×
بین الملل
شناسه خبر : 245807
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/06/26 ساعت 18:00
جنگی فراتر از مرزها؛ بحران انسانی در حال انفجار

نورنیوز بررسی می‌کند؛

جنگی فراتر از مرزها؛ بحران انسانی در حال انفجار

آغاز حمله زمینی و تشدید بمباران‌های بی‌امان "اسرائیل" علیه شهر غزه، مرحله‌ای تازه از طرح نسل‌کشی است که به آوارگی بیش از 400 هزار فلسطینی انجامیده است. این روند، نه‌تنها نشانه‌ای از شکست اخلاقی و سیاسی تل‌آویو است، بلکه هشدار آشکاری درباره ورود منطقه به یک بحران انسانی و امنیتی بی‌سابقه می‌باشد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: حمله زمینی اخیر ارتش "اسرائیل" به شهر غزه، هم‌زمان با موجی تازه از حملات هوایی و توپخانه‌ای، چهره‌ای آشکار از سیاست پاکسازی جمعیتی را نشان می‌دهد. گزارش‌ها حاکی از آن است که بیش از ۴۰۰ هزار نفر از ساکنان مجبور به کوچ اجباری شده‌اند؛ مسیری که یادآور بزرگ‌ترین تراژدی‌های قرن بیستم است. این حمله، درست در زمانی آغاز شد که تلاش‌های بین‌المللی برای برقراری آتش‌بس و ارسال کمک‌های بشردوستانه در جریان بود، نشانه‌ای روشن از بی‌اعتنایی کامل تل‌آویو به قواعد بین‌المللی.
بحران انسانی در غزه به‌سرعت به نقطه غیرقابل بازگشت نزدیک می‌شود. بیمارستان‌های این منطقه یکی پس از دیگری از کار می‌افتند و ده‌ها هزار مجروح و بیمار بدون دسترسی به دارو و سوخت در معرض مرگ قرار گرفته‌اند. حمله مستقیم به مراکز درمانی مانند بیمارستان کودکان الرنتیسی، نمایانگر راهبرد عامدانه برای فروپاشی کامل نظام سلامت است. این فاجعه، به‌وضوح در تضاد با تعهدات کنوانسیون ژنو و اصول بنیادین حقوق بشر قرار دارد.

اهداف پنهان؛ از جنگ فرسایشی تا مهندسی جمعیتی

در ظاهر، این عملیات با هدف تضعیف مقاومت و آزادسازی اسرا توجیه می‌شود، اما شواهد نشان می‌دهد که نقشه‌ای بزرگ‌تر در کار است: تغییر بافت جمعیتی غزه. سیاستمداران افراطی در تل‌آویو و حامیان بین‌المللی آنان بارها تأکید کرده‌اند که امنیت "اسرائیل" تنها با کاهش یا حذف جمعیت فلسطینیان تضمین می‌شود. استفاده از تاکتیک‌هایی چون بمباران گسترده، ایجاد رعب و وحشت، و محاصره غذایی و دارویی، عملاً ابزارهای اجرای این مهندسی جمعیتی است.
پروژه کوچاندن ساکنان غزه به جنوب، یادآور طرح‌های قدیمی صهیونیستی برای "غزه کوچک" و قابل کنترل است. اما این راهبرد، پیامدهای فاجعه‌باری نه‌تنها برای فلسطینیان بلکه برای کل منطقه دارد. کوچ اجباری صدها هزار انسان، زمینه‌ساز یک بحران پناهجویی گسترده در مرزهای مصر و حتی فراتر از آن خواهد بود، بحرانی که می‌تواند توازن سیاسی و امنیتی خاورمیانه را به‌شدت متزلزل کند.

واکنش‌های جهانی؛ از هشدار تا اقدام

افزایش شدت حملات، موجی از محکومیت‌های جهانی را برانگیخته است. ترکیه این اقدام را "مرحله تازه نسل‌کشی" خوانده، نروژ و فرانسه آن را نقض آشکار قوانین بین‌المللی دانسته‌اند، و کانادا هشدار داده که این عملیات حتی روند آزادی اسرا را تهدید می‌کند. رئیس‌جمهور ایرلند خواستار اخراج "اسرائیل" از سازمان ملل شده و اتحادیه اروپا نیز برای نخستین بار تحریم‌هایی علیه تل‌آویو اعمال کرده است.
با این حال، پرسش کلیدی آن است که آیا این واکنش‌ها به اقدام عملی مؤثر منجر خواهد شد یا همچنان در سطح بیانیه باقی می‌ماند. تجربه نشان داده که بدون فشار واقعی و بازدارنده، "اسرائیل" سیاست‌های خود را ادامه خواهد داد. اکنون بیش از هر زمان دیگری ضرورت دارد که شورای امنیت سازمان ملل به مسئولیت‌های خود عمل کند و با اعمال مکانیسم‌های اجرایی، مانع از ادامه روند پاکسازی جمعیتی در غزه شود.

