×
اقتصادی
شناسه خبر : 245607
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/25 ساعت 19:45
ثبت‌نام سجام از مرز 47 میلیون نفر گذشت

ثبت‌نام سجام از مرز 47 میلیون نفر گذشت

شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: با ثبت‌نام بیش از 38 هزار نفر در مرداد ماه سال جاری در سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام)، تعداد ثبت‌نامی‌ها به 47 میلیون و 445 هزار و 110 نفر رسید.

نورنیوز-گروه اقتصادی: بر اساس آخرین آمار منتشر شده، در مردادماه سال جاری ۳۸ هزار و ۶۰۸ سهامدار جدید در سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) ثبت‌نام کرده‌اند که نسبت به ماه قبل رشد ۳۵ درصدی داشته است. این آمار نشان می‌دهد که با وجود نوسانات بازار سرمایه، روند ورود سرمایه‌گذاران جدید به این بازار همچنان ادامه دارد.

بر این اساس از آغاز ثبت نام و احراز هویت سهامداران تا پایان مرداد ماه سال ۱۴۰۴ تعداد ۴۷ میلیون و ۴۴۵ هزار و ۱۱۰ ثبت نام و تعداد ۴۰ میلیون و ۶۳ هزار و ۸۳۵ احراز هویت در سامانه سجام توسط سپرده‌گذاری مرکزی صورت گرفته است.

جزییات ثبت‌نام و احراز هویت در سال ۱۴۰۴

با نگاهی به آمار ثبت‌نام و احراز هویت در سال ۱۴۰۴، یک روند نزولی تا پایان تیرماه مشاهده می‌شود که در مردادماه تغییر جهت داده است. این آمار نشان می‌دهد که ثبت‌نام در فروردین و اردیبهشت با تعداد ۸۳ هزار و ۶۴۸ و ۷۰ هزار و ۷۲۴ نفر در بالاترین سطح بوده است. اما در خرداد به ۴۰ هزار و ۶۰۱ و در تیرماه به ۲۸ هزار و ۴۳۴ نفر کاهش یافته است. با این حال در مردادماه این روند معکوس شده و تعداد ثبت‌نام‌ها به ۳۸ هزار و ۶۰۸ نفر افزایش یافته است.

جزئیات ثبت‌نام و احراز هویت در سال جاری حاکی از آن است که، در فروردین تعداد ۸۳ هزار و ۶۴۸ نفر، اردیبهشت تعداد ۷۰ هزار و ۷۲۴ نفر، خرداد تعداد ۴۰ هزار و ۶۰۱ نفر، تیر ماه تعداد ۲۸ هزار و ۴۳۴ نفر و مرداد تعداد ۳۸ هزار و ۶۰۸ نفر در سامانه «سجام» ثبت‌نام و در بخش احراز هویت نیز در فروردین تعداد ۶۶ هزار و ۴۷۵ نفر، اردیبهشت تعداد ۶۷ هزار و ۳۱۶ نفر، خرداد تعداد ۳۷ هزار و ۹۳۱ نفر، تیر ماه تعداد ۲۸ هزار و ۳۲۳ نفر و مرداد تعداد ۳۶ هزار و ۳۸۵ نفر صورت گرفته است.

روند رو به رشد

آمارهای مرداد نشان می‌دهد که پس از یک دوره نزولی در تعداد ثبت‌نام‌های سجام طی خرداد و تیرماه، روند ورود سرمایه‌گذاران جدید دوباره صعودی شده است. این خیز دوباره می‌تواند چند دلیل داشته باشد:

معمولاً در ماه‌های ابتدایی تابستان به دلیل تعطیلات و سفرها فعالیت‌های اقتصادی و بازار سرمایه کاهش می‌یابد. افزایش ثبت‌نام در مرداد می‌تواند نشانه‌ای از پایان این دوره و بازگشت سرمایه‌گذاران باشد.

از سویی دیگر با توجه به تورم و نوسانات در سایر بازارهای موازی، ممکن است برخی سرمایه‌گذاران به دنبال بازدهی در بازار سهام باشند.

۱۰ استان پیشتاز ثبت‌نام

برای اطلاع از جزئیات ثبت‌نام استانی باید گفت: تعداد نفرات ثبت‌نام شده در سامانه «سجام» در مرداد سال ۱۴۰۴ به تفکیک هر استان حاکی از آن است که ۱۰ استان تهران با ۱۲ هزار و ۸۸، اصفهان با ۲ هزار و ۹۱۸، خراسان رضوی با ۲ هزار و ۴۱۹، خوزستان با ۲ هزار و ۲۸، فارس با یک‌هزار و ۶۰۹، البرز با یک‌هزار و ۶۰۸، آذربایجان شرقی با یک‌هزار و ۵۲۹، مازندران با یک‌هزار و ۲۲۱، گیلان با ۹۹۷ و مرکزی با ۸۰۵ مورد» در صدر بیشترین ثبت‌نام شده‌ها در کل ایران قرار دارند.

۱۰ استان با کم‌ترین ثبت‌نام

از سویی دیگر بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در دوره زمانی فوق، ۱۰ استان ایلام با ۱۵۷، خراسان شمالی با ۱۹۲، کهگیلویه و بویراحمد با ۲۱۵، خراسان جنوبی با ۲۳۷، چهارمحال و بختیاری با ۲۵۳، زنجان با ۲۵۶، اردبیل با ۲۸۹، سمنان با ۳۱۳، کردستان با ۳۱۵ و بوشهر با ۳۹۷ مورد در انتهای لیست کمترین ثبت‌نام شده‌ها در سامانه «سجام» در بین سایر استان‌ها قرار دارند.


نظرات

آخرین اخبار
توضیحات سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر وزیر امور خارجه به عمان در روز شنبه
ترافیک سنگین صبحگاهی در 3 مسیر ورودی تهران
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 21 تیر 1405+ جدول
پاسخ کوبنده ایران به سومین تجاوز آمریکا؛ سپاه مراکز نظامی دشمن را در منطقه هدف قرار داد
پناهگاه‌های تهران کجاست؟ شورای شهر از شناسایی 335 فضای امن خبر داد
مدار دیپلماسی | ترامپ تفاهم را پاره کرد، آیا دیپلماسی به پایان رسیده است؟
کارشناس آمریکایی: ایران در کنترل تنگه هرمز موفق عمل کرده است
قالیباف: دوران توافقات یک‌طرفه تمام شد
عاشورا؛ تجلی عشق الهی
چرایی اصرار امارات بر ماجراجویی‌های بحران‌ساز
کارت ورود به جلسه آزمون کارشناسی ارشد 1405 از فردا منتشر می‌شود
انتقاد کره شمالی از اقدامات ناتو در اروپا و آسیا - اقیانوسیه
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 21 تیر 1405 + وضعیت استانها
آرژانتین3-1سوئیس ؛ آلبی سلسته با نبوغ آلوارز و مارتینز به نیمه نهایی رفت
اشعه UV و تهدید سلامت چشم؛ آب مروارید در کمین است
شبی که بلینگام تاریخ را نوشت؛ نروژ حذف شد، انگلیس در یک قدمی فینال
آرایش زیر ماسک خطر جوش و اگزما را افزایش می‌دهد
هشدار درباره آمپول‌های لاغری؛ راه ایمن کاهش وزن چیست؟
امید تازه برای بیماران کبدی؛ «مینی‌کبد» تزریقی جایگزین پیوند می‌شود؟
فیل‌ها واقعاً از موش می‌ترسند؟
هشدار روان‌پزشک درباره فرسودگی روانی؛ این خستگی را جدی بگیرید
انقلاب در دنیای بینایی؛ لنزهای تماسی خودترمیم‌شونده ساخته شدند
ترامپ: معاینه پزشکی‌ام در مرکز «والتر رید» به پایان رسید
بهترین رژیم غذایی برای مقابله با گرما و کم‌آبی
نساجی قهرمان دسته اول شد
دولت وابسته به عربستان در یمن بار دیگر مانع تبادل اسرا با انصارالله شد
رسانه نظامی: میگ-29های ایران همچنان عملیاتی‌اند
خبرگزاری فرانسه: رم میزبان مذاکرات جدید لبنان و اسرائیل شد
خاموشی برق در مشهد آغاز شد؛ جدول قطعی‌ها به‌زودی منتشر می‌شود
تیم جدید میلاد سرلک مشخص شد
کارگردان سینما: آماده اجرای حکم قصاص قاتلان رهبر شهید انقلاب هستم
آخرین گزینه آمریکا برای بازکردن تنگه هرمز، درخواست از ایران است
انتخابات هیأت رئیسه کمیسیون‌های تخصصی مجلس از 22 تیر آغاز می‌شود
آمریکا از رهبران کوبا خواست مسیر سیاسی خود را تغییر دهند!
آخرین وضعیت عبدالرضا هلالی پس از عمل جراحی اعلام شد
تأکید مهدی تاج بر ادامه همکاری با قلعه‌نویی تا جام ملت‌های آسیا
آلمان و فرانسه برای حل بحران لبنان برنامه مشترک تدوین کردند
چرا ترامپ هم به ایران حمله می‌کند و هم از جنگ فراگیر پرهیز دارد؟
قتل هولناک فاطمه سلطانی در اسلامشهر؛ پدر در دادگاه چه گفت؟
هیأت آمریکایی برای بررسی عقب‌نشینی اسرائیل وارد لبنان شد
مراسم تشییع رهبر شهید، اعتمادبه‌نفس مقامات ایران را تقویت کرد
دستور ویژه چین به پالایشگاه‌ها برای تولید بیشتر
رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان آمار نذورات محرم را اعلام کرد
اتوبوس‌های کرمان تا پایان تابستان رایگان شدند
آغاز بازی‌های تدارکاتی تیم ملی امید؛ اولین آزمون مقابل کایسری‌اسپور
صدای انفجارهای مهیب در شرق حمص؛ جزئیات در حال بررسی
باخت ترامپ و گرفتار شدن او در تله‌ خودساخته
تشبیه جنجالی اتحادیه اروپا به یک تیم شکست‌خورده
هاآرتص: تصمیم جدید حماس، کابینه اسرائیل را با چالش تازه روبه‌رو کرد
مجوز صادرات محدود مرغ صادر شد