×
بین الملل
شناسه خبر : 245973
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/27 ساعت 16:21
واکنش روسیه به تمایل پاکستان برای پیوستن به اتحادیه اقتصادی اوراسیا

واکنش روسیه به تمایل پاکستان برای پیوستن به اتحادیه اقتصادی اوراسیا

مقام‌های روسیه اعلام کردند که تا کنون درخواستی رسمی از پاکستان برای عضویت در اتحادیه اقتصادی اوراسیا دریافت نشده است، در حالی که پاکستان تمایل خود را برای پیوستن به این اتحادیه اعلام کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل :میکائیل آقاساندیان ، مدیر اداره اول کشورهای مستقل مشترک‌المنافع وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسشی درباره سخنان معاون وزیر بازرگانی پاکستان درباره تمایل این کشور به عضویت در اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: درخواستی برای عضویت به این اتحادیه نرسیده است اما درخواست‌هایی برای عضویت ناظر در این اتحادیه وجود دارد.

میکائیل آقاساندیان روز پنجشنبه در این باره به خبرگزاری دولتی تاس افزود: اتحادیه اقتصادی اوراسیا در حال حاضر سه عضو ناظر دارد: ایران، ازبکستان و کوبا؛ ما مولداوی را از این فهرست کنار می‌گذاریم.
وی اظهار داشت: در مورد عضویت در اتحادیه اقتصادی اوراسیا، به طور خاص، هنوز هیچ درخواستی وجود ندارد.
این مقام وزارت امور خارجه روسیه گفت: در هر صورت، هم وضعیت ناظر و هم عضویت در اتحادیه اقتصادی اوراسیا به رضایت همه کشورهای عضو فعلی دارند که در درجه اول مزایای اقتصادی و اینکه آیا این برای انجمن ادغام مفید خواهد بود را در نظر می‌گیرند. ما قصد نداریم تنها به خاطر گسترش این اتحادیه، گسترش پیدا کنیم.
آقاساندیان درباره وضعیت ارتباط کشورهای ناظر با اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز گفت: این کشورها با روند کار این اتحادیه آشنا می‌شوند و نگاه دقیق‌تری به مزایا و معایب کار مشترک در این اتحادیه ‌پیدا می‌کنند و علاوه بر این، تفاهم‌نامه‌های دولتی میان این کشورها و اتحادیه تنظیم می‌شود.
وی افزود:‌ کشورهای ناظر می‌توانند در جلسات نهادهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا، به ویژه شورای عالی اقتصادی اوراسیا و شورای بین دولتی اوراسیا شرکت کنند. آنها می‌توانند در این جلسات صحبت کنند و موضع خود را بیان کنند، اما در تصمیم‌گیری حق رأی ندارند.
مدیر اداره اول کشورهای مستقل مشترک‌المنافع وزارت امور خارجه روسیه در عین حال یادآور شد:‌ عضویت ناظر، این کشورها را ملزم به رعایت هنجارها و مقررات جاری در اتحادیه اقتصادی اوراسیا نمی‌کند و همچنین حقوق یک عضو کامل را اعطا نمی‌کند. بنابراین فعلاً، «پنج» همچنان «پنج» باقی می‌ماند.

اشاره این دیپلمات روس به عضویت پنج کشور بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا است،‌ اتحادیه‌ای که سنگ‌بنای آن سال ۲۰۱۴ میلادی نهاده شد و سپس، مولداوی، ازبکستان،‌ کوبا و ایران به عضویت ناظر این اتحادیه درآمدند.
به نوشته خبرگزاری تاس، در سال ۲۰۱۸، مولداوی به عضویت ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا درآمده بود اما پس از به قدرت رسیدن نیروهای طرفدار اروپا در سال ۲۰۲۰ در این کشور، موضع خود را در مورد کشورهای مستقل مشترک المنافع و اتحادیه اقتصادی اوراسیا تغییر داد. پارلمان این کشور چندین توافق‌نامه امضا شده در چارچوب کشورهای مستقل مشترک المنافع را لغو و رئیس‌جمهور وقت این کشور نیز فعالیت‌های مرتبط با اتحادیه اقتصادی اوراسیا را نادیده گرفت.

سخنان این مقام وزارت امور خارجه روسیه پس از آن مطرح شد که نصیر حمید معاون وزیر بازرگانی پاکستان اعلام کرد که این کشور قصد دارد به اتحادیه اقتصادی اوراسیا بپیوندد و در حال حاضر، در حال انجام مقدمات این کار است.


