×
بین الملل
شناسه خبر : 245944
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/27 ساعت 13:29
نسل‌کشی در غزه واقعیت است

نسل‌کشی در غزه واقعیت است

کمیسیون مستقل تحقیق سازمان ملل در گزارشی تاریخی اعلام کرد که اسرائیل در غزه مرتکب نسل‌کشی شده است؛ گزارشی که بر اساس شواهد میدانی، تصاویر ماهواره‌ای و شهادت‌ها، رهبران اسرائیل را مسئول مستقیم این جنایت معرفی می‌کند .

نورنیوز-گروه بین الملل: این اولین بار است که یک نهاد رسمی سازمان ملل، با استناد به انبوهی از شواهد میدانی، تصاویر ماهواره‌ای، شهادت بازماندگان و داده‌های پزشکی، چنین حکم قطعی صادر می‌کند. نتیجه‌ای که می‌تواند مسیر تعقیب قضایی رهبران اسرائیل را در دادگاه‌های بین‌المللی هموار کند. کنوانسیون ۱۹۴۸ نسل‌کشی را در پنج رفتار مشخص تعریف کرده است. حالا کمیسیون تحقیق می‌گوید اسرائیل دست‌کم در چهار مورد آن دست داشته است:

قتل غیرنظامیان: بیش از ۶۰ هزار نفر در غزه کشته شده‌اند؛ حدود ۱۸ هزار کودک و نزدیک به ۱۰ هزار زن در میان قربانیان بوده‌اند. این ارقام نشان می‌دهد نابودی جمعیت غیرنظامی، بخشی از استراتژی رژیم اسرائیل بوده و نه یک «اشتباه جنگی».

وارد کردن صدمات جسمی و روانی شدید: بمباران‌های مداوم، بازداشت‌ها و شکنجه، هزاران نفر را دچار جراحات و آسیب‌های روحی جبران‌ناپذیر کرده است.

تحمیل شرایط نابودگر برای زندگی: تخریب بیمارستان‌ها، قطع آب و برق، محاصره غذایی و دارویی؛ مجموعه‌ای از اقدامات عمدی که عملاً حیات جمعی مردم را نشانه گرفته است.

ممانعت از تولد نسل جدید: نابودی کلینیک‌های باروری و جلوگیری از خدمات درمانی زنان، تلاشی است سازمان‌یافته برای نابودی نسل آینده فلسطینی‌ها. کمیسیون به صراحت می‌گوید: «این اقدامات تصادفی یا جانبی جنگ نیست، بلکه سیاستی آگاهانه برای نابودی یک ملت است.» در حقوق بین‌الملل، اثبات نسل‌کشی منوط به اثبات «نیت خاص» برای نابودی است.

کمیسیون برای نشان دادن این نیت به سخنان رهبران اسرائیل استناد کرده است:

نتانیاهو در نامه‌ای به سربازان، عملیات غزه را با روایت‌های دینی نابودی کامل مقایسه کرده است. وزیر دفاع، یوآو گالانت، مردم غزه را «حیوانات انسانی» نامیده و خواستار رفتار غیرانسانی با آنان شده است. رئیس‌جمهوری رژیم صهیونیستی، اسحاق هرتزوگ، همه مردم غزه را مسئول عملیات ۷ اکتبر دانسته و عملاً مرز میان غیرنظامی و نظامی را پاک کرده است.

چنین اظهارات علنی و تحریک آمیزی در تاریخ حقوق بین‌الملل کم‌سابقه است و به‌عنوان شواهد مستقیم نیت نسل‌کشی ثبت شده است. نکته تکان دهنده این گزارش این است که رژیم اسرائیل به صورت خاص تمرکز خود را بر نابود کردن نظام سلامت غزه اختصاص داده است به طوری که تاکنون بیش از ۴۹۸ حمله به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ثبت شده است.

بیماران، پزشکان، زنان باردار و نوزادان قربانی این حملات بوده‌اند.

مسیر ورود دارو و تجهیزات پزشکی به طور کامل مسدود شده و میلیون‌ها نفر را در معرض مرگ خاموش قرار داده است.

کمیسیون تأکید می‌کند که این حملات هیچ توجیه نظامی ندارد و تنها با هدف گرفتن «ظرفیت ادامه حیات» جمعیت فلسطینی‌ها قابل توضیح است. طبق کنوانسیون نسل‌کشی، هم دولت‌ها و هم افراد مسئول باید پاسخگو باشند.

گزارش روشن می‌گوید: دولت اسرائیل خود عامل مستقیم نسل‌کشی است. رهبران ارشد، از نتانیاهو گرفته تا گالانت و هرتزوگ، به دلیل دستورها و سخنان تحریک‌آمیز، مسئولیت کیفری شخصی دارند. این نتیجه راه را برای پیگرد در دیوان کیفری بین‌المللی و دیوان بین‌المللی دادگستری باز می‌کند.

انتشار این سند، نه فقط اسرائیل، بلکه جهان را در برابر یک پرسش جدی قرار داده است: آیا جامعه بین‌الملل به وظیفه خود عمل خواهد کرد؟

همه کشورها متعهد به پیشگیری و مجازات نسل‌کشی‌اند، حتی اگر طرف جنگ نباشند. دولت‌هایی که همچنان به اسرائیل سلاح می‌رسانند، ممکن است به دلیل «همدستی در نسل‌کشی» تحت پیگرد قرار گیرند.

این گزارش می‌تواند مبنای اقدامات جدید، از تحریم گرفته تا توقف ارسال سلاح، قرار گیرد. به زبان دیگر، سکوت یا بی‌عملی کشورها می‌تواند آنها را در جایگاه شریک جرم قرار دهد.

حقیقت این است که پشت آمارهای خشک و جداول رسمی، تصویری زنده از یک ملت دیده می‌شود؛ ملتی که با وجود بمباران و محاصره، هنوز نفس می‌کشد و بر حق خود پافشاری می‌کند.

این گزارش، اگرچه به زبان حقوق بین‌الملل نوشته شده، اما در عمق خود روایت ایستادگی است؛ ایستادگی در برابر مرگ، فراموشی و تحقیر.

یکی از پزشکان داوطلب در شفاعمرو چنین گفته است: «ما اینجا تنها درد را تسکین نمی‌دهیم، ما از حیات یک ملت پاسداری می‌کنیم.» این جمله، خلاصه معنای گزارش کمیسیون تحقیق است.
اکنون جهان در برابر انتخابی سرنوشت‌ساز ایستاده است. این سند تاریخی نه فقط جنایت را آشکار می‌کند، بلکه آیینه‌ای در برابر دولت‌ها می‌گذارد تا نشان دهد کدام‌یک برای حقیقت و عدالت برمی‌خیزند و کدام‌یک پشت دیوار سکوت پنهان می‌شوند.

روزی خواهد رسید که صفحات تاریخ باز شود؛ آن‌وقت پرسیده خواهد شد: چه کسانی دست در دست قربانیان گذاشتند و چه کسانی پشت به آنان کردند؟ این سؤال، وجدان بشریت را سال‌ها به چالش خواهد کشید.


اخبار مرتبط
قتل عام اسرای فلسطینی، رسوایی بدون حد و مرز
یکشنبه 1404/06/30 ساعت 16:29
نورنیوز بررسی می‌کند،
قتل عام اسرای فلسطینی، رسوایی بدون حد و مرز
گزارش تازه سازمان ملل درباره شهادت دست‌کم 75 فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی، با شکنجه سیستماتیک و محرومیت پزشکی، رسوایی بزرگی برای مدعیان حقوق بشر غربی و نقض آشکار قوانین بین‌المللی درباره اسرای جنگی است.
امیدوارم روزی سران اسرائیل پشت میله‌های زندان قرار گیرند
پنج‌شنبه 1404/06/27 ساعت 14:27
بازرس ارشد سازمان ملل:
امیدوارم روزی سران اسرائیل پشت میله‌های زندان قرار گیرند
ناوی پیلای، بازرس ارشد سازمان ملل و رئیس سابق دادگاه نسل‌کشی رواندا، با مقایسه اتفاقات غزه و نسل‌کشی رواندا، از وقوع نسل‌کشی در نوار غزه خبر داد و ابراز امیدواری کرد که روزی رهبران رژیم اسرائیل در برابر عدالت پاسخگو باشند و پشت میله‌های زندان قرار گیرند.
شهادت 75 فلسطینی در زندان های رژیم صهیونیستی
پنج‌شنبه 1404/06/27 ساعت 13:53
شهادت 75 فلسطینی در زندان های رژیم صهیونیستی
دفتر حقوق بشر سازمان ملل از شهادت دست‌کم 75 فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی از آغاز عملیات طوفان الاقصی خبر داد. شکنجه‌های سیستماتیک و شرایط غیرانسانی، از جمله غرق مصنوعی و محرومیت‌های پزشکی، تل‌آویو را مسئول مستقیم این مرگ‌ها معرفی کرده‌اند.
شمار شهدای غزه به 65 هزار و 141 نفر رسید
پنج‌شنبه 1404/06/27 ساعت 13:52
شمار شهدای غزه به 65 هزار و 141 نفر رسید
در 24 ساعت گذشته، 79 فلسطینی دیگر در نوار غزه به شهادت رسیدند و شمار کلی جان‌باختگان از ابتدای جنگ به 65 هزار و 141 نفر رسید. سازمان‌های امدادرسان نسل‌کشی در این منطقه را تأیید کرده و خواستار توقف فوری این فاجعه شدند.
غزه در انتظار رأی سرنوشت‌ساز قطعنامه آتش‌بس
پنج‌شنبه 1404/06/27 ساعت 11:28
غزه در انتظار رأی سرنوشت‌ساز قطعنامه آتش‌بس
پیش‌نویس قطعنامه 10 عضو غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل برای آتش‌بس دائم در غزه عصر پنجشنبه به رأی گذاشته می‌شود؛ قطعنامه‌ای که احتمالاً با مخالفت آمریکا روبرو خواهد شد، آن‌هم در شرایطی که شمار شهدای غزه از 65 هزار نفر فراتر رفته است.
نظرات

