×
بین الملل
شناسه خبر : 245776
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/06/26 ساعت 15:45
از کی‌یف تا بالتیک؛ چرا زاپاد-2025 فراتر از یک رزمایش است؟

نورنیوز بررسی می‌کند،

از کی‌یف تا بالتیک؛ چرا زاپاد-2025 فراتر از یک رزمایش است؟

رزمایش مشترک روسیه و بلاروس با حضور مستقیم ولادیمیر پوتین، نه تنها نمایش قدرت نظامی بلکه هشداری راهبردی به غرب است. زاپاد-2025 در شرایطی برگزار شد که تهدیدات ناتو، تحریم‌های اروپا و فشارهای آمریکا افزایش یافته و همگرایی قدرت‌های نوظهور علیه یکجانبه‌گرایی غرب شکل گرفته است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: رزمایش «زاپاد-۲۰۲۵» با حضور میدانی ولادیمیر پوتین، جلوه‌ای ویژه یافت. حضور او با لباس نظامی و اسلحه کمری حامل پیامی روشن بود: دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی روسیه و بلاروس یک اولویت حیاتی است. لوکاشنکو رئیس‌جمهور بلاروس نیز بر ضرورت تمرین همه‌جانبه، از سلاح‌های سبک تا کلاهک‌های هسته‌ای، تأکید کرد. در همین چارچوب، شبیه‌سازی استقرار سامانه موشکی «اورشنیک» نشان داد که مسکو و مینسک در برابر هر نوع تهدید احتمالی آماده‌اند. این رزمایش، هم بعد فنی و عملیاتی داشت و هم جنبه نمادین، تا بر اراده روسیه در بازدارندگی و پاسخ متقابل به تحرکات غرب صحه بگذارد.

پاسخ مستقیم به تشدید تهدیدات غرب

در حالی که اروپا و آمریکا شعار تعامل می‌دهند، عملاً با رزمایش‌های نظامی و فشارهای اقتصادی، تهدید علیه روسیه را افزایش داده‌اند. رزمایش «مدافع آهنین» ناتو با حضور بیش از ۶۰ هزار نیرو در لهستان و ایجاد مرکز فرماندهی جدید در شرق اروپا، پیامی آشکار از تشدید محاصره نظامی بود. افزون بر این، کمیسیون اروپا بسته‌های تحریمی تازه علیه بخش‌های انرژی و مالی روسیه را آماده کرده و آمریکا نیز برای نخستین بار در دولت ترامپ، ارسال محموله‌های تسلیحاتی به اوکراین را تصویب کرده است. در چنین شرایطی، زاپاد-۲۰۲۵ نه اقدامی تهاجمی، بلکه واکنشی بازدارنده و هشداردهنده بود تا نشان دهد مسکو آماده دفاع در برابر هرگونه مداخله‌جویی است.
همگرایی قدرت‌های نوظهور در نظم جدید
نکته برجسته رزمایش اخیر، حضور کشورهایی چون ایران، هند، بنگلادش، بورکینافاسو، کنگو و مالی بود. پیوستن این طیف متنوع از کشورها به رزمایش، گواهی روشن بر تلاش برای بنیان‌گذاری نظمی نوین و چندجانبه است. هند رسماً اعلام کرد که هدفش تقویت همکاری دفاعی و افزایش اعتماد متقابل با روسیه است. ایران نیز با حضور در این رزمایش، بار دیگر پیوند راهبردی خود با مسکو و دیگر متحدان آسیایی و آفریقایی را به نمایش گذاشت. این حضور گسترده نشان داد که غرب دیگر تنها مرجع امنیت جهانی نیست و بازیگران متکثر، با همگرایی عملیاتی، به دنبال ایجاد تعادلی پایدار در برابر مداخله‌گری غرب هستند.

پیامدها برای امنیت جهانی

زاپاد-۲۰۲۵ را باید بخشی از روند شکل‌گیری «امنیت جمعی غیرغربی» دانست. برخلاف ناتو که با رویکرد تهاجمی موجب افزایش ناامنی در مناطق مختلف شده است، این رزمایش بر مبنای بازدارندگی و همگرایی طراحی شد. مشارکت کشورهای آسیایی و آفریقایی بیانگر آن است که یکجانبه‌گرایی آمریکا و اروپا بیش از پیش زیر سؤال رفته و کشورها به دنبال بدیلی برای امنیت پایدار هستند. از این منظر، زاپاد-۲۰۲۵ نه تنها تقابلی با غرب، بلکه گامی در مسیر ایجاد نظمی نوین است که بتواند بر پایه همکاری چندقطبی، به امنیت منطقه‌ای و جهانی انسجام ببخشد. این رویکرد، پیام روشنی برای آینده دارد: جهان به سمت تقسیم مسئولیت‌های امنیتی و کاهش سلطه‌گری غرب حرکت می‌کند.

