×
سیاسی
شناسه خبر : 245530
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/25 ساعت 12:37
پیگیری اقامه دعوا علیه آمریکا و رژیم صهیونی در دادگاه‌های بین المللی

پیگیری اقامه دعوا علیه آمریکا و رژیم صهیونی در دادگاه‌های بین المللی

معاون حقوقی رئیس جمهوری از اقدامات گسترده حقوقی برای مستندسازی و پیگیری حقوقی خسارات جنگ اخیر خبر داد و گفت: در سطح بین‌المللی، بررسی موضوع از سه مسیر حقوقی برای اقامه دعوا علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا در دستور کار است.

نورنیوز - گروه سیاسی :‌ حجت الاسلام مجید انصاری در هفتاد و سومین جلسه شورای هماهنگی حقوقی دستگاه‌های اجرایی که به میزبانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، اظهار داشت: «در سطح بین المللی موضوع از طریق دیوان دادگستری بین‌المللی، دیوان کیفری بین‌المللی و دادگاه‌های دیگر به دلیل نقض مقررات بین المللی، کشتار غیرنظامیان و حمله به بیمارستان‌ها و مراکز آموزشی در دست پیگیری است.»

وی افزود: «در سطح داخلی نیز تشکیل پرونده‌ها تحت نظارت دادستان کل کشور، با وکلای داوطلب حتی رایگان در دستور کار قرار دارد.»

انصاری تاکید کرد: «پیشنهاد تشکیل دادگاه منطقه‌ای برای رسیدگی به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و کشور‌های همسایه نیز مطرح شده است.»

معاون حقوقی رئیس‌جمهوری با اشاره به نقض بی‌سابقه همه میثاق‌های بین‌المللی توسط ایالات متحده و رژیم اسرائیل گفت: «امروز منافع شرکت‌های بزرگ آمریکایی و سیاست‌های رژیم صهیونیستی، قوانین و اصول حقوق بین‌الملل را به‌طور کامل زیر پا گذاشته و بدترین جنایات علیه بشریت رقم خورده است.»

وی با بیان اینکه درگیری اسرائیل غاصب علیه جمهوری اسلامی از زمان شروع به کار دولت چهاردهم آغاز شده و این دولت درگیر یک جنگ ۱۲ ماهه بوده است، گفت: «مدیریت سریع و قانونی بحران، به‌ویژه تشکیل کمیته‌های چهارگانه، سبب شد اداره کشور بدون وقفه در طی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ادامه یابد.»

معاون حقوقی رئیس‌جمهوری یادآور شد: دشمن قصد داشت طی سه روز با ایجاد شورش اجتماعی، نظام جمهوری اسلامی را ساقط کند، اما با حضور معجزه‌آسای مردم، صحنه برعکس شد و روز دوم، روز شکوه همبستگی ملی ایران شد.

وی جنگ ۱۲ روزه را درسی بزرگ برای همگان دانست و با تاکید بر اینکه این واقعه باید به قدرشناسی از مردم و ارتقای رضایتمندی اجتماعی منجر شود، تاکید کرد: «واحد‌های حقوقی در خط مقدم تحقق این هدف قرار دارند.»

انصاری به سه اولویت برنامه هفتم اشاره کرد و افزود: افزایش بهره‌وری به حدود ۳ درصد، حفظ و تقویت سرمایه اجتماعی و ارتقای رضایت مندی عمومی یه اولویت در دستور کار دولت‌ها چهاردهم به شمار می‌آیند.

وی توضیح داد:« اقداماتی نظیر اطلاع‌رسانی دقیق به مردم درباره حقوقشان، تدوین دستورالعمل مبارزه با فساد، و طراحی قرارداد‌ها با اولویت ملاحظات حقوقی می‌تواند بدون بار مالی سنگین انجام شود.»

معاون رئیس جمهور با ارایه گزارشی از عملکرد یکساله دولت در حوزه قانون‌گرایی، تقنین، مقرره‌گذاری، به برخی کاستی‌ها در تحقق برنامه‌های پیشین توسعه اشاره کرد و اظهار داشت: «رویکرد دولت چهاردهم پایبندی به قانون برنامه هفتم است و با وجود رخداد شرایط بحرانی در کشور، رویکرد اصلی دولت حرکت بر مدار قانون و پایبندی به سیاست‌های کلی نظام بوده است.»

معاون حقوقی رئیس جمهوری با اشاره به اینکه متوسط تحقق برنامه‌های توسعه در کشور حداکثر ۳۰ درصد بوده که حتی در این رقم نیز تردید وجود دارد، افزود: «این عدد به معنای بی‌برنامگی و خروج از مسیر طراحی‌شده است.»

وی با ارائه آماری دقیق، عملکرد دولت در مقرره‌گذاری را «کم‌سابقه و بی‌سابقه» دانست و افزود: «از ۲۱۷ آیین‌نامه اجرای برنامه هفتم، ۱۶۰ مصوبه تاکنون نهایی شده و بقیه نیز تا پیش از پایان مهلت قانونی به تصویب خواهد رسید.»

وی با اشاره به تدوین و تصویب ۲۸ آیین‌نامه مربوط به قانون بودجه امسال ادامه داد: :«۲۶ برنامه اجرایی دقیق برای اهداف کلان برنامه هفتم، از جمله برنامه رشد اقتصادی ۸ درصدی، آماده اجراست.»

به گفته انصاری، در دولت‌های گذشته گاه تصویب آیین‌نامه‌ها به سال سوم برنامه می‌کشید، اما دولت فعلی با اصرار بر قانون‌گرایی، این روند را در سال نخست تکمیل کرده است.


نظرات

آخرین اخبار
پنج شهید و یک مجروح در حمله صهیونی آمریکایی به یک خانه مسکونی در اراک
پنج نکته درباره جنگ، جامعه و رهبری
انهدام یک فروند پهپاد هرمس در بروجرد
رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی برای حفظ سلامت عمومی
جزئیات بسته حمایتی برای تولیدکنندگان اعلام شد
سناتورهای دموکرات خواستار تحقیقات بی‌طرف در مورد فاجعه میناب شدند
دمشق: سوریه مستقیما تحت تأثیر پیامدهای جنگ در منطقه قرار دارد
سفیر ایران: تجاوز آمریکا و اسرائیل وضعیت خطرناکی برای غیرنظامیان ایجاد کرده است
وضعیت کشورهای عرب خلیج فارس پس از جنگ چگونه خواهند بود؟
حزب‌الله لبنان از انجام 24 عملیات نظامی در یک روز خبر داد
سناتور آمریکایی: ترامپ و وزیر جنگش مسئول کشته شدن 175 نفر در میناب هستند
اجرای 37 عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا توسط مقاومت اسلامی عراق
جزئیات تماس تلفنی پوتین و ترامپ اعلام شد
سامانه‌های تاد آمریکا در خاورمیانه آسیب دیدند
مقام سابق پنتاگون: رهبر جدید ایران فرقی با رهبر قبلی ندارد
اسرائیل آدرس‌های داده شده توسط اینترنشنال در ایران را هدف قرار می‌دهد
انجمن خودروسازی آمریکا: قیمت هر گالن بنزین طی 10 روز 16.4٪ افزایش یافته است
علی مطهری: انتخاب آیت الله سید مجتبی خامنه ای تصمیم درستی بود
درخواست مشاوران ترامپ برای تدوین طرح خروج از جنگ
فرار آمازون و مایکروسافت از مراکز داده خلیج فارس
بازدید شبانه عارف از ایستگاه‌های بازرسی فراجا در تهران
پایانی برای جنگ وجود ندارد
در پی حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران بیش از 1٬255 نفر شهید شدند
خبرنگار الجزیره در تهران: تلاش ویتکاف برای برقراری ارتباط با عراقچی
افسر اطلاعاتی آمریکا : جنگ را در همان روز اول باختیم
سخنگوی سپاه: ترامپ در تلاش است تا با دروغ و فریب، فشار روانی به ایران بیاورد
5 سال زندان برای انتشار تصاویر حملات موشکی ایران در اسرائیل
حزب الله مرکز توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی را موشکباران کرد
حزب‌الله برای اولین بار پایگاه «زیپوریت» در شرق حیفا را موردهدف قرار داد
مخالفت عراق برای استفاده ار آسمان و خاک خود برای حمله به همسایگان
انتقاد شدید اسپانیا از موضع رئیس کمیسیون اروپا در قبال جنگ علیه ایران
پاسخ قاطع سردار نائینی به یاوه‌گویی‌های ترامپ برای فرار از فشار جنگ
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
حمله پهپادی به کنسولگری امارات در کردستان عراق
شلیک همزمان موشک از ایران و لبنان به شمال فلسطین اشغالی
گفت‌وگوی تلفنی امیر قطر و نخست‌وزیر کانادا با محوریت تحولات منطقه
حمله پهپادی به پایگاه پشتیبانی لجستیکی سفارت آمریکا در بغداد
عراقچی: فکر نمی‌کنم دیگر گفتگو با آمریکا در دستورکار ما باشد
حمله آمریکایی- صهیونیستی به مقرهای الحشد الشعبی
برقراری تردد کامل از گمرکات مرزی ایران و جمهوری آذربایجان
کرملین: پوتین و ترامپ تبادل‌نظر مفیدی درباره ایران داشتند
غریب‌آبادی: شرط ایران برای آتش‌بس، تضمین برای عدم تکرار تجاوز است
دمشق: سوریه مستقیما تحت تأثیر پیامدهای جنگ در منطقه قرار دارد
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام موشک کروز آمریکا
پاسخ عراقچی به اعترافات سنتکام
عربستان از انهدام 9 پهپاد خبر داد/صدای چندین انفجار در کویت
آغاز سی وسومین موج عملیات وعده صادق4 با شلیک موشک‌های خیبر شکن
کاهش قیمت نفت پس از ادعای ترامپ مبنی بر پایان تجاوز به ایران
سفیر ایران در سازمان ملل :عملیات دفاعی ما به هیچ وجه علیه حاکمیت و تمامیت ارضی قطر نیست
ترامپ: به نظرم جنگ دیگر تقریبا کامل شده است