×
فرهنگی
شناسه خبر : 245584
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/25 ساعت 16:30
رابرت ردفورد، ستاره سینما، دارفانی را وداع گفت+علت فوت

رابرت ردفورد، ستاره سینما، دارفانی را وداع گفت+علت فوت

«رابرت ردفورد» بازیگر و کارگردان برجسته سینما در سن 89 سالگی چشم از جهان فروبست.

نورنیوز-گروه فرهنگی: رابرت ردفورد، بازیگر سرشناس هالیوود که بعدها کارگردان و فعال مدنی شد، در ۸۹ سالگی درگذشت.

رابرت ردفورد با انزجار از رویکرد ساده‌لوحانهٔ هالیوود در فیلمسازی، معمولاً خواستار آن بود که فیلم‌هایش بار فرهنگی داشته باشند

روزنامهٔ نیویورک تایمز، سیندی برگر، مدیر اجرایی شرکت تبلیغاتی راجرز و کوان پی‌ام‌کی، در بیانیه‌ای خبر درگذشت رابرت ردفورد را اعلام کرد. او گفت که ردفورد در کوهستان‌های حومهٔ پروو و در خواب درگذشت، اما دلیل خاصی برای مرگ او ارائه نکرد.

رابرت ردفورد (Robert Redford) یکی از نام‌های ماندگار هالیوود است که در طول بیش از شش دهه فعالیت هنری، مرزهای بازیگری و کارگردانی را جابه‌جا کرده است. او نه‌تنها با نقش‌آفرینی‌های به‌یادماندنی در فیلم‌هایی چون بوچ کسیدی و ساندنس کید و همه مردان رئیس‌جمهور به شهرت جهانی رسید، بلکه به‌عنوان کارگردان نیز با فیلم مرد عادی توانست جایزه اسکار بهترین کارگردانی را از آن خود کند.

ردفورد همواره نگاهی فراتر از صنعت سرگرمی داشته است. او با بنیان‌گذاری جشنواره ساندنس، بستری تازه برای شکوفایی فیلمسازان مستقل ایجاد کرد و عملاً به یکی از چهره‌های اصلی در شکل‌گیری جریان سینمای مستقل آمریکا بدل شد. این جشنواره امروز یکی از مهم‌ترین رویدادهای سینمایی جهان به شمار می‌آید.

علاوه بر سینما، ردفورد سال‌ها در عرصه‌های اجتماعی و زیست‌محیطی نیز فعال بوده است. او با صدایی پرنفوذ و جایگاهی معتبر، همواره از حفظ محیط‌زیست و ارزش‌های انسانی دفاع کرده و چهره‌ای هنرمند-فعال (Artist-Activist) را به نمایش گذاشته است.

رابرت ردفورد در حافظه فرهنگی جهان، تنها یک ستاره سینما نیست؛ او معمار نسلی تازه از روایت‌گری در تصویر است؛ نسلی که سینما را نه فقط ابزاری برای سرگرمی، بلکه بستری برای اندیشه، نقد و تغییر اجتماعی می‌داند.

رابرت ردفورد با انزجار از رویکرد ساده‌لوحانهٔ هالیوود در فیلمسازی، معمولاً خواستار آن بود که فیلم‌هایش بار فرهنگی داشته باشند و در بسیاری از موارد، موضوعات جدی مانند غم و اندوه و فساد سیاسی را در فیلم‌های خود دنبال می‌کرد، که بخش بزرگی از آن به دلیل قدرت بالای شمایل سینمایی او بود.

او به عنوان بازیگر، در فیلم‌های «بوچ کسیدی و ساندنس کید» (۱۹۶۹) با نگاهی عاشقانه به یاغیان در غرب، و «همه مردان رئیس‌جمهور» (۱۹۷۶) درباره تعقیب روزنامه‌نگارانه رئیس‌جمهور ریچارد ام. نیکسون در دوران واترگیت حضور داشت.

در «سه روز کندور» (۱۹۷۵)، او نقش یک رمزگشای درونگرای آژانس اطلاعاتی ایالات متحده، سی‌آی‌ای، را بازی ‌کرد که در یک بازی موش و گربه مرگبار گرفتار شده بود.

فیلم «نیش» محصول سال ۱۹۷۳ دربارهٔ کلاهبرداران دوران رکود بزرگ، اولین و تنها نامزدی اسکار ردفورد را به عنوان بازیگر برای او به همراه آورد.

او برای دهه‌ها یکی از بازیگران اصلی مورد علاقه هالیوود بود، چه در کمدی، چه در درام یا تریلر؛ استودیوها اغلب او را به عنوان یک نماد جذابیت ارائه می‌کردند. مجموعه آثار او به عنوان نقش اول عاشق، تا حد زیادی مدیون بازیگران زن مسلطی بود که در کنارش بازی می‌کردند؛ جین فوندا در «پابرهنه در پارک» (۱۹۶۷)، باربارا استرایسند در «آن‌طور که بودیم» (۱۹۷۳)، مریل استریپ در «از دل آفریقا» (۱۹۸۵).


نظرات

آخرین اخبار
زائران مراقب باشند؛ بلیت هواپیمارا از مراجع رسمی بخرید
سفر یکسره زائران اربعین تا نجف امکان‌پذیر شد
پشت پرده عقب نشینی ترامپ از تهدید حمله به زیر ساختها
چین 5 ماهواره به فضا فرستاد
حملات بامدادی آمریکابه ایران؛ پاسخ موشکی ایران به پایگاه‌های آمریکا در اردن، بحرین و کویت
41کشته در سیل‌ شدید هند
بورس زیر سایه ریسک سیاسی
امضای 25 سند در قالب 9 تصمیم توسط وزرای امور خارجه سازمان شانگهای
خشم امریکا از موضع مالزی نسبت به اسرائیل
آماده‌باش 6500 اتوبوس برای جابه جایی زائران اربعین
اطلاعیه شماره 47 سپاه/ یک زاغه مهمات بزرگ در پایگاه علی السالم متلاشی شد
چرا توافق هسته ای عربستان در کمتر از 24ساعت تعلیق شد؟
بدترین بازی های جام جهانی 2026 معرفی شدند ؛ جایگاه ایران در میان 10 تیم اول
پشت این اعداد میلیارددلاری چه واقعیتی پنهان شده است؟
سازمان همکاری شانگهای اهمیت ویژه ای برای ایران دارد
پلیس فتا مانع انتشار 42 هزار تصویر خصوصی بانوان شد
محدودیت‌های ترافیکی اربعین اعلام شد
عملیات در کرانه باختری؛ 4 صهیونیست کشته و زخمی شد
ایران خواستار همکاری سلامت بریکس شد
محدودیت‌های تردد در جاده چالوس+جزئیات
22متهم پرونده های ارزی، پشت میله های زندان
هشدار نماینده فلسطین درباره کوچ اجباری فلسطینیان
بخشنامه جدید سازمان اداری و استخدامی برای کارمندان دولت + جزییات و ممنوعیت جدید در ادارات
قیمت جهانی طلا در سراشیبی؛قیمت نفت صعودی شد
پیگیری مطالبات 11 میلیارد دلاری ایران از عراق
سیاری: قدرت ایران برای آمریکا هضم‌ناشدنی است
گزارش نیویورک تایمز درباره آتش بس 10 روزه، انحرافی است
هانیه رستمی به فینال تپانچه 10متر جام جهانی صعود کرد
چین و آسه‌آن، خواستار تداوم مذاکرات میان ایران و آمریکا شدند
حمایت سازمان منطقه آزاد قشم از اصناف در شرایط جنگی
اعتراف واشنگتن به توان موشک های ایران در حمله به پایگاه های امریکا
قهرمانان کاتای بانوان معرفی شدند
سه جغرافیا، یک سرنوشت
سی و یکمین المپیاد دانشجویی کشور آغاز شد
4شهید و 7مجروح در دشمن به5 استان
جزئیات جدید از مصوبه مهم دولت برای نیروهای شرکتی اعلام شد
ایران پیشنهاد آتش‌بس موقت ترامپ را رد کرد
عبدالله ویسی سرمربی جدید ذوب‌آهن شد
عراقچی: منشأ هرگونه تجاوز به ایران، هدف مشروع اقدامات دفاعی نیروهای مسلح است
تهدید اصلی جای دیگری است
تاریخ سفر رئیس‌جمهور چین به آمریکا مشخص شد
قطعی برق کرمانشاه جمعه 2 مرداد 1405 اعلام شد+جدول
عراقچی به تهدید تازه ترامپ پاسخ داد
عراقچی در اجلاس وزیران امور خارجه شانگهای حضور یافت
تعرفه‌های تازه واشنگتن علیه 60 شریک تجاری کلید خورد
تهران در تیرماه 10 روز هوای آلوده را تجربه کرد
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون 2 مرداد +جدول پخش
کارشناس عربی: جایگزینی تنگه هرمز و باب‌المندب دهها سال طول می‌کشد
هشدار عراقچی نسبت به توقیف دارایی‌هایی ایران
نگرانی و حیرت اسرائیل از سرعت ایران در بازسازی زیرساخت‌ها