا جایی که دیدیم پس از زمزمه‌ها درباره فعال شدن آن قیمت دلار افزایش پیدا کرد؛ اما با اخبار مثبت از مذاکره با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و پس از اینکه هیجانات روانی اسنپ بک تا حدودی تخلیه شد، قیمت دلار نیز روند کاهشی به خود گرفت.

سیدعلی تاکید کرد: در شرایط کنونی، تقاضای واقعی چندانی در بازار وجود ندارد و نیازهای ارزی کشور همانند گذشته در بازار رسمی تامین می‌شود.

این کارشناس پولی و ارزی اظهار کرد: آنچه این روزها به نوسان نرخ دلار دامن زده، بیش از هر موردی ریشه در انتظارات تورمی و فضای روانی ناشی از اخبار مربوط به مکانیسم ماشه دارد؛ بنابراین افزایش نرخ ارز را نمی‌توان ناشی از کمبود عرضه یا افزایش تقاضا دانست، بلکه باید آن را بازتابی از فضای هیجانی بازار و نگرانی‌های عمومی تلقی کرد.

سیدعلی افزود: اگر درآمد حاصل از صادرات به‌ ویژه برای بخش خصوصی طبق روال عادی وجود داشته باشد و منابع ارزی به خوبی مدیریت شود و در فروش نفت نیز به خوبی عمل کنیم، مکانیسم ماشه مشکل خاصی ایجاد نخواهد کرد.

وی با اشاره به برخی زمزمه‌ها مبنی بر تک نرخی شدن ارز در شرایط کنونی کشور گفت: در شرایطی که اقتصاد ایران درگیر تحریم‌های غرب است و با ناترازی‌های جدی در انرژی و فشار هزینه خانوارها روبه‌رو است، اجرای سیاست تک‌نرخی می‌تواند تبعات تورمی قابل توجهی داشته باشد.

معاون ارزی اسبق بانک مرکزی تاکید کرد: امروز بیش از هر عاملی نیاز به مدیریت محتاطانه و پرهیز از تصمیمات شتاب‌زده احساس می‌شود تا دستاوردهای اخیر در کنترل انتظارات و آرام‌سازی بازار ارز در شرایط خطیر جنگ اقتصادی حفظ شود.

سیدعلی یادآور شد: چند نرخی بودن ارز مانند چند نرخی بودن قیمت بنزین، در شرایط کنونی به کنترل قیمت‌ها به‌ویژه کالاهای اساسی کمک می‌کند و آرامش روانی و اقتصادی خانوارها را به همراه دارد؛ بنابراین لازم است در شرایط کنونی، اجرای سیاست تثبیت نرخ ارز همچنان ادامه پیدا کند.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
تداوم حملات کوبنده نیروهای مسلح ایران به پایگاههای آمریکا؛ بیانیه مهم نیروی دریایی سپاه
پرداخت سود سپرده‌های بانکی با رفع اختلال‌
جزئیات جدید بیمه سلامت/ کدام دهک ها رایگان شدند؟+ اعلام نرخ سایر دهک‌ها
از بین‌الحرمین تاصحن رضوی؛ آغاز مراسم بدرقه «رهبر شهید»؛ ظرفیت حرم مطهر رضوی تکمیل شد
این آمار فقط یک عدد نیست؛ یک هشدار است
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز پنجشنبه 18 تیر 1405 | شوک بزرگ به استقلال
نخست‌وزیر عراق: پس از پایان مهلت، سلاح در اختیار دولت خواهد بود
اصابت 10موشک بالستیک به مرکز فرماندهی کنترل دشمن در غرب آسیا
جنگنده اف-16 آمریکایی در آتش سوخت
تحلیلگر هندی: ادعای التماس ایران برای توافق، روایت‌سازی ترامپ است
توافق آلمان و آمریکا برای استقرار موشک‌های تاماهاوک
سرلشکر عبداللهی: قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد
پرداخت حقوق خانواده شهدای جنگ رمضان ابلاغ شد
رایزنی ایران با 4 کشور برای توسعه هوش مصنوعی
افشای کشتار خانواده‌های لبنانی توسط رژیم صهیونیستی
توطئه‌های دشمن در شمال‌غرب و جنوب‌شرق کشور خنثی‌ شدند
جزئیات اصلاح نحوه محاسبه فوق‌العاده خاص حقوق کارمندان
افزایش دمای هوا در همدان
بیانیه مهم نیروی دریایی سپاه درباره تنگه هرمز
«تفنگ پدری» با صدای پرواز همای منتشر شد+فیلم
توقف فعالیت 5 ایستگاه مترو مشهد به دلیل ازدحام عزاداران
رسانه‌های صهیونیستی: نتانیاهو به پایان سیاسی خود نزدیک می‌شود
واکنش کولینا به جنجال داوری در بازی آرژانتین و مصر
فاجعه در ایلام؛ جان‌باختن دو مادر در «بیمارستان کوثر»
رایزنی قطر با عربستان، ترکیه و امارات درباره تحولات منطقه
قالیباف: خروش مردم عراق، «اعلامیه خونخواهی» و مهر تأیید بر راه رهبر شهید بود
قیمت طلا و سکه امروز پنج شنبه 18 تیر 1405+ جدول
تأکید روسیه و کشورهای ساحل بر گسترش همکاری‌های امنیتی
چرا آرژانتین برای مسی «جان» می‌دهد و پرتغال رونالدو را «طرد» کرد؟
توانیر: امسال خاموشی ناشی از کمبود برق نداشتیم
اسموتریچ: اردوغان فردی بسیار خطرناک است
اختصاص 11 پرواز فوق‌العاده شیراز ـ مشهد برای مراسم تشییع
آلمان اظهارات ترامپ علیه اعضای ناتو را تحریک‌آمیز خواند
بیانیه وزارت خارجه درباره حملات آمریکا؛ تهران بر دفاع از امنیت ملی تأکید کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنج شنبه 18 تیر 1405
شرایط ثبت‌نام خودروی کوییک GX-L اعلام شد + لینک ثبت نام
یارانه نقدی تیرماه 1405چه زمانی واریز می شود + جزییات
جنایت در تبریز؛ وقتی کل کل‌های اینستاگرامی به «چاقوکشی» ختم می‌شود
کربلا در تسخیرِ اشک و حماسه؛ وداعِ 4 میلیونی با «رهبر شهید» تاریخ‌ساز شد
گنجی که بی‌صدا مرزهای جهان را فتح کرد
درباره تنگه‌ای که تفاهم میان ایران و آمریکا را به چالش کشید
جزئیات دریافت کارت آزمون ترمیم سابقه تحصیلی
عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز تقریباً به صفر رسید
محدودیت تردد در جاده چالوس و آزادراه تهران - شمال
مستندسازی مسیر تشییع رهبر شهید از تهران تا مشهد
حسین؛ حماسه جاودان انسان
آماده‌باش 4 هزار اتوبوس برای جابه‌جایی زائران تشییع رهبر شهید
زلزله‌ای که «دیوار تحریم» را لرزاند؛ فراخوان جهانی برای نجات ونزوئلا
پالتیکو: اروپا پس از تحولات ایران دیگر نمی‌تواند به آمریکا تکیه کند
ناکامی جدید منچستریونایتد؛ شوامنی در آستانه تمدید با رئال مادرید