×
بین الملل
شناسه خبر : 245921
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/27 ساعت 11:28

غزه در انتظار رأی سرنوشت‌ساز قطعنامه آتش‌بس

پیش‌نویس قطعنامه 10 عضو غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل برای آتش‌بس دائم در غزه عصر پنجشنبه به رأی گذاشته می‌شود؛ قطعنامه‌ای که احتمالاً با مخالفت آمریکا روبرو خواهد شد، آن‌هم در شرایطی که شمار شهدای غزه از 65 هزار نفر فراتر رفته است.

نورنیوز-گروه بین الملل: شورای امنیت سازمان ملل عصر پنجشنبه به وقت محلی نشستی درباره وضعیت خاورمیانه از جمله فلسطین برگزار خواهد کرد.

نمایندگی کره جنوبی به عنوان رئیس دوره ای شورای امنیت چهارشنبه شب به وقت محلی اعلام کرد: این نشست برای تصویب پیش‌نویس قطعنامه ۱۰ عضو غیر دائم شورای امنیت به رهبری دانمارک برای برقراری آتش بس در غزه برنامه‌ریزی شده است.

بر اساس اعلام دفتر رئیس شورای امنیت سازمان ملل، انتظار می‌رود اسرائیل نیز در این نشست شرکت کند.

۱۰عضو انتخابی (غیر دائم) شورای امنیت خواستار تصویب پیش‌نویس قطعنامه‌ای هستند که بر آتش‌بس دائمی در غزه و امداد رسانی به مردم این منطقه تاکید دارد. منابع دیپلماتیک پیش بینی می کنند که این قطعنامه با مخالفت آمریکا در حمایت از اسرائیل به تصویب نرسد.

پیش از این، آمریکا ۱۴ خرداد ماه  پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد را که خواستار «آتش‌بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی» میان اسرائیل و حماس در غزه و دسترسی بی‌مانع کمک‌های بشردوستانه به این منطقه بود، وتو کرد. در این رای‌گیری، ۱۴ عضو دیگر شورای امنیت به پیش‌نویس قطعنامه رای مثبت دادند. این اولین وتو توسط واشنگتن از زمان آغاز به کار دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ژانویه ۲۰۲۵ بود.

آمریکا که تاکنون نتوانسته است جنگ غزه را متوقف کند بلکه به اسرائیل برای گسترش جنگ طلبی خود همواره چراغ سبز نشان داده  و تمامی قطعنامه ها در شورای امنیت برای برقراری آتش بس در غزه را وتو کرده است.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز روز جمعه ۱۲ سپتامبر برابر با ۲۱ شهریور ۱۴۰۴ با اکثریت قاطع به قطعنامه‌ای که توسط فرانسه و عربستان سعودی ارائه شده بود و اعلامیه نیویورک در مورد حل مسالمت‌آمیز مساله فلسطین و اجرای راه حل دو دولتی و تشکیل کشور فلسطین را تایید می‌کند، رای داد.

این قطعنامه با کسب ۱۴۲رای مثبت، ۱۰ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع اعلامیه نیویورک درباره حل و فصل مسالمت آمیز موضوع فلسطین و راهکار دو دولتی را تصویب کرد.

ارتش اسرائیل در سوم سپتامبر (۱۲ شهریور) حمله‌ای به نام «ارابه های گدعون ۲» را برای اشغال کامل شهر غزه آغاز کرد که انتقادها و اعتراضاتی را در درون رژیم اسرائیل برانگیخت و باعث نگرانی درباره جان اسیران و نظامیان اسرائیلی شده است. این حمله با موج محکومیت از سوی شخصیت‌ها، سیاستمداران، کشورها و نهادهای بین المللی روبرو شده است.

جنگ ویرانگر اسرائیل علیه غزه که از ۱۵ مهر ۱۴۰۲ آغاز شده است، نه تنها منجر به نابودی گسترده زیرساخت‌های حیاتی از جمله بیمارستان‌ها، مدارس و شبکه‌های آب و برق شده بلکه آوارگی صدها هزار فلسطینی و کمبود شدید مواد غذایی را نیز به دنبال داشته است. تصاویر منتشرشده از غزه ویرانی کامل محله‌های مسکونی، صف‌های طولانی مردم برای دریافت کمک‌های ناچیز و ناتوانی بیمارستان‌ها در ارائه خدمات درمانی به دلیل کمبود دارو و سوخت را به نمایش می‌گذارد.

هرچند در دی‌ ماه ۱۴۰۳ توافقی برای آتش‌بس میان اسرائیل و گروه‌های مقاومت فلسطینی حاصل شد، اما اسرائیل با نقض این تعهد بار دیگر حملات سنگین به غزه را از سر گرفت و شمار قربانیان همچنان رو به افزایش است؛ وضعیتی که اکنون شناسایی فلسطین از سوی انگلیس را به‌عنوان یک تحول دیپلماتیک مهم در کانون توجه قرار داده است.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که از آغاز حملات اسرائیل از هفتم اکتبر ۲۰۲۳(۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون، شمار شهدای نوار غزه به ۶۵ هزار و ۶۲ نفر و تعداد مجروحان به ۱۶۵ هزار و ۶۹۷ نفر افزایش یافته است. همچنین از ۱۸ مارس ۲۰۲۵ (نقض آتش‌بس در غزه) تا کنون، ۱۲ هزار و ۵۱۱ نفر به شهادت رسیده و ۵۳ هزار و ۶۵۶ نفر نیز زخمی شده‌اند.


