×
اقتصادی
شناسه خبر : 245520
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/25 ساعت 12:18
40 درصد ارز صادراتی به بازار آزاد می‌رود

رئیس شورای فقهی بانک مرکزی:

40 درصد ارز صادراتی به بازار آزاد می‌رود

رئیس شورای فقهی بانک مرکزی با انتقاد از پایین بودن نرخ بهره نسبت به تورم، از ناکارآمدی قانون پیمان‌سپاری ارزی پرده برداشت. وی اعلام کرد که تنها 60 درصد ارز صادراتی به بانک مرکزی تحویل داده می‌شود و 40 درصد آن وارد بازار آزاد شده که بحران‌ساز شده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: رئیس شورای فقهی بانک مرکزی با اشاره به منفی بودن نرخ بهره واقعی در مقایسه با تورم، از خلل در اجرای قانون پیمان‌سپاری ارزی خبر داد و گفت: الزام صادرکنندگان به تحویل تنها ۶۰ درصد ارز صادراتی به بانک مرکزی موجب می‌شود ۴۰ درصد ارز در بازار آزاد عرضه شود؛ موضوعی که به گفته او، دسترسی بنگاه‌های تولیدی به ارز وارداتی را با مشکل جدی مواجه کرده است.

غلامرضا مصباحی‌مقدم - رئیس شورای فقهی بانک مرکزی - در سی و پنجمین همایش ملی بانکداری اسلامی، گفت: بخش مهمی از منابع بانک‌های کشور به خصوص دو بانک قرض‌الحسنه به صورت قرض‌الحسنه ارائه و تامین مالی نیازهای خرد مردم از این طریق صورت می‌گیرد. 

وی خاطرنشان کرد: اما بخش مهمتر نظام بانکی کشور مبتنی بر حساب‌های سپرده سرمایه‌گذاری است که مبتنی بر بهره است. متاسفانه نتیجه عملکرد نظام بانکی طی ۴۲ سال گذشته تحقق یافته بهره پول است که هم به سپرده گذاران بهره پول داده می‌شود و هم از تسهیلات گیرندگان بهره اخذ می‌شود. اما نرخ بهره در نظام بانکی کشور ما تقریبا در قیاس با تورم نرخ بهره منفی است. 

رئیس شورای فقهی بانک مرکزی تصریح کرد: نرخ بهره یک متغیر برون زا است و بیرون از سیستم به سیستم بانک دیکته می‌شود؛ اما نرخ سود از درون نظام بانکی ایجاد می‌شود. نرخ بهره برای بنگاه اقتصادی هزینه است، اما سود پس از کسر همه هزینه‌ها محاسبه می‌شود. نظام بانکی نباید پیش‌بینی شود بنگاه اقتصادی را انجام ندهد و آن را تامین مالی کند. 

مصباحی مقدم گفت: در نظام بانکی باید برای مسئله سود پول فکر شود و همه باید تلاش کنند تا سود، جایگزین بهره و نرخ بهره شود. 

وی اظهار کرد: همچنین موضوع ارز امروز در اقتصاد کشور ما بسیار اثرگذار است. بنابر گزارش وزیر سابق اقتصادی، تراز بازرگانی کشور با فروش نفت ۲۸ میلیارد دلار مثبت است و اگر ۲۸ میلیارد دلار مازاد ارز وجود دارد چرا در بارار ارز شاهد بی ثباتی قیمت ارز هستیم. نکته این است چه اتفاقی رخ می‌دهد که نرخ ارز در بازار آزاد کشور که مازاد ارزی نیز دارد جهش پیدا می‌کند.

رئیس شورای فقهی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: متاسفانه قانون پیمان سپاری ارزی دچار مشکلاتی است. این قانون می‌گوید بنگاه های صادرکننده باید حداقل ۶۰ درصد از ارز خود را به بانک مرکزی عرضه کنند که این یعنی حدود ۴۰ درصد از ارز صادراتی به بازار آزاد و غیر رسمی می‌رود این در حالی که صادرکننده نیز ارز خود را به موقع به بانک مرکزی عرضه نمی‌کنند. 