نظرات

آخرین اخبار
محکومیت نیم میلیارد دلاری متا به دلیل آسیب به سلامت کودکان
راز سلامت نوزادان؛ چرا شیردهی تا دو سالگی توصیه می‌شود؟
تولید 16 ویروس با کمک هوش مصنوعی!
شیرینی‌های طبیعی؛ عامل پنهان در بزرگ‌تر شدن مغز انسان
سازمان ملل؛ چشم‌انتظار نتایج مذاکرات ایران و عمان
وداع اهالی سینما با مریم همتیان؛ بازیگری که پس از 2 سال مبارزه با سرطان درگذشت
تبعات اقتصادی جنگ ترامپ علیه ایران برای آمریکایی‌ها
پزشکیان: مذاکره را به رهبری تحمیل نکردیم؛ این ادعا ناشی از نشناختن رهبری است
حریق مجتمع مسکونی اهواز مهار شد
جو کنت: تهدید هسته‌ای ایران یک پروپاگانداست
رایزنی امنیتی بغداد و ریاض؛ دیدار نخست‌وزیر عراق با رئیس دستگاه اطلاعات عربستان
حملات به کشتی‌های اماراتی در تنگه هرمز
پیام عراقچی به همسایگان ایران
برنامه خاموشی برق آذربایجان شرقی فردا شنبه 17 مرداد
تصویب لایحه تحریم ایران و روسیه از سوی سنای آمریکا
خیز وزنه‌برداران دختر فارس برای سکوی آسیایی
گمانه‌زنی درباره صدای مهیب در پایتخت روسیه
عیادت اهالی فرهنگ از استاد ایرج
حمله یمن به تجمعات نظامی سعودی
تداوم فشار حداکثری آمریکا علیه ایران
تصادف زنجیره‌ای در آزادراه تهران-قم
حمله پهپادی به کشتی ترکیه‌ای
مقاومت عراق پاسخ به حمله عربستان و آمریکا را به تعویق انداخت
همتی: اقتصاد ایران با فروپاشی فاصله زیادی دارد
غنائم خیالی؛ واکنش بقائی به صحبت‌های ترامپ
آئروفلوت پروازهای مسکو-ابوظبی را از سر می‌گیرد
اسحاق دار: توافق مکه به ثبات منطقه کمک می‌کند
انفجار مهیب شهر المخا یمن را لرزاند
هشدار بانک آمریکایی درباره افت شدید ذخایر نفت آمریکا
شباب الاهلی گزینه میزبانی آسیایی استقلال شد
بازگشت مهران مدیری به تلویزیون؛ شصت‌چی پس از ماه صفر می‌آید
اردوغان: توافق‌نامه مکه علیه هیچ کشوری نیست
رمان «مدیر مدرسه» جلال آل‌احمد سریال می‌شود
برنامه خاموشی برق تهران فردا 17 مرداد اعلام شد+ جزییات
روزی که وزیر دفاع اسکورت خبرنگاران شد
واکنش فدراسیون فوتبال آرژانتین به آینده مسی در تیم ملی
استاد منتقد جنگ غزه در پرونده علیه دانشگاه مینه‌سوتا پیروز شد
توقف پروژه 400 میلیون دلاری ترامپ در کاخ سفید با حکم دادگاه
برنامه خاموشی برق کهکیلویه و بویر احمد شنبه 17 مرداد اعلام شد
پشت توافق ریاض، چه کسی از معادله حذف می‌شود؟
پرو و مکزیک روابط دیپلماتیک را از سر گرفتند
دفتر حفاظت منافع ایران: ترامپ التماس توافقی را می‌کند که خودش ویران کرد
المشاط: تمام جهان را هم بسیج کنی فایده‌ای برایت نخواهد داشت
چای داغ بالای 65 درجه خطر سرطان مری را افزایش می‌دهد
یونیسف: 330 کودک قربانی شیوع ابولا در کنگو شدند
آتش‌بس 30 تا 60 روزه
پالایشگاه نفت مهم اسلواکی دچار حریق شد
اعلام نتایج آزمون ورودی پایه هفتم سمپاد
کانال سوئز چگونه ابرقدرت‌ها را تغییر داد؟
هیچ مدرسه مینابی نباید با مشکل آب و برق آغاز به کار کند