×
بین الملل
شناسه خبر : 246045
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/28 ساعت 08:41
مهندسی ترس؛ روایت سازی موساد در اوج بحران امنیتی

نورنیوز بررسی می‌کند؛

مهندسی ترس؛ روایت سازی موساد در اوج بحران امنیتی

رئیس موساد اخیراً مدعی شد که «تهران را زیر نظر دارد» و می‌تواند تهدیدها را خنثی کند. اما واقعیت‌های میدانی، از شکست‌های اطلاعاتی تا فشارهای جهانی، نشان می‌دهد این اظهارات بیش از آنکه بر قدرت عملیاتی استوار باشد، تلاشی روانی برای پوشاندن بحران هایی است که بقای رژیم صهیونیستی تهدید می کند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: از ابتدای شکل‌گیری، موساد همواره تلاش کرده با بزرگ‌نمایی توان خود، نوعی هاله امنیتی برای اسرائیل بسازد. ادعای اخیر رئیس این سازمان درباره اشراف اطلاعاتی بر تهران نیز ادامه همین راهبرد است.
اما واقعیت میدانی چیز دیگری می‌گوید. موساد نتوانست عملیات گسترده مقاومت فلسطین را پیش‌بینی یا مهار کند و حتی در خارج از غزه، مأموریت‌هایی همچون ترور رهبران حماس در دوحه نیز ناکام ماند. این رخدادها به‌وضوح نشان دادند که آنچه موساد عرضه می‌کند بیشتر نمایش روانی است تا دستاورد امنیتی. حتی رسانه‌های عبری نیز اعتراف کرده‌اند که این سازمان در برابر تحولات غافلگیر شده و به بازسازی وجهه خود در داخل و خارج نیاز مبرم دارد.

توان عملیاتی ایران و تجربه میدانی اخیر

در مقابل این تهدیدها، ایران طی سال‌های اخیر با اشراف اطلاعاتی توانسته شبکه‌های نفوذی موساد را شناسایی و منهدم کند. این سطح از توانمندی، در کنار پیشرفت‌های موشکی و پهپادی، یک بازدارندگی واقعی و ملموس ایجاد کرده است.
تجربه جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل نیز نقطه عطفی بود؛ جایی که تل‌آویو پس از حملات ویرانگر موشکی جمهوری اسلامی به حیفا و تل‌آویو، ناچار به درخواست آتش‌بس شد. چنین تجربه‌ای نشان داد که تهدید علیه ایران نه‌تنها پرهزینه، بلکه در عمل بسیار پرهزینه است. به همین دلیل است که اظهارات اخیر موساد بیشتر شبیه به یک ژست رسانه‌ای است تا یک راهبرد واقعی.

غزه و انزوای جهانی؛ نقطه ضعف تل‌آویو

عملیات زمینی در غزه، رژیم صهیونیستی را با موجی از محکومیت بین‌المللی مواجه ساخت. از تظاهرات میلیونی در اروپا و آمریکا گرفته تا مواضع احزاب سیاسی و حتی چهره‌های هنری، اجماعی بی‌سابقه علیه اقدامات اسرائیل شکل گرفت. بسیاری از دولت‌ها، جنایات این رژیم را مصداق نسل‌کشی دانسته و خواستار اخراج آن از سازمان ملل شده‌اند.
ناکامی در مهار بحران غزه، همراه با شکست‌های اطلاعاتی و امنیتی، انزوای اسرائیل را بیش از هر زمان دیگری تشدید کرده است. اکنون تل‌آویو نه‌تنها در میدان نظامی، بلکه در صحنه افکار عمومی جهان نیز با بحرانی عمیق روبه‌روست. سخنان رئیس موساد در چنین شرایطی بیشتر به ابزاری برای منحرف‌کردن توجه‌ها شباهت دارد تا بیان واقعیتی عینی.

افول روایت امنیتی اسرائیل

ادعای موساد درباره «رصد تهران» بیش از آنکه واقعیتی امنیتی باشد، نشانه‌ای از استیصال در بحران‌های چندلایه رژیم صهیونیستی است. شکست در جنگ ۱۲ روزه با ایران، ناکامی در ترور رهبران مقاومت در دوحه، فشار بی‌سابقه جهانی پس از حمله به غزه و موج محکومیت‌ها، همگی از فرسایش توان بازدارندگی اسرائیل خبر می‌دهد.
در مقابل، ایران با ترکیب اشراف اطلاعاتی، بازدارندگی نظامی و دیپلماسی فعال توانسته نه‌تنها تهدیدها را خنثی کند بلکه هزینه‌های سیاسی و امنیتی اسرائیل را چند برابر سازد. آینده امنیت منطقه بیش از آنکه تحت تأثیر نمایش‌های رسانه‌ای موساد باشد، به روند انزوای اسرائیل و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای گره خورده است.


نظرات

آخرین اخبار
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند