×
فرهنگی
شناسه خبر : 245303
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/24 ساعت 12:33
وزیر میراث فرهنگی:  فرونشست زمین تهدیدی جدی برای بناهای تاریخی است

وزیر میراث فرهنگی: فرونشست زمین تهدیدی جدی برای بناهای تاریخی است

وزیر میراث فرهنگی هشدار داد که پدیده فرونشست زمین به تهدیدی جدی برای بناهای تاریخی تبدیل شده است. او خواستار برنامه‌ریزی برای مقابله با این بحران و توسعه گردشگری پایدار با رعایت مسئولیت‌پذیری، آموزش و حفظ ارزش‌های طبیعی شد.

نورنیوز-گروه فرهنگی: سید رضا صالحی امیری روز دوشنبه در مراسم امضای تفاهم‌نامه میان سازمان حفاظت محیط‌زیست و وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی، افزود: امروزه پدیده فرونشست به عنوان یک بحران هم محیط زیست و هم بناهای تاریخی کشور را تهدید می‌کند؛ نمونه بارز آن اصفهان است که آثار تاریخی آن در خطر این پدیده قرار دارد.

وی اظهار کرد: در این زمینه گزارشی را در هیات دولت ارائه کردم که اعضا بسیار تحت تأثیر قرار گرفتند و مقرر شد کارگروهی متشکل از دستگاه‌های مرتبط تشکیل شود.

صالحی امیری تاکید کرد: امروز یکی از دغدغه‌های مهم رئیس جمهور محیط‌زیست، میراث فرهنگی همچنین فرونشست زمین است که از کم آبی حاصل می‌شود؛ از این رو درخواست می‌کنم تا برای مقابله با این بحران حتما برنامه داشته باشیم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: ایران ظرفیت زیادی در زمینه جذب گردشگر طبیعی داخلی و خارجی دارد. همه جای آن زیباست از این رو باید مناسبات داخلی و خارجی خود را در این زمینه تقویت و از مرزهای خشک اداری عبور کنیم.

صالحی امیری اظهار کرد: باید از گذشته، تجربه بیاموزیم و در فرصت‌های پیش‌رو از این تجربیات استفاده کنیم. هدف ما حفظ و بقای ایران زیبا برای نسل‌های آینده است و هر دستگاهی باید به این سوال پاسخ دهد که برای بقای ایران زیبا برای نسل حاضر و نسل آتی چه کرده است و چه مسئولیت‌هایی دارد.

وی ادامه داد: قانون اساسی وظایف هر دستگاه را به طور مجزا مشخص کرده است و همه نهادهای دولتی حتی وزارت نفت در این زمینه مسئولیت دارند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه انگیزه ما در همکاری دو جانبه با محیط زیست بر اساس ۳ نکته است، گفت: نخست اینکه باور داریم اولویت حفظ ارزش‌های طبیعی است؛ امروز حفظ محیط زیست یک ارزش اخلاقی، فرهنگی و انسانی است.

وی افزود: در اینجا مسئولیت‌پذیری اهمیت دارد و در واقع همه ما در این زمینه مسئولیت داریم. باید این ارزش‌ها را حفظ و همزمان به روش درست و قانونی از آن بهره‌برداری کنیم اما مسئولیت انسانی و اخلاقی ورای همه این روش‌ها و قانون‌هاست. باید در جامعه در حفظ محیط زیست، میراث فرهنگی و منابع طبیعی که هویت و شخصیت ما هستند، مسئولیت‌پذیر باشیم.

صالحی امیری ادامه داد: زمانی که یک جنگل، یک بنا یا یک اثر تاریخی را تخریب می‌کنیم، اینطور نیست که فقط یک بنا تخریب شده باشد بلکه هویت خود را تخریب کرده ایم و در این زمینه آموزش از اهمیت زیادی برخوردار است که آموزش و پرورش و رسانه‌ها باید نسبت به این موضوع اهتمام ویژه داشته باشند. 

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: محیط زیست را یک ظرفیت برای جذب گردشگر و جذب سرمایه می‌دانیم. در آیین‌نامه طبیعت‌گردی نیز بندی برای سرمایه‌گذاری آمده که در راستای تجربه جهانی است. مطالعات جهانی می‌گوید، ۱۰ درصد از فضای جنگلی و جلگه‌ای ظرفیت تبدیل شدن به کانون گردشگری را دارد که از این ۱۰ درصد تنها ۲۰ درصد می‌تواند برای استقرار تجهیزات استفاده شود. این موارد در کشور ما رعایت نشده و باعث شد تا به گفته یکی از استانداران استان‌های شمالی کشور ۳۵۰ هزار بنای غیرقانونی در مناطق ممنوعه ساخته شود.

