×
بین الملل
شناسه خبر : 245563
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/25 ساعت 15:20
نتانیاهو: باید به انزوای اقتصادی روی بیاوریم

نتانیاهو: باید به انزوای اقتصادی روی بیاوریم

اظهارات جنجالی بنیامین نتانیاهو درباره حرکت اسرائیل به‌سوی یک اقتصاد بسته و خوداتکا، موجی از واکنش‌های شدید در میان مدیران شرکت‌های بزرگ، اقتصاددانان و نخبگان سیاسی به راه انداخت. منتقدان هشدار دادند که این مسیر، اقتصاد و موجودیت اسرائیل را به خطر می‌اندازد.

نورنیوز-گروه بین الملل: اعضای انجمن اتاق بازرگانی که شامل حدود ۲۰۰ نفر از مالکان و مدیران بزرگترین شرکت‌های اقتصادی رژیم صهیونیستی است، به اظهارات روز گذشته «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر این رژیم مبنی بر انزوای شدید سیاسی اقتصادی اسرائیل و لزوم حرکت به سوی «اقتصاد ابر اسپارتا» (اقتصادی بسته و خوداتکا بر اساس الگوی اسپارت در یونان باستان) واکنش تندی نشان دادند و با انتشار نامه‌ای سرگشاده به نتانیاهو در تلویزیون تصریح کردند که سیاست نخست‌وزیر، اسرائیل را به سمت یک رکود اقتصادی و سیاسی خطرناک و بی‌سابقه پیش می‌برد.

اعضای انجمن در پیامی مشترک به این شبکه صهیونیستی با تأکید بر اینکه اسرائیل، «اسپارتا» و «آتن» نیست، تصریح کردند که چشم‌انداز اقتصادی نتانیاهو بقای اسرائیل را در جهان کنونی به خطر می‌اندازد.

اعضای انجمن، شامل مالکان، رؤسا و مدیران عامل شرکت‌های بزرگ اقتصادی اسرائیل، ضمن انتقاد جدی از اظهارات نتانیاهو فهرستی از اقدامات لازم را که کابینه باید انجام دهد، ذکر کردند و خواستار تغییر فوری سیاست اقتصادی به نفع اسرائیلی‌ها شدند.

پایان‌دادن به جنگ غزه، طولانی‌ترین جنگ تاریخ رژیم صهیونیستی، توافق با حماس و آزادی همه اسیران اسرائیلی، تشکیل یک کمیسیون تحقیق دولتی برای تعیین مقصر شرایط کنونی فلسطین اشغالی و برکناری نتانیاهو و تعیین تاریخ انتخابات زودهنگام از خواسته‌های مهم و مؤکد انجمن بازرگانی در فهرست اقدامات لازم نامه منتشرشده در این رسانه صهیونیستی است.

امضاکنندگان این نامه، از جمله، مالکان و رؤسای گروه تجاری «فاکس»، «هارل ویزل»، گروه سرمایه‌گذاری‌های «اوفر» و گروه «ملیسرون مال»، گروه «ازرئیلی»، گروه «سوپر فارم»، شرکت بزرگ اقتصادی «ملانوکس» و «والدو»، شرکت «زیم» و مدیران پنج بانک بزرگ «لئومی»، «هپوعلیم»، «دیسکانت»، «میزراخی» و «تفاخوت» هستند که به اظهارات نتانیاهو واکنشی تند نشان دادند و خطاب به نتانیاهو گفتند: ما به راحتی به سمت یک ورطه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در حرکت هستیم که موجودیت ما را به خطر می‌اندازد. آنها از کابینه نتانیاهو خواستند که با این اقدامات جلوی سقوط اسرائیل به پرتگاه اقتصادی و سیاسی را بگیرند.

نتانیاهو روز گذشته در کنفرانس خبری حسابداران در قدس اشغالی اعتراف کرد که این رژیم در انزوای سیاسی غرق شده و مجبور خواهد بود که به اقتصادی بسته و خوداتکا در برابر انزوای جهانی روی آورد. او سقوط بازار را به فشار اقلیت‌های مسلمان در اروپا نسبت داد که دولت‌های خود را به اتخاذ مواضع سخت‌گیرانه، تحریم‌ها و محدودیت‌ها ترغیب می‌کنند.

وی گفت: این فشارها موجب تحریم و محدودیت‌های زیادی علیه اسرائیل شده و واردات سلاح را دشوار کرده است.

