×
بین الملل
شناسه خبر : 246031
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/28 ساعت 00:01
آمریکا معافیت بندر چابهار را لغو می‌کند

آمریکا معافیت بندر چابهار را لغو می‌کند

شبکه تلویزیونی ایندیا تودی از تصمیم آمریکا مبنی بر لغو معافیت اعطا شده در سال 2018 برای عملیات در بندر راهبردی چابهار ایران خبر داد، اقدامی که می‌تواند بر نقش هند در توسعه این بندر کلیدی تأثیر بگذارد.

نورنیوز-گروه بین الملل : شبکه تلویزیونی ایندیا تودی گزارش داد، این تصمیم که از ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۵ لازم‌الاجرا است، به عنوان بخشی از کارزار «فشار حداکثری» واشنگتن علیه تهران اتخاذ شده است.


این معافیت که تحت قانون آزادی و مقابله با گسترش سلاح‌های هسته‌ای ایران (IFCA) صادر شده بود، به هند و سایر کشورها اجازه می‌داد تا بدون مواجهه با تحریم‌های آمریکا، به کار خود در این بندر ادامه دهند. چابهار برای هند از اهمیت استراتژیک برخوردار است زیرا با دور زدن پاکستان، مسیر تجاری به افغانستان و آسیای مرکزی را فراهم می‌کند.

وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای در ۱۶ سپتامبر اعلام کرد که این تصمیم با سیاست فشار حداکثری دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای منزوی کردن ایران همسو است.

این وزارتخانه افزود: پس از پایان معافیت‌ها، افرادی که بندر چابهار را اداره می‌کنند یا در سایر فعالیت‌های شرح داده شده در قانون آزادی و مقابله با گسترش سلاح‌های هسته‌ای ایران شرکت می‌کنند، ممکن است در معرض تحریم‌های آمریکا قرار بگیرند.

به گزارش ایندیا تودی، وزارت امور خارجه آمریکا همچنین ادعا کرد که این اقدام در راستای تلاش‌های گسترده‌تر واشنگتن برای مختل کردن شبکه‌های مالی غیرقانونی که از ایران و فعالیت‌های نظامی آن حمایت می‌کنند، می‌باشد.

این اقدام آمریکا چه معنایی برای هند دارد؟
شبکه تلویزیونی ایندیا تودی افزود: لغو معافیت از تحریم‌ها، هند را در موقعیت دشواری قرار می‌دهد. دهلی نو در ۱۳ مه ۲۰۲۴، اولین توافقنامه بلندمدت بندری برون مرزی خود را امضا کرد، قراردادی ۱۰ ساله برای اداره بندر چابهار با همکاری سازمان بنادر و دریانوردی ایران.

طبق این قرارداد، شرکت بنادر جهانی هند (IPGL) متعهد به سرمایه‌گذاری حدود ۱۲۰ میلیون دلاری و همچنین جمع‌آوری ۲۵۰ میلیون دلار اعتبار دیگر برای زیرساخت‌های اطراف این بندر شد.

برای هند، چابهار بیش از یک نقطه تجاری اهمیت دارد. دهلی نو برای اولین بار در سال ۲۰۰۳ پیشنهاد توسعه چابهار را مطرح کرد، زیرا این بندر مسیری را به افغانستان و آسیای میانه بدون وابستگی به پاکستان فراهم می‌کند و به کریدور حمل و نقل بین‌المللی شمال - جنوب که هند را به روسیه و اروپا متصل می‌کند، ارتباط پیدا می‌کند. این بندر پیش از این برای ارسال گندم و سایر اقلام حیاتی به افغانستان استفاده شده است.

در دوره اول دولت ترامپ پروژه بندر چابهار شامل تحریم‌های آمریکا نشد. وزارت امور خارجه آمریکا با توجه به اهمیت این بندر برای افغانستان، به برخی تحریم‌های مربوط به توسعه بندر چابهار و راه‌آهن مرتبط با آن «معافیت» داده بود.

اکنون هند با چالش محافظت از سرمایه‌گذاری و شرکت‌های درگیر در این پروژه روبرو است. آخرین تصمیم واشنگتن نیز در زمان حساسی اتخاذ شده است، زیرا دهلی نو تلاش می‌کند یک تعادل در روابط خود با آمریکا و ایران ایجاد کند در عین حال روابط نزدیک خود را با اسرائیل و شرکای خلیج فارس حفظ کند.

از نظر استراتژیک، چابهار به هند کمک می‌کند تا با نفوذ رو به رشد چین در دریای عرب مقابله کند، زیرا این بندر ایرانی تنها ۱۴۰ کیلومتر از گوادر پاکستان که توسط پکن اداره می‌شود، فاصله دارد. از دست دادن فضای فعالیت در چابهار می‌تواند بر توانایی هند در رقابت در منطقه تأثیر بگذارد.


نظرات

آخرین اخبار
کسری تجاری آمریکا به 901 میلیارد دلار رسید
احتمال همکاری نفتی میان ایران و آمریکا
صدور ویزای کشتی‌گیران ایرانی برای حضور در مسابقات رنکینگ آلبانی
آغاز به کار نمایشگاه قرآن از امروز
جدول اوقات شرعی به افق تهران در ماه رمضان
مذاکرات هسته‌ای؛ محور رایزنی معاون وزیرخارجه ایران با سفرای چین و روسیه
نظر رئیس پیشین پلیس راهور در خصوص گواهینامه موتورسیکلت بانوان؛ قابل اجراست
میوه و تره بار هم مشمول اقلام کالابرگ شد
تهران و قاهره به‌سوی برقراری روابط گسترده؛ احتمال تبادل سفیر بین دو کشور
آبِ طلایی؛ پروژه‌ای برای بودجه‌های بی‌پایان؟
مخلوط این شوینده‌ها خطر مرگ را به‌دنبال دارد
روبیو به اراضی اشغال سفر می‌کند
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان در مرز پاوه
نگاهی به برنامه‌های افطار تلویزیون
روایت گروسی از آنچه در مذاکرات میان ایران و آمریکا اتفاق افتاد
آنچلوتی خطاب به برزیلی‌ها: 4 سال دیگر می‌مانم
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون جمعه 1 اسفند+ جدول پخش
افزایش نگرانی درخصوص تنگه هرمز قیمت نفت را بالا برد
اعلام برنامه زمان‌بندی بازی‌های دوستانه حریف ایران در جام جهانی
پاسخ ایران در واکنش به تهدیدات آمریکا: در صورت تجاوز قاطعانه پاسخ خواهیم
در زمان روزه‌داری می‌توان خون اهدا کرد؟
وقوع حادثه درمحور شاهین‌شهر/ یک 405 واژگون شد
دیدار ولیعهد عربستان با سناتور آمریکایی پیرامون تحولات منطقه
افزایش 40 درصدی حضور دانش آموزان در المپیادها
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 1 اسفند ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمالی؛ چالوس یک‌طرفه می‌شود
پایتخت‌نشینان در بهمن ماه چند روز هوای قابل قبول تنفس کردند؟
واردات روغن افزایش یافت
در صورت عدم توافق با ایران اتفاقات بسیار بدی برای آنها خواهد افتاد
ساپینتو ماندنی شد
دانمارک مدعی شد: یک کشتی با پرچم ایران را توقیف کردیم
زندگی در فضا، مغز فضانوردان را جابه‌جا می‌کند
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز