×
اقتصادی
شناسه خبر : 245397
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/24 ساعت 22:50
افزایش بهای نفت پس از حملات اوکراین به پالایشگاه‌های روسیه

افزایش بهای نفت پس از حملات اوکراین به پالایشگاه‌های روسیه

قیمت نفت تحت تاثیر حملات پهپادی اوکراین به پالایشگاه‌های روسیه و فشار رئیس جمهوری آمریکا به اعضای ناتو برای توقف خرید نفت مسکو، اندکی افزایش یافت.

نورنیوز-گروه اقتصادی: نفت خام برنت دریای شمال امروز با رشد ۴۰ سنتی یا ۰.۶ درصدی، هر بشکه ۶۷.۳۹ دلار و وست‌تگزاس اینترمیدیت نیز با رشد ۰.۸ درصدی، هر بشکه ۶۳.۲۱ دلار معامله شد.

اوله هانسن، تحلیلگر «ساکسو بانک» می‌گوید که محدوده نوسان قیمت نفت بین ۶۵ و ۷۰ دلار باقی مانده این محدوده نوسان به دلیل مخاطرات ناشی از حملات اوکراین به تاسیسات انرژی روسیه و درخواست‌ مجدد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای اعمال تعرفه‌های شدیدتر علیه خریداران نفت روسیه، تقویت شده است.

اوکراین در شبانه‌روز گذشته با دست کم ۳۶۱ پهپاد روسیه را هدف قرار داد و این حملات به آتش‌سوزی جزئی در پالایشگاه نفت «کریشی» در شمال غرب روسیه منجر شد.

قراردادهای آتی هر دو شاخص نفت یعنی برنت و وست‌تگزاس هفته گذشته در پی تشدید حملات اوکراین علیه زیرساخت‌های نفت روسیه از جمله پایانه نفتی «پریمورسک»، بیش از یک درصد افزایش پیدا کرد.

بندر پریمورسک روزانه ظرفیت بارگیری حدود یک میلیون بشکه نفت خام را دارد و این در حالی است که پالایشگاه «کریشی» روزانه حدود ۳۵۵ هزار بشکه نفت خام روسیه را معادل ۶.۴ درصد کل نفت این کشور را پالایش می‌کند.

به ادعای رویترز،‌ در پی اظهارات ترامپ مبنی بر آمادگی آمریکا برای اعمال تحریم‌های جدید علیه بخش انرژی روسیه، فشارها بر مسکو را افزایش داده است. با این حال، رئیس جمهوری آمریکا گفته که تنها در صورتی این کار را خواهد کرد که تمام اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) خرید نفت روسیه را متوقف و اقدامی مشابه اتخاذ کنند.

جیوانی استاونوو، تحلیلگر یو بی‌اس گفته است که «قیمت نفت ماه گذشته به دلیل تقاضای قوی پالایشگاه‌های چینی و کاهش موجودی نفت خام آمریکا اندکی رشد داشت و در عین حال، داده‌های اقتصادی ضعیف‌ از جانب چین قیمت‌ها را تحت فشار قرار داد.»

سرمایه‌گذاران همچنین در انتظار تصمیم فدرال رزرو آمریکا درباره نرخ بهره در نشست ۱۶ و ۱۷ سپتامبر(۲۵ و ۲۶ شهریور) هستند؛ نشستی که انتظار می‌رود در جریان آن فدرال رزرو سیاست پولی را تسهیل کند. کاهش هزینه‌های استقراض(نرخ بهره) می‌تواند تقاضای سوخت را تقویت کند.

داده‌های ضعیف‌ بازار کار و افزایش تورم در آمریکا که هفته گذشته منتشر شد، نگرانی‌هایی را درباره رشد اقتصادی بزرگ‌ترین اقتصاد و مصرف‌کننده نفت جهان ایجاد کرد.


اخبار مرتبط
رشد بهای نفت در پی تنش‌های آمریکا در خاورمیانه
سه‌شنبه 1404/12/05 ساعت 13:58
رشد بهای نفت در پی تنش‌های آمریکا در خاورمیانه
قیمت نفت در پی افزایش تنش‌های آمریکا در خاورمیانه و سیاست‌های تجاری دولت ترامپ، به بالاترین سطح هفت ماه گذشته رسید و برنت به 72.08 دلار صعود کرد.
اسلواکی در آستانه قطع واردات نفت روسیه
پنج‌شنبه 1404/06/27 ساعت 10:25
اسلواکی در آستانه قطع واردات نفت روسیه
وزیر اقتصاد اسلواکی اعلام کرد این کشور در صورت دسترسی به مسیرهای جایگزین با ظرفیت کافی، واردات نفت از روسیه را قطع خواهد کرد. این تصمیم در پی افزایش هزینه‌های انرژی و فشارهای آمریکا مطرح شده است و آینده تامین انرژی اسلواکی به گزینه‌های جدید وابسته خواهد بود.
پشت‌پرده افت قیمت نفت با وجود درگیری‌های جهانی
چهارشنبه 1404/06/26 ساعت 14:22
پشت‌پرده افت قیمت نفت با وجود درگیری‌های جهانی
در حالی که تنش‌های ژئوپلیتیکی و نگرانی از اختلال در عرضه نفت روسیه ادامه دارد، قیمت نفت پس از رشد اخیر، کمی کاهش یافت. سرمایه‌گذاران نیز چشم‌انتظار تصمیم فدرال رزرو درباره نرخ بهره هستند که می‌تواند بر تقاضای جهانی سوخت اثرگذار باشد.
نظرات

آخرین اخبار
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند