×
بین الملل
شناسه خبر : 245325
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/24 ساعت 14:47
ایران، عربستان، مصر و ترکیه مربع امنیت راهبردی منطقه

روزنامه لبنانی «البنا»:

ایران، عربستان، مصر و ترکیه مربع امنیت راهبردی منطقه

روزنامه لبنانی «البنا» نوشت: ایران، عربستان، مصر و ترکیه مربع امنیت راهبردی منطقه هستند که نقطه تلاقی آنها سوریه است.

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه «البنا» در سرمقاله روز دوشنبه خود درباره شرایط کنونی منطقه نوشت: دولت های عربی و ترکیه برای حفظ باقیمانده عزت و کرامت خود در برابر تلاش‌های مداوم اسرائیل برای تحقیر آنها، چاره‌ای جز اندیشیدن به معادلات بازدارندگی در برابر اسرائیل ندارند زیرا بی‌چون‌وچرا ثابت شده که وقتی پای اسرائیل وسط باشد، نمی توان روی جایگاه این کشورها نزد آمریکا حساب باز کرد.

این روزنامه افزود: این همان نتیجه ای است که باید دولت های عربی و ترکیه از تجربه ماه‌ها پس از سقوط دولت سابق سوریه به آن رسیده باشند. این دولت ها امید داشتند که آمریکا و اسرائیل این همکاری را در نظر بگیرند تا آنها بر سوریه جدید حکومت و منافع آمریکا و امنیت اسرائیل را تضمین کنند، اما با وجود دستاوردهای عظیم واشنگتن و تل آویو از این سقوط، نتیجه (برای دولت های عربی و ترکیه) چیزی جز اقدامات تحقیرآمیز اسرائیل، یورش، زیاده‌خواهی، اشغالگری و تحمیل شروط از سوی تل آویو نشد.

البنا ادامه داد: معادله بازدارندگی، دعوت از دولت های عربی و ترکیه برای جنگ نیست زیرا این گزینه اصلا در دستور کار نیست اما آنها می توانند کارهای زیادی در زمینه منزوی و بایکوت کردن و اعمال تحریم‌های سیاسی و اقتصادی خارج از سازمان ملل که با قدرت وتوی آمریکا فلج شده است، انجام دهند.

به نوشته این رسانه، مهمترین چیز درک این نکته است که ایران و نیروهای مقاومتی که اسرائیل با وجود تمام حمایت‌های غرب و مشارکت مستقیم آمریکا نتوانسته آنها را شکست دهد، خط اول دفاع منطقه را تشکیل می‌دهند و باید به این نکته هم توجه داشت که اساسا ایران و محور مقاومت به دلیل سیاست‌های خاصی که به دولت های عربی یا ترکیه مربوط نمی‌شود، دشمن اسرائیل نیستند (بلکه این دشمنی به خاطر مسائل مربوط به کشورهای اسلامی و تامین منافع آنها است).

روزنامه لبنانی اضافه کرد: نیاز امروز، درک این نکته است که فقط تقویت و تحکیم جبهه همکاری دولت های عربی و ترکیه با ایران و نیروهای مقاومت است که می تواند پاسخی به تهدیدهای اسرائیل باشد.

این رسانه عرب زبان نوشت: سوریه می تواند نقطه تلاقی باشد و تفاهم بر سر جایگاه این کشور در جبهه مقاومت عربی- ترکی- ایرانی، سنگ ترازوی پروژه راهبردی منطقه‌ای به شمار می رود که موازنه راهبردی لازم برای امنیت منطقه را برقرار و آن را در برابر تجاوز اسرائیل تقویت می‌کند.

البنا نوشت: حاکمان جدید سوریه و حامیان عرب و ترکیه ای آنها، با وجود اینکه به پیروزی ظاهری در این کشور دست یافته‌اند، هنوز از نقض تعهدات خود به آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها می‌ترسند. این در حالی است که آمریکا و اسرائیل تمام تعهدات خود را نقض کرده‌اند و سوریه جدید دیگر یک سوریه عربی- ترکی نیست، بلکه به تدریج در حال تبدیل شدن به سوریه آمریکایی-اسرائیلی است.

این منبع خبری ادامه داد: تا زمانی که دولت های عربی و ترکیه به این تصمیم نرسند که سوریه خط مقدم رویارویی با رژیم اسرائیل باشد، این رژیم به تجاوز خود ادامه داده و حتی ریاض و آنکارا را هدف قرار خواهد داد. آمریکایی‌ها همان کاری را تکرار خواهند کرد که در روز حمله اسرائیل به قطر انجام دادند. آنها از این حمله ابراز ناراحتی کردند و سپس «مارکو روبیو» وزیر خارجه خود را به منطقه فرستادند تا بر رابطه آمریکا و اسرائیل تاکید کند.