 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار دبیر ستاد ملی جمعیت نسبت به عادی‌سازی سقط جنین
آحارونوت: پیروزی ممدانی زنگ خطری برای اسرائیل است
تصادف در محور سنقر–بیستون؛ دو کشته و پنج مصدوم+فیلم
ادامه تجاوزهای رژیم اسرائیل به خاک لبنان
ستاره جوان والیبال ایران درگذشت / پیکر صابر کاظمی به زودی به گلستان منتقل می‌شود
یک کشته و چهار زخمی در تصادف خودرو دانش‌آموزان در دزفول
اعلام اسامی داوران هفته دهم لیگ برتر
برلین فعالیت انجمن مسلمانان آلمان را ممنوع کرد
گفت‌وگوی سید عباس عراقچی با وزیر خارجه چین
پیکر 15 اسیر تحویل فلسطینی‌ها در غزه شد
وزیر خارجه فرانسه: آزادی اتباع فرانسوی در ایران ربطی به مذاکرات هسته‌ای ندارد
هند و رژیم صهیونیستی تفاهم‌نامه همکاری نظامی امضا کردند
یارانه تا پایان سال، منظم پرداخت می‌شود+ فیلم
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 14 آبان 1404 + جدول
سازمان حمایت: قیمت بلیت هواپیما را به قبل بازگردانید
مکرون با فرانسویان آزادشده در ایران گفت‌وگو کرد
چرا فراموشی نام‌ها امری طبیعی است؟
پیروزی زهران ممدانی، نگرانی‌های اسرائیل را در نیویورک به اوج رساند
گروسی: بازرسان به سایت‌های بمباران‌شده ایران دسترسی نداشته‌اند
توقیف 156 خودرو لوکس قاچاق در سه انبار
قیمت دلار و سایر ارزها امروز 14 آبان 1404
انرژی پاک؛ نجات زمین یا نبرد تازه؟
افت 21 هزار واحدی شاخص بورس
قالیباف عازم پاکستان شد/ تأکید بر ارتقای روابط دو کشور
تغییرات دقیقه نودی در شهرداری تهران
ترامپ: باورکردنی نیست نیویورک دست یک کمونیست افتاده است! + ویدئو
عراقچی: مذاکره احتمالی با آمریکا فقط درباره پرونده هسته‌ای است+ فیلم
30 کشته و زخمی در آتش‌سوزی مهیب شمال بوسنی
واکنش شاکی پرونده پژمان جمشیدی به انتشار عکس‌های خصوصی/تا آخر از حقّ خودم دفاع می‌کنم
طبقه‌بندی 6 گانه بانک‌ها به چه صورتی خواهد بود؟
آغاز تولید انبوه سامانه موشکی اورشنیک در روسیه
81 کشته در طوفان مرگبار و سیلاب فیلیپین و اندونزی
ایران به دنبال دوازدهمین تاج آسیایی/ حریفان فوتسال ایران مشخص شدند
آمریکا خواستار لغو تحریم‌های سازمان ملل علیه «جولانی» شد
نبرد حساس در اَمان؛ استقلال برای بازگشت به مسیر پیروزی می‌جنگد
دستور فوری عارف به وزیر آموزش و پرورش درباره حادثه سرویس مدارس
زمان و جزییات پیش فروش 3 محصول شرکت خوردوسازی سایپا اعلام شد
ذخایر سدهای کشور به سطح بحرانی رسید
کنفدراسیون فوتبال آسیا استقلال و تراکتور را نقره داغ کرد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 14 آبان1404+ جدول
تأخیر بیمه‌ها در پرداخت مطالبات مراکز درمانی به بیش از 6ماه رسید + فیلم
آغاز ثبت‌نام مرحله جدید وام بازنشستگان تأمین اجتماعی + نحوه ثبت نام
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران ( 120) «بندر مقام»
رأی نیویورک، آغاز فروپاشی ترامپیسم و زوال نظم کهنه
گروسی خواهان «بهبود جدی» همکاری ایران با آژانس شد
جزئیات نحوه محاسبه سوابق بیمه‌ای در قانون جدید تأمین اجتماعی + جدول افزایش سنوات بیمه
واکنش عجیب ترامپ به شکست جمهوری‌خواهان در انتخابات
نرخ بلیت هواپیما هنوز افزایش نیافته است
13 آبان؛ فلج شدن کانون کودتا و تناقضات
چرخه بی‌پایان «نه‌»ها
X
آگهی تبلیغاتی