اخبار مرتبط
شمار شهدای غزه به 65 هزار و 141 نفر رسید
پنج‌شنبه 1404/06/27 ساعت 13:52
شمار شهدای غزه به 65 هزار و 141 نفر رسید
در 24 ساعت گذشته، 79 فلسطینی دیگر در نوار غزه به شهادت رسیدند و شمار کلی جان‌باختگان از ابتدای جنگ به 65 هزار و 141 نفر رسید. سازمان‌های امدادرسان نسل‌کشی در این منطقه را تأیید کرده و خواستار توقف فوری این فاجعه شدند.
نسل‌کشی در غزه واقعیت است
پنج‌شنبه 1404/06/27 ساعت 13:29
نسل‌کشی در غزه واقعیت است
کمیسیون مستقل تحقیق سازمان ملل در گزارشی تاریخی اعلام کرد که اسرائیل در غزه مرتکب نسل‌کشی شده است؛ گزارشی که بر اساس شواهد میدانی، تصاویر ماهواره‌ای و شهادت‌ها، رهبران اسرائیل را مسئول مستقیم این جنایت معرفی می‌کند .
نسل‌کشی در غزه در سایه انفعال سازمان ملل
چهارشنبه 1404/06/26 ساعت 09:39
نسل‌کشی در غزه در سایه انفعال سازمان ملل
همزمان با آغاز هشتادمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، آلفرد دِ زایاس، کارشناس سابق این نهاد، با لحنی تند نسبت به انفعال سازمان ملل در قبال نسل‌کشی در غزه هشدار داد و گفت: اگر سازمان ملل اقدام نکند، نه‌تنها اقتدار خود را از دست خواهد داد، بلکه به تاریخ خواهد پیوست.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر خارجه دولت جولانی وارد واشنگتن شد
هشدار رسمی سازمان هواپیمایی به یک ایرلاین داخلی
وزیر خارجه سوریه برای مذاکره درباره لغو تحریم‌ها به واشنگتن می‌رود
ساختمان سیمان سبزوار آتش گرفت
از اهتزاز این پرچم لذت ببرید
قتل به خاطر متلک‌پرانی در شهرری
صعود امین زاده به نیمه نهایی کشتی فرنگی جهان
برگزاری جلسه فوق‌العاده دولت به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور
شروع مقتدرانه عبدولی در کشتی قهرمانی جهان
امیدوارم روزی سران اسرائیل پشت میله‌های زندان قرار گیرند
هلاکت 4 سرباز اسرائیلی در رفح
تکلیف خاموشی های خانگی در پاییز مشخص شد
بیانیه باشگاه استقلال بعد از شکست تاریخی
قیمت طلا و سکه در بازار امروز پنج شنبه 27 شهریور 1404
حکم اخراج محمود خلیل توسط قاضی آمریکایی صادر شد
شهادت 75 فلسطینی در زندان های رژیم صهیونیستی
شمار شهدای غزه به 65 هزار و 141 نفر رسید
شورای حقوق بشر باید از سیاسی‌کاری دور بماند
نسل‌کشی در غزه واقعیت است
تعلل صنایع انرژی‌بر در ساخت نیروگاه
پایان دوران فاکتورهای کاغذی از دی‌ماه
اولین فرنگی کار ایرانی با شکست حریف چینی استارت زد+ فیلم
ایران (3) - فیلیپین (2) / صعود والیبال ایران در یک ماراتن نفسگیر
ایران با یک پله سقوط در رتبه بیست و یکم فیفا
حمایت ایتالیا از تحریم وزیران اسرائیلی
سارق حرفه‌ای لپ‌تاپ در تهران دستگیر شد+ فیلم
رئیس‌جمهور برزیل: ترامپ امپراتور جهان نیست
شهادت فرمانده انتظامی شهرستان «سیب و سوران»
هر پنج دقیقه یک نفر در ایران به آلزایمر مبتلا می‌شود
ترور یک چهره سرشناس در روستای چاه جمال+فیلم
تحولات خاورمیانه زیر سایه پیمان دفاعی ریاض-اسلام‌آباد
نورنما | انقلابی در نمایش هوایی کوادکوپترها
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به منطقه ای در جنوب لبنان
جریمه نقدی 621 راننده شبکه قاچاق سوخت
تصادف مرگبار اتوبوس تهران–مشهد در جاده گرمسار
پرونده موبایل موسوی با پنج هزار شاکی به‌زودی به نتیجه می‌رسد
11 هزار میلیارد تومان چک برگشتی سایپا
غزه در انتظار رأی سرنوشت‌ساز قطعنامه آتش‌بس
ترامپ: جنبش چپگرای «آنتیفا» را رسماً در فهرست تروریستی قرار می‌دهم
پاشینیان: سفر پزشکیان، نقطه عطف روابط ایران و ارمنستان بود
مواضع روسیه در دفاع مقدس 12 روزه بسیار خوب و محکم بود
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(84) «بندرعباس»
پیام جدی پکن: جهان باید در برابر قانون جنگل متحد شود
رئیس‌جمهور سابق برزیل به سرطان مبتلا شد
تحریم جام جهانی 2026 ؛ واکنش اسپانیا در صورت حضور رژیم صهیونیستی
یک بررسی مقدماتی درباره اعتراضات جوانان در نپال و درس‌‏های آن
هشدار مقام نظامی سابق رژیم صهیونیستی به ادامه جنگ
تعداد شهدای خبرنگار فلسطینی به 250 نفر رسید
اتصال 300 هزار تبعه خارجی ساکن ایران به سامانه ثنا
اسلواکی در آستانه قطع واردات نفت روسیه
X
آگهی تبلیغاتی