×
بین الملل
شناسه خبر : 246011
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/27 ساعت 21:40
اولیانوف: حملات به ایران بزرگترین ضربه به سیستم پادمان‌های آژانس اتمی بود

اولیانوف: حملات به ایران بزرگترین ضربه به سیستم پادمان‌های آژانس اتمی بود

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین با اشاره به جنگ تحمیلی 12 روزه رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران گفت: کاری که آنها انجام دادند، بزرگترین ضربه به سیستم پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود.

نورنیوز-گروه بین الملل :میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در رویداد جانبی که توسط جمهوری اسلامی ایران در حاشیه شصت و نهمین اجلاس کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با عنوان «حمله علیه سایت‌ها و تاسیسات هسته‌ای،تهدیدی جدی برای صلح و امنیت بین‌المللی و پیامدهای آن برای رژیم عدم اشاعه» برگزار شد، بیانیه‌ای را منتشر کرد.

در متن این بیانیه آمده است: «اجازه دهید از نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران و شخص رضا نجفی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در وین برای برگزاری این رویداد به موقع و بسیار مهم تشکر کنم. از پیوستن به همکاران محترمم، سفرای چین، پاکستان، آفریقای جنوبی و ونزوئلا، خرسند هستم.»

اولیانوف با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران در اوایل تابستان گفت: «آنچه در ژوئن ۲۰۲۵ در ایران اتفاق افتاد کاملا بی‌سابقه است. اسرائیل و ایالات متحده حملات هدفمند، عمدی و از پیش برنامه‌ریزی شده‌ای را علیه تاسیسات هسته‌ای تحت پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با هدف اعلام شده نابودی کامل آنها انجام دادند. عاملان این حملات آشکارا اعلام می‌کنند که حق انجام این کار را دارند و در صورت لزوم دوباره حمله خواهند کرد.»

او تصریح کرد: «ما بارها گفته‌ایم که این تجاوز، نقض قوانین بین‌المللی، منشور سازمان ملل متحد، اساسنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ضربه‌ای به امنیت بین‌المللی و رژیم عدم اشاعه با محوریت NPT است.»

نماینده روسیه با انتقاد از این اقدامات اسرائیل و آمریکا عنوان کرد: «این حملات برای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چه معنایی داشت؟ اکثر تاسیسات آسیب‌دیده، سایت‌های غنی‌سازی اورانیوم در فردو و نطنز، تاسیسات تولید سانتریفیوژ در اصفهان، رآکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک تحت نظارت مداوم آژانس بودند و بازرسی‌های منظم و سایر فعالیت‌های راستی‌آزمایی در آنجا انجام می‌شد. این تاسیسات همچنین بخشی از برجام بودند. هیچ سوالی از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد عدم انحراف مواد هسته‌ای در آن مکان‌ها مطرح نشد. علاوه بر این، قبل از حملات ایالات متحده و اسرائیل، ایران بیشترین میزان راستی‌آزمایی را در بین کشورهای عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشت. تنها در سال ۲۰۲۴، ۴۹۳ بازرسی در تاسیسات هسته‌ای ایران انجام شد.»

وی افزود: «همه ما می‌دانیم که در نتیجه این حملات چه اتفاقی برای راستی‌آزمایی در ایران افتاد. این روند به حالت تعلیق درآمد. بنابراین، کاری که اسرائیل و ایالات متحده انجام دادند، بزرگترین ضربه به سیستم پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود. آنها کسانی بودند که آژانس را ناامید کردند و مانع از تحقق ماموریت قانونی آن شدند. بدون حضور آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در محل، جامعه بین‌المللی در مورد برنامه هسته‌ای ایران کور است.»

میخائیل اولیانوف در ادامه این بیانیه تاکید کرد: «ما در مورد عواقب اقدامات نسنجیده برخی از اعضای شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که قطعنامه‌های با انگیزه سیاسی را آغاز کرده و از دبیرخانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواسته‌اند گزارش‌های غیرضروری در مورد ایران تهیه کند، هشدار دادیم. ما هشدار دادیم که مراقب نتیجه‌گیری‌های مبهم و دور از ذهن باشند. متاسفانه، ما به طرز چشمگیری درست می‌گفتیم، گزارش ۳۱ ماه مه مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ارزیابی جامع از برنامه هسته‌ای ایران، فضایی را ایجاد کرد که ابتدا برای سه کشور اروپایی و ایالات متحده مساعد بود تا در ۱۲ ژوئن قطعنامه‌ای سیاسی و تحریک‌آمیز را ارائه دهند و سپس برای اسرائیل که حملات علیه تاسیسات هسته‌ای ایران را توجیه کند.»