این روزنامه در پایان نوشت: ترکیه، مصر، عربستان و ایران همان مربع امنیتی راهبردی منطقه هستند که بدون سوریه نمی‌توان آن را ساخت.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
بعد از یک شب بی‌خوابی، با ورزش قدرت مغز بهتر تقویت می شود
قارچ روده یا ابرقهرمانِ ضد‌تشعشع؟ کشف شگفت‌انگیز دانشمندان چینی
یادآوری خاطرات قدیمی چه تاثیری بر حافظه و سلامت روان سالمندان دارد؟
غذا خوردن جلوی تلویزیون چه بلایی سر روابط خانوادگی می‌آورد؟
بیانیه ادعایی سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
بقائی: بیانیه کانادا در حمایت از جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، همدستی در قانون‌شکنی است
پیش‌بینی موج آنفلوانزا در ماه‌های آینده؛ چه کسانی واکسن بزنند؟
دستگیری فرد مرتبط با عناصر ضدانقلاب و سلطنت‌طلب در ارومیه
تماس تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل جدید سازمان همکاری اسلامی
هشدار ایران در شورای حکام: امروز ایران، فردا ممکن است کشور دیگری هدف قرار گیرد
تحلیلگر لبنانی: ادعای اشغال تپه علی الطاهر جنگ رسانه‌ای اسرائیل است
میزان ارز‌بری خودروهای داخلی اعلام شد
عارف: راهبرد دولت وفاق این است که با مردم با صراحت و صداقت صحبت کند
چرا قیمت بنزین روی نمایشگر جایگاه یک صفر کمتر نشان داده می‌شود؟
حملات عربستان به 4 استان یمن
کوبا مذاکره با آمریکا را تکذیب کرد
لاوروف: پیوستن ایران به «توافق مکه» گامی رو به جلو است
شوک نزولی به بازار طلا؛ ریزش سنگین قیمت‌ها همزمان با افت اونس جهانی
واکنش حماس به جنایات کرانه باختری: سکوت جهانیان، تبانی با رژیم صهیونیستی است
شوک بزرگ به بازار انرژی؛ قیمت گاز اروپا در آستانه مرز 900 دلار
دیدار معاون اجرایی رئیس‌جمهور و سرپرست وزارت دفاع با خانواده شهید نصیرزاده
نتایج هفته ششم لیگ برتر/ در بازی های امروز هیچ امتیازی تقسیم نشد
گفت‌وگوی ترامپ و برنهام درباره تنگه هرمز
استعفای ویسی از هدایت ذوب آهن؛ لمپن نیستم و کنار می‌کشم
تنگه هرمز در کانون توجه مجلس؛ شروط ایران برای بازگشایی این گذرگاه حیاتی
شکست سنگین نیروهای وابسته به عربستان در استان البیضاء یمن
توافق تهران و بغداد؛ پایان دوران حمل‌ونقل سنتی و آغاز عصر ترانزیت مدرن
حمله به عروسی در سیریک ایران، شکست آمریکا را روشن‌تر کرد
لایحه خزر در بهارستان؛ دولت «رژیم حقوقی دریای خزر» را به مجلس فرستاد
پرسپولیس 2 ذوب‌آهن 0 ؛ شاگردان تارتار در خانه نمی‌بازند!
اولتیماتوم مجلس به دولت: 100 همت مطالبات گندم‌کاران تا هفته آینده پرداخت شود
پایان حباب قیمتی سیب‌زمینی؛ 800 کامیون بار روانه پایتخت شد
واکنش ایران به اظهارات گروسی در شورای حکام درباره بازرسی از سایت های هسته ای
زلزله سیاسی در آلمان؛ شکست تاریخی حزب فریدریش مرتس
امباپه در آستانه تقابل با اینتر: «اینتر حریفی قدرتمند است اما آث میلان را ترجیح می‌دادم!»
تبرئه استقلال و پرسپولیس از تخلفات داربی 107
تلاطم در پنتاگون؛ پیت هگست متهم به ایجاد «فرهنگ ترس» در ارتش آمریکا
رئیس سازمان برنامه و بودجه: تدوین برنامه مقابله فعالانه با تحریم‌ها پیش از آغاز سال 1404
اعزام تجهیزات نظامی ترکیه به کردستان عراق
تغییرات جدید کنکور ابلاغ شد
آنچه در 24 ساعت گذشته تکذیب شد؛ از رفع فیلتر اینستاگرام تا استعفای وزیر نفت
پایان توقف 5 ماهه واردات موبایل
تضاد قانون و حکم دادگاه؛ مصوبه تمدید خودکار اجاره‌بها در برابر حکم تخلیه
جنگ دیپلماتیک میان روسیه و آلمان؛ لغو مجوز فعالیت کنسولگری آلمان در سن‌پترزبورگ
تشدید حملات سعودی در یمن؛ هشدار صریح صنعا به متجاوزان
هشدار هواشناسی تهران؛ رگبار، رعد و برق و تگرگ در راه است
نورنما | جمعه سیاه 17 شهریور
آکسیوس: جنگ علیه ایران، 100 میلیارد دلار هزینه اضافی انرژی روی دست آمریکایی‌ها
گزارش تصویری | مراسم تشییع جنازه 100 شهید فلسطینی در غزه
مصر و انگلیس خواستار اقدام بین‌المللی برای توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی