×
اجتماعی
شناسه خبر : 245932
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/27 ساعت 12:29
هر پنج دقیقه یک نفر در ایران به آلزایمر مبتلا می‌شود

هر پنج دقیقه یک نفر در ایران به آلزایمر مبتلا می‌شود

بر اساس آمار انجمن آلزایمر ایران، هر پنج دقیقه یک نفر در کشور به این بیماری مبتلا می‌شود و هیچ درمان قطعی دارویی یا جراحی برای متوقف کردن آن وجود ندارد. با توجه به پیری سن جمعیت در ایران در سال های آینده سالمندان زیادی به آلزایمر مبتلا می شوند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: در نشست خبری «شناخت، درمان و کنترل پارکینسون و آلزایمر» که روز پنجشنبه در خانه مشروطیت اصفهان برگزار شد، گفت: آلزایمر بیماری‌ای است که روند آن از مراحل ابتدایی تا پیشرفته بین ۸ تا ۱۲ سال طول می‌کشد و به تدریج حافظه، رفتار، شخصیت و توانایی پردازش اطلاعات فرد را درگیر می‌کند.

رییس هیئت مدیره انجمن پارکینسون اصفهان افزود: نخستین بخش‌هایی از مغز که دچار آسیب می‌شوند، حافظه حسی و حافظه کوتاه‌مدت است و علائم بیماری می‌تواند از سنین ۳۰ تا ۴۰ سالگی آغاز شود، به‌ویژه اگر زمینه ژنتیکی وجود داشته باشد.

چیت‌ساز با اشاره به تجمع پروتئین بتاآمیلوئید و پروتئین‌های سمی در مغز، این روند را علت اصلی تخریب سلولی در بیماران دانست.

به گفته این متخصص، آلزایمر معمولاً بعد از ۶۵ سالگی بروز می‌کند و نشانه‌های آن با اختلالات حافظه، فراموش کردن زمان و مکان، تکرار پرسش‌ها، گم کردن اشیاء و تغییرات رفتاری و روانشناختی همراه است.

وی تأکید کرد: هیچ درمان قطعی برای توقف روند بیماری وجود ندارد اما می‌توان با مشاوره روانشناسی، مراقبت‌های دقیق و اصلاح سبک زندگی کیفیت زندگی بیماران و خانواده‌ها را ارتقا داد.

چیت‌ساز خاطرنشان کرد: برخی مشکلات مشابه مانند کمبود ویتامین B۱۲، کم کاری تیروئید یا بیماری‌های داخلی ممکن است علائمی شبیه آلزایمر ایجاد کنند که در این موارد با آزمایش‌ها و درمان‌های پزشکی قابل برطرف شدن است.

مراقبت از بیماران آلزایمر بدون حمایت روانی و اجتماعی ممکن نیست

یک روان‌درمانگر نیز در این نشست گفت: بیماران مبتلا به آلزایمر و خانواده‌های آنان با فشارهای شدید روانی و عاطفی روبه‌رو هستند و آموزش مراقبان، حمایت اجتماعی و توجه به احساسات بیمار می‌تواند کیفیت زندگی آنان را بهبود بخشد.

فریماه افشارزاده اظهار داشت: تشخیص بیماری آلزایمر معمولاً برای خانواده‌ها شوک‌آور است و مراحل بیماری از خفیف تا شدید، مشکلات متعددی برای بیمار و اطرافیان ایجاد می‌کند.

وی افزود: در مراحل ابتدایی ممکن است فرد بتواند فعالیت‌های روزمره و اجتماعی خود را انجام دهد اما با ورود بیماری به مرحله میانی، مشکلاتی مانند پرخاشگری، توهم، بی‌قراری و افسردگی شدت می‌گیرد و فشار روانی زیادی به خانواده وارد می‌شود.

این روان‌درمانگر تأکید کرد: مراقبان باید آموزش ببینند تا بدانند در برابر نافرمانی، لجبازی یا امتناع بیمار از مصرف دارو چه واکنشی داشته باشند، زیرا برخورد نادرست می‌تواند به پرخاشگری و تنش بیشتر منجر شود.

افشارزاده با اشاره به فعالیت‌های انجمن آلزایمر اصفهان گفت: در این مرکز جلسات آموزشی و گروه‌های حمایتی برای خانواده‌ها برگزار می‌شود تا تجربه‌های خود را به اشتراک بگذارند و روش‌های درست مراقبت از بیمار را بیاموزند.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه آلزایمر درمان قطعی ندارد اما بیماران حتی در مراحل نهایی همچنان احساسات اطرافیان را درک می‌کنند و ارتباط عاطفی، لمس محبت آمیز یا حتی موسیقی می‌تواند آرامش‌بخش باشد.

وی تأکید کرد: هیچ خانواده‌ای نباید در مسیر دشوار مراقبت از بیمار آلزایمری تنها بماند و آگاهی رسانی عمومی برای حمایت از آنان ضروری است.