آخرین اخبار
سرلشکر عبداللهی: آمریکا و رژیم صهیونیستی باید از کرده‌ی خود اظهار پشیمانی کنند
زمزمه‌های واشنگتن برای آتش‌بس و شگفتی تیم ترامپ از ایستادگی ایران
آرامکو درباره عواقب فاجعه‌بار برای بازارهای نفت هشدار داد
بیش از 19 هزار واحد غیرنظامی در کشور آسیب دیده‌اند
تأکید وزیر راه و شهرسازی بر تسریع بازسازی مناطق آسیب‌دیده از جنگ
سخنگوی پلیس از آغاز فعالیت مراکز تعویض پلاک در کشور خبر داد
یک فروند پهپاد هرون TP در حوالی تهران منهدم شد
هاآرتص: ترامپ و نتانیاهو به مردم دروغ می گویند
هیچ کمبودی در تأمین گوشت و مرغ کشور نیست
گزارش پنتاگون از هزینه میلیاردی جنگ با ایران
دادگستری رژیم صهیونیستی درخواست عفو نتانیاهو را رد کرد
دست درازی دشمن به حافظه تاریخی و فرهنگی ایران
قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه‌شنبه 19 اسفند 1404 + جدول
مخالفت کره جنوبی با انتقال پاتریوت‌های آمریکا به منطقه
سخنگوی دولت: ما جنگ را آغاز نکردیم ولی پایان دهنده آن خواهیم بود
بارش باران در نقاط مختلف کشور
برق مناطق آسیب‌دیده تهران و البرز در کمتر از 2 ساعت وصل شد
5 سند بین‌المللی درباره آسیب به محیط زیست در جنگ‌ها
قالیباف: به دنبال آتش‌بس نیستیم
نخست وزیر اسلواکی: حملات نظامی به ایران نقض قوانین بین‌المللی است
پیش‌بینی قطارهای فوق العاده برای جابه‌جایی حجاج
مرحله هشتم کالابرگ الکترونیکی با تغییرات جدید آغاز شد + جزئیات
موشک‌های ایران شیر گاز اسرائیل را بست
تقدیر قالیباف از بیعت مردم با رهبر انقلاب اسلامی
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 19 اسفند 1404
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
افزایش 50 درصدی اعتبار بانکی بنگاه‌های اقتصادی
افزایش قیمت سوخت در جهان، پروازها را گران کرد
تلویزیون رژیم صهیونیستی: شب سختی را گذراندیم
هشدار سازمان جهانی بهداشت به آمریکا و رژیم صهیونیستی
قیمت بنزین در آمریکا طی 10 روز جنگ 17 درصد جهش کرد
آغاز سی وسومین موج عملیات وعده صادق4 با شلیک موشک‌های خیبر شکن
نفت ایران 100 دلاری شد
ذخایر استراتژیک کشور در وضعیت مطلوب است
قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه 19 اسفند 1404 + جدول
شرط ایران برای آتش‌بس اعلام شد
احمد امین‌نظر درگذشت
رصد بازار به منظور جلوگیری از احتکار از سوی دادستان‌های سراسر کشور
نصب سپر آبی در 120 موزه و بناهای تاریخی
ورزشگاه آزادی را دوباره می‌سازیم و خاطره‌سازی خواهیم کرد
واژگونی تریلی و اتوبوس یزد–کرج درجاده نائین
ایران ادعای قطر مبنی بر حمله به خاک این کشور را رد کرد
تیراندازی دسته‌جمعی در یک مدرسه در کانادا
افشای اطلاعات 50 خلبان اسرائیل توسط حنظله
آغاز تغییرات با آزادی زندانیان سیاسی ملی اندیش
اعتراف سنتکام به استفاده از کشورهای همسایه ایران برای شلیک موشک‌های برد کوتاه
پرواز همای: فقط مردم ایران می‌توانند سرنوشت خاکشان را رقم بزنند
برنامه امتحانات نهایی مدارس در خرداد 1405 اعلام شد
ابعاد دیپلماتیک تجاوزات آمریکا و اسرائیل
کیفیت ناسالم هوا، گروه های حساس در خانه بمانند