او گفت: «یکی دیگر از بازیگران قابل توجه در این رویدادها، اروپایی‌ها هستند. در سه سال گذشته بارها و بارها در مورد اوکراین شنیده‌ایم که تاسیسات هسته‌ای هرگز نباید مورد حمله قرار گیرند. با این حال، وقتی حملاتی علیه تتسیسات هسته‌ای ایران رخ داد، اروپایی‌ها این اصل را کاملا فراموش کردند. آیا این بدان معناست که آنها دیگر معتقد نیستند که تاسیسات هسته‌ای نباید مورد حمله قرار گیرند، و فکر می‌کنند که اکنون این کار مجاز و قابل قبول است؟»

اولیانوف تاکید کرد: «چنین استاندارد دوگانه‌ آشکاری بسیار خطرناک است. این امر راه را برای عادی‌سازی استفاده از حملات علیه تاسیسات هسته‌ای به عنوان یک استراتژی نظامی هموار می‌کند. چنین رویکردی می‌تواند عواقب فاجعه‌باری برای کل بشریت داشته باشد.»

نماینده روسیه در بیانیه خود اعلام کرد: «ایالات متحده آشکارا می‌خواهد این حق را برای خود محفوظ بدارد. همانطور که آنها در بیانیه غیر رسمی خود که در وین برای این دوره از کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منتشر شد، اعلام کردند اساسنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حمله به تاسیسات هسته‌ای را ممنوع نمی‌کند. این پیام روشنی می‌فرستد که ایالات متحده معتقد است ادامه حملات علیه تاسیسات هسته‌ای قابل قبول است؛ نه تنها در ایران، بلکه در هر جایی که لازم بداند. ما بالاخره خودمان می‌بینیم که نظم جهانی مبتنی بر قانون که ایالات متحده دائما از آن صحبت می‌کند، در عمل به چه معناست.»

او با اشاره به توافقات حاصل‌شده در قاهره میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهار کرد: «ما از این توافقات استقبال می‌کنیم. هر ۲ طرف، به ویژه ایران، رویکردی مسئولانه و حرفه‌ای از خود نشان دادند. آنها آمادگی خود را برای همکاری سازنده با احترام به اصول و نگرانی‌های یکدیگر نشان دادند. البته، پس از حملات، نگرانی‌های امنیتی ایران باید در اولویت باشد. ما به کشورهای غربی در مورد هرگونه دخالت در روند اجرای تفاهمات قاهره هشدار می‌دهیم. برای یک بار هم که شده، آنها باید به آژانس و ایران اجازه دهند تا اعتمادسازی کنند و به شیوه‌ای مشارکتی کار کنند. سه کشور اروپایی همچنین باید اجرای مکانیسم اسنپ‌بک در نیویورک را متوقف کنند. فعال کردن اسنپ‌بک غیرقانونی، از نظر سیاسی بی‌ربط و نتیجه معکوس داشت. این به تنهایی می‌تواند تمام تلاش‌هایی را که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران در هفته‌های اخیر انجام داده‌اند، از بین ببرد.»

اولیانوف در پایان گفت: «پیش‌نویس قطعنامه "ممنوعیت همه اشکال حمله و تهدید به حمله علیه سایت‌ها و تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی" که توسط جمهوری اسلامی ایران، بلاروس، چین، نیکاراگوئه، روسیه و ونزوئلا ارائه شده است، امروز به رای گذاشته خواهد شد. ما همچنان امیدواریم که کشورهای عضو منطقی و مسئول، قدرت سیاسی لازم برای حمایت از این سند را پیدا کنند. این مسئولیت جمعی آژانس است که برای اولین بار از ماه ژوئن، به‌طور واضح و بدون ابهام اعلام کند، کاری که باید مدت‌ها پیش انجام می‌دادیم و حملات علیه تاسیسات هسته‌ای تحت پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نباید و هرگز نباید اتفاق بیفتد.»