آینده مبهم؛ خطرات راهبردی برای تل‌آویو

بنیامین نتانیاهو، در تلاش برای حفظ قدرت سیاسی، بزرگ‌ترین قمار خود را آغاز کرده است؛ قماری که نه‌تنها آینده سیاسی او بلکه موجودیت رژیم صهیونیستی را نیز به خطر می‌اندازد. حمله زمینی به غزه، برخلاف ادعای رهبران این رژیم، تضمین‌کننده امنیت نیست، بلکه چرخه خشونت را تشدید می‌کند. مقاومت فلسطین نشان داده که توانایی مقابله و فرسایش ارتش اشغالگر را دارد و این جنگ طولانی، هزینه‌های سنگینی برای تل‌آویو در پی خواهد داشت.
افزون بر این، تشدید بحران انسانی وجهه بین‌المللی "اسرائیل" را بیش از پیش تخریب می‌کند. موج محکومیت‌ها و فشار افکار عمومی در غرب، به‌ویژه اروپا، در حال تبدیل شدن به مطالبه‌ای جدی برای تحریم تسلیحاتی و انزوای سیاسی است. به‌بیان دیگر، آنچه اکنون در غزه رخ می‌دهد، نه یک پیروزی راهبردی برای تل‌آویو، بلکه تشدید روند افول رژیم جعلی صهیونیستی است.

 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تحریم های متقابل روسیه علیه مقامات اروپا
ادامه واریز معوقات فروردین ماه بازنشستگان تامین اجتماعی/زمان و حروف باقی مانده
پنتاگون با ارسال موشک‌های تاماهاوک به اوکراین موافقت کرد
فعالیت مدارس و ادارات برخی شهرستان‌های خوزستان با تاخیر آغاز می شود
ترکیه میزبان نشست وزیران کشورهای عربی و اسلامی درباره غزه
چرا سازمان بازرسی به وزارت جهاد کشاورزی کارت زرد داد ؟
ساپینتو: از هواداران می‌خواهم در ورزشگاه کنارمان باشند!
عراقچی: ایران از تمامیت و یکپارچگی سودان حمایت می‌کند
واکنش ترامپ درباره حمله به ونزوئلا
زلزله اردکان فارس را لرزاند
اختلافات در اتحادیه اروپا بر سر هدف کاهش 90 درصدی گازهای گلخانه‌ای
تردد از مسیر تهران و کرج به چالوس ممنوع شد
سازمان ملل : تجاوز نظامی به ایران، زنگ خطر نقض حقوق بشر و منشور جهانی است
رکورد تاریخی آمریکا در زمینه تعطیلی دولت / مخالفت گسترده با طرح ترامپ
اعدام میدانی اسیران فلسطینی؛ سندی تازه از جنایات اسرائیل
جدول لیگ برتر فوتبال در پایان بازی‌های جمعه 9 آبان ماه
واکنش ولایتی به سخنان انکار کننده ترامپ درباره نقض آتش‌بس
جزئیاتی تازه از طرح انتقال آب طالقان به تهران+فیلم
آزمایش اتمی یا آغاز جنگ سرد دوم؟
نقش عجیب امیر جعفری در کنسرت نمایش «سی‌صد»
جزئیاتی از تماس تلفنی مهم عراقچی با همتای مصری
روسیه همیشه آماده انجام آزمایش‌های هسته‌ای است
اختصاص 30 میلیون یورو برای تجهیزات پزشکی ایثارگران
آمریکا حامی اصلی تجاوزات اسرائیل است / تهدیدها مواضع ما را تغییر نمی‌دهد
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به نبطیه / تشدید تنش‌ها در جنوب لبنان
اعتراف آمریکا درباره جنگ 12 روزه / اسرائیل توان مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
استقبال پرشکوه مردم از کاروان ورزشی که با 76 مدال‌ بازگشتند+فیلم
چرا دیدار مهم ترامپ و پوتین در بوداپست لغو شد ؟
خبر خوش درباره حقوق کارکنان شرکت‌ها
پیام مهاجرانی به دختران هندبال ایران : ثابت کردید برای رسیدن به قله‌ها هیچ مانعی ندارید
گزارش سفر موفق تخت روانچی به عمان
جدول لیگ برتر بعد از بازی استقلال و آلومینیوم
حماس : آلمان از نسل‌کشی علیه مردم غزه پشتیبانی می‌کند
هشدار اتحادیه اروپا به اوضاع سودان
استقلال(3)- آلومینیوم(1) | آبی ها بی رقیب در صدر جدول + خلاصه بازی
پاسخ وزیر علوم به مجلس درخصوص مجوزهای کسب‌وکار زیر ذره‌بین
ماجرای ارسال پیامک برای بازنشستگان تأمین اجتماعی چه بود؟
پشت نقاب سلطنت؛ فروپاشی آرام تاج
قطع ناگهانی آب در تهران؛ شکاف میان وعده‌های مسئولان و انتظارات شهروندان
واکنش روسیه به ادعاهای آمریکا درباره نیروهای هسته‌ای میان‌برد
یک استعفای جنجالی در اسرائیل
پرواز مستقیم تهران–وین از سر گرفته می‌شود +زمان از سرگیری
حمله تروریستی به مرکز حمل و نقل روسیه خنثی شد
توقیف شناور حامل240 هزار لیتر سوخت قاچاق در خلیج فارس
70 هزار نیرو در آماده‌باش کامل برای تامین آب شرب کشور
تظاهرات گسترده در میلان علیه نقض آتش‌بس در غزه
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا وارد فلسطین اشغالی شد
زاخارووا: نه اروپا و نه کی‌یف راه حل مسالمت آمیزی برای بحران اوکراین ندارند
ترکیب استقلال برای مصاف با آلومینیوم اعلام شد
لبنان خواستار فشار آلمان بر اسرائیل برای توقف تجاوزات شد
X
آگهی تبلیغاتی