×
فرهنگی
شناسه خبر : 245328
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/24 ساعت 15:05
هیات منصفه دادگاه مطبوعات «مصطفی کواکبیان» را مجرم شناخت

هیات منصفه دادگاه مطبوعات «مصطفی کواکبیان» را مجرم شناخت

هیات منصفه دادگاه مطبوعات، مصطفی کواکبیان را در پرونده مربوط به اظهارات جنجالی‌اش درباره «کاترین شکدم» مجرم شناخت. اتهامات او شامل نشر اکاذیب و اشاعه منکرات بود. هیأت منصفه او را مستحق تخفیف نیز ندانست و دفاعیه‌اش مبنی بر استناد به هوش مصنوعی پذیرفته نشد.

نورنیوز-گروه سیاسی: اکبر نصراللهی روز دوشنبه اظهار کرد: در دادگاه امروز مصطفی کواکبیان و دانیال حاجی ابوالحسن معمار (مدیر مسئول همشهری آنلاین)، به اتهام اشاعه منکرات، نشر اکاذیب و انتشار اخبار نادرست درباره ارتباط جنسی «کاترین شکدم»، مجرم شناخته شدند و مستحق تخفیف دانسته نشدند.

وی ادامه داد: کواکبیان در مصاحبه با برنامه «سمپاشی» در سایت «همشهری آنلاین»، بار دیگر ادعاهای پیشین خود را در مورد ارتباط جنسی شکدم تکرار کرد و گفت کاترین شکدم ۸ سال در ایران بود نه ۱۸ روز و برنامه‌های مختلفی از زمان مرحوم طالب‌زاده داشته است و ۱۰۰ مورد صیغه را خودش در چند جا اظهار کرده است. وی در دفاعیات خود در دادگاه مدعی شد که بر اساس اطلاعیه‌ای که هتل رمیس منتشر کرده است فرزندان یکی از مسئولان ۴ شب در این هتل با شکدم بوده است.

نصراللهی اضافه کرد: وی در بخش‌هایی از دفاعیات خود در مورد مستندات اظهاراتش به محتوای هوش مصنوعی اشاره کرد اما سئوالات اعضای هیات منصفه از هوش مصنوعی هم منبع اظهارات وی را در مورد هتل رمیس، نامعتبر پاسخ داده است.

سخنگوی هیات منصفه دادگاه مطبوعات گفت: در ادامه جلسه، پرونده ابوالفضل ظهره‌وند نماینده مجلس شورای اسلامی و عطا بهرامی مدیر مسئول پایگاه خبری «بررسی‌های رسانه‌ای تحریریه»، به اتهام نشر مطالب خلاف، موضوع شکایت‌های معاون فرهنگ و ارتباطات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و اعلام جرم بعدی معاون دادستان تهران علیه آقای بهرامی مطرح شد.

وی افزود: ظهره‌وند در اظهارات شفاهی و مکتوب خود به دادگاه اعلام کرد که «اطلاعات ارائه شده درباره موضع مطبوعاتی، دقیق و کارشناسی نبوده و از کدورت پیش آمده حلالیت می‌طلبم».

نصراللهی اظهار کرد: هیات منصفه بعد از دفاعیات متهمان، ظهره وند و بهرامی، مدیر مسئول پایگاه خبری «بررسی‌های رسانه» را مجرم نشناختند.

سخنگوی هیات منصفه دادگاه مطبوعات گفت: در جلسه امروز پرونده اتهامات مدیران مسئول نشریه «دانشمند» و پایگاه خبری خط بازار نیز به اتهام نشر اکاذیب و مطالب خلاف واقع بررسی شد که اعضای هیات منصفه، علی خطیبی از نشریه دانشمند را مجرم ندانستند و مرتضی مصطفوی مدیر مسئول خط بازار را مجرم اما مستحق تخفیف دانستند.

نصراللهی اظهار کرد: رأی نهایی دادگاه که به ریاست قاضی ترابی گل سفید در شعبه اول دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد، متعاقباً صادر خواهد شد.

بر اساس اصل ۲۴ قانون اساسی جرم مطبوعاتی عبارت است از انتشار مطالب مخل به مبانی اسلام و یا حقوق عمومی به وسیله مطبوعات، تفصیل و مصادیق آنها را قانون معین می‌کند.

مطابق ماده ۳۴ قانون اصلاح قانون مطبوعات مصوب ۱۳۷۹ رسیدگی به جرایم مطبوعاتی با توجه به قوانین مربوط به صلاحیت ذاتی در محاکم عمومی یا انقلاب یا سایر مراجع قضایی است که در هر صورت علنی بودن و حضور هیئت منصفه در آن الزامی است.

تبصره ماده ۴ اصلاح قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب مصوب ۱۳۸۱ بیان می‌دارد رسیدگی به جرایم مطبوعاتی و سیاسی در دادگاه کیفری استان به عمل خواهد آمد که طبق ماده ۲۰ قانون مذکور رسیدگی به جرایمی که مجازات قانونی آنها قصاص عضو یا قصاص نفس یا اعدام یا رجم یا سلب و یا حبس ابد باشد و نیز رسیدگی به جرایم مطبوعاتی و سیاسی ابتدا در دادگاه تجدید نظر استان به عمل خواهد آمد و در این مورد دادگاه مذکور دادگاه کیفری استان نامیده می‌شود.

دادگاه کیفری استان در رسیدگی به جرایم مطبوعاتی و سیاسی با حضور هیات منصفه تشکیل خواهد شد و این دادگاه اکنون صلاحیت رسیدگی به جرم مطبوعاتی را نیز دارد.


نظرات

آخرین اخبار
برد نفس‌گیر ایران مقابل سوریه در انتخابی جام‌جهانی بسکتبال
بقائی: فعلاً هیچ مذاکره‌ای با آمریکا در کار نیست
130 هزار گواهینامه مهارتی فرهنگ و هنر صادر شد
چرا برقراری آتش بس، آغاز نبرد بر سر تنگه هرمز را کلید زده؟
لبنان زیر آتش؛ با وجود توافق، اسرائیل 10 نفر را به شهادت رساند
عارف: بحران بانک‌ها از ضعف امنیت سایبری شروع شد
پاسخ قاطع ایران به ادعای مکرون
پشت‌پرده خرید جنجالی اف-35 از آمریکا
ایران ادعای ترامپ درباره نشست دوحه را رد کرد
لگدکوب شدن غرور ملی در آمریکا
راز پیراهن 9 میلیون دلاری مارادونا
قتل مادربزرگ برای تأمین هزینه عروسی مجلل
نخبگان اجازه ندهند تفرقه جای همبستگی ملی را بگیرد
آمار آسیایی‌ها در جام جهانی؛ ایران بدشانس‌ترین
بازدید رئیس‌جمهور از پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده‌های کشاورزی سازمان ملی استاندارد
دیوان عالی آمریکا دست ترامپ را بازتر کرد
نورویدئو | تنگه هرمز ؛ کره‌ای که باز می شود یا محکم تر
آماده‌باش 1000 مدرسه تهران برای مراسم تشییع رهبر شهید
روسیه: «مسیر ترامپ» با مخالفت ایران و چین مواجه می‌شود
آمریکا بخشی از تحریم‌های مرتبط با روسیه را لغو کرد
واکنش مسکو به قانون هسته‌ای فنلاند
نخست‌وزیر عراق به اسلام‌آباد دعوت شد
دعوت از پزشکان داوطلب برای خدمت در مراسم تشییع قائد امت
کاتس: با سنتکام برای عدم عقب‌نشینی از غزه، لبنان و سوریه توافق کردیم
افضل مقیمی، چهره ماندگار زبان‌شناسی ایران، درگذشت
ترکیب گل‌گهر برای دیدار با چادرملو
کشف 48 هزار قرص مخدر در خان‌یونس
زمان ثبت‌نام اربعین اعلام شد
حضور صدها خبرنگار و کنشگر رسانه‌ای خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
مرز دوغارون میزبان زائران افغانستانی مراسم وداع رهبر شهید خواهد بود
انزو مارسکا جانشین گواردیولا در منچسترسیتی شد
تصمیم جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان المپیادی
پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه 9 تیر 1405
اگر رادارها روشن باشند، موشک‌ها آماده باشند
پزشکیان: برخی تیم مذاکره‌کننده را «وطن‌فروش» و «ضددین» می‌خوانند
انفجار در دکل نفتی ونزوئلا؛ 8 کارگر زخمی شدند
تمهیدات سوخت‌رسانی پایدار در ایام مراسم تشییع رهبر شهید
معمای بند پنجم؛ چرا آمریکا مسیر دیگری را رفت؟
موضع وزیر خارجه عمان درباره دریافت هزینه در تنگه هرمز
قتل رفیق صمیمی فقط به خاطر یک کامنت زیر پست!
اسیدپاشی تلخ پدر به پسر؛ پرونده جنایت خانوادگی وارد مرحله جدید شد
نیویورک‌تایمز: شکاف در روابط آمریکا و اسرائیل عمیق‌تر شده است
سیروس پورموسوی سرمربی ذوب‌آهن شد
نوراینفو | هنگام ازدحام جمعیت در مراسم تشییع رهبر شهید چه کنیم؟
پایان سفر وزیر امور خارجه به عراق
ادعای رسانه عبری: اسرائیل برای حمله بزرگ به انصارالله یمن آماده می‌شود
نورنما | از ورم کاپوت خودرو تا ذوب شدن آسفالت خیابان ها
هفته سرنوشت‌ساز والیبال ایران؛ آخرین شانس صعود در لیگ ملت‌ها
پیش‌ بینی قیمت دلار سه شنبه 9 تیر 1405/ سیگنال دوحه ترمز دلار را کشید
بقائی: نجف نماد پیوندهای عمیق فرهنگی و عاطفی ایران و عراق است