نظرات

آخرین اخبار
چرا بعد از رژیم دوباره چاق می‌شویم؟ پاسخ علم به یک پرسش قدیمی
راز تحول دریایی چین؛ وقتی ربات‌ها جای غواصان را می‌گیرند
راز حفظ جوانی فقط مکمل نیست؛ این عادت‌ها از کلاژن بدن محافظت می‌کنند
فاجعه کیهانی، سرنوشت نپتون را تغییر داد
بیماری‌هایی که از باز کردن دهان هویدا می‌شوند
برنج چینی در فضا جوانه زد
ویتامینی که کمبود آن خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد
نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی بار دیگر قطر را دشمنی خطرناک توصیف کرد
دستگیری عامل انتشار تصاویر پرتاب موشک‌های ایرانی
کشف انبار نان خشک در اراک
فرمان آماده‌باش در یمن؛ صنعا از مرحله جدید تقابل با عربستان خبر داد
یمن خط قرمز دریایی کشید؛ هشدار صنعا به کشتی‌های سعودی
رهبر انقلاب: صیانت از وحدت و پرهیز از تفرقه وظیفه همگانی است
پزشکیان: تداوم اقتدار ایران مدیون نجابت مردم است
رئیس فیفا زیر آتش انتقادات؛ فیگو خواستار کنار رفتن اینفانتینو شد
پایان جولان باند حرفه‌ای سارقان احشام در مازندران
پادکست | ناگفته هایی از جلسه دریاسالار شهید علی شمخانی با فرماندهان در روز نهم اسفند
جامعه مدرسین: آمریکا بر هیچ عهد و پیمانی متعهد نیست
قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 15 مرداد + جدول به تفکیک شهرستان
مهران رکورد جهان را شکست؛ 266 هزار تردد در یک روز
تشویق به مذاکره درباره تنگه هرمز از سوی سازمان ملل
زمین‌لرزه 5.5 ریشتری جزیره هالماهرا اندونزی را لرزاند
رومانی برای مقابله با کمبود برق، نیروگاه 70 ساله‌اش را روشن کرد!
ماجرا و جزییات نصب سنگ مزار اکبر عبدی چه بود؟
بریکس به دنبال ارتقای خدمات آماری در عصر دیجیتال
تحلیل «فارن افرز» از نامیرایی محور مقاومت
بیش از 15 دستورکار در نشست اوراسیا؛ از بازار مشترک مالی تا توسعه تجارت
رایزنی ایران و عراق برای گسترش همکاری‌های دانشگاهی و پژوهشی
اتحادیه لیگ‌های اروپایی علیه اینفانتینو
محدودیت تردد در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
وزیر صمت راهی قرقیزستان شد
آیین بزرگداشت شهید خلبان مجید کاظمی در شیراز برگزار شد
یک کشتی دیگر در ساحل یمن هدف قرار گرفت
مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات سرکش گیلانغرب
بازگشت «آژانس دوستی»؛ فصل دوم سریال نوستالژیک به تولید نزدیک شد
رایزنی مصر و عراق برای احداث خط لوله نفت به دریای سرخ
غریب‌آبادی:پیام‌هایی از آمریکا مبنی بر آمادگی برای بازگشت به تعهدات دریافت کرده ایم
شرط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
دستگیری باند سرقت پراید با اعتراف به 30 فقره سرقت
واکنش«بی‌بی» به نشست امان؛ مخالفت با تشکیل کشور فلسطین
اعتصاب گسترده در استان‌های جنوبی یمن در اعتراض به وضعیت امنیتی و اقتصادی
سقوط صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح در 8 ماه گذشته
بیانیه پایانی نشست امان؛ کشورهای عربی و اسلامی خواستار توقف تجاوزات اسرائیل شدند
آخرین جزئیات از مذاکرات ایران و عمان؛ توافق بر سر مسیر تردد در تنگه هرمز
گام بزرگ دولت در توسعه گردشگری؛ اعتبار تسهیلات بومگردی 2 برابر شد
حشدالشعبی هرگونه درگیری در سامراء را رد کرد
اوکراین به دنبال یک فاجعه انسانی در مقیاس بزرگ
تعیین تکلیف امتحانات نهایی معوق؛ ویژه دانش‌آموزان 4 استان و غایبین موجه
آغاز موج بازگشت زائران اربعین؛ 24 کشته و 154 مصدوم در سوانح رانندگی
واکنش «ونس» به ریاست‌جمهوری یک مسلمان