این درحالی است که منتقدان دلیل اصلی مشکلات را سیاست‌های ناکارآمد کابینه و مدیریت نادرست جنگ می‌دانند که انزوای این رژیم را به همراه داشته است.

با این حال، پس از این اظهارات بازارهای بورس رژیم اسرائیل سقوط کرد و شاخص‌های کلیدی بازار با کاهش قابل توجهی مواجه شد.

در همین حال، رسانه صهیونیستی «کلکلیست» اوضاع بازارها را تیره توصیف کرد، به طوری که شاخص «تل‌آویو ۱۲۵» یک درصد و شاخص نفت و گاز ۲.۲ درصد سقوط و سهام صنایع نظامی به شدت افت کرد و سهام «البیت» ٢ درصد و «نکست ویژن» ٤ درصد کاهش یافتند.

تاثیر منفی این اظهارات به بخش های دیگر اقتصادی رژیم صهیونیستی نیز سرایت کرد، به طوری که سهام «نیومد انرژی» ۲.۴ درصد، سهام «آلما اینفراستراکچر» پس از لغو قرارداد خرید توسط شرکت «بیزک» ۱۲.۹ درصد کاهش یافتند؛ موضوعی که از منظر کلکلیست نشانه کاهش اعتماد به اقتصاد این رژیم است.

از نگاه کارشناسان، این سقوط لحظه ای نیست بلکه نشانه بحران در رویکرد اقتصادی است که تحت فشار انزوای بین المللی و محدودیت بازارهای جهانی ایجاد شده است.

شخر تورجمن، رئیس اتحادیه اتاق‌های بازرگانی اسرائیل گفت: اظهارت نتانیاهو مبنی بر اقتصاد اسپارتا واقعیت خطرناکی از اقتصاد اسرائیل را ترسیم می‌کند که متعلق به قرون وسطی است و برای یک اقتصاد مدرن مناسب نیست. وی افزود: وای بر ما اگر این دیدگاه نتانیاهو باشد.

ران تومر، رئیس انجمن تولیدکنندگان رژیم صهیونیستی نیز با انتقاد از نتانیاهو تصریح کرد که او هر آنچه را که ما از آن می‌ترسیدیم و نسبت به آن هشدار می‌دادیم، علنی کرده است. وی افزود: اقتصاد اسرائیل در جهان به شدت آسیب دیده است، اقتصاد بسته و خودکفا با توجه به وضعیت داخلی برای ما فاجعه‌بار خواهد بود.

در همین ارتباط، انجمن فناوری پیشرفته (های‌تک) اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد: «های‌تک» موتور اصلی رشد اقتصادی به بازارهای جهانی و اعتماد سرمایه گذاران خارجی وابسته است. انزوای کنونی تهدیدی جدی برای مزیت فناوری و نظامی ماست. به جای ایجاد ثبات، اسرائیل به سمت انزوای خطرناک و فقدان توان رقابت حرکت می‌کند.

علاوه بر این، اظهارات نتانیاهو در عرصه سیاسی نیز واکنش‌های تندی را به دنبال داشت. «نفتالی بنت»، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در حساب کاربری سابق خود در ایکس (توییتر سابق) نوشت که نتانیاهو حقیقت را می‌داند و امروز آن را به زبان آورد؛ او با استبداد خود، همه ما را به سمت پرتگاه سوق می‌دهد.

گادی آیزنکوت، عضو سابق کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی نیز تأکید کرد که ناکارآمدی نتانیاهو و کابینه‌اش در مدیریت جنگ غزه اسرائیل را در انزوای گسترده قرار داده است. اگر نخست وزیر نمی‌داند چگونه این وضعیت را حل کند، باید برکنار شود.

یائیر لاپید، رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی نیز در پی اظهارات نتانیاهو بیانیه‌ای صادر کرد و گفت: اظهارات نتانیاهو دیوانه‌وار است. انزوای سیاسی محصول یک سیاست اشتباه و شکست‌خورده نتانیاهو و کابینه اوست. او افزود: نتانیاهو گفت ما مانند اسپارت یونان خواهیم شد. به نتانیاهو یادآوری می‌کنم، اسپارت ویران شده است.

افزون بر این، یائیر گولان، رئیس حزب دموکرات‌های رژیم صهیونیستی با تمسخر نتانیاهو نوشت، او با این اظهارات به مناسبت سال نوی یهودی (روش هشانا) به اسرائیلی‌ها می‌گوید که «برای حفظ کابینه‌ام، به جنگ و انزوای ابدی اسرائیل نیاز دارم. و شما خود، اقتصاد، آینده فرزندانتان و ارتباطتان با جهان را فدای من خواهید کرد.»


نظرات

آخرین اخبار
تنش در روابط رم و واشنگتن بر سر مواضع ایتالیا در قبال ایران
اتحادیه عرب: فلسطین خطرناک‌ترین منطقه جهان برای خبرنگاران است
مقاومت؛ خط قرمز غیرقابل تغییر در دکترین جنبش حماس
پاسخ ایران به متن پیشنهادی آمریکا ارسال شد/ انتقال پاسخ ایران به طرف آمریکایی توسط پاکستان
بحران بی‌سابقه کمبود نیروی نظامی در خط مقدم جنگ اسرائیل
آغاز ثبت‌نام کاردانی دانشگاه ملی مهارت از امروز+ لینک و نحوه شرایط ثبت‌نام
جدول جدید مبالغ واریزی کمیته امداد منتشر شد
سفر محرمانه فرستادگان ویژه ترامپ به قلب روسیه
ورود دیوان‌عالی به پرونده اخلالگران ارزی و محتکران کالا
نحوه دریافت اعتبار خرید لوازم خانگی اعلام شد
پرونده متخلفان دلار ارزان روی میز قاضی
همتی: بازار ارز در آرامش است/ ارز دارو و کالاهای اساسی تضمین شد
پرش 25 درصدی ارزش صادرات ایران به قاره سیاه
تثبیت نظم ایرانی در تنگه هرمز با عبور دومین کشتی
ایران در بین 20 کشور برتر کشتیرانی
سرقت بزرگ و سودهای میلیون دلاری با اخبار جعلی در بازار نفت
جام جهانی 2026 صحنه پایانی خامس رودریگس
رسانه‌های عبری از نفوذ ایران در ارتش اسرائیل خبر دادند
ویتکاف و کوشنر ممکن است به زودی به روسیه سفر کنند
انتقال مسافران کشتی هانتاویروس به ساحل و فرودگاه
دو کودک در ساحل بندرمقام شهرستان بندرلنگه غرق شدند
دستور فوری معاون اول رئیس‌جمهوری برای مقابله با گران‌فروشی
اعتراض گسترده به نظام پادشاهی در لندن + عکس
آلودگی نفتی در خارک شایعه است
اوسمار ویرا فعلاً به ایران بازنمی‌گردد
قیمت گوشت قرمز امروز 20 اردیبهشت 1405 + جدول
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 20 اردیبهشت 1405
گفت‌وگوی عراقچی و وزیر خارجه قطر درباره تحولات منطقه
چه کسانی پشت پروژه حذف شیعیان بحرین ایستاده‌اند؟
فردا آخرین فرصت ثبت‌نام آزمون های سمپاد و نمونه دولتی
جزئیات دیدار فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا با فرمانده معظم کل قوا
هشدار سخنگوی وزارت خارجه: آژانس وارد بازی سیاسی نشود
توقیف کامیون با راننده 12 ساله در محور پرتردد کرمان
نایب‌رئیس مجلس: تنگه هرمز با عملیات نظامی باز نخواهد شد
استفاده رایگان از مترو و اتوبوس تا 22 اردیبهشت تمدید شد
نخستین عبور موفقیت‌آمیز کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز
ترامپ از موضع ضعف به پکن می‌رود
«دلفین‌های خلیج فارس» در تنگه هرمز آماده‌باش هستند
ورود موج جدید بارشی به پایتخت از سه شنبه
چگونه از «تابستان سخت انرژی» با موفقیت عبور کنیم؟
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 20 اردیبهشت ؛ عقب نشینی طلا + جدول
بیش از 100 کیلووات پنل خورشیدی در پایتخت آسیب دیدند
تصمیم جدید دولت برای تسهیل جذب سرمایه‌گذاری خارجی
قیمت دلار، یورو ‌و سایر ارزها امروز 20 اردیبهشت/ دلار هزار تومان ارزان شد
پایان طرح رایگان مترو و اتوبوس در تهران
ذخایر طلای چین به 2322 تن رسید
وضعیت بازار در جلسه غیرعلنی مجلس بررسی شد
قیمت هر شانه تخم‌ مرغ به 480 هزار تومان رسید
کرمان لرزه‌خیزترین استان فروردین 1405 شد
کشتی آمریکایی در خلیج فارس هدف قرار گرفت