مصباح مقدم افزود: در طرف دیگر بنگاه تولیدی که به ارز نیاز دارد به علت عرضه بخشی از ارز صادرکنندگان در بازار غیر رسمی با کمبود روبرو و در صف دریافت ارز قرار می‌گیرند. باید قوانین به گونه‌ای اصلاح شود که صادر کننده ارزی ۱۰۰ از ارز خود را به بانک مرکزی عرضه کند تا بانک مرکزی نیز با اطمینان خاطر و با سرعت بهتری تامین ارزی مربوط به واردات را انجام دهد. 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سلاح سبز علیه آلزایمر؛ امیدی از دل طبیعت
قارچ دوست جدید قلب شما
هوش مصنوعی پیدا کردن اشیا به کمک نابینایان آمد
تجربه‌ای منحصربه‌فرد در خانه‌های هوشمند آینده
چرا هوش مصنوعی هرگز به خلاقیت انسان نمی‌رسد؟
پلیس آمریکا زن خویشاوند سخنگوی کاخ سفید را دستگیر کرد
شکنجه سیستماتیک اسرای فلسطینی تشدید شده است
سودان: جنگ بر ما تحمیل شد، اما صلح را خود می‌سازیم!
جنگ ترکیبی در سایه افشای مکالمات / روسیه واکنش نشان داد
تمجید امارات از ترامپ ؛ تروریستی خواندن اخوان المسلمین گامی شجاعانه است !
عراقچی: ایران آماده مذاکره است، اما آمریکا اراده ندارد!
نورنما | کشور در مرز خفگی
سردار نائینی: مراکز حساس اسرائیل را دقیق هدف قرار دادیم
استقلال 1 _ الوصل 1 + خلاصه بازی
تغییرات مالیاتی جدید؛ رسیدهای بالای 10 میلیون تومان دیگر معتبر نیستند!
ایران به هیئت‌مدیره آنکتاد پیوست / فرصتی برای تأثیرگذاری در تجارت جهانی!
جریمه سنگین استقلال به خاطر تأخیر اتوبوس !
فدراسیون ژیمناستیک در بحران/ جلسه فوق‌العاده برای تعیین سرپرست جدید
فسادی پیچیده در شهرداری دورود / بازداشت‌ها در پی پرونده‌های مالی!
حریق در کمین جنگل‌های ارسباران / اعزام 21 تیم و یک بالگرد
آتشسوزی یادگار امام به خودروها و منازل سرایت کرد / مصدومیت یک آتش‌نشان
بدشانسی استقلال در آستانه دربی!
تهران شنبه و یکشنبه هم تعطیل می‌شود ؟
نورنما | طبیعت جذاب دنیا
رمزگشایی از ماجرای هراس‌فروشی تل‌آویو در آسمان عراق
روسیه: هیچ امتیازی در بحران اوکراین نخواهیم داد!
واکنش دفتر پزشکیان به بحث‌‌ اینترنت سفید
سخنان عجیب اردوغان : ترکیه وارث ابن سینا و لقمان حکیم است!
کودتای نظامی در گینه بیسائو / دستگیری رئیس جمهور و به قدرت رسیدن ارتش
اسرائیل دروغ می‌گوید؛ ایران و محور مقاومت شکست نخورده‌اند
مهار آتش در شاهرود / جنگل ابر در امان ماند!
ابراز امیدواری لاریجانی برای رفع موانع انتقال گاز به پاکستان
طلا به اوج رسید؛ سکه تمام به 119 میلیون تومان
دادگاه فرانسه درخواست تجدید نظر سارکوزی را رد کرد
واکنش طالبان به پاکستان: تجاوز را بی‌پاسخ نمی‌گذاریم
تصویب محدودیت سنی برای شبکه‌های اجتماعی
انجام اولین پرواز مستقیم «کیش – دوشنبه» از فردا
آغاز جشنواره جهانی فیلم فجر با اکران«زیر درختان زیتون»
رئیس‌جمهور سابق برزیل به 27 سال زندان محکوم شد
حساب‌های کاربری سربازان زیر ذره بین ارتش اسرائیل
پروازهای لوفت‌هانزا به ایران از 26 دی‌ماه برقرار می‌شود
انفجار انبار مهمات در ادلب سوریه
دولت برای اصلاحات احتمالی در مصوبه بنزین به نفع مردم آمادگی دارد
کاتس: امنیت کشورش تضمین نشود، «هیچ آرامشی» در لبنان وجود نخواهد داشت
شیخ نعیم قاسم: دور باطل تجاور آمریکایی-اسرائیلی به پایان خواهد رسید
نتانیاهو از حضور مکرر در دادگاه شکایت کرد!
لاریجانی: حاضریم یک «کارت سفید» به پاکستانی‌ها بدهیم
آلودگی هوا تا اواسط هفته آینده در تهران می ماند
سهمیه بندی سوخت صنایع و معادن براساس فرمول جدید
فرانسه و غرب در چهارراه انتخاب حقیقت و توهم
X
آگهی تبلیغاتی