وی تاکید کرد: باید در خصوص گردشگری در کشور فرهنگ‌سازی کنیم و اگر این اقدام را انجام ندهیم تجاربی مانند هرمز تکرار می‌شود. در نوروز امسال طی یک روز ۱۱ هزار  و ۳۸۴ هزار نفر به هرمز رفتند و ما به دنبال این بودیم که چرا خاک را برداشته و از جزیره خارج کردند. 

صالحی امیری خاطرنشان  کرد: باید فراتر از مرزهای خشک اداری عمل کنیم و گردشگری را در سراسر ایران زیبا داشته باشیم اما باید در این راه همه اصول گردشگری پایدار ، مسئولیت‌پذیری، آموزش و حفظ ارزش‌های طبیعی را رعایت کنیم. 


نظرات

آخرین اخبار
درآمد نفتی ایران دو برابر شد
نورنما| 12 فروردین روز جمهوری اسلامی گرامی باد
حمله هوایی به یک خودرو در جنوب لبنان
چه میزان تسهیلات تکلیفی اشتغال پرداخت شد؟
هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های ایران، پاسخ متقابل خواهد داشت
صدها هزار غیرنظامی در لبنان در معرض خطر هستند
هفت شهید و زخمی در حمله هوایی به نیروهای حشدالشعبی
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به 6 شهر
بقائی: حمله آمریکا و اسرائیل به کارخانه‌های داروسازی جنایت ضد بشریت است
کشف سلاح و مهمات در دلیجان
عراقچی: آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ
جزئیات سی و دومین روز عملیات وعده صادق 4
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
اهمیت تنگه‌ هرمز و احتمال عملیات نظامی آمریکا
خداقوت سردار موسوی به بچه‌های پای لانچر/ حمله به محل اقامت خلبانان و کادر پروازی امریکا
اعلام آمادگی روسیه برای کاهش تنش و یافتن راه‌حل درخصوص ایران
نیروی دریایی سپاه: جلسه فرماندهان ناوگان پنجم آمریکا مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
اعلام آخرین وضعیت جاده چالوس؛ هراز زیر بار ترافیک نیمه‌سنگین
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
اتحادیه اروپا بر لزوم توقف درگیری‌ها در لبنان تاکید کرد
آتلانتیک: جنگ علیه ایران آمریکا را تبدیل به یک قدرت منفور در جهان کرد
آیت‌الله جوادی آملی: مردم در صحنه جزو فرشتگان زمینی‌اند +فیلم
استیو بنن خواستار اخراج پسر نتانیاهو را از آمریکا شد
جنگ علیه ایران شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزای آلمان زمینگیر کرد
امیریل ارجمند: من خاک می‌خورم اما خاک نمی‌دهم
پیکر مطهر دریابان شهید علیرضا تنگسیری در آبادان به خاک سپرده می‌شود
حمایت مفتی عمان از محور مقاومت به رهبری ایران
اعلام تمهیدات ترافیکی مراسم تشییع پیکر شهید تنگسیری در میدان انقلاب
نور‌ویدئو| هذیان گویی جدید ترامپ درباره تصرف جزایر ایران
قالیباف: نتیجه سیاست‌های آمریکا حذف وعده‌های غذایی مردمش است
ترامپ تصویر رهبری آمریکا را تضعیف کرده است
دستیابی قلعه‌نویی به رکورد 40 پیروزی
تقلای نتانیاهو برای تفکیک آتش بس احتمالی با ایران از پرونده حزب الله لبنان
نحوه فعالیت ادارات استان تهران از شنبه هفته آینده اعلام شد
اروپا در تله تناقض؛ ادامه بازی دوگانه در میدان لبنان
دستگیری 7 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر و بابلسر
یک منبع آگاه: بندر فجیره هدف قرار خواهد گرفت
حزب‌الله: اتهام‌زنی حکومت آل خلیفه به مقاومت بی‌اساس است
احتمال پایان جنگ بدون باز شدن تنگه هرمز
حمله سایبری به شرکت نفتی «الصافی» سعودی
اعلام جزئیات درگیری نبرد تن به تن حزب الله با ارتش اسرائیل
ناراحتی بن‌سلمان از ترامپ
تحویل «رضا پهلوی» را در شروط پایان جنگ بگنجانید
انهدام باند قاچاق سلاح و مهمات جنگی در خوزستان
اسپانیا قانون اعدام اسرای فلسطینی را گامی به سوی آپارتاید خواند
فرانسه مانع استفاده از حریم هوایی‌اش برای انتقال سلاح به اسرائیل شد
گسترش سریع سویه‌ای از کووید-19 در آمریکا
انهدام موشک کروز پنهان‌کار توسط سامانه پدافند غرب کشور در ایلام
سازوکاری فوری برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به ایران فراهم آورید
جنگ علیه ایران محبوبیت ترامپ را به منفی 17 رساند