×
فرهنگی
شناسه خبر : 245303
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/24 ساعت 12:33

وزیر میراث فرهنگی: فرونشست زمین تهدیدی جدی برای بناهای تاریخی است

وزیر میراث فرهنگی هشدار داد که پدیده فرونشست زمین به تهدیدی جدی برای بناهای تاریخی تبدیل شده است. او خواستار برنامه‌ریزی برای مقابله با این بحران و توسعه گردشگری پایدار با رعایت مسئولیت‌پذیری، آموزش و حفظ ارزش‌های طبیعی شد.

نورنیوز-گروه فرهنگی: سید رضا صالحی امیری روز دوشنبه در مراسم امضای تفاهم‌نامه میان سازمان حفاظت محیط‌زیست و وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی، افزود: امروزه پدیده فرونشست به عنوان یک بحران هم محیط زیست و هم بناهای تاریخی کشور را تهدید می‌کند؛ نمونه بارز آن اصفهان است که آثار تاریخی آن در خطر این پدیده قرار دارد.

وی اظهار کرد: در این زمینه گزارشی را در هیات دولت ارائه کردم که اعضا بسیار تحت تأثیر قرار گرفتند و مقرر شد کارگروهی متشکل از دستگاه‌های مرتبط تشکیل شود.

صالحی امیری تاکید کرد: امروز یکی از دغدغه‌های مهم رئیس جمهور محیط‌زیست، میراث فرهنگی همچنین فرونشست زمین است که از کم آبی حاصل می‌شود؛ از این رو درخواست می‌کنم تا برای مقابله با این بحران حتما برنامه داشته باشیم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: ایران ظرفیت زیادی در زمینه جذب گردشگر طبیعی داخلی و خارجی دارد. همه جای آن زیباست از این رو باید مناسبات داخلی و خارجی خود را در این زمینه تقویت و از مرزهای خشک اداری عبور کنیم.

صالحی امیری اظهار کرد: باید از گذشته، تجربه بیاموزیم و در فرصت‌های پیش‌رو از این تجربیات استفاده کنیم. هدف ما حفظ و بقای ایران زیبا برای نسل‌های آینده است و هر دستگاهی باید به این سوال پاسخ دهد که برای بقای ایران زیبا برای نسل حاضر و نسل آتی چه کرده است و چه مسئولیت‌هایی دارد.

وی ادامه داد: قانون اساسی وظایف هر دستگاه را به طور مجزا مشخص کرده است و همه نهادهای دولتی حتی وزارت نفت در این زمینه مسئولیت دارند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه انگیزه ما در همکاری دو جانبه با محیط زیست بر اساس ۳ نکته است، گفت: نخست اینکه باور داریم اولویت حفظ ارزش‌های طبیعی است؛ امروز حفظ محیط زیست یک ارزش اخلاقی، فرهنگی و انسانی است.

وی افزود: در اینجا مسئولیت‌پذیری اهمیت دارد و در واقع همه ما در این زمینه مسئولیت داریم. باید این ارزش‌ها را حفظ و همزمان به روش درست و قانونی از آن بهره‌برداری کنیم اما مسئولیت انسانی و اخلاقی ورای همه این روش‌ها و قانون‌هاست. باید در جامعه در حفظ محیط زیست، میراث فرهنگی و منابع طبیعی که هویت و شخصیت ما هستند، مسئولیت‌پذیر باشیم.

صالحی امیری ادامه داد: زمانی که یک جنگل، یک بنا یا یک اثر تاریخی را تخریب می‌کنیم، اینطور نیست که فقط یک بنا تخریب شده باشد بلکه هویت خود را تخریب کرده ایم و در این زمینه آموزش از اهمیت زیادی برخوردار است که آموزش و پرورش و رسانه‌ها باید نسبت به این موضوع اهتمام ویژه داشته باشند. 

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: محیط زیست را یک ظرفیت برای جذب گردشگر و جذب سرمایه می‌دانیم. در آیین‌نامه طبیعت‌گردی نیز بندی برای سرمایه‌گذاری آمده که در راستای تجربه جهانی است. مطالعات جهانی می‌گوید، ۱۰ درصد از فضای جنگلی و جلگه‌ای ظرفیت تبدیل شدن به کانون گردشگری را دارد که از این ۱۰ درصد تنها ۲۰ درصد می‌تواند برای استقرار تجهیزات استفاده شود. این موارد در کشور ما رعایت نشده و باعث شد تا به گفته یکی از استانداران استان‌های شمالی کشور ۳۵۰ هزار بنای غیرقانونی در مناطق ممنوعه ساخته شود.

وی تاکید کرد: باید در خصوص گردشگری در کشور فرهنگ‌سازی کنیم و اگر این اقدام را انجام ندهیم تجاربی مانند هرمز تکرار می‌شود. در نوروز امسال طی یک روز ۱۱ هزار  و ۳۸۴ هزار نفر به هرمز رفتند و ما به دنبال این بودیم که چرا خاک را برداشته و از جزیره خارج کردند. 

صالحی امیری خاطرنشان  کرد: باید فراتر از مرزهای خشک اداری عمل کنیم و گردشگری را در سراسر ایران زیبا داشته باشیم اما باید در این راه همه اصول گردشگری پایدار ، مسئولیت‌پذیری، آموزش و حفظ ارزش‌های طبیعی را رعایت کنیم. 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عمان در آستانه انقلاب هوایی با هواپیماهای آینده‌نگر
هشدار دوباره ژاپن به چین بر سر جزایر مورد مناقشه
پیشنهاد تازه عراق برای گفت‌وگوی منطقه‌ای در نیویورک
مرگ پیاپی نهنگ‌های کوچک در بندرلنگه
رسانه صهیونیستی: عربستان، مصر و اردن، اکنون به ایران نزدیک‌تر می‌شوند
مسیر عجیب پرواز نخست‌وزیر رژیم اسرائیل به نیویورک
اعتراض کره جنوبی و واکنش ترامپ به بازداشت 300 تبعه کره‌ای
لندن به دنبال توافق هسته‌ای با آمریکا
واکنش احساسی قهرمان کشتی پس از کسب طلا
وزیر میراث فرهنگی: فرونشست زمین تهدیدی جدی برای بناهای تاریخی است
آغاز یازدهمین اجلاس گروه کاری مقامات عالی‌رتبه دریای خزر
خروج بی‌سروصدای ستاره‌های کنکور از کشور
مهلت انتخاب رشته علمی کاربردی تمدید شد+ لینک سایت
نشست سالانه کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین آغاز شد
نورنما | وقتی سن فقط یک عدد است
قیمت خودرو امروز دوشنبه 24 شهریور 1404 + جدول
اژه‌ای: برجسته‌سازی ضعف‌ها به نفع دشمن تمام می‌شود
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(81) «بُوئین‌زَهرا»
قطعنامه ایران علیه تجاوز هسته‌ای؛ آزمون تاریخی برای واشنگتن و آژانس
اعتراض به جریمه پلیس راهور غیرحضوری می‌شود
مخاطب فریادهای طارمی که بود؟
پرونده هسته‌ای ابزار عقده‌گشایی نیست!
انفعال در بحران
ادامه آتش‌سوزی در تالاب هورالعظیم
پزشکیان : وحدت کشورهای اسلامی تنها راه مقابله با تجاوزات اسرائیل است
بین نمایندگان مجلس و عراقچی چه گذشت؟
حمله دوباره ارتش یمن به فرودگاه رامون
مصرف گاز مخرب لایه اوزن توسط ایران صفر شد
پیام فوری حماس به نشست کشورهای عربی و اسلامی
فاش شدن مشکل امنیتی میلیون‌ها گوشی هوشمند سامسونگ
زایمان طبیعی در شرایط اورژانسی جان مادر و نوزاد را نجات داد
قیمت جهانی طلا کاهش یافت
نظر ربیعی درباره حذف یارانه پردرآمدها
معاون وزیر ارتباطات: کیفیت شبکه اینترنت را شایسته مردم نمی‌دانیم
غرب به دنبال نمد مال کردن ایران است
از قاهره تا تهران: پل دیپلماسی در میان شکاف‌های استراتژیک
هوای تهران امروز قابل قبول است
قدرت هجومی بارسلونا بدون یامال هم شکست‌ناپذیر بود+خلاصه بازی
هیولای فرونشست در اصفهان دهان باز کرد
چشم های جهان عرب و اسلام به تفاوت اجلاس سران کشورهای عربی و اسلامی در دوحه
دوفوریتی |《گل 》بود به سبزه نیز آراسته شد!
برنامه کامل روز سوم مسابقات جهانی کشتی آزاد
سایه روشن‌های هفته سوم لیگ برتر فوتبال
خاویر باردم با چفیه‌ای در حمایت از فلسطین در امی حاضر شد
تحقق شرط کلیدی ایران در توافق قاهره با آژانس
عراقچی: ایران در کنار تمامی برادران و خواهران مسلمان ایستاده است
ترامپ: به نتانیاهو گفتم هنگام حمله به دیگران باید محتاط باشیم
پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری مهرماه آغاز شد
از «اول آمریکا» تا بحران اعتماد؛ ترامپ در تله جنگ خاورمیانه
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 24 شهریور 1404 + وضعیت استان‌ها
X
آگهی تبلیغاتی