علائم رفتاری و روانشناختی، مهم‌ترین چالش نگهداری بیماران آلزایمر است

یک متخصص مغز و اعصاب نیز گفت: در مراحل پیشرفته آلزایمر، علائم رفتاری و روانشناختی مهم‌ترین مشکل بیماران و خانواده‌هاست و کنترل این علائم بار روانی و اقتصادی زیادی بر مراقبان تحمیل می‌کند.

فریبا فغانی، اظهار داشت: اگرچه مشکلات حافظه در مراحل ابتدایی آلزایمر برای بیمار و اطرافیان نگران‌کننده است اما در ادامه بیماری، آنچه مراقبت از بیمار را دشوار می‌کند، علائم رفتاری و روانشناختی است.

وی افزود: افسردگی، انزوا، بی‌تفاوتی نسبت به محیط، بی‌قراری، توهم، هذیان و پرخاشگری از جمله نشانه‌هایی است که در بسیاری از بیماران مشاهده می‌شود و گاهی خانواده‌ها را ناچار به استفاده از پرستار و مراقب حرفه‌ای می‌کند.

این متخصص تصریح کرد: برخی بیماران دچار توهمات شنیداری یا دیداری می‌شوند و حتی نزدیکان فوت شده خود را می‌بینند یا به اطرافیان اتهاماتی مانند دزدی و خیانت می‌زنند که این موضوع می‌تواند باعث پرخاشگری و تنش شدید در خانواده شود.

فغانی با بیان اینکه شدت بروز این علائم در بیماران یکسان نیست، گفت: شخصیت فرد پیش از ابتلا، بیماری‌های روانپزشکی همراه مانند افسردگی یا اختلال دوقطبی و همچنین بیماری‌های جسمی نظیر سکته مغزی بر شدت و نوع علائم مؤثر است.

وی خاطرنشان کرد: درمان قطعی برای آلزایمر وجود ندارد اما با مدیریت درست، آموزش خانواده، مراقبت‌های غیر دارویی و در صورت نیاز دارو درمانی می‌توان بخشی از علائم رفتاری و روانشناختی را کنترل و روند بیماری را برای بیماران و خانواده‌ها قابل تحمل کرد.

به گزارش ایرنا، از ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر، ماه جهانی بیماری آلزایمر است و اهمیت اطلاع‌رسانی درباره این بیماری‌ها در جهان بیش از پیش می‌شود. گفته می‌شود که بیش از ۵۵ میلیون نفر در جهان با بیماری آلزایمر درگیر هستند و بر اساس شواهد تا سال ۲۰۳۰ آمار مبتلایان به این بیماری به بیش از ۱۳۷ میلیون نفر خواهد رسید. این در حالی است که هزینه نگهداری از این بیماران نیز کم نیست.

بر اساس گزارش‌های انجمن جهانی آلزایمر، هر سه ثانیه یک نفر در جهان به دمانس یا زوال عقل مبتلا می‌شود و این بیماری هفتمین علت مرگ در جهان است. هرچند دمانس و آلزایمر درمان ندارند، اما می‌توان کیفیت زندگی بیمار را تا حد زیادی بهبود داد و این نیازمند آموزش به اطرافیان بیمار است.


اخبار مرتبط
ویتامین‌هایی که از مغز شما در برابر آلزایمر محافظت می‌کنند
پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 09:17
ویتامین‌هایی که از مغز شما در برابر آلزایمر محافظت می‌کنند
بررسی‌های علمی اخیر نشان داده است که تأمین کافی ویتامین‌های گروه B، D و فولات در بدن، نقشی کلیدی در حفظ سلامت مغز دارد. متخصصان تغذیه می‌گویند رژیم غذایی غنی از سبزیجات، غلات کامل و منابع طبیعی این ویتامین‌ها می‌تواند حافظه را تقویت و از زوال عقل جلوگیری کند.
سایه تهدید آلزایمر بر سر توسعه ایران
شنبه 1404/06/29 ساعت 08:23
نورنیوز از افزایش نرخ بیماری زوال عقل و فراموشی در کشور گزارش می‌دهد؛
سایه تهدید آلزایمر بر سر توسعه ایران
ایران در آستانه یک دگرگونی جمعیتی تاریخی است:حرکت پرشتاب به سمت سالمندی. طبق آمار رسمی، طی دو دهه آینده سهم جمعیت سالمند کشور به مرز 30 درصد نزدیک می‌شود. در چنین شرایطی، بیماری‌هایی همچون آلزایمر و سایر انواع زوال عقل به سرعت در حال بدل شدن به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های بهداشت عمومی کشور هستند.
اولین داروی درمان آلزایمر در استرالیا تایید شد+ جزییات
جمعه 1404/03/02 ساعت 12:03
اولین داروی درمان آلزایمر در استرالیا تایید شد+ جزییات
آژانس تنظیم مقررات دارویی و درمانی استرالیا برای نخستین بار یک داروی جدید را برای درمان بیماری آلزایمر تأیید کرد؛ دارویی که با پاکسازی پروتئین‌های مضر در مغز، روند پیشرفت بیماری را کند می‌کند و امید تازه‌ای برای بیماران در مراحل ابتدایی این بیماری به همراه دارد.
پیش‌بینی ابتلا به آلزایمر با آزمایشی ساده
یکشنبه 1404/01/10 ساعت 16:00
پیش‌بینی ابتلا به آلزایمر با آزمایشی ساده
پژوهشگران اظهار کردند که از دست دادن حس بویایی می‌تواند هشدار اولیه در ابتلا به بیماری آلزایمر و سایر اختلالات شناختی باشد و آنان نوید دادند که آزمایش جدید معرفی شده در سایت هلث قابل اجرا در منزل نیز است.
نظرات

آخرین اخبار
احتمال تغییر در برنامه امتحانات نهایی
عکس های منتخب ایران، شنبه 23 خرداد 1405
تصادف زنجیره‌ای در اشرفی اصفهانی تهران چند مصدوم داشت
جدال تاریخی ایران و نیوزیلند برای نخستین‌بار در جام جهانی
ضربه امنیتی به داعش در الانبار؛ حامی مالی داعش دستگیر شد
ادعای ترامپ: فردا با ایران توافق می‌کنیم / تنگه هرمز باز می‌شود
ابرنفتکش از محاصره آمریکا گذشت
اورژانس ایران در لیست 10 کشور برتر جهان
آزادراه شهید شوشتری در تهران پس از 18 سال افتتاح شد
نجات نوزاد یک‌ماهه در زاهدان با راهنمایی تلفنی اورژانس 115
تبانی در کاخ سفید؟ / هدیه ویژه وزارت دادگستری به شرکت‌های ترامپ
بحران انرژی در سایه جنگ منطقه‌ای؛ کشاورزان آمریکا زیر فشار اقتصادی
عملیات گسترده الحشد الشعبی برای تعقیب هسته‌های داعش
نظامیان مست آمریکایی در چنگ پلیس ژاپن/ اوکیناوا علیه واشینگتن برخاست
امتحانات نهایی 1405 چگونه برگزار می‌شود؟
اسلام‌آباد؛ میزبان مراسم امضای توافق ایران و آمریکا از طریق ویدئو کنفرانس
نقض آتش بس در لبنان ادامه دارد
توقیف تاکسی سمند با 21 میلیون تومان خلافی در خراسان شمالی
بقائی: برنامه‌ای برای سفر به ژنو یا جایی دیگر ظرف یکی دو روز آینده نداریم
ورزشگاه آزادی مسقف خواهد شد
اختلال 4 بانک در مسیر رفع/ برقراری واریز وجوه پذیرندگان تا ساعاتی دیگر
«من زنده‌ام»؛ روایت مردی که از دل آوار برخاست و تا آخرین نفس برای ایران ماند+ عکس و فیلم
پرواز ناتمام در شرق هند؛ 5 پرسنل نظامی در سقوط هواپیما جان باختند
ترامپ پیام «شریف» درباره نزدیک بودن توافق با ایران را بازنشر کرد
طباطبایی: کسی فریب وحدت‌شکنان را نمی‌خورد
پزشکیان:دولت در سخت‌ترین شرایط لحظه‌ای از پیگیری مشکلات مردم غفلت نکرد
سرلشکر عبداللهی: شهید شادمانی نماد ابتکار و اقتدار در مسئولیت‌های نظامی بود
«دیار مادری» در راه شبکه یک/ بازگشت زیبا بروفه پس از غیبتی طولانی
نهایی شدن اجرای مرحله سوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان/پرداخت بدهی از سوی دولت
شکاف 45 درصدی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار آزاد
وزیر کشور: اقتدار و اتحاد ملی بال‌های پرواز جامعه به سمت ثبات است
خبر خوش برای فرزندان شهدا و جانبازان؛ جزئیات آزمون استخدامی جدید و جذب 12 هزار نفری
رئیس‌جمهور روسیه از پیشروی نظامی در دونباس خبر داد
انیمیشن «رویاشهر» به سینماهای ترکیه رسید
فیفا ستاره‌های مصر را چید/ تغییرات ناگهانی در پیراهن رقیب ایران
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت پنجم
تهران غبارآلود می‌شود / خطر وزش باد شدید در مناطق جنوبی و غربی
نورنما | متفاوت ترین هوادار روز اول رقابت های جام 2026
دیپلماسی تلفنی برای صلح؛ عراق و آژانس در مسیر کاهش تنش‌های منطقه‌ای
الجزیره: توافق ایران و آمریکا تا 24 ساعت آینده امضا می‌شود
گروه مرگ بسکتبال با ویلچر ایران در مسابقات جهانی کانادا
ترافیک سنگین در جاده‌های شمال
آنروا با چالش های پیچیده مواجه است
محور قدیم کرج–چالوس موقتاً مسدود می‌شود
پایان انتظار 18 ساله ژاپنی‌ها؛ لهستان در برابر اراده سامورایی تسلیم شد
سفر بدون ویزا میان آنکارا و ریاض کلید خورد
وزیر جهاد: امنیت غذایی جهان نباید گروگان اقدامات یک‌جانبه شود
جزئیات توافق 12 میلیارد دلاری با قطر؛ از آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده تا خط اعتباری جدید
واردات برنج نامرغوب ممنوع شد
ماجرای سفر محرمانه رئیس حزب دموکرات‌های اسرائیل به امارات